koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν θες μπορείς να ψάξεις στο γκουγκλ τα ονόματα των εμβολίων που σας έκανε ο κτηνίατρος, κι εγώ αυτό είχα κάνει γιατί δεν καταλάβαινα τι εμβόλια της έκανε της γατούλας μας
Αν τα ψάξεις θα βγάλεις άκρη πιθανότατα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό λοιπόν προφανώς είναι το τριπλό, δλδ του λείπει μόνο το στέλεχος για τη χλαμυδίαση. Εγώ εικάζω ότι πρέπει να κάνει άλλη μια δόση του τριπλού, σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει/δει και σύμφωνα και με αυτό που έκανε και η δική μου γατούλα και επιβεβαιώθηκε από δύο κτηνιάτρους.Nobivac Tricat Trio is a live attenuated, freeze-dried vaccine containing the 3 core viruses - feline panleucopaenia virus, feline herpesvirus, and feline calicivirus.
Αλλά επειδή γι' αυτά τα πράματα ό,τι και να σου πούμε από ένα φόρουμ τη σωστή άποψη την έχει ο κτηνίατρος, το πιο καλό θα είναι να επικοινωνήσεις μαζί του και να τον ρωτήσεις τι εμβόλιο πρέπει να κάνετε τώρα. Αν τυχόν σου πει κάτι που διαφωνεί με αυτά που έχεις διαβάσει εδώ και αλλού, απλά ρώτησέ τον και αν το κρίνεις απαραίτητο πάρε και μια δεύτερη γνώμη.
Μην ξεχνάς ότι πάντα παίζει να μην άκουσες κάτι καλά, ή να είπε εκείνος κάτι λάθος από αφηρημάδα, ή κάτι τέτοιο, παρεξηγήσεις στις προφορικές συνεννοήσεις γίνονται συχνά

Ένα (ή παραπάνω!) τηλεφώνημα θα σου λύσει όλες τις απορίες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Για το εμβόλιο της λευχαιμίας, το οποίο αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα θεωρείται μη βασικό εμβόλιο, γνωρίζω ότι απαιτούνται εξετάσεις πριν την πραγματοποίηση του εμβολίου για να διαπιστωθεί αν η γάτα έχει το αντιγόνο. Αυτά τα ξέρω από δικό μου διάβασμα στο ιντερνετ βέβαια, οπότε δε θεωρώ ότι είναι 100% σωστά. Πάντα γι' αυτά τα πράματα θα μας συμβουλεύει ο κτηνίατρος. Αλλά μου κάνει όντως εντύπωση το ότι σου είπε να κάνεις ένα τριπλό και ένα λευχαιμίας, πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Όσον αφορά το αν θεωρείται μη βασικό εμβόλιο δεν το γνωρίζω, πάντως σίγουρα χρειάζεται εξέταση πριν γίνει, κι αν η γατούλα βγει θετική δεν προχωρούν στον εμβολιασμό.

akoylini
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ό,τι θες για τροφή (ξηρή, υγρή) ρώτα εδώ στο σάιτ, όλοι έχουμε πολλές προτάσεις και εμπειρίες, οπότε θα πάρεις ιδέες

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

σημερα εβαλα στη γατα μου για δευτερη φορα (μονη μου) την αμπουλα flevox, την οποια της βαζει συνεχεια ο γιατρος οποτε την πηγαινω σε αυτον.
Σημερα, για καποιο λογο φοβοταν πολυ οπως με εβλεπε να πειραζω τον σβερκο της (γιατι εκει μπαινει η αμπουλα οπως θα γνωριζετε) και συνεχεια εφευγε, κρυβοταν, ψιλοεκλαιγε. (το ιδιο κανει και με κατι σταγονες που τις βαζω για ωτιτιδα.)
Τελικα καταφερα να της τη βαλω με τα χιλια ζορια, ναι μεν στον σβερκο, αλλα γλιστρησε κι 1-2 εκατοστα πιο χαμηλα, επειδη δεν μου καθοτανε και εχει ποτισει το τριχωμα της εκει πισω και δεν εχει στεγνωσει ακομα απο το μεσημερι.
Γιατι το αναφερω ομως αυτο;;
--->αφου της την εβαλα εφυγε οπως κανει συνηθως, (ενας λογος παραπανω το οτι ειχε τρομαξει) και μου γυρισε πριν κανα διωρο
με το αριστερο πισινο ποδαρακι της ελαφρα να κουτσαινει, δηλαδη δεν φαινοταν καθαρα, απλα το προσεξα τυχαια!

Την αφησα λιγο στην ησυχια της γιατι μεσα αρνιοταν να μπει και μετα απο μερικες εξοδους μου για επιβλεψη στον κηπο, παρατηρησα πως εχει φτασει σε σημειο να περπαταει και να κουτσαινει κανονικα και εμφανεστατα. Υπαρχει περιπτωση να εχει δημιουργησει η αμπουλα καποια παρενεργεια ή ειναι ασχετο και απλα καπου χτυπησε; (γενικα μετα τη στειρωση πηδαει αβερτα απο δω κι απο κει, ισως τσακωθηκε με κανα γατο, δεν εχω ιδεα)
Εντωμεταξυ εχει φουσκωσει λιγο το ενα απο τα δαχτυλα, δηλ εχει μεγαλωσει σε διαμετρο αλλα ουτε κλαιει, ουτε δειχνει ανησυχη, λιγο "πεσμενη" καπως ομως..

με εχει πιασει μια αγωνια τωρα... αν ειναι κατι σοβαρο, ισως χρειαστει χειρουργειο, αλλα φοβαμαι για το κοστος γιατι αυτη τη στιγμη κυριολεκτικα δεν εχω μια πανω μου..

Υπαρχει περιπτωση να περασει απο μονο του αν ειναι κατι ανευ σημασιας;;

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η αμπουλα δεν πρεπει να εχει καμμια σχεση με αυτο, απο που κι ως που απο αμπουλα που εβαλες στον σβερκο να κουτσαινει το ποδαρακι της, μαλλον απιθανο.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Λοιπον,αν ειναι η πρωτη φορα που εμβολιαζεται το γατακι,θα χρειαστει ισως 2 επισκεψεις.Εμενα ο γιατρος μου επαιρνε 20 ευρω για την επισκεψη,οσον αφορα τα εμβολια.Οποτε πανω απο 40 ευρω δεν νομιζω να σου παει.Η αποπαρασιτωση ,δεν ειναι ακριβη..μεχρι 5 ευρω πιστευω και το μικροτσιπ περιπου 30 ευρω κοστιζει,ισως και λιγοτερο.

mariand
Νεοφερμένο μέλος
Linka
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει εμβόλιο για ενδοπαράσιτα; Ο Romeo προτιμά να πεθάνει απο πνιγμό παρά να καταπιει το χάπι. Και έχω δοκιμάσει τα πάντα, σε βούτυρο, να το κάνω σκόνη και να το βάλω στην αγαπημένη του κονσέρβα... Τ Ι Π Ο Τ Α !!!
Υπάρχουν αμπούλες για τα ενδοπαράσιτα, τις εφαρμόζετε όπως τις κανονικές αμπούλες, στη βάση του σβέρκου της γάτας.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οι αμπουλες ειναι και για τα ενδοπαρασιτα;Υπάρχουν αμπούλες για τα ενδοπαράσιτα, τις εφαρμόζετε όπως τις κανονικές αμπούλες, στη βάση του σβέρκου της γάτας.

Εγω νομιζα πως ειναι μονο για εξωτερικη αποπαρασιτωση.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Πχ, αμπούλα για ενδοπαράσιτα https://www.parapharmacie.gr/index.php?id_product=7313&controller=product
Καλό θα είναι να κάνετε ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρό σας, να σας κατατοπίσει σχετικά όποτε και αν χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσετε. Είναι πολύ βολικές όταν η γάτα αρνείται να πάρει το χάπι. Χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι κλασικές, για τα εξωπαράσιτα.
edit: Κάνοντας ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα, βλέπω ότι υπάρχουν και αμπούλες που τα κάνουν όλα, δηλαδή είναι ενάντια και ενδο- και εξωπαρασίτων, αλλά για να είμαι ειλικρινής εμένα αυτά τα όλα μαζί δε μ' αρέσουνε, καλύτερα μία και μία.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ενώ τα εμβόλια μέχρι τώρα ουδέποτε της έφεραν οποιαδήποτε παρενέργεια (πυρετό ή και απλή ατονία), ενώ στην επέμβαση της στείρωσης η ανάρρωση ήταν πέραν των προσδοκιών ταχύτατη, το πρόβλημα το έχουμε με την αποπαρασίτωση

Κι αυτό γιατί έχω παρατηρήσει κάθε φορά που της γίνεται, την επόμενη ημέρα είναι υποτονική, δεν τρώει, ενδεχομένως παρουσιάζεται και πυρετός
Τυχαίο? Δεν νομίζω
'Εχω μιλήσει βέβαια στη γιατρό γι αυτό και η γυναίκα-με το δίκιο της- μου απάντησε οτι δεν έχει ξανακούσει τέτοιο πράγμα, για τα εμβόλια ναι. Μου πρότεινε μάλιστα να αλλάξουμε και το φάρμακο για τα ενδοπαράσιτα (σε περίπτωση που έχει κάποιας μορφής δυσανεξία σε κάποιο από τα συστατικά του)

Αν έχει κάποιος/α από εσάς ανάλογη εμπειρία, παρακαλώ ας μου πει. Ξέρω οτι δεν είναι λογικό, αλλά..συμβαίνει κάθε φορά που θα την κάνει. Για την ιστορία, το φάρμακο που της χορηγείται΄για ενδο είναι μισό χαπάκι Milbemax.
Και βέβαια κανείς δεν εγγυάται οτι σε ενδεχόμενη αλλαγή του φαρμάκου, θα πάψουν να εμφανίζονται και τα συμπτώματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool