Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

Είναι απαραίτητο να γίνονται όλοι οι εμβολιασμοί στις γάτες, σκυλιά, ζώα γενικά?

Καλησπερα,Συγχαρητηρια για την καλη προσπαθεια,την ευαισθησια και την αγαπη που δινετε ολοι σας στο φορουμ αυτο.ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το θεμα αυτο:
Πριν απο 12 χρονια 1997 (η πρωτη μου γατα,ρατσας σιαμ)την πηγαινα κανονικα παντα στον κτηνιατρο με τους εμβολιασμους,τα φαρμακα της,την καλη διατροφη κτλπ( και με ολα αυτα που προτεινε και ο ιδιος ο κτηνιατρος ) καθε φορα παρατηρουσα,και μου εκανε τρομερη εντυπωση εμενα και την οικογενεια μου που την αγαπουσαμε πολυ, η παραξενη συμπεριφορα,μορφη τρελας,επιθετικοτητας ,ανησυχιας της γατας μετα την επισκεψη απο τον κτηνιατρο.του το ελεγα φυσικα και επεμενε οτι ολα αυτα τυχον παρενεργειες ειναι φυσιολογικα.οσπου μια μερα η γατα μας μετα την επισκεψη απο τον τοτε κτηνιατρο δολοφονο αφου κριθικε οτι ειναι υγεστατη και ολα μια χαρα μας ξεψυχισε σε μια ωρα ετσι ξαφνικα. τα αιτια δεν τα ξερω ,μηπως δεν πρεπει να τα πηγαινουμε τοσο συχνα να τα αφηνουμε ετσι λιγο πιο ελευθερα,πιο φυσικα?διοτι ολοι να πουλανε θελουν.εχω την δευτερη γατα τωρα μονο μια φορα της εκανα τα πρωτα εμβολια και ολα μια χαρα 11 χρονια γεματα υγεια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξερω πως αν βγαινει εξω απο το σπιτι η γατα πρεπει να κανει ολα τα απαραιτητα εμβολια μηπως κολλησει τιποτα αφου ερθει σε επαφη με αλλη.Θα σε διαφωτισουν οι πιο εμπειροι.Εγω παντως εχω κανει ολα τα απαραιτητα εμβολια στο δικο μου και το ιδιο θα κανω και με τη μικρη,αν και δε βγαινουν απο το σπιτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απλα εχεις φοβηθει γιατι η γατουλα σου πεθανε ξαφνικα κ χωρις να ξερεις γιατι...σε καταλαβαινω, αλλα σκεψου το αλλιως. αν ειχες παιδι, δε θα του εκανες ολα τα απαραιτητα εμβολια, μηνιγγητιδα, ηπατιτιδα κλπ???
ε καπως ετσι ειναι κ τα ζωα. ειναι απαραιτητο δυστυχως.....:happy:
ο γιατρος δε σου ειπε ποτε απο τι πεθανε η γατα σου?:hmm::hmm:

Καλησπερα,Συγχαρητηρια για την καλη προσπαθεια,την ευαισθησια και την αγαπη που δινετε ολοι σας στο φορουμ αυτο.ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το θεμα αυτο:
Πριν απο 12 χρονια 1997 (η πρωτη μου γατα,ρατσας σιαμ)την πηγαινα κανονικα παντα στον κτηνιατρο με τους εμβολιασμους,τα φαρμακα της,την καλη διατροφη κτλπ( και με ολα αυτα που προτεινε και ο ιδιος ο κτηνιατρος ) καθε φορα παρατηρουσα,και μου εκανε τρομερη εντυπωση εμενα και την οικογενεια μου που την αγαπουσαμε πολυ, η παραξενη συμπεριφορα,μορφη τρελας,επιθετικοτητας ,ανησυχιας της γατας μετα την επισκεψη απο τον κτηνιατρο.του το ελεγα φυσικα και επεμενε οτι ολα αυτα τυχον παρενεργειες ειναι φυσιολογικα.οσπου μια μερα η γατα μας μετα την επισκεψη απο τον τοτε κτηνιατρο δολοφονο αφου κριθικε οτι ειναι υγεστατη και ολα μια χαρα μας ξεψυχισε σε μια ωρα ετσι ξαφνικα. τα αιτια δεν τα ξερω ,μηπως δεν πρεπει να τα πηγαινουμε τοσο συχνα να τα αφηνουμε ετσι λιγο πιο ελευθερα,πιο φυσικα?διοτι ολοι να πουλανε θελουν.εχω την δευτερη γατα τωρα μονο μια φορα της εκανα τα πρωτα εμβολια και ολα μια χαρα 11 χρονια γεματα υγεια

θα συμφωνησω με τα κοριτσια παραπανω και θα ηθελα να προσθεσω καποια πραγματα.
Ισως η γατουλα σου να ειχε αλλεργια σε καποιο συστατικο του εμβολιου και γι' αυτο να κατεληξε. Μη ξεχνας πως υπαρχουν και ανθρωποι που πεθαινουν απο ενα απλο εμβολιο.
Τα εμβολια ειναι καλο να τα κανεις, αλλα να κανεις μονο οσα χρειαζονται γιατι παντα υπαρχει ο κινδυνος του ινοσαρκωματος (πολυ επιθετικη μορφη καρκινου). Πολλοι κτηνιατροι ισχυριζονται οτι οι εμβολιασμοι πρεπει να γινονται πιο αραια. Το δικο μας προγραμμα ειναι να κανουμε τα πρωτα εμβολια (καναμε το ενα οταν ηταν 2.5 μηνων, το επαναληπτικο 1 μηνα μετα και τον σεπτεμβρη θα κανουμε το επομενο επαναληπτικο) και μετα να επαναλαμβανουμε τα εμβολια καθε 3 χρονια (αντι για καθε χρονο). Η αληθεια ειναι οτι η γατα εχει αντισωματα για πανω απο 3 χρονια απο την στιγμη που θα γινουν τα πρωτα εμβολια, οποτε καλο ειναι να μην κανουμε συχνους εμβολιασμους. Μπορεις να συζητησεις τον εμβολιασμο με τον κτηνιατρο σου για περισσοτερες πληροφοριες!!

Ειναι απαραιτητη να γινονται ολοι οι εμβολιασμοι στης γατες,σκυλια ζωα γενικα

απλα εχεις φοβηθει γιατι η γατουλα σου πεθανε ξαφνικα κ χωρις να ξερεις γιατι...σε καταλαβαινω, αλλα σκεψου το αλλιως. αν ειχες παιδι, δε θα του εκανες ολα τα απαραιτητα εμβολια, μηνιγγητιδα, ηπατιτιδα κλπ???
ε καπως ετσι ειναι κ τα ζωα. ειναι απαραιτητο δυστυχως.....:happy:
ο γιατρος δε σου ειπε ποτε απο τι πεθανε η γατα σου?:hmm::hmm:

αφου αρπαχτηκαμε για τα καλα η απαντηση του λεξη προς λεξη σαν σημερα
ασε ρε αδερφε τοσα χρονια ασχολουμαστε με σκυλια,γατια θα μας μαθεις πως να κανουμε τη δουλεια μας,ζητας και τα ρεστα, θα τυχουν και αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι εδω οι ανθρωποι πεθαινουν και συ, στον καθενα μπορει να συμβει εκει που καθεσαι στα καλα καθουμενα ανακοπη,που θες να ξερω εγω,ο γατος μια χαρα ηταν παντος . ετσι απλα ψυχρος επαγγελματιας(για το χρημα). αλλα στο ελλαδισταν ζουμε δυστυχως ολα ειναι θεμα παιδειας

ελπιζω να εχεις αλλαξει ηδη γιατρο..:/::/::/:

παιδιά ο δικός μου κτηνίατρος δεν μου είπε να κάνω εξετασεις αίματος στη Μάγια...:/:
βέβαια επειδή θα πάει για στείρωση δεν ξέρω αν θα της κάνει τότε...

πόσο κοστίζουν;

παιδιά ο δικός μου κτηνίατρος δεν μου είπε να κάνω εξετασεις αίματος στη Μάγια...:/:

πόσο κοστίζουν;

Καλο θα ειναι να "απαιτησεις" εσυ καποιες εξετασεις πριν κανει τη στειρωση.
Αλλοι κανουν μια γενικη εξεταση αιματος,αλλοι κανουν μεχρι και υπερηχο καρδιας για ειναι απολυτα σιγουροι.
Προ 2μηνου που εκανα εξετασεις αιματος στα γατια μου,γενικη αιματος,βιαχημικα και εξεταση για aids και λευκαιμια μου πηραν 120 ευρω για την καθε μια.Αυτη η τιμη σε κλινικη ζωων.
Πριν 10 μερες που εκανα μια γενικη αιματος στη Σιεννα,σε νοσοκομειο ζωων,μου πηραν 25 ευρω(μονο γενικη ομως)
Γενικα οι τιμες παιζουν,μια ερευνα αγορας που ειχα κανει γαι το πρωτο πακετακι(γενικη-βιοχημικα-test elisa)βρηκα και με 75 ευρω,βρηκα και με 150!:)

Και κατι ακομα,αν της κανεις το εμβολιο για την λευκαιμια,πρεπει πρωτα να της κανεις το τεστ για να δεις μηπως ειναι φορεας.:)

πόσο κοστίζουν;

Πρίν την στείρωση "θεωρητικά" πρέπει να γίνονται κάποιες εξετάσεις-τις ανέφερε η σιεννα, τώρα τί θα γίνει και ποίες, εξαρτώνται απο τον εκάστοτε γιατρό.

Πολλοί γιατροί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή πελάτη, άλλοι κάνουν, άλλοι πάλι κάνουν και παρεξηγούνται (γιατί η τιμή μετά της στείρωσης μπορεί να ανέβει κλπ...)

Το καλύτερο είναι να πηγαίνουμε διαβασμένοι στον Κτηνίατρο, πάντα να συζητάμε τις εναλλακτικές, και τις τιμές.... να ρωτάμε τι πιστεύει ο ίδιος (δεδομένου ότι υπάρχει εμπιστοσύνη) και ανάλογα πράττουμε.:)

Έχω μια απορία: ένα γατάκι εμβολιάστηκε κανονικά στους 2 μήνες (με NOBIVAC tricat), έπειτα στους 3 (με FELOCELL CVR) από άλλο κτηνίατρο. Ο τελευταίος μου είπε οτι πρέπει να γίνει κ "3η δόση" στους 4 μήνες, αλλά επειδή το άκουγα πρώτη φορά το περί 3ης δόσης με παραξένεψε κ όταν ρώτησα γιατί, μου είπε πως έτσι πρέπει γιατί ο πρώτος εμβολιασμός έγινε όταν το γατάκι ήταν πολύ μικρό...τεσπά, προκειμένου να μη διαπληκτιστούμε γιατί είχα κ τα νεύρα μου απεχώρησα ησύχως. Ρώτησα σε έναν άλλο γιατρό, μου είπε δε χρειάζεται άλλη δόση κ μπορείς να προχωρήσεις πια σε αντιλυσσικό. Ερωτώ, λοιπόν, μπας κ μπορείτε να με διαβεβαιώσετε κ εσείς κ να μην ανησυχώ.... χρειάζεται κι άλλη δόση; Εκτός του οτι δε θέλω να το ταλαιπωρήσω με μια έξτρα διαδρομή, δε θέλω κ να το επιβαρύνω το μπεμπέ σωματικά. Επίσης, αν έχει ακούσει κανείς κ ξέρει, πειράζει που ήταν άλλης εταιρίας η δεύτερη δόση; Φρόντισα να το τονίσω οτι το πρώτο είναι τάδε, αλλά εκ των υστέρων είδα οτι δεν έπαιξε κ κανένα ρόλο η συνεχής υπενθύμισή μου.

Έχω μια απορία: ένα γατάκι εμβολιάστηκε κανονικά στους 2 μήνες (με NOBIVAC tricat), έπειτα στους 3 (με FELOCELL CVR) από άλλο κτηνίατρο. Ο τελευταίος μου είπε οτι πρέπει να γίνει κ "3η δόση" στους 4 μήνες, αλλά επειδή το άκουγα πρώτη φορά το περί 3ης δόσης με παραξένεψε κ όταν ρώτησα γιατί, μου είπε πως έτσι πρέπει γιατί ο πρώτος εμβολιασμός έγινε όταν το γατάκι ήταν πολύ μικρό...τεσπά, προκειμένου να μη διαπληκτιστούμε γιατί είχα κ τα νεύρα μου απεχώρησα ησύχως. Ρώτησα σε έναν άλλο γιατρό, μου είπε δε χρειάζεται άλλη δόση κ μπορείς να προχωρήσεις πια σε αντιλυσσικό. Ερωτώ, λοιπόν, μπας κ μπορείτε να με διαβεβαιώσετε κ εσείς κ να μην ανησυχώ.... χρειάζεται κι άλλη δόση; Εκτός του οτι δε θέλω να το ταλαιπωρήσω με μια έξτρα διαδρομή, δε θέλω κ να το επιβαρύνω το μπεμπέ σωματικά. Επίσης, αν έχει ακούσει κανείς κ ξέρει, πειράζει που ήταν άλλης εταιρίας η δεύτερη δόση; Φρόντισα να το τονίσω οτι το πρώτο είναι τάδε, αλλά εκ των υστέρων είδα οτι δεν έπαιξε κ κανένα ρόλο η συνεχής υπενθύμισή μου.

Καλησπερα!Και τα δυο εμβολια που αναφερεις ειναι το 3πλο οπου καλυπτει πανλευκοπενια,ρινοτραχειτιδα και κολυκοιο.Απλα εχουν διαφορετικες ονομασιες,αναλογα με τις εταιριες που δουλευει ο καθε κτηνιατρος.
Μπορεις την επομενη επαναληψη του χρονη να ζητησεις να σου κανουν το τετραπλο που καλυπτει και τα χλαμυδια.
Τωρα για την 3η επαναληψη,σε γιατρο που ρωτησα μου ειπε αυτο ακριβως που λες και εσυ,οτι δεν χρειαζεται να επιβαρυνεται τα ζωο και οτι συνηθως σε γατακια που θα μενουν και εξω κανουν 3 φορες την πρωτη δοση.
Εγω σε κανενα απο τα δικα μου δεν εχω κανει 3 την πρωτη φορα.:)

Και εγώ δεν έχω ακούσει για 3η δόση.. μόνο αν το κάποιο απο τα 2 πρώτα ήταν ληγμένα ή το διάστημα που μεσολάβησε ξεπέρασε τις 25 μέρες, οπότε θεωρητικά δεν δημιούργησε τα αντισώματα.

2 δόσεις κάνουμε ΜΟΝΟ την πρώτη φορά που κάνουμε ένα εμβόλιο, η ετήσια επανάληψη αυτού, γίνεται με μια δόση. :)

πάρα πολύ χρήσιμο!

Καλησπερα!Και τα δυο εμβολια που αναφερεις ειναι το 3πλο οπου καλυπτει πανλευκοπενια,ρινοτραχειτιδα και κολυκοιο.Απλα εχουν διαφορετικες ονομασιες,αναλογα με τις εταιριες που δουλευει ο καθε κτηνιατρος.
Μπορεις την επομενη επαναληψη του χρονη να ζητησεις να σου κανουν το τετραπλο που καλυπτει και τα χλαμυδια.
Τωρα για την 3η επαναληψη,σε γιατρο που ρωτησα μου ειπε αυτο ακριβως που λες και εσυ,οτι δεν χρειαζεται να επιβαρυνεται τα ζωο και οτι συνηθως σε γατακια που θα μενουν και εξω κανουν 3 φορες την πρωτη δοση.
Εγω σε κανενα απο τα δικα μου δεν εχω κανει 3 την πρωτη φορα.:)

Και εγώ δεν έχω ακούσει για 3η δόση.. μόνο αν το κάποιο απο τα 2 πρώτα ήταν ληγμένα ή το διάστημα που μεσολάβησε ξεπέρασε τις 25 μέρες, οπότε θεωρητικά δεν δημιούργησε τα αντισώματα.

2 δόσεις κάνουμε ΜΟΝΟ την πρώτη φορά που κάνουμε ένα εμβόλιο, η ετήσια επανάληψη αυτού, γίνεται με μια δόση. :)

Ευχαριστώ κορίτσια, για τις απαντήσεις κ το ενδιαφέρον. Τα γατάκια μου δεν βγαίνουν έξω, οπότε όλα καλά ως έχουν...πάμε για αντιλυσσικό να τελειώνουμε με τη σειρά των πρώτων εμβολίων κ είμαστε οκ μέχρι του χρόνου. :)

Aληθεια μιας και ειπες για αντιλυσσικο,εγω δεν εχω κανει σε καμια γατουλα μου το εμβολιο.Μου ειχε πει ο γιατρος οτι δε χρειαζεται και δεν ξαναρωτησα αλλου απο τοτε.Μηπως μα τους το κανω?:hmm:

Κοίτα κάνε δια παν ενδεχόμενο...αλλά πρόσεχε επειδή "επιβαρύνει" αρκετά κάνε μια δόση. Κάποιοι γιατροί το κάνουν δυο δόσεις κ το αντιλυσσικό, αλλά με μία είσαι καλυμένη απ'όσο έμαθα κ εγώ ρωτώντας.

Υποτιθεται ομως πως η λυσσα εχει εξελειφθει απο τη χωρα μας και μονο οταν το ζωακι ειναι να ταξιδευσει εξωτερικο,θεωρειται απαραιτητο.Ετσι τουλαχιστον ξερω:redface:(αν και καπου διαβασα οτι μπορει αν τσιμπησει νυχτεριδα τη γατα,να κολλησει!δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.)
Μιας και το αναφεραμε ομως,θα κανω μια ερωτηση στους γιατρους μας!
Ευχαριστω πολυ:)

λοιπον θα παρεις αρχικα μια γατοφορο-καλαθι μεταφορας- για να βαλεις τη γατουλα μεσα οταν θα την πας στον κτηνιατρο.εκεινος θα την εξετασει και θα σου πει τι χρειαζεται.για αποπαρασιτωση θα της ριξει αμπουλα καθως ειναι ενηλικη η δικια σου και μπορει να σου δωσει να της βαζεις καθε μηνα απο 1.εγω ετσι κανω.δεν ειναι τιποτα.(εξαλλου τι σοι κτηνιατρος θα γινω?:redface::rolleyes::D)
για τα σκουληκακια θα σου δωσει ενα χαπι να της δωσεις.αναλογα με τα κιλα της θα σου πει εκεινος ποσο χαπι μρειαζεται.το οποιο για να μην τη ζορισεις να το φαει σκετο μπορεις να το βαλεις μεσα σε μια νοστιμη κονσερβουλα και πιστεψε με ουτε που θα το παρει χαμπαρι!!;)
τωρα για το εμβολιο στα μικρα γατακια γινεται ενα τριπλο, δηλαδη 1 εμβολιο καθε μηνα 3 φορες.τωρα δεν γνωριζω αν αλλαζει κατι στη δικια σου.αν η προηγουμενη ιδιοκτητρια της ειχε κανει εμβολια μαλλον θα πρεπει να δειξεις το βιβλιαριο στον κτηνιατρο για να μην γινει κανενα λαθος!!;)

λοιπον θα παρεις αρχικα μια γατοφορο-καλαθι μεταφορας- για να βαλεις τη γατουλα μεσα οταν θα την πας στον κτηνιατρο.εκεινος θα την εξετασει και θα σου πει τι χρειαζεται.για αποπαρασιτωση θα της ριξει αμπουλα καθως ειναι ενηλικη η δικια σου και μπορει να σου δωσει να της βαζεις καθε μηνα απο 1.εγω ετσι κανω.δεν ειναι τιποτα.(εξαλλου τι σοι κτηνιατρος θα γινω?:redface::rolleyes::D)
για τα σκουληκακια θα σου δωσει ενα χαπι να της δωσεις.αναλογα με τα κιλα της θα σου πει εκεινος ποσο χαπι μρειαζεται.το οποιο για να μην τη ζορισεις να το φαει σκετο μπορεις να το βαλεις μεσα σε μια νοστιμη κονσερβουλα και πιστεψε με ουτε που θα το παρει χαμπαρι!!;)
τωρα για το εμβολιο στα μικρα γατακια γινεται ενα τριπλο, δηλαδη 1 εμβολιο καθε μηνα 3 φορες.τωρα δεν γνωριζω αν αλλαζει κατι στη δικια σου.αν η προηγουμενη ιδιοκτητρια της ειχε κανει εμβολια μαλλον θα πρεπει να δειξεις το βιβλιαριο στον κτηνιατρο για να μην γινει κανενα λαθος!!;)
βιβλιαριο δυστυχως δεν εχω γιατι αυτη η κυρια δεν εμφνιζεται καθολου πια.Παντως το καλαθι μεταφορας θα το παρω αλλα πουλανε στο πετ σοπ της γειτονιας; Τεσπα μαλλον θα δανειστω της απο κατω.Κανει; Μας εχουν πει και κατι εμβολια για Ειτζ και γριπη των γατιων; Αυτα χρειαζονται;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back