Εμβόλια και αποπαρασιτώσεις

Nα υποθέσω πως αυτός ο αντι-παρασιτικός βομβαρδισμός έγινε επειδή ήταν η πρώτη -ίσως- φορά που έκαναν αποπαρρασίτωση.
Δεν είναι σωστό εκ μέρους μου να σου πω ναι κάνε οτι έκανες με τη γάτα σου αλλά εκεί που μπορώ να τοποθετηθώ είναι πως συμφωνώ απόλυτα ΑΝ είναι οικονομικά εφικτό ( πχ πληρωμή στον κτηνίατρο μόνο του χαπιού ή της αμπούλας όταν κάνεις εξωτερική αποπαρρασίτωση ) να πηγαίνουν τα γατάκια εκεί.
Ταυτόχρονα με το χάπι, είναι μιά πρώτης τάξεως ευκαιρία για μιά γρήγορη εξέταση, βάρος, αυτάκια κτλ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nα ρωτησω κατι, εριξα μια ματια στο βιβλιαριο της μικρης τωρα ειναι 2μιση μηνων περιπου και στις αποπαρασιτωσεις εχει κανει το Βanminth, αυτο ειναι για ενδοπαρασιτα και εξωπαρασιτα ή οχι ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nα ρωτησω κατι, εριξα μια ματια στο βιβλιαριο της μικρης τωρα ειναι 2μιση μηνων περιπου και στις αποπαρασιτωσεις εχει κανει το Βanminth, αυτο ειναι για ενδοπαρασιτα και εξωπαρασιτα ή οχι ?
απ οσο ξερω ειναι για ενδοπαρασιτα δε σε καλυπτει δλδ για ψυλλους κλπ.δε ξερω αν ζει μεσα αποκλειστικα το γατακι σου,αλλα μπορεις να του βαλεις ενα σπρευ για ψυλλους πλεον,αυτο δεν ειναι τα εξωπαρασιτα;αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Kαλησπερα για να οργανωσω λιγο το προγραμμα μου, ειναι τωρα 15 εβδομαδων και εχει κανει τα παρακατω εμβολια:
To τριπλο εμβολιο και τις δυο δοσεις, εμβολιο για την λυσσα, απο αποπαρασιτωσεις, για ενδοπαρασιτα οταν ηταν 5 εβδομαδων και εξωπαρασιτα θα κανω καθε μηνα.

Τι αλλα εμβολια πρεπει να κανω το επομενο διαστημα καθως και ποτε να κανω ξανα για ενδοπρασιτα ?

Τελευταία επεξεργασία:
Ηρθε η ωρα να ζητησω κι εγω τα φωτα σας.:redface:
Μου εδωσε η κτηνιατρος να βαλω στον Κοναν αμπουλα stronghold, μεχρι τωρα οτι χρειαζονταν τα γατια τα εκανε αποκλειστικα το κτηνιατρειο, εκτος και αν επρεπε να τους δωσω καποιο χαπακι ή καποια παστουλα.
Θα ηθελα να μου πει καποιος που το εχει χρησιμοποιησει πως το κανει. Μου ειπε η κτηνιατρος πως θα ανοιξω το τριχωμα σε εκεινο το σημειο για να φανει το δερμα και θα βαλω εκει την αμπουλα, το περιεχομενο της δηλαδη. Εκανα ομως πριν λιγο μια δοκιμη και δεν φαινεται σπουδαιο δερμα, εχει πολυ τριχα απο κατω.
Θα βαλω ολη την αμπουλα σε ενα σημειο, ή θα την μοιρασω σε δυο-τρια;:confused:
Επισης αν δεν κανω λαθος, θυμαμαι πως το γατι καποιου χρηστη ειχε παθει αλλεργικη αντιδραση απο κατι τετοιο, τι να προσεξω, τι συμπτωματα μπορει να παρουσιαστουν ανεπιθυμητα;:worry:
Συγνωμη παιδια αλλα ειμαι τελειως αγχωμενη, δεν το εχω ξανακανει και δεν θελω να κανω καμμια ζημια στον τσαμ τσαμ μου.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανεις μια χωριστρα στο σβερκο (οσο μπορεις να φαινεται δερμα) και την βαζεις εκει. σε σημειο δλδ που να μην μπορει να το γλυψει. εγω την βαζω ολη σε ενα σημειο. με αλλεργικη αντιδραση δεν ειχα ποτε θεμα προσωπικα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρθε η ωρα να ζητησω κι εγω τα φωτα σας.:redface:
Μου εδωσε η κτηνιατρος να βαλω στον Κοναν αμπουλα stronghold, μεχρι τωρα οτι χρειαζονταν τα γατια τα εκανε αποκλειστικα το κτηνιατρειο, εκτος και αν επρεπε να τους δωσω καποιο χαπακι ή καποια παστουλα.
Θα ηθελα να μου πει καποιος που το εχει χρησιμοποιησει πως το κανει. Μου ειπε η κτηνιατρος πως θα ανοιξω το τριχωμα σε εκεινο το σημειο για να φανει το δερμα και θα βαλω εκει την αμπουλα, το περιεχομενο της δηλαδη. Εκανα ομως πριν λιγο μια δοκιμη και δεν φαινεται σπουδαιο δερμα, εχει πολυ τριχα απο κατω.
Θα βαλω ολη την αμπουλα σε ενα σημειο, ή θα την μοιρασω σε δυο-τρια;:confused:
Επισης αν δεν κανω λαθος, θυμαμαι πως το γατι καποιου χρηστη ειχε παθει αλλεργικη αντιδραση απο κατι τετοιο, τι να προσεξω, τι συμπτωματα μπορει να παρουσιαστουν ανεπιθυμητα;:worry:
Συγνωμη παιδια αλλα ειμαι τελειως αγχωμενη, δεν το εχω ξανακανει και δεν θελω να κανω καμμια ζημια στον τσαμ τσαμ μου.:redface:

Είναι για αποπαρασίτωση ε??
Εμένα μου είχε παθει η Ηρα αντιδραση, έβγαζε πολύ σάλιο , γιατί πήγε και το έγλυψε, αλλά δεν έπαθε κάτι άλλο!
Ήταν τη δευτερη φορα που της είχα βάλει αμπούλα, και επειδή ο πατέρας μου δεν την είχε κρατήσει καλά και του έφυγε , μου ξέφυγε και εμένα η αμπουλα πιο χαμηλα στην πλάτη, και όταν το έγλυψε απλά έβγαλε παρα πολλα σαλια....

Λοιπόν, βάλε σημάδι το σβέρκο του ψηλά! Εγώ αυτό που κάνω για να βρω καλό σημείο, είναι να ψιλοφίζω το κεφάλι της και μόλις κάνει την κούρμπα πίσω από τα αυτια , και ξεκινάει το πιο μαλακό σημείο, το κρατάω σημάδι για να της βάλω εκεί την αμπούλα!
Της κάνω μια χωρίστρα, και της το βάζω ή την ώρα που κοιμάται, ή την στιγμή που μόλις έχει ξυπνήσει και δεν πολύ καταλαβαινει τι γινεται, μιας και γενικοτερα τη φοβαται την αμπουλα και δεν την πολυ θελει!

Αμα δεν νιωθεις εμπιστοσυνη , πες να ειναι μαζι σου και καποιος αλλος να τον κραταει γιατί πιστεύω θαείναι λίγο ζόρι πρώτη φορά να βάλεις αμπούλα μόνη σου!

Βάσω τη καλύτερη δουλειά θα κάνεις με ένα ξυραφάκι μιάς χρήσεως.Μή το φοβάσαι.Ανασήκωσε λίγο το δέρμα στο σβέρκο και πέρασε το ξυράφι δύο φορές απαλά ίσα να φανεί δέρμα σε ένα πάρα πολύ μικρό σημείο.Εκεί άδειασε την αμπούλα και είσαι έτοιμη.Οι τρίχες θα καλύψουν την οπή και οι ξυρισμένες θα φυτρώσουν πολύ γρήγορα.Ζήτα όμως να βρίσκεται άλλο ένα άτομο μαζί σου για βοήθεια.

Βάσω τη καλύτερη δουλειά θα κάνεις με ένα ξυραφάκι μιάς χρήσεως.Μή το φοβάσαι.Ανασήκωσε λίγο το δέρμα στο σβέρκο και πέρασε το ξυράφι δύο φορές απαλά ίσα να φανεί δέρμα σε ένα πάρα πολύ μικρό σημείο.Εκεί άδειασε την αμπούλα και είσαι έτοιμη.Οι τρίχες θα καλύψουν την οπή και οι ξυρισμένες θα φυτρώσουν πολύ γρήγορα.Ζήτα όμως να βρίσκεται άλλο ένα άτομο μαζί σου για βοήθεια.

Το ξυραφάκι δεν θα ερεθίσει το δέρμα? Το έχεις δοκιμάσει??

Βασικά ,άμα είναι τύπου Περσίας απλά κόφτες σε εκείνο το σημείο...

Ευχαριστω παιδια, σκοπευω ειναι η αληθεια να ειναι και ο αντρας μου μαζι. Περσιας δεν ειναι και εχει πολυ πυκνο αλλα κοντο τριχωμα, νομιζω ομως πως εχει αλλη μια στρωση τριχωματος απο μεσα, απο οτι ειδα.:confused:
Μαλλον θα κανω αυτο που προτεινει ο Ηλιας, ετσι κι αλλιως οταν ειναι να τους παρουν αιμα ετσι ξυριζουν στο σημειο που θελουν να τρυπησουν, δεν νομιζω να παθει τιποτα απο το ξυραφακι, θα χρησιμοποιησω καινουργιο.

Την αμπούλα εγώ της την βάζω από την κορυφή του κεφαλιού της (ανάμεσα στα αυτιά), μέχρι ψηλά στο σβέρκο. Εκεί δηλαδή, που δεν μπορεί να γλύψει! Πάντα είμαστε δύο όταν την βάζουμε, για να την κρατάει ο ένας. Πότε, βέβαια δεν μου έκανε αλλεργία, αλλά αυτό που πρέπει να προσέξεις περισσότερο είναι να μην το γλύψει. Το γατάκι σου αμέσως θα προσπαθήσει να καθαριστεί! Την δερματική αλλεργία θα την καταλάβεις από το ερεθισμένο δέρμα. Όλα αυτά βέβαια τα γράφει και μέσα στην συσκευασία της αμπούλας...

....Σε βλέπω αλά Τομ Κρουζ στις Επικίνδυνες Αποστολές!!!:lol:

Δεν είναι τίποτα πάντως! Είναι πιο έυκολο από οσο το φαντάζεσαι!:):)

....Σε βλέπω αλά Τομ Κρουζ στις Επικίνδυνες Αποστολές!!!:lol:

Δεν είναι τίποτα πάντως! Είναι πιο έυκολο από οσο το φαντάζεσαι!:):)
Το φανταζομαι, αλλα το κανω πρωτη φορα μονη μου και εχω φρικαρει ελαφρως. Εχω μεγαλη αδυναμια σε αυτο το γελοιο γατι μου και δεν αντεχω την σκεψη να του κανω εγω ζημια.:redface:

Πιστεύω πως ως βοηθοί κάναμε τέλεια δουλειά!!!!!:whistle::whistle:
...Οπότε το μόνο που μένει είναι να μας βγάλεις ασπροπρόσωπους!!!!:P

Υ.Γ. Απλά έχε το νου σου να είσαι στο σβέρκο του και να τον κρατάτε καλά!

Το ξυραφάκι δεν θα ερεθίσει το δέρμα? Το έχεις δοκιμάσει??

Βασικά ,άμα είναι τύπου Περσίας απλά κόφτες σε εκείνο το σημείο...

Το έχω δοκιμάσει.Μήνες τώρα έτσι του βάζω αμπούλα είτε stronghold, είτε advocate, είτε effipro spot on .
Όχι δεν ερεθίζει γιατί δε ξυρίζεις παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό σημείο και ελάχιστα.Είναι όμως ικανό να φανερώσει μιά οπή στο δέρμα αρκετά μικρή για να καλυφθεί μετά και αρκετά μεγάλη για να δουλέψει η αμπούλα.
Με τη μέθοδο χωρίστρα το μόνο που κατάφερνα ήταν μιά μικρή τριχωειδή γραμμή ανάμεσα στο τρίχωμα, η μισή αμπούλα να πέφτει στο δέρμα και η άλλη μισή στη γούνα.

Εμείς στην Άρια τη βάλαμε εύκολα χωρίς ξυράφι, βασικά η κτηνίατρος την έβαλε αλλά είδα πώς το κάνει και είναι πολύ εύκολο. Χώρισε λίγο την τρίχα, πλησίασε την αμπούλα, έσπρωξε κιόλας λίγο ακόμα να πιάσει δέρμα και όχι τρίχωμα, και την έβαλε. Την έβαλε σε δύο δόσεις, με απόσταση 3 εκατοστών περίπου η καθεμιά. Στη βάση του σβέρκου, εκεί που δυσκολεύονται να γλείψουν.

Σε μας έκανε μια βαριά αντίδραση, γιατί της έκαψε το δέρμα. Ήταν άλλη μάρκα όμως η αμπούλα (profender). Όσο κι αν έψαξα στο ιντερνετ για παρόμοιο σύμπτωμα σε άλλο γάτο, δε βρήκα. Τα μόνα που βρήκα ήταν κάτι τοπικούς ερεθισμούς, τοπικούς κνησμούς και τοπικές αλωπεκίες, όλα τοπικά, που περνούσαν μετά από λίγες μέρες. Οπότε πέσαμε στην περίπτωση.

Μη φοβάσαι, το μόνο που παθαίνουν τα γατιά είναι που σαλιώνουν πολύ όταν το γλείψουν, αν το βάλεις καλά και τον εμποδίσεις να το γλείψει αμέσως μετά την εφαρμογή θα είσαι οκ.

Μη φοβάσαι, το μόνο που παθαίνουν τα γατιά είναι που σαλιώνουν πολύ όταν το γλείψουν, αν το βάλεις καλά και τον εμποδίσεις να το γλείψει αμέσως μετά την εφαρμογή θα είσαι οκ.
Αναρωτιεμαι με ποιον τροπο θα μπορουσα να τον εμποδισω απο το να κανει οτιδηποτε. Εδω οταν του βαζω dactarin στα αυτια του για τα δερματοφυτα, τρεχει μετα και φευγει μακρυα μου λες και τον περιελουσα με βιτριολι.
Τελικα δεν το εβαλα χθες γιατι επρεπε να φυγει ο αντρας μου, χασανε εναν ασθενη και τον ψαχνανε ολη νυχτα, μονη μου δε, δεν υπηρχε περιπτωση και μαλιστα νυχτιατικα. Θα την βαλω σημερα, ο Θεος βοηθος και μετα θα σας πω τι εγινε.:worry:

Αναρωτιεμαι με ποιον τροπο θα μπορουσα να τον εμποδισω απο το να κανει οτιδηποτε. Εδω οταν του βαζω dactarin στα αυτια του για τα δερματοφυτα, τρεχει μετα και φευγει μακρυα μου λες και τον περιελουσα με βιτριολι

Ναι αυτό είναι γεγονός, σχεδόν όλα τα γατιά τα ίδια κάνουνε :P Ίσως αν τον βλέπεις να πηγαίνει να κάνει τη λαμογιά, να του λες "μηηη". Βέβαια άμα του μπει ότι πρέπει να το γλείψει, θα το γλείψει και μετά θα κάνει έτσι -> :mpliaks:

Τα σκασμενα τι μας κανουν και περναμε!:/:

εγω τι φλασια επαθα και εδωσα χτες stronghold και σημερα milbemax?? λετε να μου παθει τιποτα? βεβαια το εχω κανει και αλλες φορες..ισως οχι τοσο απανωτα. τωρα ειναι καπως νωχελικη και κοιμαται, βεβαια ειναι και η ωρα της τετοια.. πιστευω να μην εκανα μεγαλη πατατια :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back