Εμετός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

dimangelid

Νεοφερμένο μέλος

Ο dimangelid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Εμετός, τσίσα, κακά κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Ταξιδεύω συνεχώς με την μια γάτα μου εδώ και 2 χρόνια. Κάνω την διαδρομή Αθήνα-Ηγουμενίτσα και Ηγουμενίτσα-Αθήνα. Πολλές φορές πηγαίνω ή και έρχομαι από την Αθήνα με αεροπλάνο μέσω Ιωαννίνων ή Κέρκυρας. Εμετό έχει κάνει γύρω στις 10 φορές σε αυτά τα 2 χρόνια για τους παρακάτω λόγους:
1) δεν της είχα πάρει το φαγητό και το νερό μιάμιση ώρα πριν φύγω από το σπίτι μου. της τα είχα πάρει μισή ώρα πριν.
2) όταν κουνάει το αεροπλάνο λόγω των κενών αέρος ή στις πολλές στροφές που έχει η διαδρομή με το λεωφορείο (το 2 δεν ισχύει πάντα. μπορεί σε ένα ταξίδι να μην κάνει καθόλου εμετό αλλά σε άλλο να κάνει) . Το 1 ισχύει πάντα, οπότε δεν την ξαναπατάω έτσι.

Τώρα πάμε στο σημερινό ταξίδι από Αθήνα για Ηγουμενίτσα με το λεωφορείο... Πριν μπω στο λεωφορείο βρήκα τον οδηγό και τον ρώτησα αν μπορώ να πάρω το κλουβί πάνω στο λεωφορείο. Η απάντηση ήταν αρνητική, οπότε αναγκαστικά μπήκε στις αποσκευές. Εκείνη την ώρα δεν είχα όρεξη για τσακωμούς, αλλιώς θα με είχε ακούσει όλος ο σταθμός του Κηφισού... Κάναμε μια στάση μετά το Αγρίνιο ( 24ωρο λέγεται το μαγαζί για όποιον γνωρίζει) και έβγαλα την γάτα από τις αποσκευές για να πάρει λίγο αέρα και να την δω. Εκείνη την ώρα ήταν όλα εντάξει. Όταν φτάσαμε στην Ηγουμενίτσα έβγαλα τα πράγματά μου και μαζί με αυτά και το κλουβί με την γάτα. Είδα έναν εμετό. Ανοίγω το κλουβί και τον μάζεψα με χαρτομάντηλα (σε κάθε ταξίδι έχω τουλάχιστον 3 πακέτα και σχεδόν πάντα χρησιμεύουν) . Όταν βγήκε έξω η γάτα (δεν την έπιασα στην αγκαλιά μου για να μην με λερώσει με τον εμετό) είδα ότι είχε κατουρηθεί. Την ώρα που την έβαζα μέσα στο κλουβί είδα σε μια γωνία ότι είχε κάνει και κακά... Από το κάτουρο είχε γίνει χάλια. Μόλις πήγα στο σπίτι άναψα τον θερμοσίφωνα και την έκανα ολόκληρη μπάνιο (ευτυχώς στο μπάνιο κάθεται πιο ήσυχα και από μικρό παιδί, οπότε δεν είχαμε παρατράγουδα :P ) . Η γάτα αυτή την στιγμή είναι μια χαρά και κάνει ότι συνηθίζει πάντα (τρώει συνέχεια, πίνει κανονικά νερό, παίζει σαν τρελή με ότι της ρίξω και δαγκώνει δυνατά αν ακουμπήσω τις πατούσες της ή χαϊδέψω την κοιλιά της) . Το σημερινό ταξίδι ήταν το χειρότερο, γιατί τα έκανε όλα μαζί (εμετό, κατούρημα, κακά) . Υπ' όψιν, σήμερα ήταν η πρώτη φορά που κατουριέται σε ταξίδι, δεν το έχει ξανακάνει ποτέ. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος γιατί τα έκανε σήμερα όλα μαζί; Εκτός από το να παίρνω το φαγητό και το νερό τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν φύγουμε από το σπίτι μου, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω τέτοιες ιστορίες στα ταξίδια; Θέλω να αποφύγω να της δώσω οποιοδήποτε φάρμακο. Θα πάρω το πρωί και τον κτηνίατρό μου να δω τι θα πει. Αν έχει σημασία, η γάτα είναι 2 χρονών, στειρωμένη, εμβολιασμένη και η κατάσταση της υγείας της είναι άριστη σύμφωνα με τον γιατρό.

EDIT
Όταν μίλησα με την μάνα μου στο τηλέφωνο για να της πω ότι έφτασα, της είπα και το τι έγινε με την γάτα. Μου είπε ότι ίσως έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό με ένα σωρό ταξίδια και ότι καλό είναι όταν ξαναπάω στην Αθήνα να την αφήσω εκεί για κάποιο καιρό. Πιστεύω ότι είναι σωστά αυτά που είπε η μάνα μου. Εσείς τι έχετε να πείτε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν μπω στο λεωφορείο βρήκα τον οδηγό και τον ρώτησα αν μπορώ να πάρω το κλουβί πάνω στο λεωφορείο. Η απάντηση ήταν αρνητική, οπότε αναγκαστικά μπήκε στις αποσκευές.

Έχει ξαναταξιδέψει η γάτα σου στις αποσκευές του λεωφορείου; Μήπως στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική; Μήπως ο θόρυβος της μηχανής ακουγόταν πολύ έντονα; Πάντως μέχρι τώρα, απ' ό,τι γράφεις, το ψιψίνι σου τα έχει καταφέρει απίστευτα καλά στις μετακινήσεις...

ΥΓ. Γράφεις ότι στη στάση που κάνατε την έβγαλες έξω για να της καθαρίσεις το κλουβί. Δεν υπάρχει κίνδυνος να σου φύγει, σε περίπτωση που έχει πανικοβληθεί; Sorry που σ' το λέω αυτό, αλλά μια γνωστή μου έτσι έχασε τη γάτα της σε parking της Εθικής Οδού...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το οτι ειναι ταλαιπωρια ειναι ειδικα αν ταξιδευη στο χωρο αποσκευων οπου οι συνθηκες δεν ειναι και οι καλυτερες ισως γι αυτο τα κανε ολα μπορει και να τρομαξε .Αν ειναι για μικρο διαστημα να λειψεις και εφ οσον σου το προτεινε η μαμα σου αστον! Μια αλλη λυση ειναι η μεταφορα με ιδιωτικο αυτοκινητο οπου τουλαχιστον θα υπαρχουν πιο πολλες στασεις και ανεση για τον γατουλη Ξερω ειναι δυσκολο να τον αφησεις και δυσκολο και να ταξιδευη ευχομαι να βρεις την καλυτερη λυση .

Έτσι όπως το περιγράφεις εγώ καταλαβαίνω πως το γατουλίνι σου τρομοκρατήθηκε από την εμπειρία, για αυτό κι έγιναν όλα μαζί. Τουλάχιστον απο το Σβουρί μου ξέρω πως πρέπει να φοβηθεί πάρα πολυ για να κάνει τσίσα και κακά έτσι. Ξέρεις, οι γάτες μπορούν να κρατηθούν πάρα πολλές ώρες - δεν παίζει να τις φύγανε. Το δικό μου κρατήθηκε 26 ώρες όταν πήγαμε Αμερική. Καλύτερη να αποφύγεις να το ξαναβάλεις το καημένο με τις αποσκευές. Φαντάζεσαι να ταξίδευες εσύ εκει; Λογικό να φοβηθεί...:(

Νομίζω ότι φταίει καθαρά το ότι ήταν στις αποσκευές. Η διαδρομή είναι όλο στροφές όπως είπες, την έχω κάνει και εγώ πρόσφατα, μόλις το προηγούμενο Σ/Κ, και ξέρω. Λογικό μου ακούγεται να τα κάνει όλα αυτά από την τρομάρα του το κακόμοιρο το γατάκι! Μου έχει τύχει κι εμένα όταν ταξίδευα παλιότερα με ΚΤΕλ για Κεφαλονιά, να βάζουν ζωάκια με κλουβί στον χώρο τον αποσκευών. Μάλιστα μια φορά σε στάση που κάναμε στην Κόρινθο, όταν ο οδηγός είδε ότι ένα γατάκι τα είχα κάνει το κατέβασε και δεν το ξαναέβαζε μέσα παρά τα παρακάλια και εν συνεχεία τις απειλές της ιδιοκτήτριας. Τελικά κατέβηκαν και οι δύο....
Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετικός νόμος που να σε υποχρεώνει να βάζεις τα ζώα στις αποσκευές, άλλά όταν το πουλμαν είναι ιδιωτικό που νοικιάζεται για συγκεκριμένες διαδρομές στο ΚΤΕΛ, έγκειται στην καλή θέληση του οδηγού/ιδιοκτήτη αν θα το βάλει μέσα ή από κάτω και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι'αυτό, δυστυχώς....:(

Απο οτι ξερω κι εγω τα ΚΤΕΛ επιτρεπουν ζωα μονο στο χωρο των αποσκευων Κι αν βρεθει κανενας καλος φιλοζωος οδηγος μπορει να κανει κατι αλλα δεν μπορεις να βασιστεις εκει.

Προσωπικά συμφωνώ με τη μαμά σου

Μάλλον από τον φόβο της τα έκανε η καημένη. Κάποιες φορές που είχα αναγκαστεί να δώσω τον Σάκη στην μπαγκαζιέρα του αεροπλάνου έκανε μέρες να συνέλθει. Επίσης κάποιες φορές έχει κατουρηθεί και έχει κάνει εμετό. Αυτό πάντως με τα κτελ είναι πολύ βαρβαρο γιατί είναι για πολλές ώρες. Πιθανόν να πρέπει να το σκεφτείς να την αφήσεις στην μαμά σου αν ταξιδεύεις συχνά.

συμφωνω οτι ο χωρος αποσκευων το τρμαξε το γατουλι.....αλλα να ρωτησω κατι ,ποσο ασφαλη ειναι να μεινει σ'αυτο τον κλειστο χωρο το ζωακι ;;;;;μια φορα ταξιδευα για ναυπλιο και οταν φτασαμε ενας κυριος ειχε στον χωρο των αποσκευων 4 κουταβακια τα οποια :mad: δυστυχως δεν αντεξαν ελειψη οξυγονου προφανως κλαιγαμε εγω και η αδερφη μου μαζι με τον κυριο αστα να πανε :mad: :mad: :mad:

Ότι δεν είναι ασφαλές, δεν είναι. Εγώ δεν θα ταξίδευα ποτέ έτσι και όντως για να το αποφύγω, όταν επισκεπτόμουν τους γονείς μου και δεν ήμουν με ΙΧ αλλά με λεωφορείο, κάποιος φρόντιζε το Σβουράκι ενώ έλειπα. Και στο αεροπλάνο για Αμερική όλοι οι φίλοι μου έλεγαν 'πω πω ταλαιπωρία να την έχεις μαζί σου' και τέτοια, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να τη βάλω στο χώρο των αποσκευών. Μιλώντας με γατόφιλους ανά τον κόσμο, έχω ακούσει φρικτά πράγματα. Από το ότι έχασαν τη γάτα τους μέχρι το ότι τους τη φέρανε νεκρή.
:(

Κι εγώ δεν το θεωρώ ασφαλές. Μια δυο φορές που αναγκάστηκα να δώσω τον Σάκη στην μπαγκαζιέρα έτρεμε το φυλλοκάρδι μου μέχρι να τον πάρω πίσω. Το εξοργιστικό είναι ότι ο λόγος που αναγκάστηκα να τον δώσω ήταν ότι κανονικά επιτρέπονται στην καμπίνα ζώα μέχρι 5 κιλά. Ο Σάκης όμως είναι 8-9 κιλά μαζί με το κουτάκι. Αμα πέσω λοιπόν σε στραβόξυλο στο check-in την πάτησα. Λες και τις χειραποσκευές τις ζυγίζουν. Ξέρετε τι είναι να παρακαλώ να με αφήσει να τον πάρω μαζί μου και να μου λέει όχι στην μπαγκαζιέρα. Την πρώτη φορά παραλίγο να με πιάσουν τα κλάματα, ένας θεός ξέρει πώς κρατήθηκα. Αυτή αν την έβαζαν σε ένα κλουβί σε έναν σκοτεινό και άγνωστο χώρο με θόρυβο θα της άρεσε; Στην άλλη που έχει μαζί της όλη της την προίκα κάνουμε τα στραβά μάτια για το γατάκι που έχει ψυχή τίποτα! Τα θυμήθηκα και συγχίστηκα πάλι :mad:

Πάντως κι εγώ στις αποσκευές θα το απεφευγα. Πρέπει να ειναι βάρβαρο. Μπορείς να πηγαίνεις στο κτελ με τη μαμα σου κι αν ο οδηγός δεν ακούει τίποτα ας την κραταει η μαμα σου. Αν σου επιτρεπουν να την εχεις μαζί τότε ολα καλά και η μαμα επιστρέφει σπίτι μόνη. Πώς σου φαίνεται?

Καταρχήν ευχαριστώ για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση! Το ταξίδι Αθήνα-Ηγουμενίτσα και Ηγουμενίτσα-Αθήνα το κάνω σχεδόν 2 χρόνια και τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Η γάτα έχει μπει στις αποσκευές πολλές φορές αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Μια φορά μόνο (δύο με αυτήν η οποία ήταν αφορμή για το topic) είχε κατουρηθεί ξανά και σύνολο 10 (ίσως και λιγότερες) έχει κάνει εμετό τόσο καιρό που ταξιδεύω. Σε εκείνο το σημείο που ήταν το κλουβί δεν ακουγόταν ο κινητήρας του λεωφορείου. Έχουν καλή ηχομόνωση τα κανιούργια λεωφορεία. Εννοείται ότι είμαι κατά του να μπαίνουν τα ζώα στον χώρο των αποακευών. Έχω τσακωθεί πολύ άσχημα με οδηγό (παραλίγο θα παίζαμε ξύλο) για αυτό το θέμα. Τουλάχιστον υπάρχουν και φιλόζωοι οι οποίοι μόλις με βλέπουν μου λένε από μόνοι τους να πάρω μέσα στο λεωφορείο το κλουβί. Επειδή ταξιδεύω και με αεροπλάνο, το κλουβί το παίρνω πάντα μαζί μου. Με αεροπλάνο προτιμώ να χάσω τα λεφτά του εισητηρίου παρά να μπει εκεί μέσα η γάτα. Ποτέ δεν μου έχουν πει ότι η γάτα θα μπει στον χώρο των αποσκευών. Απλά πληρώνω 4-5 ευρώ ως υπέρβαρο και μετά πρέπει απαραίτητα να βρεθούν δύο θέσεις κολλητά η μία στην άλλη: μία για το κλουβί και μία για εμένα (αυτά σύμφωνα με αεροσυνοδό η οποία σε γεμάτο αεροπλάνο έψαχνε να μου βρει δύο θέσεις και τελικά βρήκε) . Αν μου πουν ποτέ για αποσκευές θα με ακούσει όλο το αεροδρόμιο... Η γάτα μέχρι τώρα είνα μια χαρά. Τρώει ένα σωρό ξηρή τροφή (πάντα έτρωγε πολύ), πίνει κανονικά νερό, παίζει σαν τρελή μόλις της κουνήσω σκοινί ή πετάξω μικρό μπαλάκι και με δαγκώνει αμέσως αν της χαϊδέψω την κοιλιά ή ακουμπήσω τις πατούσες των πίσω ποδιών της (έτσι έκανε από τότε που την πήρα) . Όποτε ξαναπάω στην Αθήνα (υπολογίζω 29-30 Νοεμβρίου) εννοείται ότι θα πάρω και την γάτα μαζί μου αλλά θα μείνει εκεί. Θα ταξιδέψει ξανά μαζί μου Φεβρουάριο. Θα την αφήσω να ηρεμήσει κάποιο καιρό γιατί αυτούς τους δύο μήνες που είμαι στην Ηγουμενίτσα ταξιδέψαμε πολύ και έχει ταλαιπωρηθεί. Στον σταθμό των ΚΤΕΛ πηγαίνω πάντα με τον πατέρα μου με το αυτοκίνητο. Αν είχα δικό μου αυτοκίνητο η γάτα θα ήταν μια χαρά και επειδή ξέρω ότι είναι πολύ ήρεμη και ξέρω και τις αντιδράσεις της, μπορεί στο αυτοκίνητο να την είχα ελεύθερη (εννοείται με κλειστά παράθυρα :P ) .

Πως τον λενε αυτο τον φοβερο σου γατο? Τον ειδα στη gallery. Τελειος ειναι!

Πως τον λενε αυτο τον φοβερο σου γατο? Τον ειδα στη gallery. Τελειος ειναι!

Στην gallery δεν έχω βάλει φωτογραφίες. Μήπως βρήκες από κάποιο μήνυμα που είχα στείλει; Πες μου ποια γάτα είδες να σου πω αν είναι δικιά μου!

Ναι δεν ηταν στη gallery , σορρυ. Καπου στο site σου παρεπεμπες στις φωτο? (δεν θυμαμαι ομως καλα το καλοκαιρι τις ειδα). Μιλαω για τον Μαιην Κουν!
υσ. https://www.dimangelid.com/files/psipsinel/new/
Εδω τον ειδα! Εσυ εδινες το link!

Ναι δεν ηταν στη gallery , σορρυ. Καπου στο site σου παρεπεμπες στις φωτο? (δεν θυμαμαι ομως καλα το καλοκαιρι τις ειδα). Μιλαω για τον Μαιην Κουν!
υσ. https://www.dimangelid.com/files/psipsinel/new/
Εδω τον ειδα! Εσυ εδινες το link!

Είναι θυληκιά, 2 χρονών και την λένε Ψιψινέλ. Το χαϊδευτικό της (λόγω μεγέθους :P ) είναι Lion King. Αυτή είναι η γάτα η οποία έκανε τον εμετό και τα υπόλοιπα στο ταξίδι!

Είναι θυληκιά, 2 χρονών και την λένε Ψιψινέλ. Το χαϊδευτικό της (λόγω μεγέθους :P ) είναι Lion King. Αυτή είναι η γάτα η οποία έκανε τον εμετό και τα υπόλοιπα στο ταξίδι!
Φαντασου να ηταν αρσενικο ποσο μεγαλοσωμο θα ηταν!!!:D
Ωραιο το ονομα!!!!

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς την Πέμπτη ταξιδεύω για Αθήνα (για Χριστούγεννα αυτή την φορά) . Η γάτα από τότε δεν έχει κάνει ούτε έναν εμετό και γενικότερα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επειδή δεν θέλω αυτή την φορά να ξαναγίνουν τα ίδια έχω μερικές ερωτήσεις:
1) Είναι εντάξει αν της πάρω το φαγητό και το νερό 2 ώρες πριν φύγω από το σπίτι για να πάω στον σταθμό του ΚΤΕΛ; Μήπως να τα πάρω νωρίτερα (π.χ. διόμιση, τρεις ώρες πριν) ;
2) Υπάρχει κάποιο φάρμακο για να μην κάνει εμετό; Αν ναι, είναι απαραίτητο να το αγοράσω (αν βρω τέτοιο πράγμα στην Ηγουμενίτσα... ) και να της το δώσω;

Εννοείται ότι στο κλουβί θα στρώσω εφημερίδες (όχι ένα φύλο διπλωμένο όπως τις άλλες φορές, τουλάχιστον 3) για ευνόητους λόγους. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω προβλήματα αυτή την φορά (είναι και για το ζώο άσχημο αλλά και εγώ βρίσκομαι σε ακόμα δυσκολότερη θέση με τους ηλίθιους που κυκλοφορούν γιατί μετά από 7ωρο-8ωρο ταξίδι δεν έχω καμία όρεξη να βριστώ με οδηγό ή οποιονδήποτε άλλο καραγκιόζη) ;

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς την Πέμπτη ταξιδεύω για Αθήνα (για Χριστούγεννα αυτή την φορά) . Η γάτα από τότε δεν έχει κάνει ούτε έναν εμετό και γενικότερα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επειδή δεν θέλω αυτή την φορά να ξαναγίνουν τα ίδια έχω μερικές ερωτήσεις:
1) Είναι εντάξει αν της πάρω το φαγητό και το νερό 2 ώρες πριν φύγω από το σπίτι για να πάω στον σταθμό του ΚΤΕΛ; Μήπως να τα πάρω νωρίτερα (π.χ. διόμιση, τρεις ώρες πριν) ;
2) Υπάρχει κάποιο φάρμακο για να μην κάνει εμετό; Αν ναι, είναι απαραίτητο να το αγοράσω (αν βρω τέτοιο πράγμα στην Ηγουμενίτσα... ) και να της το δώσω;

Εννοείται ότι στο κλουβί θα στρώσω εφημερίδες (όχι ένα φύλο διπλωμένο όπως τις άλλες φορές, τουλάχιστον 3) για ευνόητους λόγους. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω προβλήματα αυτή την φορά (είναι και για το ζώο άσχημο αλλά και εγώ βρίσκομαι σε ακόμα δυσκολότερη θέση με τους ηλίθιους που κυκλοφορούν γιατί μετά από 7ωρο-8ωρο ταξίδι δεν έχω καμία όρεξη να βριστώ με οδηγό ή οποιονδήποτε άλλο καραγκιόζη) ;

Το ταξίδι έγινε την Τετάρτη. Ξεκινήσαμε από την Ηγουμενίτσα στις 2:30 το μεσημέρι και φτάσαμε στην Αθήνα στις 9:45 το βράδυ. Εφάρμοσα αυτό που μου είπε ο κτηνίατρος και ο ιδιοκτήτης ενός petshop στην Ηγουμενίτσα. Της πήρα το φαγητό 8 ώρες πριν φύγω από το σπίτι και το νερό 2 ώρες πριν. Η γάτα δεν έκανε ούτε εμετό, ούτε τα υπόλοιπα που αναφέρω στο πρώτο μήνυμα του θέματος. Απλά ήταν τρομαγμένη γιατί πάλι δεν την δέχτηκε μέσα στο λεωφορείο ο οδηγός και αναγκαστικά μπήκε στις αποσκευές.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back