aretha
Περιβόητο μέλος
Και η μαμά μου σταμάτησε τα εμβόλια στους γάτους της, επίσης μετά από συμβουλή του κτηνιάτρου, αλλά αφού είχαν περάσει τα 10 χρόνια ηλικίας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Τώρα γιατί εμείς κάνουμε μια φορά τα εμβόλια σαν παιδιά, και τέρμα.. και στις γάτες "πρέπει " κάθε χρόνο ή 3... δεν ξέρω.
Δεν ξέρω φυσικά και πόσο σίγουρη θα είμαι αν δεν το κάνω...
και φυσικά αν θά το κάνω.. πάλι δεν είμαι 100% σίγουρη.
Εγώ προς τα παρόν κάνω σε όλα ( τα ήμερα μέσα έξω) το 4πλο και στον Κίκη το 5πλο, κάθε χρόνο. Στην σκύλα ναι φυσικά, μιας και είναι ακόμα μικρή.
Έχω άγρια γατιά που δεν έχουν αρρωστήσει ποτέ..έχω άγρια άρρωστα μόνιμα, αλλά ΔΕΝ κολλάνε κανένα. Και έχω και εμβολιασμένα που κάπου- κάπου μπορεί να αρπάξουν τίποτα, ή και όχι.
Δεν έχω βγάλει συμπέρασμα, και ούτε πρόκριτε.

,αλλα η κτηνιατρος μου ειπε οτι αν περασουν τα 1-2 χρονια δεν λεει μετα να τα εμβολιασεις με το ετησιο.
Ναι, αυτό το έχω ακούσει και εγώ. Έχει πλέον τα αντισώματα. Για γάτα, που πάντα ζεί έξω και έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μου είπε ότι έχει βγεί τώρα και το πενταπλό, δηλαδή προστέθηκε τώρα στο τετραπλό και αυτό της λευχαιμίας.
Δηλαδή θα κάνουμε τώρα σε μιά επίσκεψη στο ένα μπουτάκι το πενταπλό και στο άλλο αυτό της λύσσας.Ξέχασα να ρωτήσω την τιμή.
Για το εμβόλιο για την λοιμώδη περιτονίτιδα μου είπε ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο, για τον τρόπο ζωής που έχουν τα δικά μου.

Τι λές εσύ?

julia
Διακεκριμένο μέλος
Julia χθές που πέρασα από τον κτηνίατρο για να τους πάρω το profender, που πέρνουν κάθε τριμήνο, τον ρώτησα για το ετήσιο εμβόλιο που θα κάνει ο Αρης τον Σεπτέμβριο.
Μου είπε ότι έχει βγεί τώρα και το πενταπλό, δηλαδή προστέθηκε τώρα στο τετραπλό και αυτό της λευχαιμίας.Δηλαδή θα κάνουμε τώρα σε μιά επίσκεψη στο ένα μπουτάκι το πενταπλό και στο άλλο αυτό της λύσσας.Ξέχασα να ρωτήσω την τιμή.
Για το εμβόλιο για την λοιμώδη περιτονίτιδα μου είπε ότι δεν το θεωρεί απαραίτητο, για τον τρόπο ζωής που έχουν τα δικά μου.
Τι λές εσύ?![]()
Εγώ κάνω το πενταπλό εδώ και 2 χρόνια στον Κίκη . (και αυτό γιατί το άρχισα... και έχει μικρή διαφορά απο την τιμή του 4πλου. Μπορεί και να μήν το κάνω πάλι του χρόνου, δεν ξέρω...)
Τιμή με ενδιαφέρει μόνο για την αγορά του εμβολίου... (την οποία και ξέρω)

Της λύσσας δεν το κάνω, ούτε και τις περιτονίτιδας.
saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα το πρωί καθώς έκανα ζουζουνιές κι αγκαλιές με τη Survi, διαπίστωσα ότι είχε φέρει και... παρέα!
Δύο μικρά μαύρα μαμούνια περπατούσαν - δεν πηδούσαν, πάνω της. Τι λέτε να ήταν; Ψείρες; Ψύλλοι; Τσιμπούρια ή κάτι άλλο; Επειδή το μαγαζί δεν έχει μπαλκόνι (λογικό,
) βγαίνουμε για λίγη ώρα μαζί ή στην πρασιά ή μπροστά στο πεζοδρόμιο όπου παίζει με χαρταράκια, φυλλαράκια κλπ για να ξεμουδιάζει λίγο... Άλλα γατιά δεν την είδα να πλησιάζει, γιατί είναι λίγο "κότα".Για να μην τα πολυλογώ, με το που αντιλήφθηκα την παρέα της, τη σβέρκωσα αμέσως και την ψέκασα με frontline. Το θέμα είναι ότι τώρα, σχεδόν έξι ώρες μετά, έβγαλα άλλα δύο από αυτα τα μαύρα τερατάκια, ένα ψόφιο, αλλά κι ένα ζωντανό!!!
Επειδή είμαι λίγο υποχόνδρια με αυτά και μ' έχει πιάσει φαγούρα από ιδέα και μόνο... μπορώ να την ξαναψεκάσω;
Αν ναι, πότε και με τη συχνότητα;
Αν όχι, τι άλλες λύσεις υπάρχουν;
Ξέχασα να αναφέρω, μόλις στέγνωσε το frontline την πήρα και λίγο... με την ηλεκτρική (ναι, την γάτα εννοώ..
) και πριν από λίγο τη βούρτσισα και λίγο, παρόλο που είναι κοντοκουρεμένη... Πειράζει; 
julia
Διακεκριμένο μέλος

Παρόλα αυτά να ξέρεις ότι, ότι και να κάνεις αφού την βγάζεις έξω θα κολλάει πολύ συχνά, όχι απο τις άλλες γάτες απαραίτητα, αλλά απο τα φύλλα, τα λουλούδια, οι ψύλλοι βρίσκονται παντού, και ακόμα και εμείς μεταφέρουμε τα αυγά τους με τα παπούτσια μας και μέσα στο σπίτι....

Για καλύτερη προστασία υπάρχουν οι αμπούλες, την βάζεις στο σβέρκο, και την απορροφά και αυτήν το δέρμα, απλά είναι πιο ισχυρή. Υπάρχουν και λουράκια, αλλά όπως είπα, όλα αυτά δεν εγγυούνται να μην κολλήσει κανέναν ψύλλο ποτέ...

Φυσικά θέλουν κάθε 2 μήνες επανάληψη, ίσως και κάθε μήνα αφού η γάτα βγαίνει έξω.
Τώρα για την ηλεκτρική, αφού δεν σε έφαγε η γάτα ή δεν πήγε απο καρδιά.. είσαι τυχερή τί να πώ!!!

... να έκανες κάτι σε ψύλλο πάντως δεν νομίζω.... μία γνωστή μου με την σκούπα ξερίζωσε μια ολόκληρη επιφάνεια τρίχας στην γάτα της, και της έκανε και ερεθισμό στο δέρμα.. εγώ δεν θα το συνιστούσα....

saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το frontline, θέλει κάποιες ώρες να δράσει και να απορροφηθεί απο τον οργανισμό της γάτας, και να εξαπλωθεί σε όλο το δέρμα. Άρα λογικά θα πεθάνει και ο άλλος ψύλλος ή οι ψύλλοι. Μην την ψεκάσεις αμέσως, τον άλλο μήνα θα σου έλεγα εγώ....
Παρόλα αυτά να ξέρεις ότι, ότι και να κάνεις αφού την βγάζεις έξω θα κολλάει πολύ συχνά, όχι απο τις άλλες γάτες απαραίτητα, αλλά απο τα φύλλα, τα λουλούδια, οι ψύλλοι βρίσκονται παντού, και ακόμα και εμείς μεταφέρουμε τα αυγά τους με τα παπούτσια μας και μέσα στο σπίτι....
Για καλύτερη προστασία υπάρχουν οι αμπούλες, την βάζεις στο σβέρκο, και την απορροφά και αυτήν το δέρμα, απλά είναι πιο ισχυρή. Υπάρχουν και λουράκια, αλλά όπως είπα, όλα αυτά δεν εγγυούνται να μην κολλήσει κανέναν ψύλλο ποτέ...
Φυσικά θέλουν κάθε 2 μήνες επανάληψη, ίσως και κάθε μήνα αφού η γάτα βγαίνει έξω.
Τώρα για την ηλεκτρική, αφού δεν σε έφαγε η γάτα ή δεν πήγε απο καρδιά.. είσαι τυχερή τί να πώ!!!... να έκανες κάτι σε ψύλλο πάντως δεν νομίζω.... μία γνωστή μου με την σκούπα ξερίζωσε μια ολόκληρη επιφάνεια τρίχας στην γάτα της, και της έκανε και ερεθισμό στο δέρμα.. εγώ δεν θα το συνιστούσα....
![]()
Αχ βρε Julia σ' ευχαριστώ πολύ! Ακόμη μία φορά μας ξελασπώνεις!
Για τις αμπούλες μου είπε και μία φίλη, οπότε θα τις δοκιμάσω σίγουρα, γιατί frontline τις βάζω κάθε μήνα και μάλλον δεν είναι αρκετό..

