julia
Διακεκριμένο μέλος
Κοίτα και για Λευχαιμία. (εγώ βέβαια, θα σε πώ υπερβολική...
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
ΑΝ το κάνεις στο ένα, θα πρέπει να το κάνεις και στο άλλο...
Κοίτα και για Λευχαιμία. (εγώ βέβαια, θα σε πώ υπερβολική...)
Λευχαιμία έκαναν και τα δύο.Οπως και όλα τα υπόλοιπα.

Της περιτονίτιδας δεν κάναμε ακόμη( και τα δύο φυσικά)
αλλά δεν ήξερα οτι είναι τόσο επώδυνο.
Θα το ξανασυζητήσω με τον κτηνίατρο.
Ξέρω οτι μπορεί να μεταδωθεί με μολυσμένα κόπρανα(ή κάνω λάθος?) για αυτό το ξάχνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Απλά γενικά θα τα κάνεις κάθε χρόνο ΟΛΑ?? Γιατί θέλει επανάληψη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Κολλάει.
Απλά γενικά θα τα κάνεις κάθε χρόνο ΟΛΑ?? Γιατί θέλει επανάληψη...
Μέχρι τώρα κάναμε το τετραπλό.Φέτος για πρώτη φορά κάναμε και της λευχαιμίας.Ο κτηνίατρος μας, είπε(αν τον κατάλαβα καλά) οτι μέχρι το καλοκαίρι περιμένουν να έρθει στην Ελλάδα το πενταπλό(θα έχει ενσωματωμένο και της λευχαιμίας) και θα βγαίνει και σαν πενταπλό συν ένα(+1) δηλαδή επιπλέον και της περιτονίτιδας.Για αυτό το έθεσα, μήπως ξέρει κανείς τίποτα νεότερο.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Το ενσωματωμένο ΚΑΙ περιτονίτιδα δεν το έχω ακούσει... και ο γιατρός δεν έχει ενημέρωση.
Ξανθιά απορία.
Αφού της περιτονίτιδας το κάνουν στην μύτη... ή θα πρέπει όλα να τα κάνουν στην μύτη... ή να το αλλάξουν και να γίνεται κανονικά. - λέω τώρα εγώ.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
5πλό υπάρχει ήδη. 4 + λευχαιμία. Το κάνω και εγώ.
Το ενσωματωμένο ΚΑΙ περιτονίτιδα δεν το έχω ακούσει... και ο γιατρός δεν έχει ενημέρωση.
Ξανθιά απορία.
Αφού της περιτονίτιδας το κάνουν στην μύτη... ή θα πρέπει όλα να τα κάνουν στην μύτη... ή να το αλλάξουν και να γίνεται κανονικά. - λέω τώρα εγώ.
Αν θυμάμαι καλά Julia, νομίζω οτι κάτι τέτοιο μου είπε ο κτηνίατρος.

Πάντος αφού βγήκε το πενταπλό, αυτό θα κάνουν και τα δύο σίγουρα.
Για την περιτονίτιδα θα δούμε.Οταν ξαναδώ τον κτηνίατρο θα τον ρωτήσω τι νεότερο υπάρχει και θα σου πώ.

Ευχαριστώ πολύ Julia.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Πόσο θα κάνει??? Αφού το 5πλό ήδη έχει 50-60... πόσο βαρύ θα είναι??? Και τί παρενέργειες θα έχει η νέα μορφή της περιτονίτιδας σε νορμάλ εμβόλιο...
Αναμένουμε, αν και εγώ... χλωμή με βλέπω.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλημερα σε ολη την γατοπαρεα.Αγχωθηκα διαβαζοντας τα παραπανω.Ογατος μου(Μπουγκι~μπουγκι) ειναι 6 χρονων.Τον εμβολιαζω καθε χρονο,και δεν βγαινει ποτε εξω γιατι εχει πολλες αδεσποτες γατες ανεμβολιαστες.Το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι παρα πολυ αγριος,το μονο εμβολιο που δεν μπορουμε να του κανουμε ειναι της περιτονιτιδας,επειδη ψεκαζεται στη μυτη γιαυτο ακριβως κ δεν τον αφηνω εξω.Λετε να κινδυνευει? Υπαρχει περιπτωση να κολλησει απο τα παπουτσια μου που μπορει να μεταφερουν το μικροβιο? Αν ξερει καποιος ας μου απαντησει

julia
Διακεκριμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μπορείς να γράψεις από την εμπειρία σου, τι ισχύει για το εμβόλιο στην Ελλάδα?
Πώς γίνετε(στην μυτούλα?) και πόσο κάνει?
Μήπως ξέρεις αν είναι μεμονωμένο εμβόλιο ή έχει βγεί σε συνδυασμό με άλλα σαν πολλαπλό?

Και θέλει ειδικές εξετάσεις αίματος? Δεν αρκεί αν οι εξετάσεις αίματος έχουν φυσιολογικές τιμές και δεν φαίνεται να υπάρχει φλεγμονή?

Αν γνωρίζεις έστω και κάτι ,μπορείς να το μοιραστείς εδώ μαζί μας?

Νίκη
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστούμε πολύ Franky .Μπορείς να γράψεις από την εμπειρία σου, τι ισχύει για το εμβόλιο στην Ελλάδα?
Πώς γίνετε(στην μυτούλα?) και πόσο κάνει?
Μήπως ξέρεις αν είναι μεμονωμένο εμβόλιο ή έχει βγεί σε συνδυασμό με άλλα σαν πολλαπλό?
Και θέλει ειδικές εξετάσεις αίματος? Δεν αρκεί αν οι εξετάσεις αίματος έχουν φυσιολογικές τιμές και δεν φαίνεται να υπάρχει φλεγμονή?
Αν γνωρίζεις έστω και κάτι ,μπορείς να το μοιραστείς εδώ μαζί μας?
Νίκη
Από αυτά που ξέρω μέχρι τώρα, το εμβόλιο γίνεται με έγχυση στη μύτη. Καλύπτει το ζώο σε ποσοστό 75-90% (οι γνώμες των γιατρών είναι ανάμεσα σε αυτά τα ποσοστά). Τιμή γύρω στα 20 ευρώ μόνο του, δεν υπάρχει πολλαπλό. Το εμβόλιο αυτό γίνεται 10 ημέρες μετά τα κανονικά τους εμβόλια. Η εξέταση αίματος για τη λοιμώδη περιτονίτιδα είναι ξεχωριστή από τις γενικές αίματος. Η ασθένεια έχει τρεις τύπους (Α, Β, και Γ), και για κάθε τύπο γίνεται ξεχωριστή εξέταση (με μια αιμοληψία). Πρέπει στις εξετάσεις ο ιός να μην ανιχνεύεται για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμβόλιο, αλλίως το εμβόλιο μπορεί να κάνει τη γάτα μας να νοσήσει. Αν βρεθεί ο ιός, η γατούλα μας δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλες γάτες (ακόμη κι αν είναι φορέας), γιατί η νόσος μεταδίδεται με τις εκκρίσεις (π.χ. σάλια όταν γλύφονται) και από την τουάλετα τους (ούρα και κόπρανα). Αυτά σε γενικές γραμμές, μέχρι τώρα. Μόλις βγουν και οι εξετάσεις του γάτου μας θα συμβουλευτούμε και μια άλλη γιατρό και τότε, έχοντας πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα ανοίξω κανονικό θέμα. Ισχύει πάντως, πως αν κάποιος θέλει να με ρωτήσει κάτι προσωπικά, ας μου στείλει πμ. Σόρρυ για την μεγάλη απάντηση, αλλά νομίζω πως το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να μοιραζόμαστε τέτοιου είδους γνώση...
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Επειδή οι δύο γάτες μου βγαίνουν τώρα το καλοκαίρι στο οικόπεδο μας στο χωριό, φοβάμαι μην κολλήσουν τίποτα από τα διάφορα αδεσποτάκια που μας επισκέπτονται και ταίζουμε κατά καιρούς.

gourgourakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέλω να ρωτήσω αν οι αμπούλες stronghold πιάνουν τελικά και τα ενδοπαράσιτα,γιατί διάβασα μερικές σελίδες ποιό πίσω, όπου η κτηνίατρος αναφέρει πώς δεν πιάνει ενδοπαράσιτα εκτός ελαχίστων. Γιατί με μια κτηνίατρο που μίλησα, μου είπε να χρησιμοποιήσω stronghold για εξω/ενδο/αποπαρασίτωση
Εδώ διαβάζω ότι για ενδοαποπαρασίτωση υπάρχει η αμπούλα prefender...
Επίσης πρίν λίγες μέρες που πήγαμε τον μικρό για το πρώτο του εμβόλιο, η κτηνίατρος συνέστησε αποπαρασίτωση με stronghold τον επόμενο μήνα,ο μικρός είναι τώρα 3 μηνών και ζεί αποκλειστικά μέσα στο σπίτι αλλά τον έχω πετύχει να σκοτώνει ζωϋφία (αραχνούλες,μυγάκια) και μετά να τα τρώει
Μήπως πρέπει να του δώσω τα αντιπαρασιτικά φάρμακα πρίν τον επόμενο μήνα που θα τον πάω ξανά στο κτηνίατρο για εμβόλιο???Και κάτι ακόμη, έβαλε και το microchip και σε εκείνο το σημείο όταν τον χαϊδεύω πιάνω ένα μικρό εξόγκωμα... έτσι γίνετε ή είναι κάτι άλλο?

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τη μακροσκελή ερώτηση..

Ευχαριστώ!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα!
Θέλω να ρωτήσω αν οι αμπούλες stronghold πιάνουν τελικά και τα ενδοπαράσιτα,γιατί διάβασα μερικές σελίδες ποιό πίσω, όπου η κτηνίατρος αναφέρει πώς δεν πιάνει ενδοπαράσιτα εκτός ελαχίστων. Γιατί με μια κτηνίατρο που μίλησα, μου είπε να χρησιμοποιήσω stronghold για εξω/ενδο/αποπαρασίτωσηΕδώ διαβάζω ότι για ενδοαποπαρασίτωση υπάρχει η αμπούλα prefender...
![]()
Επίσης πρίν λίγες μέρες που πήγαμε τον μικρό για το πρώτο του εμβόλιο, η κτηνίατρος συνέστησε αποπαρασίτωση με stronghold τον επόμενο μήνα,ο μικρός είναι τώρα 3 μηνών και ζεί αποκλειστικά μέσα στο σπίτι αλλά τον έχω πετύχει να σκοτώνει ζωϋφία (αραχνούλες,μυγάκια) και μετά να τα τρώειΜήπως πρέπει να του δώσω τα αντιπαρασιτικά φάρμακα πρίν τον επόμενο μήνα που θα τον πάω ξανά στο κτηνίατρο για εμβόλιο???
Και κάτι ακόμη, έβαλε και το microchip και σε εκείνο το σημείο όταν τον χαϊδεύω πιάνω ένα μικρό εξόγκωμα... έτσι γίνετε ή είναι κάτι άλλο?
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τη μακροσκελή ερώτηση..
Ευχαριστώ!
Εχω την εντύπωση οτι οι αμπούλες Stronghold είναι για εξωπαράσιτα.
Εγώ για τα δικά μου χρησιμοποιώ μιά φορά τον μήνα σπρευ Frontline.

Για ενδοπαράσιτα χρησιμοποιώ την αμπούλα prefender, κάθε τρίμηνο.

Την αγωγή για τα εξωπαράσιτα εμείς την ξεκινήσαμε νωρίς, από τον δεύτερο μήνα.

Και τα δυό δικά μου έχουν κατά καιρούς φάει μύγες και πεταλούδες που σκότωσαν, αλλά προσωπικά δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο για αυτό, και δεν παρουσιάστηκε ποτέ πρόβλημα.
΄Το microchip και εγώ το ψηλαφώ,χωρίς να πιάνω καμιά φλεγμονή η να δείχνει να πονάει η γάτα.
Και μάλιστα στην Μυρτώ το ψηλαφώ και μετά από 5,5 χρόνια που το έκανε.
Υ.Γ Η γατούλα σου είναι αυτή στο avatar?
Είναι πολύ όμορφη, ρωσσάκι είναι?
Νίκη
michaela
Εκκολαπτόμενο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Θα έπρεπε να τα είχε αρχίσει από μικρή, αλλά αν είναι υγιής μπορείτε να αρχίσετε και τώρα.παιδια εμενα η γατα μου ειναι περιπου 1 χρονου αλλα δεν της εχω κανει τιποτα εμβολια...μπορω να της τα κανω τωρα η ειναι αργα?![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool