Εμβόλιο για τη λύσσα

Εάν δεν κάνω λάθος μου είπαν ότι για το εμβόλιο της λύσσας το άλλαξαν, όπως και για της λευχαιμίας διότι αυτά είναι τα πιο "βαριά" και έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν οζίδιο. Βέβαια όταν και εάν εμφανιστεί οζίδιο είναι μικρές οι πιθανότητες να "γυρίσει" σε σάρκωμα αλλά όχι απίθανο. Εγώ προσωπικά της λευχαιμίας δεν το έχω κάνει γιατί τα μικρά είναι indoor και βγαίνουν έξω μόνο με συνεχή επίβλεψη, αλλά για το αντιλυσσικό, πλέον θα κάνω μόνο το καινούριο και στα δυο γατονια. Για το τριπλό δεν μου ανέφεραν κάτι. Σε κάθε περίπτωση όταν πας στον γιατρό σου, ρώτησε τον πρώτα. Λογικά θα ξέρει, εάν και έμενα ο ένας μου είπε ότι το καινούριο αντιλυσσικό και λευχαιμίας τα έχει φέρει ήδη, ενώ ο άλλος μου είπε ότι θα τα φέρει τον Ιανουάριο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, αν ζουν μέσα στο σπίτι,μην τα φορτώνετε με άχρηστα εμβόλια. Έχω χρόνια να τα εμβολιάσω και δεν θα το ξανακάνω. Στο σκύλο μου αποφάσισα φέτος να μην το κάνω(δεν έχουμε και κτηνίατρο στο νησί) και τις περισσότερες ώρες τις περνάει μέσα στο σπίτι μαζί μας.Του χρόνου πάλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να καταλαβω Δημητρη μου, τα αλλαξαν προς το καλυτερο ωστε να μην εχουν βαριες παρενεργειες,εμενα και τα δυο μικρα εκαναν της λυσσας μαζι με το τριπλο ,αλλα μου εκανε εντυπωση οτι ηταν πολυ ευδιαθετα ,ενω συνηθως ειναι κακοδιαθετα μια μερα οταν κανουν της λυσσας,τουλαχιστον ετσι θυμαμαι στις δυο πρωτες μου γατουλες που ειχα,στη Μινι μου δεν το εχω κανει καθολου.

Τα άλλαξαν προς το καλλίτερο, για να εξαλείψουν τις πιθανότητες εμφάνισης οζιδίου

Τα άλλαξαν προς το καλλίτερο, για να εξαλείψουν τις πιθανότητες εμφάνισης οζιδίου

Ολες οι εταιρειες τα αλλαξαν;Υπαρχουν πολλες μαρκες εμβολιων,δεν ξερουμε ο καθε κτηνιατρος με ποια δουλευει.Εκτος αυτου εγω προσωπικα δεν προκειτε να το ξανακανω στα μικρα ποτε,γιατι απλα δεν εχω εμπιστοσυνη στη συσταση του εμβολιου γιατι και παλι σε πειραματικο σταδιο θα ειναι που ξερουμε αν το αλλαξαν προς το καλυτερο η το χειροτερο;Να λειπει το βυσσινο,δεν θα κανω πειραματα στα μωρακια μου!!

Τελευταία επεξεργασία:
Μη παμε και στο αλλο ακρο. Εμβολια με μετρο. Εγω τους τα εχω κανει ολα, τετραπλο, λευχαιμιας, αντιλυσσικο, για να ειναι καλυμμενα, απλα δεν τα επαναλαμβανω. Τα σταματησα στον 2ο χρονο.

Και γω εχω κανει στα μικρα το τριπλο και της λυσσας,του χρονου θα κανω το τετραπλο επαναληπτικο και τον αλλο χρονο το ιδιο,λευχαιμιας δεν ειναι μικρα ακομη για να το κανω; στη Μινι εχω κανει τριπλο,λευχαιμιας και γω σταματησα στα δυο χρονια ,λυσσας δεν της εχω κανει,μου ειχε πει ο γιατρος τοτε αφου δεν βγαινει εξω δεν χρειαζεται.Αλλα τωρα σκεφτομαι που ειναι 9,5 χρονων μηπως πρεπει να τις κανω το τριπλο;

Στο μεγαλο του ξεκινησα τα εμβολια οταν ηταν 3 μηνων. Στο μικρο δεν του εχω κανει κανενα ακομα, αλλα συντομα θα του τα κανω ολα. Πολλοι λενε οτι δεν ειναι απαραιτητο της λευχαιμιας αν το γατι δεν βγαινει εξω. Πιστεψε με ομως οτι αν χρειαστει καποια στιγμη να φιλοξενησεις ή να υιοθετησεις αδεσποτο για το οποιο δεν γνωριζεις ή δεν μπορεις ακομα να γνωριζεις αν ειναι φορεας της λευχαιμιας, δεν θα φανταστεις ποσο χρησιμο θα σου φανει να ειναι εμβολιασμενα τα αλλα σου γατια. Δεν μετανοιωνω ουτε στιγμη που στο μεγαλο του εκανα ολα τα εμβολια. Ειχα βεβαια ενα αγχος στην αρχη μηπως το μικρο ειναι φορεας aids ή αλλων παθησεων, αλλα το κρατησα σε καραντινα για μεγαλο διαστημα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Στα μικρα γατια ακομα και αν κανεις εξεταση για λευχαιμια, δεν μπορεις να γνωριζεις αν ειναι φορεις γιατι μπορουν να εκδηλωσουν την ασθενεια ανα πασα στιγμη μεχρι την ηλικια των 6 μηνων!

Η γνωμη σου ποια ειναι στη μεγαλη που ειναι 9.5 χρονων τα εχω κανει ολα απο 3 μηνων και επαναληπτικα εκτος λυσσας και σταματησα να κανω το 2009 ,τωρα μηπως πρεπει να επαναλαβω το τριπλο μονο;Τα μικρα ειναι 4 μηνων να κανω λευχαιμιας,φοβαμαι γιατι ειναι βαρυ εμβολιο και εχουν ακουστει τοσα για το σαρκωμα που παθαινουν.Στη Μινι το εχω κανει γιατι τοτε δεν ειχε ακουστει τιποτα απο αυτα.Μπορουν να το κανουν μια φορα και το επαναληπτικο και μετα να μην το ξανακανουν;

Κανε τα ολα στην μικρη και απλα μη τα επαναλαμβανεις. Υπαρχει εμβολιο που τα εχει ολα μεσα (τετραπλο+λευχαιμια). Κανε αυτο και αν θες παρελειψε το αντιλυσσικο. Στη μεγαλη εγω δεν θα τα εκανα, αλλα αν νιωθεις ανασφαλεια, ρωτα αν ο κτηνιατρος σου εχει μη ενεσιμα εμβολια. Αν δεν εχει, ζητα να της τα κανει στο ποδι.

Καλημερα, υπαρχουν και μη ενεσιμα εμβολια;

Καλημερα, υπαρχουν και μη ενεσιμα εμβολια;

Ναι, αλλα οχι για ολες τις ασθενειες. Νομιζω μονο για αυτες που χτυπανε το αναπνευστικο και τα ματια, πχ ρινοτραχειτιδα, καλικοιο και 1-2 ακομα. Ειναι σε μορφη σταγονων και τα δινουν στην μυτουλα τους.

Πραγματικα δεν το ηξερα μα και κανενας κτηνιατρος δεν μου το ειπε,την εχουμε και δω αυτη τη μορφη εμβολιων την μη ενεσιμη στην Ελλαδα η μιλας για το εξωτερικο;

Δυστυχως δεν γνωριζω ουτε για εξωτερικο ουτε για εσωτερικο. Γνωριζω ομως οτι υπαρχουν. Ρωτα τον κτηνιατρο σου ή καποια μεγαλη κτηνιατρικη κλινικη ή καποιο φαρμακειο. Μπορει να τα φερνουν για ζωα που ειναι αλλεργικα στα ενεσιμα ή σε αυτα που κινδυνευουν απο σαρκωμα.

Δυστυχως Νelliel ,δεν νομιζω εδω να γνωριζουν για αυτη τη μορφη εμβολιων γιατι οταν στα μικρα εκανα το πρωτο τους εμβολιο το τριπλο και τον ειχα ρωτησει το γιατρο για της λυσσας και της λευχαιμιας για την πιθανη δημιουργια σαρκωματων μου ειχε πει οτι να μην ακουω αυτα που διαβαζω γιατι ειναι βλακειες!!Βεβαια δεν ξαναπηγα σε αυτον ,θα ρωτησω ομως και το δικο μου κτηνιατρο να δω αν γνωριζει την μορφη αυτη εμβολιων την μη ενεσιμη.

Καλημέρα σας. Επειδή είχα κάτι τρεχάματα δεν μπόρεσα να γράψω νωρίτερα. Λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την σειρά. Όλα τα εμβόλια στις γάτες, αλλά όπως και στους σκύλους είναι χρονιαία. Δηλαδή πάνω στον χρόνο πάνω κάτω πρέπει να επαναλαμβάνονται, διαφορετικά χάνουν την δραστικότητα τους. Για τα μη ενέσιμα οι δυο κτηνίατροι που μας παρακολουθούν μου είπαν να μην τα προτιμάμε διότι ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά 100%. Οσον αφορά τα ενέσιμα, αυτά τα όποια είχαν αυξημένο κίνδυνο παρουσίασης σαρκώματος είναι της λύσσας και της λευχαιμίας. Για αυτά βγήκαν νέα σκευάσματα στα όποια έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος εμφάνισης σαρκώματος. Τα μικρά μου παρόλο που είναι indoor όταν έχει καλό καιρό τα βγάζουμε βόλτα με το λουράκι οπότε μπορεί να κολλήσουν από κάτι που μπορεί να γλύψουν ή να φάνε κάποιο χορτάρι μολυσμένο, χωρίς να το καταλάβουμε για αυτό και τους έχω κάνει το αντιλυσσικό και το τριπλό. Εάν και πλέον είναι υποχρεωτικό από τον νόμο οπότε σε περίπτωση που γρατσουνίσουν κάποιον στην βόλτα να είμαι καλυμμένος. Της λευχαιμίας επειδή όπως είπα είναι indoor δεν το έχω κάνει. Για το σάρκωμα λόγο αντιλυσσικού(ή λευχαιμίας) δεν το γνώριζα μέχρι πριν 1 μήνα όταν η Lagertha παρουσίασε οζίδιο 2 μήνες μετά το εμβόλιο και μέχρι να φύγει είχαμε τρελαθεί. Στον χρόνο θα τους ξανακάνω αντιλυσσικό άλλα πλέον μόνο το καινούριο και ας είναι ακριβότερο από το απλό.

Απάντηση: Ερωτήσεις για εμβόλια

Καλησπέρα σε όλους ! Αλλαξα κτηνίατρο και σήμερα πήγα το γάτο μου για τα ετήσια εμβόλια . Η νέα κτηνίατρος μου είπε να σκεφτώ και το εμβόλιο της λύσσας. Θεωρεί ότι η γάτα ακόμη και εάν ζει μέσα στο σπίτι από τη στιγμή που βγαίνει στο μπαλκόνι και βραδινές ωρες μπορεί να δαγκωθεί από μολυσμένη νυχτερίδα .Απειροελάχιστες οι πιθανότητες αλλά υπάρχουν.
Τελικά υπάρχει νεο βελτιωμένο εμβόλιο ? Αν κάποιος από σας το κάνει στη γάτα του πόσο στοιχίζει? Εμένα η κτηνίατρος μου είπε 30 ευρώ. Συλλέγω πληροφορίες αν και πιστεύω ότι δεν θα τον επιβαρύνω με έξτρα εμβόλια .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και σε σένα :)
Θα σου πω τη γνώμη μου χωρίς περιστροφές: Στη θέση σου, θα άλλαζα πάλι κτηνίατρο.
Όχι τόσο επειδή το εμβόλιο τη λύσσας θεωρείται βαρύ και δεν πρέπει να γίνεται χωρίς λόγο, παρά μόνο αν είναι αναγκαίο (π.χ. όταν βρίσκεται όλη μέρα έξω και έρχεται σε επαφή με αδέσποτα ή όταν πρόκειται το ζώο να ταξιδέψει που είναι υποχρεωτικό), αλλά κυρίως γιατί δεν μου αρέσει η προσπάθεια της καινούργιας κτηνιάτρου να σε χειραγωγήσει με υπερβολές.
Άκου θα βγει στο μπαλκόνι και θα το δαγκώσει...νυχτερίδα το γατί (που θα'ναι και μολυσμένη).:eek:
Εκτός κι αν ζείτε σε κανά σπήλαιο, με νυχτερίδες κι αράχνες:P
Πάντως, όπως και να'χει, εσύ αποφασίζεις αφού πάρεις και άλλες γνώμες.
Η δική μου είναι όχι να μη το κάνεις, αν δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι που ανέφερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα alcyone . Δεν προσανατολίζομαι στο να του κάνω το εμβόλιο.Αν και το καλοκαιρι στη ταράτσα μου βλέπω αρκετά πεταρίσματα απ αυτές .Πιο πολύ ήθελα να συλλέξω πληροφορίες για το νέο εμβόλιο της λύσσας. Ηθελα επίσης να μάθω βάσει της τιμής αν μου πρότεινε το νέο . Σίγουρα υπήρχε ένα εμπορικό σπρώξιμο πίσω απ αυτή την ενημέρωση που μου έκανε αλλά ...δεν το πήρα προσωπικά .Δεν επέμεινε , γιατί αυτό θα το έπαιρνα ...πολύ προσωπικά . Απλά την συμπάθησε ο γατος μου , είναι κοντά στο σπίτι μου και λέω για θέματα ρουτίνας του γάτου να την θεωρώ τη βασική του κτηνίατρο .Αν χρειαστεί κάτι που θα με προβληματίσει , εύχομαι ποτέ , δεν θα διστάσω να επισκεφτώ και άλλον κτηνίατρο. .Από τους τρεις κτηνιάτρους που μέχρι στιγμής τον έχω πάει μόνο ο δεύτερος που επέλεξα για τη στείρωση με ενέπνευσε ως επιστήμονας αλλά δεν μ άρεσε που δεν μίλησε καθόλου στο γάτο , τον μεταχειρίστηκε σαν κάτι άψυχο . Επίσης με δυσκολία μιλούσε και στους ανθρώπους .Για αυτό ψάχτηκα . Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση .

Πάντως αν, εκτός από το μπαλκόνι, βγαίνει και στην ταράτσα τότε ίσως να πρέπει το ξανασκεφτείς για το εμβόλιο.
Η ταράτσα είναι πιο απομονωμένη, κι είναι πιο σκοτεινά τη νύχτα που δεν φωτίζεται από το εσωτερικό του σπιτιού, οπότε πιο εύκολο να πλησιάσει νυχτερίδα :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back