Όσο για την ηλεκτρική... Διάβασα στο ίντερνετ ότι το κάνουν αρκετοί (έχει και βιντεάκι στο youtube...
) αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχε αποτέλεσμα. Πάντως είναι μία διαδικασία που όταν γίνεται στα σωστά σημεία, η Survi μοιάζει να την απολαμβάνει κιόλας - είναι βιτσιόζικο ψιψί
.Πάντως αφού εγκυμονούν κίνδυνοι κατ' αυτόν τον τρόπο, θα αναγκαστώ να της στερήσω την απόλαυση!

Ευχαριστώ και πάλι..

charm_quark
Νεοφερμένο μέλος
Πριν απο μερικους μηνες ο γατουλης μου χειρουργηθηκε για πιθανο σαρκωμα που δημιουργηθηκε απο τα πολλα χρονια εμβολιασμου (ειναι σχεδον 11 ετων). Ο γιατρος συνεστησε στο εξης να κανει καποια νεας τεχνολογιας εμβολια. Γνωριζεται κατι για αυτα και για πιθανες παρενεργειες;![]()
Η μεγάλη μου γάτα, έκλεισε αισίως τα 11 και είναι υγιέστατη. Στην ηλικία των 2 ετών, μετά το εμβόλιο της λύσσας, έκανε ένα "γορμπαλάκι" στο σημείο του εμβολιασμού. Την πήγα στον κτηνίατρο, την ψαχούλεψε και μου είπε ότι δεν είναι σοβαρό και ότι φταίει το εμβόλιο της λύσσας. Σε ένα εξάμηνο περίππου το γορμπαλάκι αυτό (σε μέγεθος φουντουκιού) εξαφανίστηκε.
Απο τότε όμως δεν της ξαναέκανα το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εξάλλου το ζώο ζει μέσα στο σπίτι κυρίως, αντε κανα δυο μήνες στο χωριό που βγαίνει μέχρι την αυλή και γυρίζει πίσω.
Αυτό που αναρρωτιέμαι με αυτά που διαβάζω... έχει να κάνει όμως με τον εμβολιασμό της απο εδώ και στο εξής. Πέρυσι της έκανα το τελευταίο εμβολιασμό (εκτός της λύσσας πάντα) μαζί με της ρινικές σταγόνες εμβολιασμού (που δεν ξέρω για τι ακριβώς είναι) και αυτός ο μαζικός εμβολιασμός της έπεσε λίγο βαρύς μάλλον για την ηλικία της και επι 2-3 μέρες είχε ταβλιαστεί και κοιμόταν του καλού καιρού. Μέχρι και το νερό της το πήγαινα δίπλα της.
Ο κτηνίατρος πρότεινε απο φέτος να ακολουθήσουμε την σειρά εμβολιασμών των μικρών γατιων, δηλαδή ένα ανα μήνα καθώς είναι ηλικιωμένη.
Και τελικά αναρρωτιέμαι. Χρειάζεται να εμβολιάζεται πια;
Ποτέ δεν έχει αρρωστήσει (πέρα απο κάτι πρόσφατες ουλίτιδες, χρόνια ψώρα στα αυτιά και κανέναν ψύλλο που αρπάζουμε απο εδώ και απο εκεί... και αντιμετωπίζουμε επιτυχώς με frontline αμπούλες)
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό πρώτη φορά το ακούωΟ κτηνίατρος πρότεινε απο φέτος να ακολουθήσουμε την σειρά εμβολιασμών των μικρών γατιων, δηλαδή ένα ανα μήνα καθώς είναι ηλικιωμένη.

