Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

Μην ανησυχεις δεν πάνε στον άνθρωπο συνηθως γιατι η γάτα εχει υψηλοτερη θερμοκρασια σωματος και δεν μας...προτιμουν.Δεν εχει γράψει στο βιβλιάριό του τι του έβαλε;Τα γραφουν στις τελευταιες σελιδες,μετα τα εμβολια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχεις δεν πάνε στον άνθρωπο συνηθως γιατι η γάτα εχει υψηλοτερη θερμοκρασια σωματος και δεν μας...προτιμουν.Δεν εχει γράψει στο βιβλιάριό του τι του έβαλε;Τα γραφουν στις τελευταιες σελιδες,μετα τα εμβολια.

Δεν ρώτησα για αυτο ειλικρινά, τον παίρνω αγκαλίτσα χωρίς δισταγμο.
Ξέρω πως οι ψύλλοι δεν πάνε στον άνθρωπο. Βιβλιαριο δεν εχει ακομη θα κάνει το πρώτο του εμβόλιο αρχες οκτωβριου ειναι μόλις 4 βδομάδων. Απλα δεν ξέρω αν είναι λάθος αν τον ξαναψεκάσω γιατι απο την μια εβαλε ο γιατρος αμπουλα, τον ψέκασα και εγω την κυριακή πάλι μήπως δεν κάνει να του ξαναβάλω και τώρα;
Για την καθαριοτητα το ειπα για τον μικρουλη μηπως τους μεταφέρω εγω απ'έξω αθελα μου, δεν ξέρω απο που μπορει να είναι...δεν μου εχει ξανασυμβει αυτο με τόσα γατάκια που ειχα κατα καιρους σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ρώτησα για αυτο ειλικρινά, τον παίρνω αγκαλίτσα χωρίς δισταγμο.
Ξέρω πως οι ψύλλοι δεν πάνε στον άνθρωπο. Βιβλιαριο δεν εχει ακομη θα κάνει το πρώτο του εμβόλιο αρχες οκτωβριου ειναι μόλις 4 βδομάδων. Απλα δεν ξέρω αν είναι λάθος αν τον ξαναψεκάσω γιατι απο την μια εβαλε ο γιατρος αμπουλα, τον ψέκασα και εγω την κυριακή πάλι μήπως δεν κάνει να του ξαναβάλω και τώρα;
Για την καθαριοτητα το ειπα για τον μικρουλη μηπως τους μεταφέρω εγω απ'έξω αθελα μου, δεν ξέρω απο που μπορει να είναι...δεν μου εχει ξανασυμβει αυτο με τόσα γατάκια που ειχα κατα καιρους σπίτι.
Μην τον ξαναψεκασεις άμα έγιναν τόσο κοντα οι αποπαρασιτωσεις...Μάλλον είχαν μεινει αυγα σε καποιο ρουχαλακι του ή πάνω του.Την επομενη φορα που θα του βαλεις αμπουλα,ζητα να ειναι combo,εχουν οι περισσοτερες εταιριες,πιανει και τα ζωυφια και τα αυγα.;)Ποτε θα τον πας σε αλλο γιατρο;

Τον πηγαίνω ήδη στον δικό μου απο τις 21/8, απλα πήγα εκτακτως σε εναν που ήταν Τεταρτη ανοιχτα το ιατρειο του οταν τον πρωτοπήρα.
Θα τον ξαναπάω πάλι στον δικό μου σε δεκα μερες για να τον ξαναδει επειδή ειναι σε αγωγή ακόμη με αντιβίωση συν το κολλύριο.
Να είναι καλα ο κτηνίατρος μου περα απο πολυ καλός γιατρος ειναι και πολυ καλος άνθρωπος τόσες μέρες που τον παρακολουθεί δεν μου παιρνει χρήματα παρόλο που εγώ επιμένω, το εχει αγαπήσει πολυ αυτο το ζωάκι.

Θα του πω και για αυτην την μάρκα, δεν του βάζω σήμερα τίποτα, θα μάλλον ειναι η περίπτωση αυτη που αναφέρεις, οτι μπορει να ειχε επάνω του αυγα.
Σε ευχαριστώ πολυ moukelis για τις πληροφορίες

Δεν είναι μαρκα,ειναι τυπος αμπουλας,υπαρχει σε όλες τις μαρκες.Δεν κάνει τίποτα ό,τι χρειαστεις εδω ειμαστε.:)

Λοιπόν έχω πολλές πολλές απορίες..

Πρώτον έχω κάνει όλα τα γνωστά εμβόλια εκτός λευχαιμιας..Πειράζει να το κανω αργότερα???
Δεύτερον ο γάτος του φίλου μου έχει κάνει 309875239 εμβόλια και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, έχει κάνει τα παντα συν ένα για το έντερο και ένα για τα νεφρά και ένα άλλο που δεν θυμάμαι τι είναι ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????
Τρίτον..Τι γίνεται με το τξόπλασμα??
Τέταρτον...Την εωπαρασιτοκρονα αμπούλα πρέπει ντε και καλά καθε μήνα να την κάνω?????

Πρώτον έχω κάνει όλα τα γνωστά εμβόλια εκτός λευχαιμιας..Πειράζει να το κανω αργότερα???
Εξαρτάται από τον κτηνίατρο. Κάποιοι είναι της άποψης ότι εφόσον το γατί δεν βγαίνει έξω και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα γατιά, δεν διατρέχει κίνδυνο και άρα δεν υπάρχει λόγος να κάνει το εμβόλιο. Άλλοι προτιμούν να εμβολιάζουν, για το ενδεχόμενο να το σκάσει το γατί και να εκτεθεί στον ιό. Συζήτησε τα υπέρ και τα κατά με το γιατρό σου και μαζί θα αποφασίσετε.
Δεύτερον ο γάτος του φίλου μου έχει κάνει 309875239 εμβόλια και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, έχει κάνει τα παντα συν ένα για το έντερο και ένα για τα νεφρά και ένα άλλο που δεν θυμάμαι τι είναι ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????
Ισχύει ό,τι και παραπάνω. Οι ανάγκες διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες ζωής του κάθε γατιού. Σε συνεργασία με το γιατρό, που θα σου εξηγήσει τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες του κάθε εμβολίου, θα αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για τα δικά σου γατιά.
Τρίτον..Τι γίνεται με το τξόπλασμα??
Η πρόληψη για το τοξόπλασμα είναι απλούστατη και πανεύκολη: 1) αγωγή για τα ενδοπαράσιτα κάθε τρίμηνο και 2) ΟΧΙ ωμό ή μισοψημένο κρέας στα γατιά.
Τέταρτον...Την εωπαρασιτοκρονα αμπούλα πρέπει ντε και καλά καθε μήνα να την κάνω?????
Για γάτες που μένουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν η αμπούλα για τα εξωπαράσιτα να μπαίνει κάθε τρεις μήνες. Η επανάληψη κάθε μήνα νομίζω πως είναι υπερβολική για γατιά που ζουν στο σπίτι.

εμένα την αμπούλα την κάνουμε κάθε μήνα (ίσως γιατί είμαι και γώ υπερβολική ή ίσως γιατί τον βγάζω βόλτα αν και δεν έρχεται ακόμα σε επαφή με άλλα ζώα). στο γάτο του φίλου μου ο κτηνίατρος του την κάνει κάθε δύο μήνες. Ο ίδιος κτηνίατρος... τι να πώ; μάλλον είμαι υπερβολική

Κι εγώ είμαι της άποψης ότι η μηνιαία εξωπαρασιτοκτόνος αγωγή είναι υπερβολική για ένα γατί που ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, αλλά από τότε που βρήκα ψύλλο πάνω στον Πρέστο δεν το ρισκάρω...:/:

Κι όμως το stronghold που είναι για εξω-αποπαρασίτωση είναι απαραίτητο να γίνεται αδιάλειπτα κάθε μήνα, κι αυτό μου το έχουν τονίσει σχεδόν όλοι οι κτηνίατροι που είχα, γιατί τα αυγά από τους ψύλλους αναπτύσσονται και σε χώρους του σπιτιού, ιδίως αν δεν καθαρίζει κάποιος συχνά με ηλεκτρική σκούπα. Αν διαβάσει κανείς τις οδηγίες του stronghold θα δει πως δε σκοτώνει μόνο τα εξωπαράσιτα πάνω στο ζωάκι, αλλά και αυτές τις "φωλιές" που τυχόν δημιουργούνται.
Κι εμείς επειδή δεν τα βγάζουμε ποτέ εκτός σπιτιού, πολλές φορές λέγαμε "δε βαριέσαι, το κάνουμε τον άλλον μήνα". Αλλά τελικά δεν αξίζει να το διακινδυνεύεις! Αντιθέτως το drontal, που είναι για ενδοπαράσιτα, μπορείς να το κάνεις πιο αραιά, κάθε 2-3 μήνες.
Desdemona, το profender δεν είναι για σκύλους; Μπορείς να το εφαρμόσεις αναλογικά και σε γάτες;

Το profender είναι και για γάτες, κυκλοφορεί σε ποσότητες ανάλογες με το βάρος της γάτας και προορίζεται για ενδοπαράσιτα. Η γιατρός μου λέει ότι είναι από τα καλύτερα κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη.

εμένα την αμπούλα την κάνουμε κάθε μήνα (ίσως γιατί είμαι και γώ υπερβολική ή ίσως γιατί τον βγάζω βόλτα αν και δεν έρχεται ακόμα σε επαφή με άλλα ζώα). στο γάτο του φίλου μου ο κτηνίατρος του την κάνει κάθε δύο μήνες. Ο ίδιος κτηνίατρος... τι να πώ; μάλλον είμαι υπερβολική

δεν εχει σημασια αν δεν ερχεται σε επαφη με ζωα ερχεται σε απφη μετον αερα και το εδαφος που κυκλοφορουν τα σωματιδια που μεταφερουν τον υιο..
και επιτελους prince 8 ετων γατος αστειρωτος δεν τον λυπασαι να τον ταλαιπωρεις γιατι δεν τον στειρωνεις???

Γεια σας κι από μένα και συγχαρητήρια για το πολύ ενημερωτικό σας forum. Θα εκτιμούσα αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με τις αποπαρασιτώσεις. Η ιστορία μου (ή μάλλον της αδερφής μου εν συντομία). Πήγε η αδερφή μου για να δει τον παππού και τη γιαγιά στο νησί και μαζί με αυτούς ανακάλυψε στην αποθήκη και μια γάτα με τρία γατάκια! Η γάτα λέει η γιαγιά μου είναι από τις αδέσποτες που τις ταΐζει η γειτονιά. Τα γατάκια πρέπει τώρα να είναι περίπου 7-8 εβδομάδων και φαίνονται υγιέστατα. :)

Εγώ όπως καταλαβαίνετε παίζω το ρόλο του αγγελιοφόρου και του ταχυδρόμου, επειδή στη Σαμοθράκη δε μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet και βέβαια ούτε λόγος για κτηνίατρο ή pet shop. Αφού λοιπόν διάβασα αρκετά στο forum και συμβουλεύτηκα έναν κτηνίατρο της έστειλα με δέμα ξηρά τροφή, δύο χαπάκια Drontal και δυο Frontline spray των 100 ml (μη γελάτε για το delivery, το έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα με τα γατάκια). :D

Με το ένα χαπάκι Drontal όλα καλά, σύμφωνα με τις οδηγίες. Το κονιορτοποίησε σε γουδί, το ανακάτεψε με βούτυρο και το επάλειψε αναλογικά στα ποδαράκια τους (και της γάτας, επειδή το ένα χάπι είναι για 4 κιλά).

Το πρόβλημα είναι τώρα με το Frontline spray. Εκτός από το προφανές (άντε να κάτσουν 3 ημι-άγρια γατάκια να τους βάλεις spray) το πιο σημαντικό είναι άλλο. Γράφει λέει στις "προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση" ότι "είναι σημαντικό τα ζώα να μη γλύφουν το ένα το άλλο μετά τη θεραπεία"! Και ρωτάει πως είναι δυνατό να γίνει αυτό αφού συνεχώς γλύφουν το ένα το άλλο αλλά τα γλύφει συνέχεια και η μάνα τους.

Έχει κάποιος εμπειρία με το Frontline σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουμε 1 αλλά 3 γατάκια; Μήπως είναι επικίνδυνο και να το αφήσει; Διάβασα και σε ένα αντίστοιχο νήμα για μια περίπτωση που πέθαναν γατάκια με το Frontline και δε θα ήθελε να το διακινδυνέψει.

Θα εκτιμούσα όποιες απαντήσεις, ευχαριστώ.

Καλως ήρθες και να χαιρετισματα στην γατο-οικογένεια στην Σαμοθράκη! :)
Κοίταξε, αν δεν υπάρχει άμεσος λόγος για αποπαρασίτωση ας το αφήσει να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά. Με την εσωτερική που ήταν και η πιο επέιγουσα τα καταφέρατε και αυτο μετράει.

Εγώ θα πρότεινα να τα ψεκάσει σε κανέναν μήνα ή δύο να μην θηλάζουν κιόλας πλέον.
Υπάρχουν και αμπούλες για τα εξωπαράσιτα που ειναι και αυτες καλές λυσεις για την μαμά σε πρώτη φάση.

Τωρα αν κάποια κοπέλα έχει κάποια καλύτερη άποψη ας μας την πει. :)

Συμπάσχουσα... εδω.:)

Εγώ παράτησα το fronline.. και πείρα τα ειδικά λουράκια, που κρατάνε και 4 μήνες. Δεν ξέρω κατα πόσο βέβαια άγρια είναι τα δικά σου. Θα πρέπει να ηρεμήσουν σιγά σιγά.. και όταν γίνει αυτό θα είναι ασφαλές να τους βάλεις και το λουράκι!.(Βέβαια θα πρέπει να μεγαλώσουν λίγο.)

Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω με την drusilia. Οι ψύλλοι είναι συνηθισμένοι και αφού ζούνε και έξω τα γατάκια... είναι αναγκαίο κακό. Περίμενε πρώτα να μεγαλώσουν, έτσι και αλλιώς όντας έξω και να τα καθαρίσεις, κάποια στιγμή θα ξανακολλήσουν.

Και αφού μεγαλώσουν, και ηρεμήσουν τους παίρνεις τα λουράκια.!:);)

Συμπάσχουσα... εδω.:)

Εγώ παράτησα το fronline.. και πείρα τα ειδικά λουράκια, που κρατάνε και 4 μήνες. Δεν ξέρω κατα πόσο βέβαια άγρια είναι τα δικά σου. Θα πρέπει να ηρεμήσουν σιγά σιγά.. και όταν γίνει αυτό θα είναι ασφαλές να τους βάλεις και το λουράκι!.(Βέβαια θα πρέπει να μεγαλώσουν λίγο.)

Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω με την drusilia. Οι ψύλλοι είναι συνηθισμένοι και αφού ζούνε και έξω τα γατάκια... είναι αναγκαίο κακό. Περίμενε πρώτα να μεγαλώσουν, έτσι και αλλιώς όντας έξω και να τα καθαρίσεις, κάποια στιγμή θα ξανακολλήσουν.

Και αφού μεγαλώσουν, και ηρεμήσουν τους παίρνεις τα λουράκια.!:);)
Julia τα λουρακια κανουν και για γατακια που ζουν μεσα στο σπιτι;Ειμαι λιγο διαστακτικη,γιατι του σκυλου μας μοιαζει πασπαλισμενο με σκονη,και δε θα ηθελα κατι τετοιο στο κρεβατι μου.Μυριζουν εντονα;:hmm:

Ότι μυρίζει, μυρίζει.. (αλλά αυτό είναι το θέμα..).;)

Έχει μια σκόνη που μετά απο λίγο χάνεται.
Εγώ Έβαλα στο παιδί μου (πιάνει ΚΑΙ για τα τσιμπούρια...). Απο την στιγμή που μια γάτα βγαίνει ΚΑΙ έξω ή έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες που βγαίνουν έξω, τους ψύλλους ΔΕΝ τους γλιτώνει.

Τώρα να είναι επικίνδυνο.. δεν το νομίζω.. από την στιγμή που δεν είναι για την γάτα.. δεν νομίζω ότι είναι και για μας... ΕΓΩ ακόμα είμαι καλά!!!:P:cool: (Δεν θα το γλύφω κιόλας!!;))

Γνώμη μου: είναι λίγο υπερβολικό να μπει σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ γάτα.... αλλά ΔΕΝ κάνει κακό. :)

Ευχαριστώ πολύ drusilia και julia για τις απαντήσεις σας. Θα το πω στην αδερφή μου καλύτερα να μη βάλει. Σε λίγο καιρό βέβαια τελειώνουν οι διακοπές της οπότε δε νομίζω η γιαγιά να έχει την υπομονή να τους βάλει εξω-αντιπαρασιτικό. Ας τους συνεχίσει μόνο την αγωγή με το Drontal που από ότι κατάλαβα είναι πιο σημαντικό και ειδικά για γατάκια που ζουν έξω.

Βρε παιδιά, το drontal είναι σίγουρα ασφαλές για τόσο μωρά γατάκια;:blink: Ακόμα και σε μικρή δοσολογία, δεν μπορεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δίνουμε πάστα και όχι drontal στα μωρά...:hmm:

Τι να σου πω, ο κτηνίατρος αφού του είπα ότι είναι 7-8 εβδομάδων, μου είπε να πάρουν Drontal. Και επειδή πάντα ζητάω και μια δεύτερη γνώμη, στο pet shop που αγόρασα δύο χαπάκια Drontal, ρώτησα για εναλλακτική λύση και μου είπαν ότι την πάστα τη δίνουν για μικρότερα γατάκια.

Επιπλέον επειδή λόγω φύσης και επαγγέλματος συνέχιζα να είμαι καχύποπτος με οτιδήποτε χημικό, ζήτησα μαζί με τα χάπια να μου δώσει και το φυλλάδιο οδηγιών. ;)

Εκεί γράφει ότι δε συνίσταται η χρήση του πριν τιν 3η εβδομάδα, όχι επειδή είναι επικίνδυνο αλλά επειδή το τέλος της 3ης εβδομάδας είναι το νωρίτερο που μπορεί να μολυνθεί η γάτα.

Τους έδωσε χτες ένα χάπι σε αναλογικές δόσεις στη μαμά και στα 3 γατάκια (χρειάζεται 5mg ανά kg σωματικού βάρους) με τη μέθοδο της κονιορτοποίησης > βούτυρου > επάλειψης και μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια ευτυχώς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back