Εμετός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
εχω μια θεια απο την πλευρα του αντρα μου που εχει αλεργια σε γατες και σκυλους αμα καθοτανε διπλα ναι την πιανει γιατι αυτο δεν ειναι μονο σωματικο αλλα και ψυχολογικο η θεια ενω τα λατρευει μια μερα ειχε φερει μια φιλη της ενα σκυλι εμβολιασμενο με το λουρακι για τους ψυλους σαν παιδι το ειχε και μαλιστα χρονια εσπασε ο διαολος το ποδαρι του και μια ωραια πρωινη το ειχε στην κοιλια της και της μπηκε ενα τσιμπουρι μεσα απο τον οφαλο!!κοντεψε να παιθανει η γυναικα και απο τοτε εχει αλεργια ασχετο αλλα τα λατρευει αλλα ετσι και την αγγιξουν η πανε τριχες στα ρουχα της αρχιζει ο πανικος και ο πανικος σε οποιαδηποτε μορφη επιδυνωνει τα πραγματα αυτο το περιστατικο εγινε στην αμερικη οπου ολοι πραγματικα εχουν τα σκυλια σαν τα παιδια τους και η θεια λεγετε γιαννα γιαλεσακη (για να μην λεμε μονο μια θεια και μου εχει συμβει ονοματα δεν ξερω αν θα ηθελε να βαλω και τηλ. να σας κανει η ιδια την ιστορια αλλα θα την ρωτησω!!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξέρω εάν το χαιδεψέ. αυτό που μάλλον έγινε θα πρέπει κάποιες τρίχες απο το γατί να κυκλοφότησαν μέσα στο λεωφορείο και να ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα. Πάντως αυτό το έζησα απο κοντά αν και έχω ακούσει αρκετές ιστορίες απο πολλούς που είχαν παρόμοιες εμπειρίες με ζώα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ανορεξία - Εμετός

Συγνώμη που ξεκινάω καινούργιο θέμα αλλά με την αναζήτηση στα υπάρχονα δεν βρήκα κάτι σχετικό...
Εχω 2 μικρά γατάκια (2 μηνών και 5 μηνών). Τις τελευταίες 2 μέρες το μικρό γατάκι δεν τρώει καθόλου και κάνει (λευκό) εμετό. Πηγαίνει στο φαί της και είτε το μυρίζει και φεύγει αδιάφορα είτε το σπρώχνει με τα πόδια της. Εχω δοκιμάσει 3-4 διαφορετικές κονσέρβες, μπακαλιάρο μαγειρεμένο απο εμένα (σε σκετο νερό), γιαούρτι, γάλα, ξηρά τροφή για κάτω του ενός έτους..
Το μόνο που πίνει είναι λίγο νερό και ελάχιστο γάλα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί..
Ψιλοπαίζει με την άλλη, αλλα σε γενικές γραμμές είναι μελαγχολικό (αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι).

Πριν 10-15 μέρες είχε ενα ατύχημα όπου έπεσε πάνω της ενα πλατύ βαρύ ξύλο (απο τραπέζι σαλονιού). Δεν έχει κανένα εξωτερικό χτύπημα, ούτε αίμα στα κόπρανα / ούρα, και όπου και αν την είχα ζουλήξει δεν παραπονιόταν...

Ξέρω οτι θα μου πείτε για γιατρό, και σκοπεύω να την πάω το απόγευμα, αλλά ανησυχώ πολύ και είπα να το θέσω στο forum μήπως και είναι κάτι συνηθισμένο στα γατάκια.

Σημ: Το μικρό που έχει το πρόβλημα το πήρα πριν περίπου ενα- ενάμησι μήνα απο φίλο που γέννησε η γάτα του, ενώ η άλλη μου είναι μαζεμένη απο το δρόμο...

Σας ευχαριστώ πολύ

Πριν 10-15 μέρες είχε ενα ατύχημα όπου έπεσε πάνω της ενα πλατύ βαρύ ξύλο (απο τραπέζι σαλονιού).

:blink::blink::blink::blink::blink::blink: Εγώ απορώ πώς δεν το σκότωσε το γατάκι...

Εγω να δείς σοκ που έπαθα.. Μην αγοράσετε τραπέζι σαλονιού απο ΙΚΕΑ!

οτι εμφανιζει αυτα τα συμπτωματα δεν ειναι και πολυ απλα τα πραγματα!να πας σιγουρα σε κτηνιατρο, αν δεν γινει εξετασει δεν μπορει να καταλαβει κανεις!αποπαρασιτισμους εχεις κανει?εμβολια και τετοια?

Ουτε αποπαρασιτισμό, ούτε εμβόλια ακόμα.. Μου είχε πει η γιατρός στο τρίμηνο

Δοκίμασε κοτόπουλο βραστό!!!;)
Θέλει οπωσδήποτε γιατρό...
Όταν έχεις νέα ενημέρωσέ μας!

Τώρα το είδα...Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.Ενημέρωσέ μας όταν έχεις νέα από το γιατρό!:(

Aυτο με το τριμηνο μου το ειχε πει κι εμενα ενας κτηνιατρος και για 3 μηνες η Leia ειχε "εξωγηινους" που της ετωγαν τα αυτια!!Τωρα ειμαστε σε θεραπεια ενω επρεπε να ειχε γινει καθαρισμος απο τον 1 μηνα για να το προλαβουμε!!
Περαστικα στο μικρο σου!!

Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας...
λοιπόν, την πήγα την παρασκευή στη γιατρό και μας έδωσε ενα σιροπάκι (δεν τα θυμάμαι τώρα αλλά θα το συμπληρώσω οταν πάω σπίτι) και 2 ενέσεις , που τις κάναμε Σάββατο και Κυριακή, που ήταν συνδιασμός αντιβίωσης και αντι-εμετικού.

Το θέμα είναι οτι το Σάββατο και ενώ είχαν αποτύχει όλες οι προσπάθειες μας για να φάει (της δίναμε λίγο φαγητό και νερό με ένεση στο στόμα), μόλις τις κάναμε την ένεση, μέσα σε μισή ώρα έγινε περδίκι... σαν να μην είχε τίποτα... Κατευθείαν παιχνίδια, φωνές και κλάμα για φαγητό, και έφαγε κανονικότα... Η ίδια κατάσταση και χθές και σήμερα...
Θέλω να δω απο αύριο που θα έχουμε σταματήσει τις ενέσεις και το συρόπι αν θα παραμείνει εντάξει...

και πάλι ευχαριστώ

Ωραία,ελπίζω να κρατήσει η όρεξή της τώρα που θα σταματησει τις ενέσεις.:)

Αν κρίνω απο σήμερα το πρωί (5:30) η όρεξη της είναι ασταμάτητη...
Πολύ γκρίνια... Δεν πειράζει... να ναι καλά και ας γκρινιάζει για φαγητό :-)

Πολύ χαιρόμαστε για τον τρόπο που εξελίχτηκε η υγεία της γατούλας!!!!:)

SOS!! Αίμα στον εμετό;;;

Έχω σοβαρότατο πρόβλημα με τον γάτο μου!!!
Γενικά όποτε εκτίθεται σε στρεσογόνους παράγοντες τον “χτυπάει” στο στομάχι (το πιο ευαίσθητο όργανο του) και κάνει εμετούς. Το φαινόμενο παρουσιάστηκε όταν τον είχα πάει στον Αίλουρο για στείρωση και μετά από δύο μέρες άρχισε τους εμετούς. Ο γιατρός το είχε χαρακτηρίσει μετατραυματικό σοκ από το ταξίδι (κάνω 1 ώρα να φτάσω Φάληρο) και με τις οδηγίες του το αντιμετωπίσαμε μια χαρά.
Στις 23/7 πήγαμε για εμβόλιο και μετά από δύο μέρες έκανε 5 φορές εμετό. Πήρα τον γιατρό, μου έδωσε οδηγίες (αιτία ήταν πάλι το στρες) και ενώ πήγαινε μια χαρά στις 28/7 είχαμε προγραμματισμένες εργασίες στο σπίτι. Επικρατούσε απίστευτος θόρυβος. Ήμουν συνέχεια μαζί του για να μη φοβάται, αλλά γενικά το γατί βρισκόταν σε κατάσταση πανικού. Το αποτέλεσμα; 2 μέρες μετά να κάνει πάνω από 15 φορές εμετό (διάφανο υγρό, με αφρό), ακόμα και όταν του έδινα σκέτο νερό ή νερό με παγάκια. Πήρα τον Αίλουρο, μου είπε ότι πιθανότατα να είναι από το στρες του, αλλά ίσως και να υπάρχει ξένο σώμα στο στομάχι του. Εγώ απέκλεισα το δεύτερο ενδεχόμενο. Μου είπε ότι ο αριθμός των εμετών εξηγείται από το γεγονός ότι ενώ είχε ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι, επιβαρύνθηκε με επιπλέον στρες και το στομάχι του άρχισε τους επαναλαμβανόμενους σπασμούς. Μου είπε ότι ο στόχος ήταν να τον κάνω αρχικά να δεχτεί το νερό, μετά να του δίνω royal canin intestinal, διαλυμένη με νερό και σιγά σιγά να περάσω στέρεη τροφή, εάν και εφʼ όσον όλα πήγαιναν καλά. Κανονικά ο αριθμός των εμετών επέβαλλε νοσηλεία, αλλά 1ον δεν μπορούσα να τον πάω στον Αίλουρο γιατί έκλεινε για διακοπές και 2ον μου πρότεινε να τον κρατήσω όσο το δυνατό περισσότερο σπίτι (εάν φυσικά δεν συνεχιζόταν ο μεγάλος αριθμός εμετών) γιατί εφʼ όσον η αιτία ήταν το στρες, ένα ταξίδι στο Νοσοκομείο Ζωών Αθηνών (βρίσκεται στο 21ο χλμ της Λεωφόρου Μαραθώνος) θα τον στρέσαρε περισσότερο. Η εξέλιξη είχε ως εξής:
30/7: >15 φορές εμετό
31/7: 7 φορές εμετό (μίλησα με τον Αίλουρο)
1/8: 3 φορές εμετό (μια εκ των οποίων ήταν κίτρινο υγρό με δύο τριχόμπαλες)
2/8: 4 φορές εμετό (διάφανο υγρό με αφρό)
Παρατηρήσεις: Η διάθεση του ήταν καλή, έπαιζε, είχε όρεξη για χάδια, αλλά τρόμαζε εύκολα με τον παραμικρό θόρυβο. Τους εμετούς τους έκανε αφού είχε μείνει αρκετές ώρες χωρίς φαγητό (δεν πείναγε, για να τον ταΐσω) και μετά τις 6 το απόγευμα.
Σας έχει τύχει πότε να κάνει η γατούλα σας εμετό απλά επειδή έμεινε αρκετές ώρες με άδειο στομάχι; Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να εξηγήσω αυτή τη “σύμπτωση” με τις ώρες!! Δε νομίζω ότι είναι τυχαίο! Δεν ξέρω τι να υποθέσω και τι να σκεφτώ!!
3/8: 6 φορές εμετό. Έκανα το λάθος να δοκιμάσω να του δώσω 5 κροκέτες…
4/8: μέχρι τις 9 το πρωί έκανε 8 εμετούς (δεν είχε φάει τίποτα όλο το βράδυ, δε χτύπησε το ξυπνητήρι μου) ακόμα και το νερό με τα παγάκια που του έδωσα. Το θέμα είναι ότι μου φαίνεται ότι στους δύο τελευταίους εμετούς είδα δύο μικροσκοπικές κηλίδες ροζ (αίμα;;;).
Έχει τύχει σε κάποιον να κάνει εμετό η γάτα του αίμα; Πως παρουσιάζεται; Σε ίνες ή κηλίδες;
Έχει πάει κάποιος τη γατούλα του στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών; Είναι καλό;
Νιώθω ότι παίρνω ένα τεράστιο ρίσκο, δεν ξέρω τι να κάνω. Από εκείνη την ώρα δεν έχει κάνει εμετό αλλά πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν θα κάνει ξανά; Φοβάμαι να τον κρατήσω σπίτι… φοβάμαι να τον πάω στο νοσοκομείο (είναι 2 ώρες ταξίδι)… Τι θα κάνατε στη θέση μου; Εγώ σκέφτομαι εάν κάνει έστω και μια φορά εμετό να τον πάω….(να προλάβω τη δημιουργία έλκους)
Χρειάζομαι επειγόντως οποιαδήποτε συμβουλή, γνώμη, παρόμοια εμπειρία!!
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο

Siam... Θα σου πρότεινα για πιο άμεση απάντηση στο πρόβλημά σου να στείλεις pm στους γιατρούς του forum (αυτοί που είναι το όνομά τους μπλε) για να το δουν σίγουρα... ;)
Σας εύχομαι σύντομα περαστικά!

Δυστυχώς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο πρόβλημά σου, αλλά νομίζω πως πρέπει να τον πας στο νοσοκομείο και -ίσως- να τον αφήσεις εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες εξετάσεις, γιατί μπορεί να υπάρχει και κάποια σωματική αιτία για τους εμετούς, άσχετως του αν πυροδοτούνται ή όχι από το άγχος.
Έχω επισκεφτεί το Νοσοκομείο Ζώων που λες (αλλά όχι για δικό μου ζωάκι) και οι γιατροί μου φάνηκαν καλοί. Σας εύχομαι περαστικά και να πάνε όλα καλά.

Αν πράγματι δεις αίμα σε αυτό που βγάζει, καλύτερα να τον πας στο Νοσοκομείο κι ας είναι μακριά. Πρέπει να τον δει ο γιατρός από κοντά για να εκτιμήσει την κατάσταση και να τον κρατήσει για νοσηλεία, αν χρειαστεί. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό:)

Γεια σου έχω και εγώ μια σιαμέζα και έιχα πρόβλημα με εμετούς και κάποια στιγμή μου έκανε και εμετό με αίμα. Τελικά το αίμα ήταν λόγω ερεθισμού του οισοφάγου από τους πολλαπλούς εμετούς. Οπότε μην πανικοβάλλεσαι μπορεί να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.
Εγώ την άφησα λίγες μέρες στην κτηνίατρο για ορό γιατί είχε αφυδατωθεί πια και για να πάρει σε ενέσιμη μορφή κάποια αγωγή γιατί δε θέλαμε να δώσουμε χάπια λόγω του ερεθισμένου πια στομαχιού, αλλά και για να κάνει εξετάσεις για να δούμε από τι προέρχονται οι εμετοί.
Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να την πας σε κτηνίατρο. Τώρα για το Νοσοκομείο ζώων δεν έχω προσωπική άποψη.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back