Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

Απάντηση: Ερώτηση

Λοιπόν σίγουρα κάντης μια αποπαρασίτωση (εσωτερική και εξωτερική), εκτός αν της έχεις ήδη κάνει πολύ πολύ πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση, επικοινώνησε πρώτα με έναν κτηνίατρο, αλλά εμπειρικά ξέρω ότι ένα μήνα μετά είσαι οκ να ξαναψεκάσεις/βάλεις αμπούλα και να δώσεις χάπι για τα σκουλήκια. Εγώ αυτά θα έκανα, αλλά θα μιλούσα πρώτα με κτηνίατρο για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω αποπαρασίτωση πολύ κοντά με την προηγούμενη.

Επίσης, αν δεν έχετε ήδη στειρώσει τη γατούλα σας, θα συμβούλευα να το κάνετε σύντομα. Κατά τα άλλα μην πανικοβάλλεσαι, εγώ αυτά θα έκανα μόνο και είμαι κι εγώ του πανικού :Ρ Πάρε γνώμες κι από άλλους χρήστες αλλά μίλα με γιατρό για την τελική απόφαση. Περαστικά σας κι άλλο κακό να μη σας βρει, κυρίως το καημένο το περιστέρι βέβαια την έπαθε :Ρ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα από αυτά. Μόνο στείρωση έχουμε κάνει. Θα επικοινωνήσω ξανά με τη κτηνίατρο σήμερα, γιατί εχθές ήταν και αργά. Το περιστέρι το έδωσε σε ένα κύριο ο άντρας μου που μάλλον ξέρει και εύχομαι να το κάνει καλά. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Ωχ, λοιπόν αν θες βοήθεια/πληροφορίες για την αποπαρασίτωση ρώτησέ μας εδώ. Βέβαια πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείς και κτηνίατρο. Αν όμως δεν έχετε κάνει ποτέ αποπαρασιτώσεις, τότε μην το αμελήσετε άλλο.

Οκ η εξωτερική αποπαρασίτωση (ψύλλοι/τσιμπούρια) πάει στο καλό (πρέπει να την κάνετε κι αυτή εννοείται, αλλά δεν είναι τόσο "επείγουσα"), αφού η γάτα ζει μόνο μέσα στο σπίτι, όπως υποθέτω. Εμείς την κάνουμε πολύ πολύ αραιά (2 φορές το χρόνο και αν) και πολύ πρόχειρα, ψεκάζουμε και όποιον πάρει ο χάρος, αλλά ζει μόνο μέσα στο σπίτι οπότε είμαστε χαλαροί. Βέβαια εμείς με τα ρούχα και τα παπούτσια μας μπορεί να μεταφέρουμε αυγά ψύλλων στο σπίτι, ως τώρα όμως ήμασταν τυχεροί.

Η εσωτερική αποπαρασίτωση πρέπει οπωσδήποτε να γίνει τώρα και εν συνεχεία να γίνεται τακτικά (ανά 3 μήνες εφόσον η γάτα ζει μέσα). Είτε χαπάκι θα δώσετε είτε αμπούλα που κάνει για ενδοπαράσιτα. Θα σας συμβουλεύσει ο κτηνίατρος για το τι να επιλέξετε.

Για την εγκυμοσύνη σου (με το καλό και να το χαίρεστε!) μην ανησυχείς καθόλου, δεν κινδυνεύεις από τίποτα απολύτως. Καλό πλύσιμο στα λαχανικά, καλό μαγείρεμα στο κρέας, χώσε τον άντρα σου να καθαρίζει την αμμοδόχο της γάτας :P (ή φόρα γάντια και πλένε καλά τα χέρια σου μετά), φόρα γάντια και πλένε καλά τα χέρια σου μετά αν ασχολείσαι με κηπουρική και όλα είναι καλά. Κυρίως πρόσεχε τι τρως, αυτό είναι το "επικίνδυνο" (καταλαβαίνεις πώς το εννοώ). Εντάξει αν έπιασες το τραυματισμένο περιστέρι ή αν καθάρισες το χώρο μετά υποθέτω ότι σίγουρα έπλυνες τα χέρια σου καλά στη συνέχεια, οπότε και πάλι όλα οκ! :)

Τη γατούλα μην την αφήνετε μόνη στο μπαλκόνι μη σκοτώσει όλη την πανίδα της περιοχής και μην κάνει και κανένα σάλτο μορτάλε η καημένη... Προσέξτε το αυτό, πολλές φορές τα γατιά είναι απρόβλεπτα δυστυχώς.

Για τα εμβόλια τι να σου πω, εγώ δεν τα "συμπαθώ" πολύ, αλλά έχω διαβάσει πολλά (αλλά ΠΟΛΛΑ όμως) κτηνιατρικά papers και κατέληξα ότι θα της κάνουμε εμβόλιο κάθε 2-3 χρόνια, σίγουρα όχι ετησίως. Επίσης εννοείται ότι δεν ξανακάνουμε το εμβόλιο της λύσσας όσο μπορούμε (το κάναμε μια φορά γιατί δεν ξέραμε). Λέω "όσο μπορούμε" γιατί για να ταξιδέψει η γάτα είναι απαραίτητο αυτό το εμβόλιο, οπότε δεν ξέρω μέχρι πότε θα το γλιτώνουμε.

Τελευταία επεξεργασία:
το γραφω εδω μπας και βρεθει λυση.
αυριο η το πολυ μεθαυριο η γαταρα μου ειναι να κανει ενα επαναληπτικο εμβολιο ivermectin sc για μια παθηση που ειχε παρουσιασει με εντονες φαγουρες και ξυσιμο.
της εγινε η πρωτη δοση στις διακοπες που την ειχα παρει μαζι και επαθη εξαρση το φαινομενο,και καπως ηρεμισε και ειναι πολυ καλυτερα αυτη τη στιγμη,απλα μας ειπε ο γιατρος να βρουμε αθηνα καποιο συναδελφο του να ολοκληρωσει τη θεραπεια με το δευτερο εμβολιο,και δυστυχως αυτη που την πηγαινα εδω στην αθηνα εχει κλεισει για 15αυγουστο..
ξερετε καποιον που θα παραμεινει ανοιχτος αυτες τις μερες να της κανει το εμβολιο?περιοχη παγκρατιου και κεντρου μιας και εχω μονο μηχανακι και ειναι δυσκολη η μεταφορα της πιο μακρυα.
ευχαριστω!

Η δική μας είναι στην Κυψέλη αν σε βολεύει και είναι ανοιχτή αυτές τις μέρες (εκτός Σ-Κ και ίσως και μερικές Παρασκευές λόγω καλοκαιριού:hmm:). Μόλις χτες πήγε η αδερφή μου και έκανε το εμβόλιο στη γάτα της. Καλού-κακού πάρε κι ένα τηλέφωνο πρώτα. Παπαϊωάννου Μαρία, δες εδώ

φενξ!
θα το κοιταξω!

Καλησπέρα σε όλους,

έχω μια απορία σχετικά με την κρέμα banminth που μου χορήγησε ο κτηνίατρος για τα γατάκια μου..

Έχω τρία γατάκια 4-5 μηνών. Η αγωγή είναι για 4 μέρες, με επανάληψη μετά από 10 μέρες. Όμως, δε μου έγραψε πόσα σωληνάρια θα χρειαστώ, ούτε πως να τα χορηγήσω, παρά μου είπε να δω τις οδηγίες και να ρυθμίσω τα κιλά τους.

Με πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα, θα χρειαστώ περίπου 2 σωληνάρια για κάθε γατάκι, δηλαδή 6-7 στο σύνολο?? Και μάλιστα ίσως παραπάνω γιατί το ένα γατάκι είναι πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα.... Το ένα σωληνάριο κοστίζει 7 ευρώ, μιλάμε για 50 ευρώ κόστος.... Είναι όντως έτσι?

Όταν λέτε για 4 ημέρες αγωγή τι εννοείτε; Θα δίνετε καθημερινά για 4 μέρες και πάλι μετά από 10 μέρες άλλη μία φορά;

Ακριβώς. Θα δίνω μία φορά την ημέρα για 4 μέρες και μετά από 10 μέρες ξανά το ίδιο.... μια φορά την ημέρα για 4 μέρες...

Έχουν σκουλήκια, για αυτό, ε; Εμείς επειδή δεν είχαμε εμφανές πρόβλημα παίρναμε μια φορά ανά 10 μέρες για 3 φορές, αν θυμάμαι καλά. Πόσες δόσεις έχει το σωληνάκι; Δεν έχει 5; Θυμάμαι με τις γραμμές μου έλεγε να της δίνω, μια γραμμή τη φορά.

ΥΓ: Τώρα είδα πως είναι πάνω από 2 μηνών. Μήπως μπορείς να τους δώσεις και χάπια; Drontal; Εγώ σε αυτήν την ηλικία έδινα μισό χαπάκι. Στη θέση σου θα το διευκρίνιζα τηλεφωνικά.

Υποφέρουν από διάρροιες, σε σημείο ακράτειας και στο ένα έχω εντοπίσει σκουλήκια σίγουρα. Επικοινώνησα με τον γιατρό και μου μίλησε για ένα σιρόπι vermox , κάπως έτσι. Είναι καλύτερο από την πάστα?

Το σωληνάριο είναι των 2gr και η δόση πάει 0.5gr ανά κιλό

Δεν έχω δώσει ποτέ σιρόπι. Φαντάζομαι πως όλα κάνουν δουλειά, το θέμα είναι να σου βγουν και λίγο οικονομικά. :)

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Ελπίζω να βρούμε γιατρειά..

• Drontal® Cat

Tablets for cats up to 4kg of body weight
    Product information

Dosage: One tablet per 4kg of body weight
    Can be given with or without food
    No need for starvation before or after treatment
    Effective: as a combined Roundworm and Tapeworm treatment
    Contains: 20 mg praziquantel, 230 mg pyrantel embonate
Εγώ αυτά έδινα. Και δίνω δηλαδή κάθε 3-4 μήνες. Απλά συζήτησε πρώτα με τον γιατρό σου για την αγωγή. Φαντάζομαι ένα κουτί drontal θα σου βγαίνει οικονομικότερο από τις πάστες!

Εντάξει, θα το ψάξω καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ

ερώτηση κρίσεως.
το εμβόλιο της λύσσας το κάνετε όλοι?έχει παρενέργειες?
γιατί κάπου διάβαζα κάτι περίεργα, αλλά η γιατρός μου είπε να το κάνουμε γιατί λέει είναι υποχρεωτικό.

:worry:

Εγω το εκανα φετος στη γατα μου γιατι ο γιατρος μου πε οτι υποχρεωται τωρα με τα νεα κρουσματα απο αλεπουδες.. αν και ειναι καπως σπανιο να κολλησεις..! Μου επισης πως καθε χρονο θελει ανανεωση (ή 2... νομιζω καθε ενα)

Καλησπέρα κι από μένα! Πράγματι ερώτηση κρίσεως rouli726....
Εγώ, όπως έχω ξαναπεί θαρρώ, το κάνω στα δικά μου επειδή τα περισσότερα βγαίνουν και σε εξωτερικό χώρο οπότε δε το ρισκάρω (στον πρώτο χρόνο, έπειτα από ένα χρόνο πάλι και μετά ανά τρία χρόνια, έτσι μας συνέστησε ο κτηνίατρος). Ωστόσο αν είχα γατί αποκλειστικά μέσα στο σπίτι δε θα το έκανα σε καμία περίπτωση γιατί όντως κι εγώ έχω διαβάσει για διάφορες παρενέργειες :/:
Μέσα στο σπίτι εξάλλου είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να κολλήσει λύσσα η γάτα οπότε θεωρώ ότι άδικα θα επιβαρυνθεί, εκτός αν πρόκειται να ταξιδέψετε αεροπορικώς..εκεί δυστυχώς μάλλον δε μπορείς να το αποφύγεις!

άρα εσάς που το έχετε κάνει δεν σας παρουσίασε παρενέργειες.
η γάτα μου στο σπίτι ζει αλλά βγαίνει στα μπαλκόνια, τα οποία είναι περιφραγμένα.

μέχρι ώρας δεν έχει δείξει να την έχει πειράξει κάποια αγωγή, ούτε για τις αποπαρασιτώσεις ούτε αντιβίωση ούτε το εμβόλιο που κάναμε τις προάλλες, οπότε λέω να το κάνω και το αντιλυσσικό γιατί εμπιστεύομαι τη γιατρό μας.

Στη δική μου δεν το κάνω γιατί ζει μέσα στο διαμέρισμα, άντε και λίγο στον μπαλκόνι 4ου ορόφου.. Επειδή όμως έχει γίνει συζήτηση γι αυτό το εμβόλιο, αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα εδώ ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back