Τους δικούς μας γάτους σταματήσαμε εντελώς να τους εμβολιάζουμε, μετά από συμβουλή του κτηνιάτρου, αφού συμπλήρωσαν τα 10 τους χρόνια. Από αυτούς, ο ένας είναι σήμερα 18 ετών και υγιέστατος, ο άλλος 15 και επίσης μια χαρά, και τον τρίτο δυστυχώς τον χάσαμε σε ηλικία 11,5 ετών, από αιτία όμως που δεν είχε να κάνει με τον εμβολιασμό του ή μη (νεφρική ανεπάρκεια).Και τελικά αναρρωτιέμαι. Χρειάζεται να εμβολιάζεται πια;
dimitrisss
Νεοφερμένο μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Είχα αναφερθεί ξανά ότι η μαγιά της μπύρας καταπολεμά οικολογικά τους ψύλλους τα τσιμπούρια και τα κουνούπια.Το δοκίμασα στα δικά μου και σωθήκαμε.Εδώ και μια βδομάδα το δοκομάζω και σε άναν αδέσποτο που ταιζω στο μπαλκόνι και που είχε έρθει σε άθλια κατάσταση από την δερματίτιδα και το ξύσιμο και ήταν όλο πληγές.Να του βάλω αμπουλα δεν καθόταν ούτε να τον πάω στο γιατρό μπορούσα οπότε έβαλα μπρος την θεραπεία με τη μαγιά.Σας πληροφορώ ότι μετά απο μια εβδομάδα ισχυρής δόσης έπαψε να ξύνεται έκλεισαν οι πληγές του και τώρα δείχνει κάπως έτσι.Δεν του έχω βγάλει όνομα περιμένω προτάσεις.Εχει ημερέψει κάπως και όταν του βάζω φαγητό έρχεται κοντά.Θα καταφέρω να τον πιάσω σιγά σιγά για να πάει στο γιατρό για τα απαραίτητα.Σας στέλνω φωτογραφία του.
Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος
Τελικα κανει δουλεια η μαγια ε; (ευχαριστω και για το mail).
Γιατρο εχεις ρωτησει αν κανει;Η ιδια εταιρια παρασκευαζει κι αλλα φυτικα "φαρμακα" για γατες;
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Τι πανέμορφος γάταρος είναι αυτός επειδή είναι αλμπίνος σου προτείνω το όνομα ΣίλαςΕίχα αναφερθεί ξανά ότι η μαγιά της μπύρας καταπολεμά οικολογικά τους ψύλλους τα τσιμπούρια και τα κουνούπια.Το δοκίμασα στα δικά μου και σωθήκαμε.Εδώ και μια βδομάδα το δοκομάζω και σε άναν αδέσποτο που ταιζω στο μπαλκόνι και που είχε έρθει σε άθλια κατάσταση από την δερματίτιδα και το ξύσιμο και ήταν όλο πληγές.Να του βάλω αμπουλα δεν καθόταν ούτε να τον πάω στο γιατρό μπορούσα οπότε έβαλα μπρος την θεραπεία με τη μαγιά.Σας πληροφορώ ότι μετά απο μια εβδομάδα ισχυρής δόσης έπαψε να ξύνεται έκλεισαν οι πληγές του και τώρα δείχνει κάπως έτσι.Δεν του έχω βγάλει όνομα περιμένω προτάσεις.Εχει ημερέψει κάπως και όταν του βάζω φαγητό έρχεται κοντά.Θα καταφέρω να τον πιάσω σιγά σιγά για να πάει στο γιατρό για τα απαραίτητα.Σας στέλνω φωτογραφία του.

