Εκτροφείς και γέννες ιδιωτών

Το κατα ποσο την βλεπει ο καθενας σας εκτροφεας δεν το κρινετε μονοι σας το κρινει η πελατεια σας αν ποτε υπαρξει .... οσο για τους ελληνες εκτροφεις δικιο εχεις δεν βαζουν γατουλες να γενανε μεχρι τα 12 αλλα απλα " αλλαζουν¨ τα ζωακια μετα απο λιγα χρονια αλλα παντα φροντιζουν να πανε σε καλα σπιτακια ... οσο για το αν απαντησει ο γιαννης στις απωριες σας εγω προσωπικα δεν θα απανταγα ... γιατι απλα δεν ειναι υποχρεωμενος να απαντησει σε " καλοπροαιρετα σχολια ". Αυτα λοιπον απο μενα "Δωρα μου" αρκετα χαλασα το θεματακι των μικρων που δεν εχω καμια αμφιβολια οτι θα ειναι καλοτυχα οπως τα προηγουμενα. Τερμα λοιπον οι απαντησεις οσο αφορα εμενα για το θεμα, τα υπολοιπα σχολια και το μαρκετινγκ τα αφηνω σε εσας, εγω ειπαμε μια απλα και ταπεινη user ειμαι δεν ειμαι "εκτροφεας "
Με εκτιμηση
Οποιος εκτροφεας εκτρεφει για την πελατεια,ας κοιταξει την πελατεια του.Δεν ξερω αν κρινεις καλυτερο να στειρωσει καποιος τη γατα του στα πεντε της χρονια ή να την βαζει να γεννα μεχρι τα δωδεκα.Εγω προτιμω το πρωτο,εσυ μαλλον το δευτερο.Δεν ειπε κανεις οτι ειναι υποχρεωμενος να απαντησει ο Γιαννης,ουτε εσυ εισαι υποχρεωμενη να απαντας σε ερωτησεις που απευθυνονται αλλου,αν εχει κατι να πει ο ανθρωπος πιστευω οτι μπορει να αποφασισει να το πει μονος του,οπως ειπα γνωριζει καλυτερα.Μαρκετινγκ σε ποιον και τι;Και σε αυτο το φορουμ δε νομιζω ολοι οι ταπεινοι "users" να αντιμετωπιζονται διαφορετικα,δεν θεωρειται κανεις υπερανω,και δεν ξερω κανεναν που να αισθανεται μειονεκτικα επειδη ειναι ή δεν ειναι εκτροφεας.Ο καθενας κανει τις επιλογες του,και ο καθενας εχει δικαιωμα να λεει τη γνωμη του,οσο κι αν ειναι ή δεν ειναι αρεστη,τι να κανουμε,δε γινεται να αρεσουμε σε ολους.
Καλο βραδυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φανταζομαι οτι για να τα χαριζει τα γατακια ο Γιαννης,δεν τα δινει εμβολιασμενα,στειρωμενα,αποπαρασιτωμενα,δεν εχει αγορασει τους γονεις,δεν εχουν τα χαρτια τους τα μικρα,δεν ειναι ηλεκτρονικα καταχωρημενα,δεν εχουν ελεγχθει οι γονεις για κληρονομικες ασθενειες,δεν τους εχει γινει τεστ DNA για παθησεις,αιματολογικες για να ελεγχθει η ομαδα αιματος...αν τα κανει ολα αυτα και τα δινει δωρεαν ενα διπλο μπραβο απο μενα.Αλλα βλεπω ομως οτι κανεις δεν στεκεται στο γεγονος οτι αυτη η γατουλα γεννα εως τα δωδεκα της χρονια,ενω συνισταται να σταματα η αναπαραγωγη στα 6 περιπου,με κινδυνο υγειας δικο της και των μικρων της.Ωραια τα γατακια,ειτε ειναι ρατσας ειτε οχι,γουστα ειναι αυτα,αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει κι ενα μετρο.

βρε συ δωρακι ολα καλα για τις γεννες κ εγω συμφωνω στο οτι ειναι υπερβολικα μεγαλη η γατα για να γενναει, αλλα μηπως ειναι παρατραβηγμενα αυτα που λες (ηλεκτρονικα καταχωρημενα,τεστ DNA, κ.τ.λ.)??δεν ξερω,μπορει απλα να ειμαι ασχετη...:/::redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε συ δωρακι ολα καλα για τις γεννες κ εγω συμφωνω στο οτι ειναι υπερβολικα μεγαλη η γατα για να γενναει, αλλα μηπως ειναι παρατραβηγμενα αυτα που λες (ηλεκτρονικα καταχωρημενα,τεστ DNA, κ.τ.λ.)??δεν ξερω,μπορει απλα να ειμαι ασχετη...:/::redface:
Αναφερομαι στη διαδικασια που ακολουθειται για τα γατακια που προερχονται απο εκτροφη και δινονται με καποιο αντιτιμο,και πως "δικαιολογειται" το αντιτιμο αυτο.Ο ανθρωπος ζευγαρωνει απλα τις γατες του και δινει τα γατακια δωρεαν,οποτε φανταζομαι οτι δεν τα κανει ολα αυτα.Και βεβαια οπως ειπα και πιο πανω,ειναι επιλογη του καθενα τι γατακι θελει να παρει κι απο που,απο τη στιγμη που εκτροφεια ετσι κι αλλιως για τη συγκεκριμενη φυλη δεν υπαρχουν στην Ελλαδα.

Αναφερομαι στη διαδικασια που ακολουθειται για τα γατακια που προερχονται απο εκτροφη και δινονται με καποιο αντιτιμο,και πως "δικαιολογειται" το αντιτιμο αυτο.Ο ανθρωπος ζευγαρωνει απλα τις γατες του και δινει τα γατακια δωρεαν,οποτε φανταζομαι οτι δεν τα κανει ολα αυτα.Και βεβαια οπως ειπα και πιο πανω,ειναι επιλογη του καθενα τι γατακι θελει να παρει κι απο που,απο τη στιγμη που εκτροφεια ετσι κι αλλιως για τη συγκεκριμενη φυλη δεν υπαρχουν στην Ελλαδα.

οκ!με καλυψες ευχαριστω!!

Φανταζομαι οτι για να τα χαριζει τα γατακια ο Γιαννης,δεν τα δινει εμβολιασμενα,στειρωμενα,αποπαρασιτωμενα,δεν εχει αγορασει τους γονεις,δεν εχουν τα χαρτια τους τα μικρα,δεν ειναι ηλεκτρονικα καταχωρημενα,δεν εχουν ελεγχθει οι γονεις για κληρονομικες ασθενειες,δεν τους εχει γινει τεστ DNA για παθησεις,αιματολογικες για να ελεγχθει η ομαδα αιματος...αν τα κανει ολα αυτα και τα δινει δωρεαν ενα διπλο μπραβο απο μενα.Αλλα βλεπω ομως οτι κανεις δεν στεκεται στο γεγονος οτι αυτη η γατουλα γεννα εως τα δωδεκα της χρονια,ενω συνισταται να σταματα η αναπαραγωγη στα 6 περιπου,με κινδυνο υγειας δικο της και των μικρων της.Ωραια τα γατακια,ειτε ειναι ρατσας ειτε οχι,γουστα ειναι αυτα,αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει κι ενα μετρο.
εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να τα δινει στειρωμενα.στο κατω κατω ειναι επιλογη μου αν θελω να το στειρωσω και δεν μπορει να μου το επιβαλει κανενας εκτροφεας.ολα αυτα για τεστ dna και κληρονομικες ασθενειες,εγω τα ακουω βερεσε. δηλαδη αυτα με προβλημα, θα τα στελνουμε στην πυρα?εγω εχω ενα περσικο,οχι για να λεω οτι ειναι περσικος, αλλα γιατι μου αρεσει η μουρη του. και βρηκα ενα αλλο και ενω ηθελα να το δωσω, γιατι ειναι δεσμευση οι 2 γατες, αποφασισα να το κρατησω οταν καταλαβα οτι ειναι κουφο. και οχι απο λυπηση, αλλα απο θαυμασμο στο ποσο τελεια τα καταφερνει αυτο το πλασμα. και για το ποτε πρεπει να σταματα η αναπαραγωγη, ας αφησουμε κατι να το διαλεξει και η φυση. οσο για τους εκτροφεις, θα πω απλα οτι οταν εψαχνα τον δικο μου, πηγα στο σπιτι-εκτροφειο πολυ γνωστου εκτροφεα περσικων στην αθηνα και εφρηξα , με τις συνθηκες διαβιωσης και καθαριοτητας των ζωων.στο βωμο του χρηματος... οποιος θελει να μοιραστει την αγαπη του για μια ρατσα, ας παιρνει 50 ευρω για εμβολια και αποπαρασιτωση και οχι 600-1000 ευρω, που πωλουνται οι γατες ρατσας. για μενα ειναι ζωντανα και οχι business.

Βρε παιδιά πως γίνεται να βάζουν μερικοί αγγελία ότι δίνουν οι πουλάνε τα γατάκια κ να τους εύχονται όλοι να ζήσουν κ να είναι καλά κ μόλις βάζουν κάποιοι άλλοι να τους ζητάνε μέχρι κ αν έχει βγάλει η γάτα ΑΦΜ για να γεννήσει δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.:hmm: Υπάρχουν άνθρωποι που καλός ή κακός δεν συμφωνούν με την στείρωση ή φοβούνται μήπως πάθει κάτι η γάτα τους στην επέμβαση τόσα έχουν γίνει κ δεν θέλουν να την στειρώσουν, δηλαδή σε κάθε αγγελία θα λέμε τα ίδια κ τα ίδια έχει καταντήσει όχι απλά κουραστικό αλλά μερικές φορές κ αιμετικό, τουλάχιστων φτιάξτε ένα τυποποιημένο κείμενο κ κάθε φορά να το βάζεται στην αρχή κάθε αγγελιάς επαιτιακά.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά εδώ βρίσκεσται στον τομεα αγγελίες ο οποίος λέει ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ; κ ο Γιαννης ήθελε να χαρίσει 2 τι τεστ DNA και τι π...ες είναι αυτές δλδ τα υπόλοιπα γατάκια που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα πληρουν όλες αυτές τις προϋποθέσεις;

Πέστα χρυσόστομε !!
dna, και Fmp , kai Dbg
eleos

Παιδια δεν ειπα οτι ο Γιαννης πρεπει να εχει κανει τεστ κτλ στα γατακια του,εξηγησα οτι καλα κανει και τα χαριζει αφου δεν εχει κανει αυτη τη διαδικασια.Αναφερθηκε πιο πανω το θεμα της πωλησης και εξηγησα ποια ειναι η διαφορα.Κι εγω δεν καταλαβαινω πως γινεται οταν μπαινει μια αγγελια για καποιος που θελει να ζευγαρωσει την ημιαιμη γατουλα του να γινεται χαμος και να πεφτουν ολοι πανω του,κι οταν προκειται για γατουλα ρατσας που ειναι τοσο μεγαλη σε ηλικια το μονο στο οποιο εστιαζουμε ειναι το οτι δινει δωρεαν τα γατακια.Το ποιος συμφωνει με τη στειρωση,με την αγορα,με τις εξετασεις δε με αφορα,το εξηγησα και πιο πανω,ο καθενας αποφασιζει και πραττει.
Και toufakos φυσικα και δεν θα στελνουμε στην πυρα τα γατακια με προβλημα,απλα κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε να επιδιωκουμε να γεννηθουν γατακια με καποιο προβλημα υγειας εις γνωση μας.Σιγουρα υπαρχουν εκτροφεις που κανουν λαθος,οπως υπαρχουν και ιδιοκτητες που κρατουν σε αθλιες συνθηκες τα ζωα τους.

