Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

ναι, αλλα εφοσον εχει αντισωματα δεν ειναι και προστατευμενο??:hmm:

το ανοσοποιητικο συστημα (adaptive immune system) αναπτυσσεται αφοτου γεννηθει το μικρο. Παιρνει λιγο χρονο γι' αυτο και παιρνει αντισσωματα απο την μαμα του. Αν ομως ο ιος μεταφερθηκε πριν γεννηθει ή κατα τη διαρκεια του θηλασμου, ο οργανισμος της μανας χρειαζεται 14-21 μερες για να παραγει αντισωματα (αν παραγει - εξαρταται απο το ειδος του ιου). Ο ιος της λευχαιμιας ειναι retrovirus και προσβαλει τα λευκοκυτταρα, με αποτελεσμα να εξασθενει το ανοσοποιητικο συστημα (εξασθενημενο ανοσοποιητικο συστημα=ελαχιστα αντισωματα). Επισης υπαρχουν και ιοι οι οποιοι μεταδιδονται πριν ακομα γεννηθει το μικρο και επειδη το ανοσοποιητικο συστημα του μικρου ειναι σχεδον ανυπαρκτο, ο ιος καταφερνει να ξεγελαει το αναπτυσσομενο ανοσοποιητικο συστημα και να αναπαραγεται/μεταδιδεται (το ανοσοποιητικο συστημα βλεπει τον ιο οχι σαν ξενο σωμα, αλλα σαν μερος του οργανισμου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απορώ 3 δόσεις εμβολίων σε 3 μήνες;?

:worry:Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.
Πριν 1 μήνα περίπου όταν ήταν 6 μηνών η Μπιζού πήγαμε κτηνίατρο για στείρωση και εμβόλια γιατί δεν είχαμε κάνει μέχρι τότε(μόνο για σκουλήκια χάπι της είχα δώσει).Όλα καλά πήγαν με τη στείρωση της κάνει κ ένα εμβόλιο που όπως μου είπε ήταν ένα τριπλό δεν θυμάμαι ακριβώς και μου λέει σε 20 μέρες θα την ξαναφέρεις να της κάνουμε άλλο ένα ίδιο και σε άλλες 20 μέρες άλλο ένα ίδιο, και μετά τον επόμενο χρόνο πάλι.Επειδή στο παρελθόν είχα κ άλλες γάτες και άλλο κτηνίατρο (πήρε σύνταξη ο ανθρωπος!!!) αυτό δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί.Τι γίνεται ρε παιδιά?Ένας γείτονας που ασχολείται με τα κτηνιατρικά μου είπε ότι είναι υπερβολή .Τώρα είναι στις 20 Φλεβάρη να την ξαναπάω όπως μου είπε και δεν ξέρω τι να κάνω ???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:worry:Καταρχήν καλησπέρα σε όλους.
Πριν 1 μήνα περίπου όταν ήταν 6 μηνών η Μπιζού πήγαμε κτηνίατρο για στείρωση και εμβόλια γιατί δεν είχαμε κάνει μέχρι τότε(μόνο για σκουλήκια χάπι της είχα δώσει).Όλα καλά πήγαν με τη στείρωση της κάνει κ ένα εμβόλιο που όπως μου είπε ήταν ένα τριπλό δεν θυμάμαι ακριβώς και μου λέει σε 20 μέρες θα την ξαναφέρεις να της κάνουμε άλλο ένα ίδιο και σε άλλες 20 μέρες άλλο ένα ίδιο, και μετά τον επόμενο χρόνο πάλι.Επειδή στο παρελθόν είχα κ άλλες γάτες και άλλο κτηνίατρο (πήρε σύνταξη ο ανθρωπος!!!) αυτό δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί.Τι γίνεται ρε παιδιά?Ένας γείτονας που ασχολείται με τα κτηνιατρικά μου είπε ότι είναι υπερβολή .Τώρα είναι στις 20 Φλεβάρη να την ξαναπάω όπως μου είπε και δεν ξέρω τι να κάνω ???

Γεια σου κι εσένα. Τα πρώτα εμβόλια της γάτας γίνονται με διαφορά ενός μήνα και η επαναλληπτική δόση είναι μία. Έτσι ξέρω κι εγώ, έτσι έχει γίνει με όσα γατιά πέρασαν από τα χέρια μας... :hmm::hmm::hmm:Νομίζω πως πρέπει να του το πεις, έτσι κι αλλιώς είχες ξανά γάτα και ξέρεις, δεν είσαι και χθεσινή... ;);) Εγώ θα πέρναγα χωρίς τη γάτα από το ιατρείο του, και θα του εξέφραζα τον προβληματισμό μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ποια περιοχή μένεις; Μήπως θα ήταν σκόπιμο να έχεις ψάξει και για άλλον κτηνίατρο σε πρίπτωση που νιώσεις πως θέλεις να τον αλλάξεις;

Απάντηση: Απορώ 3 δόσεις εμβολίων σε 3 μήνες;?

Ναι του το είπα κ μου είπε ότι έτσι γίνεται.Πόρτο Ράφτη μένω

Αν μια γατούλα κάνει για πρώτη φορά εμβόλιο, τότε χρειάζονται και επαναληπτικές δόσεις (συνήθως μία, αλλά έχω ακούσει και για δεύτερη). Αυτό συμβαίνει μόνο την πρώτη χρονιά, από κει και πέρα χρειάζεται μόνο μια δόση το χρόνο, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι υπενθυμιστικές δόσεις μπορούν να γίνονται και πιο αραιά.

Γενικότερα πάντως, αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με αυτά που προτείνει ο κτηνίατρός σου το καλύτερο θα ήταν να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από άλλον κτηνίατρο, όχι από οποιονδήποτε που απλώς "ασχολείται με τα κτηνιατρικά"...

Ναι σιγουρα θα πάω και σε άλλο κτηνίατρο γιατί αυτός μου έχει κάτσει και λίγο ανάποδα πλέον!Όταν βλέπω τόση επιμονή να κάνει σε 2 μήνες ουσιαστικά 3 εμβόλια προβληματίζομαι...και τσιμπάει και 40? το καθένα....Πήγα εκεί για να έχω κτηνίατρο κοντά στο σπίτι μου σε περίπτωση ανάγκης αλλά τι να το κάνω αν δεν τον εμπιστεύομαι?:confused:

Δεν ειναι θεμα επιμονης,τοσες ειναι οι επαναληψεις,καποιοι σε μεγαλυτερα γατακια κανουν μονο μια,καποιο δυο.

Εντάξει απλά γενικότερα είμαι λίγο δύσπιστη γιατί στις προηγούμενες γάτες δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο...Ευχαριστώ πάντως

απορια και βοηθεια:
ειχαμε παει τη μικρη μας τη πρωτη επισκεψη σε κτηνιατρο λιγες ημερες αφου τη παραλαβαμε απο το εκτροφειο της Γερμανιας.
Εκτος απο το epic fail της κτηνιατρου να καταχωρησει τη kazumi ως ρατσα Burmese :whistle: και ενα εμβολιο που καναμε και νομιζω πως ΔΕΝ επρεπε να κανει (ψαχνοντουσαν να δουν ποια εμβολια εχει κανει και με ποια αντιστοιχουν στην Ελλαδα) η απορια μου αφορα την αποπαρασιτωση.
Η κτηνιατρος της εδωσε τα δυο παρακατω που θα δειτε:

profender spot on (το οποιο υποθετω πως ειναι για αποπαρασιτωση? )

frontline combo (εαν ξεχωριζω σωστα τα γραμματα τα οποια εαν δεν κανω λαθος ηταν για ψύλλους )

Και τα δυο σκευασματα δοθηκαν εξωτερικα πανω στο σβερκο της , με τη μορφη αμπουλας, σε σημειο που να μην μπορει να γλυψει

Η μικρη ειναι 5 μηνων , ζει αποκλειστικα εντος διαμερισματος και μονο. Καθε ποτε θα πρεπει να της κανουμε αποπαρασιτωση; Το επισημο site του profender λεει ανα τριμηνο. Ισχυει εφορου ζωης;
Επισης θα πρεπει να της δωσουμε ξανα το σκευασμα για ψυλλους (frontline) και εαν ναι , καθε ποσο συχνα;

Τελευταία επεξεργασία:
Η δικη μου αποψη ειναι να μη κανουμε εξωτερικη αποπαρασιτωση τοσο συχνα χωρις να υπαρχει αιτια. Προσφατα μαλλιστα στην αμερικη διαπιστωσαν οτι πολλα κατοικιδια εχουν σοβαρες παρενεργειες - ακομα και θανατο - απο τις αμπουλες και τα αλλα παρασιτοκτονα. Επειδη θα ζει αποκλειστικα μεσα, μπορεις να της βαζεις μια αμπουλα τον χρονο για τα εξωπαρασιτα για προληπτικους λογους. Εγω στον δικο μου που ειναι σχεδον 2 ετων, του εχω βαλει αμπουλα μονο 1-2 φορες και δεν εχουμε προβληματα με ψυλλους, παρολο που τον βγαζω εξω με λουρι. Για εσωτερικη αποπαρασιτωση μπορεις να δινεις χαπι ή αμπουλα για ενδοπαρασιτα ανα 3 μηνες μεχρι να γινει ενος ετους και ανα 6 μηνες αργοτερα.
Να την χαιρεσαι την γατουλα σου! Ειναι πολυ ομορφη! :)

thanks, να σαι καλα :) Να χαιρεσαι και εσυ τον Ναρουτο σου :)

Νομιζω πως το profender πιανει και τα εσωτερικα και τα εξωτερικα παρασιτα,γιατι της εβαλε και frontline;:confused:Καλα μην το ψαχνεις το θεμα ρατσα,ο Σειριος ειναι γραμμενος ως περσικο.:P

εγω της εκανα αποπαρασητωση μαζι με το 2ο εμβολιο που της εκανα..της εκανα τα ενα μονο και 2 τριπλα εμβολια και τωρα θελει παλλι του χρονου μου το σημειωσανε στο βιβλιαριο της οτι θελει παλλι σε ενα χρονο να εμβολιαστει η γατουλα μου......τα τριπλα εμβολια ειναι για ολες τις ασθενειες που γραφει το βιβλιαριο ακομη και για την λυσσα???:):)

Νομιζω πως το profender πιανει και τα εσωτερικα και τα εξωτερικα παρασιτα,γιατι της εβαλε και frontline;:confused:
Δεν νομίζω πως είναι και για τα εξωτερικά το profender...:hmm: Σ' εμένα τουλάχιστον ο κτηνίατρος έχει πει να βάζω και stronghold, απλώς να μην τους τα βάζω μαζί και τους πέσουν μαζεμένα.
τα τριπλα εμβολια ειναι για ολες τις ασθενειες που γραφει το βιβλιαριο ακομη και για την λυσσα???
Το τριπλό είναι για παλλευκοπενία, καλυκοϊό και ερπητοϊό. Υπάρχει και τετραπλό, που εκτός απ'τα προηγούμενα είναι και για τα χλαμύδια.
Το εμβόλιο της λύσσας είναι ξεχωριστό.

Στο site τους λεει οτι πιανει και καποια απο τα πιο κοινα ενδοπαρασιτα.
https://www.profender.co.uk/faqs.html
Βεβαια το φασμα του drontal δεν το εχει καμια αμπουλα,αλλα εγω το χειμωνα που δεν εχει ζουζουνια τους βαζω μονο αμπουλα για ολα τα παρασιτα,μεσα και εξω.

πρεπει να της κανω και αλλα εμβολια εκτος απο αυτα που της εχω κανει?????που τα γραφω παρα πανω

Εαν βγαίνει και έξω θα μπορούσες να της κάνεις το 4πλο. Το οποίο πάλι θα γίνει σε 2 δόσεις την πρώτη φορά και μετά κάθε χρόνο επανάλυψη μία φορά. Εαν κάνεις το 4πλο δεν θα συνεχίσεις φυσικά το 3πλο, αφού είναι το ίδιο, ΣΥΝ τα χλαμύδια.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά ανάλογα που ζεί η γάτα, εαν θα πάει εξωτερικό.. κλπ κλπ.

Στο site τους λεει οτι πιανει και καποια απο τα πιο κοινα ενδοπαρασιτα.
https://www.profender.co.uk/faqs.html
Καλέ, για ενδοπαράσιτα είναι το profender :P Αυτό που συζητάμε τώρα είναι αν πιάνει και εξωπαράσιτα, όπως οι ψύλλοι. Στο link που έδωσες δεν είδα να λέει κάτι, οπότε υποθέτω πως όχι; :hmm:
το χειμωνα που δεν εχει ζουζουνια τους βαζω μονο αμπουλα για ολα τα παρασιτα,μεσα και εξω.
Το χειμώνα ούτε εγώ τους βάζω για τα εξωτερικά. Τώρα όμως που θα ζεστάνει ο καιρός και θα βγαίνουν και περισσότερο έξω, ένα stronghold θα το κάνουμε, προληπτικά.

A εγω νομιζα οτι ελεγες οτι δεν πιανει τα ενδοπαρασιτα.Δεν ξερω,μια φορα τους ειχα βαλει,πλεον χρησιμοποιουμε stronghold ή advocate.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back