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
ή στο illuminatiΣίλας από το βιβλίο "κώδικας da vinci' θα ενοείς.Καλό μου φαίνεται.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Η εταιρεία λέγεται Health Aid τη βρίσκεις στα φαρμακεία και είναι για τους ανθρώπους.Μπορείς να βρείς και στη Nature's Plus ή εκεί που πουλάν διάφορα προιόντα οικολογικής διατροφής.H μαγιά υπάρχει σε μορφή σκόνης και σε μικρά χαπάκια όσο μια κροκέτα.Δεν είναι ακριβή.Εγώ χρησιμοποίησα την Brewers Yeast tablets της Health Aid έχει μέσα 240 χαπάκια και κοστίζει 9 €.Να φανταστείς ένα παιδάκι 6 χρόνων μπορεί να παίρνει μέχρι 8 χαπάκια την ημέρα λέει στο κουτί (αγνή βιταμίνη Β είναι )τα γατιά παίρνουν 3 χαπάκια την ημέρα μέχρι να φύγουν οι ψύλλοι (καμιά βδομάδα) και μετά αν συνεχίζουν να βγαίνουν έξω όπως τα δικά μου ένα το πρωί και ένα το βράδυ είναι αρκετό.Τους αρέσει πάρα πολύ την προτιμούν και από τις κροκέτες.πως την χρησιμοποιεις τη μαγια?
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Η εταιρία είναι για τους ανθρώπους και κατασκευάζει όλων των ειδών τα παρασκευάσματα βιταμινών,μετάλλων και είδη ευεξίας γενικότερα.Εγώ απλώς διάλεξα αυτή στην τύχη.Υπήρχε και σε σκόνη αλλά μου φάνηκε πιο εύχρηστη.Τι ομορφος γατος!
Τελικα κανει δουλεια η μαγια ε; (ευχαριστω και για το mail).
Γιατρο εχεις ρωτησει αν κανει;Η ιδια εταιρια παρασκευαζει κι αλλα φυτικα "φαρμακα" για γατες;
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Το φάρμακο για το κατοικίδιό σας είναι οικονομικό και βρίσκεται στην κουζίνα.
Η θεραπεία: Γιαούρτι.
Και αυτό γιατί περιέχει βακτήρια που βοηθούν στη διαδικασία της πέψης. Δοκιμάστε λοιπόν να δίνετε καθημερινά ½ κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι στη γάτα ή το μικρόσωμο σκύλο σας, 1 κουταλάκι του γλυκού στο σκύλο κανονικού βάρους και 1 κουταλιά της σούπας, αν είναι μεγαλόσωμος.
Το πρόβλημα: Διάρροια
Η θεραπεία: Άφθονα υγρά.
Φροντίστε να δίνετε στο κατοικίδιό σας άφθονο νερό, αλλά και sport drinks, που θα το βοηθήσουν να αναπληρώσει τα χαμένα υγρά.
Το πρόβλημα: Δυσκοιλιότητα
Η θεραπεία: Δημητριακά ολικής αλέσεως με σταφίδες.
Για τη γάτα ή το σκύλο σας που υποφέρει, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες κάνει θαύματα. Δώστε του 1-3 κουταλιές της σούπας δημητριακά αρκετές φορές τη μέρα. Θα το ανακουφίσει. Σε περιπτώσεις παρατεταμένης δυσκοιλιότητας, καλό θα ήταν να το δει ο κτηνίατρος.
Το πρόβλημα: Ουρολοίμωξη
Η θεραπεία: Με χυμό πορτοκάλι, καθώς αυξάνει την οξύτητα των ούρων τους. Κι επειδή τα περισσότερα κατοικίδια δεν μπορούν ν' αντέξουν τη γεύση του, αναμείξετε 30-60 γρ. χυμού, στο πρωινό τους γεύμα.
Το πρόβλημα: Παράσιτα στο αυτί
Η θεραπεία: Μερικές σκελίδες σκόρδου και ελαιόλαδο.
Συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φαγούρας. Λιώστε 4 σκελίδες σκόρδου και αφήστε τις για 1 βράδυ σε
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ζεστάνετε κατόπιν το λάδι και τοποθετήστε λίγες σταγόνες στο κάθε αυτί του κατοικίδιού σας. Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε δεύτερη μέρα για ένα μήνα, ανάλογα με την περίπτωση.
Το πρόβλημα: Σπυράκια και δερματικές παθήσεις
Η θεραπεία: Μαύρο ή πράσινο τσάι.
Οι κτηνίατροι συνιστούν να επαλείφετε στο δέρμα του αφέψημα από μαύρο ή πράσινο τσάι. Κι αυτό γιατί οι τανίνες που περιέχει επιταχύνουν την ανακούφιση από τις ενοχλήσεις. Φτιάξτε το αφέψημα. Βρέξτε ένα κομμάτι ύφασμα και βάλτε το πάνω στα σπυράκια 1- 2 φορές τη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την ακριβή αιτία του προβλήματος.
Το πρόβλημα: Ψύλλοι
Η θεραπεία: Μαγιά μπύρας.
Κι αυτό γιατί την απεχθάνονται. Η μαγιά μπύρας περιέχει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλουν, επίσης, στην απώθηση των κουνουπιών και των τσιμπουριών. Θα χρειαστεί ½ κουταλιά της σούπας (στο πρωινό και το δείπνο του αντίστοιχα) για το μικρό σε μέγεθος κατοικίδιό σας και 1-2 κουταλιές αν είναι μεγαλύτερο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool