Havana
Διάσημο μέλος
Βρε παιδιά, το drontal είναι σίγουρα ασφαλές για τόσο μωρά γατάκια;Ακόμα και σε μικρή δοσολογία, δεν μπορεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δίνουμε πάστα και όχι drontal στα μωρά...
![]()
το stronghold βγαινει για μπεμπακια....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Τι να σου πω, ο κτηνίατρος αφού του είπα ότι είναι 7-8 εβδομάδων, μου είπε να πάρουν Drontal. Και επειδή πάντα ζητάω και μια δεύτερη γνώμη, στο pet shop που αγόρασα δύο χαπάκια Drontal, ρώτησα για εναλλακτική λύση και μου είπαν ότι την πάστα τη δίνουν για μικρότερα γατάκια.
Επιπλέον επειδή λόγω φύσης και επαγγέλματος συνέχιζα να είμαι καχύποπτος με οτιδήποτε χημικό, ζήτησα μαζί με τα χάπια να μου δώσει και το φυλλάδιο οδηγιών.
Εκεί γράφει ότι δε συνίσταται η χρήση του πριν τιν 3η εβδομάδα, όχι επειδή είναι επικίνδυνο αλλά επειδή το τέλος της 3ης εβδομάδας είναι το νωρίτερο που μπορεί να μολυνθεί η γάτα.
Τους έδωσε χτες ένα χάπι σε αναλογικές δόσεις στη μαμά και στα 3 γατάκια (χρειάζεται 5mg ανά kg σωματικού βάρους) με τη μέθοδο της κονιορτοποίησης > βούτυρου > επάλειψης και μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια ευτυχώς.
Αααα, εσύ το έχεις ψάξει πολύ!! Μπράβο!
Και ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, εγώ δεν τα ήξερα όλα αυτά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μέχρι σήμερα έδινα χάπι για τα ενδοπαράσιτα, drontal ή milbemax. Μετά όμως από την τελευταία επική μάχη που δώσαμε με τον Πορδίτσο προκειμένου να πάρει το χάπι, αποφάσισα πως είναι κρίμα να τον ταλαιπωρώ και να τον στρεσάρω τόσο πολύ κάθε τρίμηνο και είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά το Porfender, που είναι σε αμπούλα.
Η απορία μου είναι πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να αφήσω μεταξύ της αμπούλας για τα ενδοπαράσιτα (Profender) και αυτής για τα εξωπαράσιτα (Stronghold); Σίγουρα δεν κάνει να τους βάλω και τις δύο αμπούλες κοντά-κοντά...

moukelis
Επιφανές μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το profender είναι και για γάτες, κυκλοφορεί σε ποσότητες ανάλογες με το βάρος της γάτας και προορίζεται για ενδοπαράσιτα. Η γιατρός μου λέει ότι είναι από τα καλύτερα κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Ωπ, για πείτε βρε παιδιά... Δηλαδή, το profender κάνει ακριβώς ό,τι και το Drontal αλλά η χρήση του είναι εξωτερική όπως του Frontline και του Stronghold? Διότι σε μερικά δυσκολεύομαι να δώσω το Drontal και εσχάτως τους τα βάζω στα Greenies...
Και μία άλλη ερώτηση: Εγώ σε όλα, και στα 15, κάνω τα εμβόλια τετραπλό, λευχαιμίας και περιτονίτιδας ευθύς εξ' αρχής... Και ας είναι τα 14 οικόσιτα... Αλλά της λύσσας, δεν μου το έχει επιβάλλει κανένας γιατρός, εκτός από τα 2 πρώτα που τα είχα πάρει μαζί μου στο εξωτερικό αρκετές φορές και ήταν υποχρεωτικό... Να τους κάνω και το αντιλυσσικό;
aretha
Περιβόητο μέλος

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Μέχρι σήμερα έδινα χάπι για τα ενδοπαράσιτα, drontal ή milbemax. Μετά όμως από την τελευταία επική μάχη που δώσαμε με τον Πορδίτσο προκειμένου να πάρει το χάπι, αποφάσισα πως είναι κρίμα να τον ταλαιπωρώ και να τον στρεσάρω τόσο πολύ κάθε τρίμηνο και είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά το Porfender, που είναι σε αμπούλα.
Η απορία μου είναι πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να αφήσω μεταξύ της αμπούλας για τα ενδοπαράσιτα (Profender) και αυτής για τα εξωπαράσιτα (Stronghold); Σίγουρα δεν κάνει να τους βάλω και τις δύο αμπούλες κοντά-κοντά...![]()
όχι δεν κάνει να τα βάζεις μαζί...τουλάχιστον 2 μέρες θα πρέπει να ειναι το μεσοδιάστημα
ετσι κι αλλιως η περιοχή του αυχένα είναι τόσο μικρή που δεν θα μπορεις να βάλεις τις 2 αμπούλες...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστώ! Οπότε, αν αφήσω καμιά βδομάδα μεταξύ της μιας αμπούλας και της άλλης, θα είμαστε εντάξει, ε;όχι δεν κάνει να τα βάζεις μαζί...τουλάχιστον 2 μέρες θα πρέπει να ειναι το μεσοδιάστημαετσι κι αλλιως η περιοχή του αυχένα είναι τόσο μικρή που δεν θα μπορεις να βάλεις τις 2 αμπούλες...
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ! Οπότε, αν αφήσω καμιά βδομάδα μεταξύ της μιας αμπούλας και της άλλης, θα είμαστε εντάξει, ε;
ναι μια χαρά ειναι η βδομάδα....

julia
Διακεκριμένο μέλος

Μιλάω για το κομμάτι της Λευχαιμίας όχι την περιτονίτιδας, που ΔΕΝ με ενδιαφέρει, προς το παρόν τουλάχιστον.
Τηνκς.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βάσια, εγώ κάνω το 5πλό στον δικό μου, βγαίνει έξω και έρχεται σε επαφή ... με διάφορα ζωντανά και όχι μόνο. Τί εννοείς οτι δεν είναι "αθώο "??
Μιλάω για το κομμάτι της Λευχαιμίας όχι την περιτονίτιδας, που ΔΕΝ με ενδιαφέρει, προς το παρόν τουλάχιστον.
Τηνκς.
Υποτίθεται, αν και το ποσοστό είναι σχετικά πολύ μικρό, ότι της λευχαιμίας ενδέχεται να δημιουργήσει όγκους (δεν είναι απαραίτητο ούτε σίγουρο, απλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις), γι' αυτό ο γιατρός επιλέγει να το κάνει συνήθως στο πόδι... Προσωπικά, ευθύς εξ' αρχής έχω συζητήσει για το θέμα των εμβολίων τρεις κτηνιάτρους, τον παλιό μου και τους δύο που έχω τώρα και οι απόψεις τους συγκλίνουν (διότι εγώ έχω και πολυμελή γατοοικογένεια) - μολονότι η επιλογή είναι εν τέλει δική μου - ότι είναι καλό να γίνονται σίγουρα το τριπλό, της λευχαιμίας και της περιτονίτιδας... Αν είχα μόνο ένα γατούλι και χωρίς πιθανότητα επαφής με άλλο γατί ποτέ, ίσως να έμενα μόνο στο τριπλό... Επειδή, όμως, έχουν δει πολλά τα μάτια μου, προτιμώ να είμαι ενημερωμένη και να τους κάνω αυτά τα τρία .... Ιδίως της περιτονίτιδας, δεν το συζητώ... Υποχρεωτικό για μένα...
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλα εχω μια ερώτηση... έχεις πολλές γάτες, και δεν κάνεις 4πλό??? Δηλαδή τα χλαμύδια?? Το 5πλό περιέχει ότι το 3πλό + χλαμύδια+ λευχαιμία. Είναι τα νέας γενιάς και τα έχει όλα μαζί.
Θεωρώ το 4πλό τουλάχιστον αναγκαίο στην περίπτωσή σου. Αν θές δες το και εσύ.

--------------------------------------------
Οι εμβολιασμοί σε μικρά γατάκια πρέπει να ξεκινάνε στον τρίτο μήνα με το τριπλό, το οποίο καλύπτει την πανλευκοπενία, τον καλυκοϊό και την ρινοτραχειίτιδα.
Αν για οποιοδήποτε λόγο καθυστερήσει ο εμβολιασμός, και τα εμβολια γίνουν στους 6-7 μήνες, μπορεί να ξεκινήσει με το τετραπλό, που καλύπτει: την πανελευκοπενία, τον καλυκοϊό και την ρινοτραχειίτιδα και τα χλαμύδια. Η επανάληψη είναι ετήσια.
Το πενταπλό καλύπτει: την πανελευκοπενία, τον καλυκοϊό και την ρινοτραχειίτιδα, τα χλαμύδια και την λευχαιμία (FIL). Η επανάληψη είναι ετήσια.
Υπάρχει επίσης το εμβόλιο της λύσας, που αν και δεν θεωρείται απαραίτητο ιατρικά, καθώς η ασθένεια έχει σχεδόν εκλείψει στην χώρα μας, ζητείται από τον νόμο. Η επανάληψη είναι ετήσια.
Τέλος υπάρχει το εμβόλιο της περιτονίτιδας, το οποίο προσφέρει μερική κάλυψη μόνο από αυτόν τον πολύ επικίνδυνο ιό. έχει μορφή αμπούλας και χορηγείται από την μύτη.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
τώρα για τη λευχαιμία και την περιτονίτιδα, ότι θέλει κάνει καποιος στο ζώο του...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
εγω συστήνω για ζώα που είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι το τετραπλό κια λύσσα για να μετακινείται το ζώο όπου θέλουμε...η χλαμυδίωση είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν το ζώο έρχεται μέσω μπαλκονιού σε επαγή με περιττώματα ή ΄φτερά περιστεριων....τώρα για τη λευχαιμία και την περιτονίτιδα, ότι θέλει κάνει καποιος στο ζώο του...
Ευχαριστώ.

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα γατιά μου δεν βγαίνουν σε μπαλκόνια και κήπους, να το κάνω τελικά το αντιλυσσικό; Έχω ειλικρινά μπερδευτεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να αποφασίσω!
aretha
Περιβόητο μέλος
Όντως, τα εμβόλια της λύσσας και της λευχαιμίας έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση σαρκώματος. Στην Αμερική έγινε τόσος ντόρος για το θέμα που η Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση δημιούργησε ειδική ομάδα έρευνας για το θέμα. Λέγεται Vaccine-Associated Feline Sarcoma Task Force και στο site της υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους των εμβολίων.Υποτίθεται, αν και το ποσοστό είναι σχετικά πολύ μικρό, ότι της λευχαιμίας ενδέχεται να δημιουργήσει όγκους (δεν είναι απαραίτητο ούτε σίγουρο, απλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις)
julia
Διακεκριμένο μέλος

..... καλέ πάρε μια ανάσα!!!!!Θα μιλήσεις με τον γιατρό σου... Απλά αφού κανεις το 4πλο και ξερχριστά της λευχιμίας πέρα απο το οικονομικό, και την ταλαιπωρία του πήγαινε έλα στον γιατρό δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Όντως, τα εμβόλια της λύσσας και της λευχαιμίας έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση σαρκώματος. Στην Αμερική έγινε τόσος ντόρος για το θέμα που η Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση δημιούργησε ειδική ομάδα έρευνας για το θέμα. Λέγεται Vaccine-Associated Feline Sarcoma Task Force και στο site της υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους των εμβολίων.
Ευχαριστώ, ξεκινάω μελέτη.

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όντως, τα εμβόλια της λύσσας και της λευχαιμίας έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση σαρκώματος. Στην Αμερική έγινε τόσος ντόρος για το θέμα που η Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση δημιούργησε ειδική ομάδα έρευνας για το θέμα. Λέγεται Vaccine-Associated Feline Sarcoma Task Force και στο site της υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους των εμβολίων.
Ευχαριστούμε πολύ, aretha! Μόνο ένα ερώτημα: αν κατάλαβα καλά, υπάρχει η δυνατότητα το εμβόλιο της λύσσας να γίνεται κάθε τρία χρόνια ή δεν ισχύει για την Ελλάδα η συγκεκριμένη σύσταση; Διότι οι κτηνίατροί μου μου είπαν κάθε χρόνο....
Julia, είναι να μην μου μπαίνουν διλήμματα...Δεν μπορώ να τα χειριστώ με τίποτα...Ιδίως όταν και οι δύο πλευρές έχουν τα σοβαρά υπέρ και τα σοβαρά κατά τους...Γκρρρρρρρρρ....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Ακόμα και σε μικρή δοσολογία, δεν μπορεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει που δίνουμε πάστα και όχι drontal στα μωρά...