Τι διαβαζουν τα ματια μου???:blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink:

Καλο θα ηταν να καταλαβουν μερικοι οτι αυτα που γραφουν καποιοι(στυλ DNA,αποπαρασιτωσεις και ηλεκτρονικες καταχωρησεις κ.τ.λ.)τα γραφουν με καλη προθεση και καλως η κακως αυτα ισχυουν στους εκτροφεις σ'ολο το κοσμο(σοβαρους εκτροφεις εννοω)Τα επισημανε καποιο μελος για να εξηγησει το ποσο που σπαταλαει καποιος για να παρει ενα γατακι ρατσας και στη συγκεκριμενη περιπτωση το λογο για τον οποιο το παλικαρι χαριζει και δεν πουλαει τα γατακια του!Δηλαδη τι επρεπε να μην αναφερονται καποιες σωστες αποψεις??:down:
ΕΛΕΟΣ.......:blink::blink:

Τι διαβαζουν τα ματια μου???:blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink::blink:

Καλο θα ηταν να καταλαβουν μερικοι οτι αυτα που γραφουν καποιοι(στυλ DNA,αποπαρασιτωσεις και ηλεκτρονικες καταχωρησεις κ.τ.λ.)τα γραφουν με καλη προθεση και καλως η κακως αυτα ισχυουν στους εκτροφεις σ'ολο το κοσμο(σοβαρους εκτροφεις εννοω)Τα επισημανε καποιο μελος για να εξηγησει το ποσο που σπαταλαει καποιος για να παρει ενα γατακι ρατσας και στη συγκεκριμενη περιπτωση το λογο για τον οποιο το παλικαρι χαριζει και δεν πουλαει τα γατακια του!Δηλαδη τι επρεπε να μην αναφερονται καποιες σωστες αποψεις??:down:
ΕΛΕΟΣ.......:blink::blink:

Συμφωνω απολυτως μαζι σου!!!
Στην τελικη και εγω εχω τη μικρη Σαλι περσικο καθαροαιμο μπορουσα να μην της εκανα καμμια εξεταση να τη ζευγαρωνα μεχρι τα 12 και να χαριζα καθαροαιμα περσακια με κολυκοιο!!
Σε πολλους μπορει να φαινονται οι εξετασεις ασημαντο κομματι του ζευγαρωματος αλλα ειναι τοσο σημαντικο για τα γατακια που γεννιουνται..

Συγνωμη για το off παιδια...
Η Σαλυ Αντωνια εχει καλυκοιο?

Και toufakos φυσικα και δεν θα στελνουμε στην πυρα τα γατακια με προβλημα,απλα κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε να επιδιωκουμε να γεννηθουν γατακια με καποιο προβλημα υγειας εις γνωση μας.Σιγουρα υπαρχουν εκτροφεις που κανουν λαθος,οπως υπαρχουν και ιδιοκτητες που κρατουν σε αθλιες συνθηκες τα ζωα τους.
Σε ενα εκτροφεα ομως δεν συγχωρειται το παραμικρο λαθος, οταν ο εν λογω κυριος φιγουραρει σε ολες τις σελιδες της ΕΟΓ.Και θα σεβαστω την αποψη σου οταν θα αποκτησεις ενα αδεσποτακι, γιατι εγω απο την περιφημη στειρωση κοντεψα να χασω το προβληματικο ( κουφο) αδεσποτακι μου και το τρεχω ακομα εδω και 6 μηνες και το εχω χρυσοπληρωσει, και ας μην εχει ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ. Eχει ομως ΨΥΧΟΥΛΑ!!!!!!!

Μα δεν ειναι το θεμα εδω να υπερασπιστουν οι εκτροφεις,οι ιδιωτες,ή οι ανευθυνοι ιδιοκτητες.Συμφωνω για το οτι σε ολες τις παραπανω κατηγοριες υπαρχουν ανθρωποι με υπευθυνη και ανευθυνη σταση,και αυτο που προσπαθησα να εξηγησω ειναι οτι οπως ειπες ενας εκτροφεας ΠΡΕΠΕΙ να κανει ολα οσα ανεφερα,και σε αυτο οφειλεται το οτι τα γατακια που δινονται απο εκτροφεια εχουν καποιο κοστος.Αν η περσικη γατουλα σου εχει προβλημα,ειναι μεγαλο του λαθος και θα επρεπε να τον καταγγειλεις στον ΕΟΓ.Δεν καταλαβαινω την αναφορα σου στην αποκτηση αδεσποτου,εχω αδεσποτο γατο,που τον προσεχω σαν τα ματια μου,που κολλησε νοσημα απο αδεσποτο σαν αυτα που φιλοξενω και προωθω για υιοθεσια (στα οποια επισης θετω ως ορο τη στειρωση) και επισης οχι απλα οπως λες χρυσοπληρωνα αγωγες,αλλα ταλαιπωρηθηκαμε για ενα μηνα μεχρι να συνελθει.Για μενα δεν εχει καποια διαφορα αν ειναι ημιαιμο ή καθαροαιμο ενα ζωο,και η Μόιρά μου γεννησε προσφατα και τα γατακια δεν πωλουνται,και επισης βαλαμε το χερι βαθια στην τσεπη για τη γεννα της που ειχε δυσκολιες και φαγαμε ολη μας τη μερα κι εγω και η γιατρος απο πανω της.Οποτε απο οτι βλεπεις δε με απασχολει η "μεταπωλητικη αξια" του ζωου,για να το φροντισω.Προφανως ομως τα χρηματα εχουν περισσοτερη σημασια για καποιους γιατι αντι να σταθουν στο αν αυτο το ζωακι φροντιζεται,σταθηκαν στο αν τα δινει τσαμπα ο ανθρωπος.

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να τα δινει στειρωμενα.στο κατω κατω ειναι επιλογη μου αν θελω να το στειρωσω και δεν μπορει να μου το επιβαλει κανενας εκτροφεας.ολα αυτα για τεστ dna και κληρονομικες ασθενειες,εγω τα ακουω βερεσε. δηλαδη αυτα με προβλημα, θα τα στελνουμε στην πυρα?

Το τεστ DNA έχει σα σκοπό την αποφυγή κληρονομικών ασθενειών. Και οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν παιδί κάνουν ανάλογες εξετάσεις για να βεβαιωθούν δε φέρουν γονίδια που θα προκαλούσαν γενετικές ανωμαλίες στο παιδί τους. Τα γατάκια με πρόβλημα δε θα τα στείλουμε στην πυρά, αλλά δε θα τα παίρνει και κανείς...

εγω εχω ενα περσικο,οχι για να λεω οτι ειναι περσικος, αλλα γιατι μου αρεσει η μουρη του. και βρηκα ενα αλλο και ενω ηθελα να το δωσω, γιατι ειναι δεσμευση οι 2 γατες, αποφασισα να το κρατησω οταν καταλαβα οτι ειναι κουφο. και οχι απο λυπηση, αλλα απο θαυμασμο στο ποσο τελεια τα καταφερνει αυτο το πλασμα. και για το ποτε πρεπει να σταματα η αναπαραγωγη, ας αφησουμε κατι να το διαλεξει και η φυση.

Αν κάποιος θέλει να αφήσει τη φύση να κάνει τη δουλειά της κι έχει την αποφασιστικότητα και τα μέσα να υποστηρήξει 100 γάτες, ας το κάνει. Αν δίνει τις γάτες που γεννήθηκαν στα χέρια του και μεγάλωσαν στο σπίτι του σε άλλα υπεύθυνα σπίτια που θα τις κρατήσουν για πάντα κι έχουν επίσης τα μέσα να τυποστηρίξουν αυτές και τα μικρά τους, ας το κάνει... το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος δεν είναι ακόμα τόσο τέλειος:/:

οσο για τους εκτροφεις, θα πω απλα οτι οταν εψαχνα τον δικο μου, πηγα στο σπιτι-εκτροφειο πολυ γνωστου εκτροφεα περσικων στην αθηνα και εφρηξα , με τις συνθηκες διαβιωσης και καθαριοτητας των ζωων.στο βωμο του χρηματος... οποιος θελει να μοιραστει την αγαπη του για μια ρατσα, ας παιρνει 50 ευρω για εμβολια και αποπαρασιτωση και οχι 600-1000 ευρω, που πωλουνται οι γατες ρατσας. για μενα ειναι ζωντανα και οχι business.

Ο σωστός εκτροφέας το κάνει από αγάπη για τη ράτσα. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι σωστοί και οι εκμεταλλευτές... εσύ από ποιον εκτροφέα πήρες τελικά το περσικό σου;

Βρε παιδιά πως γίνεται να βάζουν μερικοί αγγελία ότι δίνουν οι πουλάνε τα γατάκια κ να τους εύχονται όλοι να ζήσουν κ να είναι καλά κ μόλις βάζουν κάποιοι άλλοι να τους ζητάνε μέχρι κ αν έχει βγάλει η γάτα ΑΦΜ για να γεννήσει δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.:hmm: Υπάρχουν άνθρωποι που καλός ή κακός δεν συμφωνούν με την στείρωση ή φοβούνται μήπως πάθει κάτι η γάτα τους στην επέμβαση τόσα έχουν γίνει κ δεν θέλουν να την στειρώσουν, δηλαδή σε κάθε αγγελία θα λέμε τα ίδια κ τα ίδια έχει καταντήσει όχι απλά κουραστικό αλλά μερικές φορές κ αιμετικό, τουλάχιστων φτιάξτε ένα τυποποιημένο κείμενο κ κάθε φορά να το βάζεται στην αρχή κάθε αγγελιάς επαιτιακά.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά εδώ βρίσκεσται στον τομεα αγγελίες ο οποίος λέει ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ; κ ο Γιαννης ήθελε να χαρίσει 2 τι τεστ DNA και τι π...ες είναι αυτές δλδ τα υπόλοιπα γατάκια που έχουν γεννηθεί αυτό το διάστημα πληρουν όλες αυτές τις προϋποθέσεις;

Σε αυτό το θέμα όντως χαρίζονται γατάκια. Απλά, δόθηκαν στο Γιάννη πληροφορίες που θα βοηθήσουν στο να έχει πάντα μια υγιή γάτα και γατάκια. Αυτό δεν είναι κακό. Όπως έχω ξαναπει, και οι άνθρωποι ελέγχουν τις συνθήκες αναπαραγωγής του είδους τους με προληπτικές και επεμβατικές μεθόδους (προφυλακτικό, αντισύλληψη και έκτρωση). Δηλαδή αυτό δεν είναι παρέμβαση στη φύση; Γιατί να είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα 45 χρονών να κάνει παιδί και να μην είναι επικίνδυνο για μια γάτα 12 χρονών; Πόσα γατάκια έχει γεννήσει αυτή η γάτα; Σε πόσες ανθρώπινες γέννες της ίδιας γυναίκας αντιστοιχούν; Υπάρχει κανείς σε αυτό το φόρουμ που έχει κάνει 8 παιδιά και συνεχίζει να κάνει γιατί αφήνει τη φύση να κάνει τη δουλειά της;

Εν κατακλείδι, και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αν ο Γιάννης θέλει να ζευγαρώνει τη γάτα του και να χαρίζει τα γατάκια της, αυτό είναι δικό του θέμα. Αν βρίσκει καλά σπίτια για τα γατάκια - που όπως φαίνεται βρίσκει - ας το κάνει. Αν μπορεί να ελέγχει ότι οι επόμενοι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι και μεγαλώνουν σωστά τα γατάκια, ας το κάνει.
Από κει και πέρα, δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι με την πρακτική του. Αν ήταν εκτροφέας οι αγοραστές του θα ήταν σαφώς πιο απαιτητικοί, δεδομένου ότι θα πληρωναν ένα μεγάλο ποσό για την απόκτηση μιας γάτας. Εφ'όσον χαρίζει, κανείς δεν έχει καμιά απαίτηση, και σε κάθε γέννα 2-3 άνθρωποι βρίσκονται με ένα γατάκι ράτσας, δώρο εξ'ουρανού. Όσοι όμως θέλουν τη ράτσα για τη ράτσα, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο απαιτητικοί, για το καλό των δικών τους ζώων, και να μην περιμένουν πότε θα ξεφυτρώσει μια αγγελία στα χαρίζονται για να πιάσουν την καλή και να αποκτήσουν έναν εκπρόσωπο μιας συγκεκριμένης φυλής χωρίς κόπο. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία της προσεγμένης και ελεγχόμενης εκτροφής.
Ένας εκτροφέας που πουλά γάτα μέσω του Φόρουμ, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μετρα για να δώσει υγιή γάτα στον αγοραστή του και γι'αυτό ζητά και το ανάλογο αντίτιμο.
Αν τώρα ζούσαμε σε εκείνο τον ιδανικό κόσμο που κάποιοι ονειρεύονται, όλες οι γάτες θα έπρεπε να πωλούνται σε σωστά επιλεγμένουνς ιδιοκτήτες και όλοι θα έπρεπε να λαμβάνουν τα απραίτητα μέτρα για τη φροντίδα τους. Επίσης, δε θα υπήρχε ούτα μια αδέσποτη γάτα στους δρόμους, τα καταφύγια και τα εκτροφεία θα ήταν γατοπαράδεισοι και όλοι θα θέλαμε να είμαστε γάτες για να ζήσουμε μια ήρεμη και εύκολη ζωή. Αυτό όμως είναι πολύ μακρυά.
Μέχρι τότε, ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι υπεύθυνοι και γνώστες οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν δωρεάν όποιον το επιθυμεί για τις σωστές συνθήκες απόκτησης, κατοχής και φροντίδας ενός ζώου, και τέτοιους ανθρώπουε έχουμε στο Φόρουμ. Δεν είναι ανάγκη να τους επιτιθέμεθα, αντιθέτως, καλό θα ήταν να εκτιμούμε την άποψή τους...

Συγγνώμη για το εκτενές κείμενο:rolleyes:

Μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα.ο περσικος μου ειναι αρσενικος, 5 χρονων, και μη στειρωμενος. και οχι για αναπαραγωγη, απλα δεν χρειαστηκε, γιατι δεν εχει εμφανισει μεχρι τωρα ορμες. η αδεσποτουλα ειναι θηλυκια και κοντεψα να την χασω μετα την στειρωση και ταλαιπωρηθηκαμε 4 μηνες με αυτη την ιστορια. και μεχρι και νοσηλευτηκε 10 μερες στην αθηνα σε νοσοκομειο ζωων.και φαντασου οτι εφτασε να ειναι 2,5 κιλα.Και εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι τα εκτροφεια εχουν καταντησει ενα τεραστιο βρωμικο κυκλωμα, με μονο σκοπο το χρημα. ευχομαι και ελπιζω να αποτελεις εξαιρεση moukelis.

Μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα.ο περσικος μου ειναι αρσενικος, 5 χρονων, και μη στειρωμενος. και οχι για αναπαραγωγη, απλα δεν χρειαστηκε, γιατι δεν εχει εμφανισει μεχρι τωρα ορμες. η αδεσποτουλα ειναι θηλυκια και κοντεψα να την χασω μετα την στειρωση και ταλαιπωρηθηκαμε 4 μηνες με αυτη την ιστορια. και μεχρι και νοσηλευτηκε 10 μερες στην αθηνα σε νοσοκομειο ζωων.και φαντασου οτι εφτασε να ειναι 2,5 κιλα.Και εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι τα εκτροφεια εχουν καταντησει ενα τεραστιο βρωμικο κυκλωμα, με μονο σκοπο το χρημα. ευχομαι και ελπιζω να αποτελεις εξαιρεση moukelis.
Κι εγω θελω να ελπιζω οτι δεν ειναι ολα τα εκτροφεια,οι γιατροι,και οι ιδιοκτητες ετσι...δυστυχως οπως σου ειπα σε ολους τους τομεις υπαρχουν και οι μεν και οι δε.:/:

Και εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι τα εκτροφεια εχουν καταντησει ενα τεραστιο βρωμικο κυκλωμα, με μονο σκοπο το χρημα. ευχομαι και ελπιζω να αποτελεις εξαιρεση moukelis.[/quote]
Διαφωνω καθετα!Εχω μιλησει με 2,3 εκτροφεις και κανεις δε μου εδωσε την εντυπωση απο τις ερωτησεις που μου'κανε οτι εχει σκοπο το κερδος!Σε καμια περιπτωση!:down::down:

εχεις επικοινωνησει ποτε με τετοιους εκτροφεις? κι αν ναι, θα μπορουσες να μου τους αναφερεις με Pm?
Γιατι εγω 3 χρονια που μιλαω μαζι τους μαλλον ειμαι μεγαλο κοροιδο που δεν το εχω καταλαβει ακομα:/:

εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να τα δινει στειρωμενα.στο κατω κατω ειναι επιλογη μου αν θελω να το στειρωσω και δεν μπορει να μου το επιβαλει κανενας εκτροφεας.ολα αυτα για τεστ dna και κληρονομικες ασθενειες,εγω τα ακουω βερεσε. δηλαδη αυτα με προβλημα, θα τα στελνουμε στην πυρα?εγω εχω ενα περσικο,οχι για να λεω οτι ειναι περσικος, αλλα γιατι μου αρεσει η μουρη του. και βρηκα ενα αλλο και ενω ηθελα να το δωσω, γιατι ειναι δεσμευση οι 2 γατες, αποφασισα να το κρατησω οταν καταλαβα οτι ειναι κουφο. και οχι απο λυπηση, αλλα απο θαυμασμο στο ποσο τελεια τα καταφερνει αυτο το πλασμα. και για το ποτε πρεπει να σταματα η αναπαραγωγη, ας αφησουμε κατι να το διαλεξει και η φυση. οσο για τους εκτροφεις, θα πω απλα οτι οταν εψαχνα τον δικο μου, πηγα στο σπιτι-εκτροφειο πολυ γνωστου εκτροφεα περσικων στην αθηνα και εφρηξα , με τις συνθηκες διαβιωσης και καθαριοτητας των ζωων.στο βωμο του χρηματος... οποιος θελει να μοιραστει την αγαπη του για μια ρατσα, ας παιρνει 50 ευρω για εμβολια και αποπαρασιτωση και οχι 600-1000 ευρω, που πωλουνται οι γατες ρατσας. για μενα ειναι ζωντανα και οχι business.
τωρα το ειδα αυτο...μιλας για εναν? μαλιστα...στη πυρα και οι υπολοιποι λοιπον...
την αγαπη του για μια ρατσα οπου για να την φερει στην Ελλαδα πληρωσε τους γονεις, τα εισιτηρια του να παει και να ερθει, κι εχει σπιτι του τουλαχιστον εναν αστειρωτο αρσενικο να ουρλιαζει, να ψεκαζει, τουλαχιστον μια μανα να ουρλιαζει κι αυτη απο τους οιστρους, τα καλυτερης ποιοτητας φαγητα τους, τα φαρμακα τους, τους γιατρους τους, τις γεννες τους, το μεγαλωμα των μωρων, τη περιποιηση τους, το χρονο που χρειαζονται....θελει θυσιες πολλες ψυχικες και οικονομικες απο τη μερια του ευσυνειδητου εκτροφεα...που για να τις καταλαβεις πρεπει να περασεις μια μερα τουλαχιστο μαζι του εκει...στο εκτροφειο του...
Γι΄αυτο μη πεταμε ετσι απερισκεπτα ενα 50 ευρω ή θελω να μου το χαρισετε...

Και εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι τα εκτροφεια εχουν καταντησει ενα τεραστιο βρωμικο κυκλωμα, με μονο σκοπο το χρημα.

Συμφωνώ όσο δεν παίρνει...:/: Εκτροφεία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.. Υποθέτω ότι όταν μπεις στο "τρυπάκι" της εκτροφής, αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back