Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ναι, αλλα εφοσον εχει αντισωματα δεν ειναι και προστατευμενο??![]()
το ανοσοποιητικο συστημα (adaptive immune system) αναπτυσσεται αφοτου γεννηθει το μικρο. Παιρνει λιγο χρονο γι' αυτο και παιρνει αντισσωματα απο την μαμα του. Αν ομως ο ιος μεταφερθηκε πριν γεννηθει ή κατα τη διαρκεια του θηλασμου, ο οργανισμος της μανας χρειαζεται 14-21 μερες για να παραγει αντισωματα (αν παραγει - εξαρταται απο το ειδος του ιου). Ο ιος της λευχαιμιας ειναι retrovirus και προσβαλει τα λευκοκυτταρα, με αποτελεσμα να εξασθενει το ανοσοποιητικο συστημα (εξασθενημενο ανοσοποιητικο συστημα=ελαχιστα αντισωματα). Επισης υπαρχουν και ιοι οι οποιοι μεταδιδονται πριν ακομα γεννηθει το μικρο και επειδη το ανοσοποιητικο συστημα του μικρου ειναι σχεδον ανυπαρκτο, ο ιος καταφερνει να ξεγελαει το αναπτυσσομενο ανοσοποιητικο συστημα και να αναπαραγεται/μεταδιδεται (το ανοσοποιητικο συστημα βλεπει τον ιο οχι σαν ξενο σωμα, αλλα σαν μερος του οργανισμου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.Πριν 1 μήνα περίπου όταν ήταν 6 μηνών η Μπιζού πήγαμε κτηνίατρο για στείρωση και εμβόλια γιατί δεν είχαμε κάνει μέχρι τότε(μόνο για σκουλήκια χάπι της είχα δώσει).Όλα καλά πήγαν με τη στείρωση της κάνει κ ένα εμβόλιο που όπως μου είπε ήταν ένα τριπλό δεν θυμάμαι ακριβώς και μου λέει σε 20 μέρες θα την ξαναφέρεις να της κάνουμε άλλο ένα ίδιο και σε άλλες 20 μέρες άλλο ένα ίδιο, και μετά τον επόμενο χρόνο πάλι.Επειδή στο παρελθόν είχα κ άλλες γάτες και άλλο κτηνίατρο (πήρε σύνταξη ο ανθρωπος!!!) αυτό δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί.Τι γίνεται ρε παιδιά?Ένας γείτονας που ασχολείται με τα κτηνιατρικά μου είπε ότι είναι υπερβολή .Τώρα είναι στις 20 Φλεβάρη να την ξαναπάω όπως μου είπε και δεν ξέρω τι να κάνω ???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.
Πριν 1 μήνα περίπου όταν ήταν 6 μηνών η Μπιζού πήγαμε κτηνίατρο για στείρωση και εμβόλια γιατί δεν είχαμε κάνει μέχρι τότε(μόνο για σκουλήκια χάπι της είχα δώσει).Όλα καλά πήγαν με τη στείρωση της κάνει κ ένα εμβόλιο που όπως μου είπε ήταν ένα τριπλό δεν θυμάμαι ακριβώς και μου λέει σε 20 μέρες θα την ξαναφέρεις να της κάνουμε άλλο ένα ίδιο και σε άλλες 20 μέρες άλλο ένα ίδιο, και μετά τον επόμενο χρόνο πάλι.Επειδή στο παρελθόν είχα κ άλλες γάτες και άλλο κτηνίατρο (πήρε σύνταξη ο ανθρωπος!!!) αυτό δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί.Τι γίνεται ρε παιδιά?Ένας γείτονας που ασχολείται με τα κτηνιατρικά μου είπε ότι είναι υπερβολή .Τώρα είναι στις 20 Φλεβάρη να την ξαναπάω όπως μου είπε και δεν ξέρω τι να κάνω ???
Γεια σου κι εσένα. Τα πρώτα εμβόλια της γάτας γίνονται με διαφορά ενός μήνα και η επαναλληπτική δόση είναι μία. Έτσι ξέρω κι εγώ, έτσι έχει γίνει με όσα γατιά πέρασαν από τα χέρια μας...

Νομίζω πως πρέπει να του το πεις, έτσι κι αλλιώς είχες ξανά γάτα και ξέρεις, δεν είσαι και χθεσινή... 
Εγώ θα πέρναγα χωρίς τη γάτα από το ιατρείο του, και θα του εξέφραζα τον προβληματισμό μου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Ναι του το είπα κ μου είπε ότι έτσι γίνεται.Πόρτο Ράφτη μένω
aretha
Περιβόητο μέλος
Γενικότερα πάντως, αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με αυτά που προτείνει ο κτηνίατρός σου το καλύτερο θα ήταν να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από άλλον κτηνίατρο, όχι από οποιονδήποτε που απλώς "ασχολείται με τα κτηνιατρικά"...
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειχαμε παει τη μικρη μας τη πρωτη επισκεψη σε κτηνιατρο λιγες ημερες αφου τη παραλαβαμε απο το εκτροφειο της Γερμανιας.
Εκτος απο το epic fail της κτηνιατρου να καταχωρησει τη kazumi ως ρατσα Burmese
και ενα εμβολιο που καναμε και νομιζω πως ΔΕΝ επρεπε να κανει (ψαχνοντουσαν να δουν ποια εμβολια εχει κανει και με ποια αντιστοιχουν στην Ελλαδα) η απορια μου αφορα την αποπαρασιτωση.Η κτηνιατρος της εδωσε τα δυο παρακατω που θα δειτε:
profender spot on (το οποιο υποθετω πως ειναι για αποπαρασιτωση? )

frontline combo (εαν ξεχωριζω σωστα τα γραμματα τα οποια εαν δεν κανω λαθος ηταν για ψύλλους )

Και τα δυο σκευασματα δοθηκαν εξωτερικα πανω στο σβερκο της , με τη μορφη αμπουλας, σε σημειο που να μην μπορει να γλυψει
Η μικρη ειναι 5 μηνων , ζει αποκλειστικα εντος διαμερισματος και μονο. Καθε ποτε θα πρεπει να της κανουμε αποπαρασιτωση; Το επισημο site του profender λεει ανα τριμηνο. Ισχυει εφορου ζωης;
Επισης θα πρεπει να της δωσουμε ξανα το σκευασμα για ψυλλους (frontline) και εαν ναι , καθε ποσο συχνα;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Να την χαιρεσαι την γατουλα σου! Ειναι πολυ ομορφη!

mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να χαιρεσαι και εσυ τον Ναρουτο σου 
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλα μην το ψαχνεις το θεμα ρατσα,ο Σειριος ειναι γραμμενος ως περσικο.
marina-kr
Νεοφερμένο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν νομίζω πως είναι και για τα εξωτερικά το profender...Νομιζω πως το profender πιανει και τα εσωτερικα και τα εξωτερικα παρασιτα,γιατι της εβαλε και frontline;![]()
Σ' εμένα τουλάχιστον ο κτηνίατρος έχει πει να βάζω και stronghold, απλώς να μην τους τα βάζω μαζί και τους πέσουν μαζεμένα.Το τριπλό είναι για παλλευκοπενία, καλυκοϊό και ερπητοϊό. Υπάρχει και τετραπλό, που εκτός απ'τα προηγούμενα είναι και για τα χλαμύδια.τα τριπλα εμβολια ειναι για ολες τις ασθενειες που γραφει το βιβλιαριο ακομη και για την λυσσα???
Το εμβόλιο της λύσσας είναι ξεχωριστό.
moukelis
Επιφανές μέλος
https://www.profender.co.uk/faqs.html
Βεβαια το φασμα του drontal δεν το εχει καμια αμπουλα,αλλα εγω το χειμωνα που δεν εχει ζουζουνια τους βαζω μονο αμπουλα για ολα τα παρασιτα,μεσα και εξω.
marina-kr
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Υπάρχουν και άλλα, αλλά ανάλογα που ζεί η γάτα, εαν θα πάει εξωτερικό.. κλπ κλπ.
aretha
Περιβόητο μέλος
Καλέ, για ενδοπαράσιτα είναι το profenderΣτο site τους λεει οτι πιανει και καποια απο τα πιο κοινα ενδοπαρασιτα.
https://www.profender.co.uk/faqs.html
Αυτό που συζητάμε τώρα είναι αν πιάνει και εξωπαράσιτα, όπως οι ψύλλοι. Στο link που έδωσες δεν είδα να λέει κάτι, οπότε υποθέτω πως όχι;
Το χειμώνα ούτε εγώ τους βάζω για τα εξωτερικά. Τώρα όμως που θα ζεστάνει ο καιρός και θα βγαίνουν και περισσότερο έξω, ένα stronghold θα το κάνουμε, προληπτικά.το χειμωνα που δεν εχει ζουζουνια τους βαζω μονο αμπουλα για ολα τα παρασιτα,μεσα και εξω.
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool