YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Τώρα είδα το μήνυμά σου και κυρίως τα Bold παρ όλο που το έγραψες δυο φορές. Και το μήνυμα που έγραψα στο γιατρό ήδη το έστειλα. Αν μπορεις σβήσε το
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Πιο πολλά χρήματα θα βγάλουν να κάνουν εξέταση αίματος και το εμβόλιο.. μπορούν να χρεώσουν και 2 επισκέψεις έτσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δυστυχως Ceres μου..καποιοι σκεφτονται πολυ πονηρα.Ξερουν οτι οταν πει στον πελατη για εξεταση..αυτος μπορει να μην δεχτει..ακριβως για το κοστος ΚΑΙ της εξετασης,ΚΑΙ του εμβολιου.Και να μην το κανουν καθολου Οποτε προτιμα ο αλλος να κερδισει το εμβολιο..Αν κάνουν το εμβόλιο κατά της λευχαιμίας επειδή σκέφτονται σαν έμποροι... τότε έχουν αποτύχει
Πιο πολλά χρήματα θα βγάλουν να κάνουν εξέταση αίματος και το εμβόλιο.. μπορούν να χρεώσουν και 2 επισκέψεις έτσι![]()

Βεβαια..δεν πιστευω οτι ολοι για αυτο το κανουν.Βασικα πιστευω οτι ΔΕΝ τους ενδιαφερει.Δεν δινουν σημασια.Υποθετουν οτι οκ..δεν εχει το γατι..μιαν χαρα φαινεται..και το κανουν.Η ρουτινα..ειναι πολυ κακο πραγμα..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Για τα εμβόλια τώρα, η κτηνίατρος μου είπε να μην κάνω στην δική μου το εμβόλιο κατά της λευχαιμίας, κάτι το οποίο δεν σκόπευα κι εγώ να κάνω στην Άρτεμη.
Έχουμε κάνει το τριπλό και το εμβόλιο της περιτονίτιδας και θα παραμείνουμε εκεί...
Όσον αφορά τις αποπαρασιτώσεις, θα κρατήσουμε έναν ρυθμό των 3 ανά χρόνο.
Αφού μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, δεν χρειάζεται πιο συχνά.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ευχαριστω για την απαντηση σου εφη... Με επεισες να μην επιχειρησω να κανω μονη μου τα εμβολια... Απλα θελω να ρωτησω κατι ακομη... 1ον. Ποια εμβολια θεωρεις οτι πρεπει να κανω; κ 2ον. Θα χρειαστουν επαναλληπτικα εμβολια μεσα στο χρονο οπως στα μικρα γατακια ή επειδη εχει ενηλικιωθει μια δοση φτανει;
Αυτο,να σου πω την αληθεια δεν το γνωριζω με σιγουρια για να σου απαντησω.Θα χρειαστουν επαναλληπτικα εμβολια μεσα στο χρονο οπως στα μικρα γατακια ή επειδη εχει ενηλικιωθει μια δοση φτανει;
Οσον αφορα την αλλη σου ερωτηση.Σε καμια περιπτωση εγω δεν θα πω,αν θα κανει καποιος τα εμβολια..ή οχι.

Εγω απλα θα πω οτι στη θεση σου,εφοσον λες οτι δεν βγαινει καθολου εξω,και δεν ερχεται σε επαφη με αλλες γατες..σιγουρα δεν θα εκανα της λευχαιμιας και της λυσσας.Οσον αφορα αλλες ασθενειςοπως η πανλευκοπενια,..οντως στις μεγαλες γατες δεν ειναι τοσο επικυνδινη,αλλα ισως θα ηταν καλο να εχει καποια αντισσωματα,γιατι εχει πολυ μεγαλη διασπορα στο περιβαλλον,και δεν χρειαζεται αμεση επαφη για να κολλησει μια γατα.Και παλι ομως τη γνωμη μου λεω,το καλυτερο θα ηταν να ρωτησεις εναν κτηνιατρο της εμπιστοσυνης σου(τουτεστιν να μην ειναι εκμεταλευτης)..και να τον ρωτησεις για τα συγκεκριμενα εμβολια.(για λευχαιμιας και λυσσας βασικα..δεν θα εκανα καν τον κοπο να ρωτησω.)

patmos
Νεοφερμένο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κι επειδή έχουν συνδεθεί αρκετές φορές με την εμφάνιση ινοσαρκωμάτων, επέλεξα να μην τα κάνω στην μικρή μου, η οποία δεν βγαίνει ούτε στο μπαλκόνι.
Κάναμε το τριπλό (μαζί με την αναμνηστική δόση ύστερα από 1 μήνα) και το εμβόλιο περιτονίτιδας (μαζί με την αναμνηστική δόση).
Για το εμβόλιο για λευχαιμία και περιτονίτιδα χρειάζεται να έχουν γίνει αιματολογικές εξετάσεις πιο πριν ώστε να τους γίνει το εμβόλιο εφόσον είναι αρνητικά τα αποτελέσματα.
Οπότε εμβόλιο λύσσας και λευχαιμίας δεν θα κάνουμε στην Άρτεμη, η ίδια η γιατρός μου είπε πως δεν χρειάζεται...
Για τις αποπαρασιτώσεις, έχουμε πει να κάνουμε 3 φορές τον χρόνο εσωτερική και 2 φορές εξωτερική.
Η εξωτερική δηλαδή μπορεί να γίνει και 2 φορές τον χρόνο όταν μένει αποκλειστικά εντός σπιτιού, ο χώρος δεν έχει πολλά φυτά κι υπάρχει καθαρό περιβάλλον εν γένει.
Εσωτερική όμως κάνουμε κάθε 4 μήνες.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Αυτά μας έχει πει και η γιατρός μας σε γενικές γραμμές συν του ότι δεν είναι απαραίτητη η αποπαρασίτωση πάνω από 2 φορές το χρόνο. Επειδή ακριβώς μένει μέσα στο σπίτι δεν θεωρεί πως είναι απαραίτητο. Το ίδιο και για την αμπούλα, οπότε δεν της βάζω. Στον σκύλο μου όμως κάνω αποπαρασίτωση κάθε 4 μήνες και βάζω αμπούλα μηνιαίως, επειδή ακριβώς βγαίνει έξω και διατρέχει περισσότερους κινδύνους.Κοίτα, εφόσον η γάτα δεν βγαίνει έξω και μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, το εμβόλιο της λευχαιμίας και της λύσσας δεν τα βρίσκω απαραίτητα.
Κι επειδή έχουν συνδεθεί αρκετές φορές με την εμφάνιση ινοσαρκωμάτων, επέλεξα να μην τα κάνω στην μικρή μου, η οποία δεν βγαίνει ούτε στο μπαλκόνι.
Κάναμε το τριπλό (μαζί με την αναμνηστική δόση ύστερα από 1 μήνα) και το εμβόλιο περιτονίτιδας (μαζί με την αναμνηστική δόση).
Για το εμβόλιο για λευχαιμία και περιτονίτιδα χρειάζεται να έχουν γίνει αιματολογικές εξετάσεις πιο πριν ώστε να τους γίνει το εμβόλιο εφόσον είναι αρνητικά τα αποτελέσματα.
Οπότε εμβόλιο λύσσας και λευχαιμίας δεν θα κάνουμε στην Άρτεμη, η ίδια η γιατρός μου είπε πως δεν χρειάζεται...
Για τις αποπαρασιτώσεις, έχουμε πει να κάνουμε 3 φορές τον χρόνο εσωτερική και 2 φορές εξωτερική.
Η εξωτερική δηλαδή μπορεί να γίνει και 2 φορές τον χρόνο όταν μένει αποκλειστικά εντός σπιτιού, ο χώρος δεν έχει πολλά φυτά κι υπάρχει καθαρό περιβάλλον εν γένει.
Εσωτερική όμως κάνουμε κάθε 4 μήνες.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
ο δικός μου κτηνίατρος μου είπε "απαποπαρασίτωση όποτε το χρειάζεται"... δηλαδή όποτε έχει παράσιτα, αν έχει. Έχω σταματήσει να του δίνω χαπάκια εδώ και περίπου 10 μήνες. Προτιμώ να του κάνω εξέταση κοπράνων μια φορά τον χρόνο, παρά να τον χαπακώνω χωρίς λόγο, γιατί ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο δεν είναι χωρίς παρενέργειες. Εξωτερική αποπαρασίτωση του έχω κάνει μόνο μια φορά όταν τον πήρα, πριν 3.5 χρόνια. Από τότε δεν του έχω ξανακάνει, παρόλο που τον βγάζω έξω κάπου κάπου.
Καλά όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες..
Οκ, όλα καλά με τα αθώα σκουληκάκια..Τι γίνεται όμως με την διροφιλαρίωση ? Είναι από τα λίγα παράσιτα (εάν όχι και το μόνο) για το οποίο η πρόληψη είναι απαραίτητη διότι η θεραπεία είναι επικίνδυνη..Ασε που τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζονται συμπτώματα...
Δεν ξέρω μήπως κάτι μου ξεφεύγει..Πες μου και εσύ την άποψή σου

Δεν μ'αρέσουν τα φάρμακα και οι υπερβολές, ωστόσο εγώ προσωπικά τους εφαρμόζω 1 αμπούλα advocate 3 φορές το χρόνο.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλά όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες..
Οκ, όλα καλά με τα αθώα σκουληκάκια..Τι γίνεται όμως με την διροφιλαρίωση ? Είναι από τα λίγα παράσιτα (εάν όχι και το μόνο) για το οποίο η πρόληψη είναι απαραίτητη διότι η θεραπεία είναι επικίνδυνη..Ασε που τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζονται συμπτώματα...
Δεν ξέρω μήπως κάτι μου ξεφεύγει..Πες μου και εσύ την άποψή σου
Δεν μ'αρέσουν τα φάρμακα και οι υπερβολές, ωστόσο εγώ προσωπικά τους εφαρμόζω 1 αμπούλα advocate 3 φορές το χρόνο.
Ούτως ή άλλως, το drontal δεν πιάνει αυτά τα παράσιτα (heartworms λέγονται αλλιώς νομίζω). Οπότε είτε δίνεις drontal είτε όχι, δεν έχει διαφορά. Άλλωστε για να κολλήσει το ζώο αυτό το παράσιτο, πρέπει να το τσιμπήσει μολυσμένο κουνούπι (για να μολυνθεί το κουνουπι πρέπει να ζει σε ενδημική περιοχή). Εμείς κουνούπια δεν έχουμε οπότε ούτε καν το σκέφτομαι. Νομίζω επίσης ότι οι γάτες είναι πιο ανθεκτικές στο παράσιτο αυτό σε σχέση με τους σκύλους

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ούτως ή άλλως, το drontal δεν πιάνει αυτά τα παράσιτα (heartworms λέγονται αλλιώς νομίζω). Οπότε είτε δίνεις drontal είτε όχι, δεν έχει διαφορά. Άλλωστε για να κολλήσει το ζώο αυτό το παράσιτο, πρέπει να το τσιμπήσει μολυσμένο κουνούπι (για να μολυνθεί το κουνουπι πρέπει να ζει σε ενδημική περιοχή). Εμείς κουνούπια δεν έχουμε οπότε ούτε καν το σκέφτομαι. Νομίζω επίσης ότι οι γάτες είναι πιο ανθεκτικές στο παράσιτο αυτό σε σχέση με τους σκύλους![]()
Όχι το drontal δεν τα πιάνει..Η αμπούλα advocate όμως το πιάνει..
Ναι στην Ελλάδα, τα κρούσματα δεν είναι πολλά όχι όμως και μηδενικά..Βασικά, απλά δε γνωρίζουμε(υποθέτουμε μόνο) διότι πρέπει να γίνει νεκροψία στο ζώο για να δουν από τι πέθανε και πολλοί δεν το θέλουν..
Παρ'ολα αυτά υπάρχει σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου αυτό το κουνουπάκι..
Εγώ πάντως, το φοβάμαι..
xeimwnia
Νεοφερμένο μέλος
διαβάστε το γιατι ολοι πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους που μας κρύβουν!
Drug treatments
We are all expected to trust the drugs given out by vets just as we do with those prescribed by doctors but what happens when things go tragically wrong? All medications have side effects and some of these can be very serious, very serious indeed!
Joanna Papaj, who was interviewed for HubPages under her stage name of Amata, witnessed the terrible suffering her little dog Zuzia endured after being given Milbemax wormer, a drug manufactured by Novartis. Eventually her dear animal friend had to be put to sleep after all treatments to reverse the damage done to her little body had failed.
Διαβάστε περισσότερα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Για εμάς 60 κιλά άνθρωποι και δεν πρέπει να αποροφηθεί και 5-6 κιλά το ζωάκι μας πρέπει να το φάει όλο στο σβέρκο;Για σκεφτήτε το λίγο.Υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες στο εξωτερικό για θανάτους ή παράληση ζώων μετά από τοποθέτηση αμπούλας.Εγώ εδώ και αρκετά χρόνια έχω πάψει να τους δίνω τα σχετικά δηλητήρια και αναζητώ πιο οικολογικούς τρόπους για την εξόντωση τους.Για τα εξωτερικά παράσιτα χρησιμοποιώ μια καρδούλα που φοράνε στο κολλάρο που βγάζει υψηλές συχνότητες που δεν μπορούν να αντέξουν οι ψύλλοι κλπ.Αυτό.Το αγοράζω από το www.tower-health.co.uk. Electronic Flea and Tick Controller for pets
Επίσης για τα εσωτερικά παράσιτα...αυτό.ONP Para-Gone Worm Protect Herbal Supplement από το www.onlynaturalpet.eu.
MissKit
Επιφανές μέλος
), εδώ όμως λέμε για ενδοπαράσιτα νομίζω. Αν δεν κάνω λάθος, το milbemax είναι χαπάκι για ενδοπαράσιτα. Φυσικά ούτε κι αυτά κάνουν καλό, αλλά και το να γεμίσει ενδοπαράσιτα το γατάκι σου πάλι καλό δεν είναι. Εγώ εξωτερική αποπαρασίτωση δεν του κάνω, δεν έχει τίποτα εδώ και πολύ καιρό. Αν εμφανιστεί κάτι, τον ψεκάζω τοπικά με σπρέι που είναι και για μωρά γατάκια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- τριτητρι
- StrangeEmily
- Ασπα1
- Zoe TsbDc
- vasilismp
- Ρούλης και Μπία
- Χρήστος z750
- Boubou03
- Antilkmene
- dkat
- faceninaki
- Bindi
- tammy
- Nikos90
- AntzelaRu
- nasstazia
- kat-cats
- 3lbereth
- Claire Rentfield
- roccohooshie
- Γαταλί
- jiyongie
- Deutsch... Lover
- raccoon
- ApostolisR
- Alejandro che 7
- Roulita16248
- Σπυρακος (^^)
- Selina Kyle
- Τσαρλη
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool