Εμετός

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
για τον καθαρισμο των δοντιων να προσεξεις γιατι αναισθησια σε τετοια ηλικια ειναι επικινδυνη!! καλυτερα αποφυγε το,δεν ειναι τοσο σοβαρο πιστευω ωστε να το διακινδυνευσεις.

Για αυτό το έθεσα στο forum για να πάρω μια γνώμη.. Απλά φοβάμαι μην χάσει τα δόντια του και ταλαιπωρηθεί στο φαγητό του.. Μέχρι τώρα, αν και δείχνει τα δυσκλευεται λίγο, καταφέρνει τις κροκέτες (που είναι και πρακτικές σε απουσίες μας)..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εμάς (της γιαγιάς μου τώρα πια) σιαμέζα είναι η κυρία που σου ανέφερα πριν. έχουν ευαισθητα στομαχάκια. τις κονσέρβες από το LIDL να μην τις πολυπαίρνεις, είναι πολύ ευαίσθητο το στομάχι τους σ'αυτες τις ηλικίες..(εγώ προσωπικά από φτηνές whiskas έπαιρνα) αλλά οι gourmet after care που σου έγραψα είναι πολυ καλές και ελαφριές.
Το καθαρισμό απέφυγέ τον, θα είναι ταλαιπωρία για το ζώο σ'αυτή την ηλικία, όπως και οι πολλές μετακινήσεις. Μη φοβάσαι για τα δοντάκια και εμάς έχει χάσει αρκετά (κυνόδοντες όχι όμως) καιτρώει και κροκετούλες πότε πότε μια χαρά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν μπορεις η hills εχει κατι φακελακια κομματακια που ειναι αμα κανει εμετο το γατι και για πιο ευαισθητα στομαχακια.Και προσπαθησε να του δηνεισ βραδακι μονο κροκετες γιατι ετσι θα καθαριζονται καλιτερα τα δοντια του και δε θα μενουν υπολειματα απ τη κονσερβα.

Κι εγώ νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να τον ταλαιπωρήσεις για τα δόντια!

καταρχην χαιρομαι πουδεν ειναι κατι σοβαρο :):) Δεν ειχα ακουσει παλι πως στα υπερηλικα γατακια μπορει να δυμβει κατι τετοιο. Ευχομαι περαστικα γρηγορα. Η ναρκωση στην ηλικια του κι εμενα θα με ανησυχουσε πολυ. Θα ελεγα να παρεις κι αλλες αποψεις απο διαπιστωμενα καλους γιατρους πριν καταληξεις. :hmm::hmm:

Μετά από αρκετές μέρες.. συνεχίζουμε τις καθημερινές επισκέψεις στον κτηνίατρο για ορό, αντι-εμετική ένεση και άλλο ένα ενέσιμο υποδόρειο για το στομάχι..
Πριν δυο μέρες ο κτηνίατρος του έδωσε stedon και το γατί έφαγε με πολύ όρεξη παρότι κουτούλαγε από την ..μαστούρα.. Σήμερα που το επανέλαβε (με την μισή δόση) ούτε κουτούλαγε, ούτε έφαγε...

Γενικά έχει χάσει πολύ την όρεξη του για φαγητό, ενώ το παιχνίδι και τα χαζολογήματα συνεχίζουν κανονικά.. ούτε νερό δεν πίνει (τουλάχιστον όσο παλιά για να τον παίρνουμε χαμπάρι)..

Δοκιμάσαμε διάφορες καλές κονσέρβες για να τον δελεάσουμε, αλλά δεν πέτυχε και πολύ (πέρα από την πρώτη μέρα με το stedon)..

To θέμα με την πέτρα στα δόντια, δεν ..ασχολούμαστε καν.. Το πολύ πολύ να χάσει καμια γκόμενα από δυσοσμία στόματος ! ;)

γιατι δεν τον περνεις αγκαλια κ να του χαιδευεις εσυ τα δοντια με μια γαζα τυλιγμενη στο δακτυλο σου?

γιατι δεν τον περνεις αγκαλια κ να του χαιδευεις εσυ τα δοντια με μια γαζα τυλιγμενη στο δακτυλο σου?

Γιατί αν το κάνω αυτό, ο γάτος μπορεί να διατηρήσει τα δόντια του για αρκετό καιρό ακόμα, αλλά δεν νομίζω να ισχύσει το ίδιο και για τα χέρια μου! ;)

Πάντως, από χθες το βράδυ το γατί τρώει μια χαρά και πίνει και νερό (είχα να το δω αυτό μέρες), άρα τέρμα μάλλον οι οροί και οι ενέσεις, αφού δείχνει να έχει αναρρώσει τελείως..

Θα δώσουμε άλλη μια μέρα περιθώριο να δούμε ότι η βελτίωση είναι μόνιμη και σταθερή και θα ..εξοφλήσουμε τον γιατρό!

Θα έχω υπόψη μου και τις Hills για να τις δοκιμάσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τίμησε τίποτα άλλο από τις κλασσικές γεύσεις που τρώει όσο ήταν άρρωστος και όταν συνήλθε...

To θέμα με την πέτρα στα δόντια, δεν ..ασχολούμαστε καν.. Το πολύ πολύ να χάσει καμια γκόμενα από δυσοσμία στόματος ! ;)
Πέρα από τη δυσοσμία, η πέτρα (αν μαζευτεί πολλή) μπορεί να προκαλέσει και άλλα, σοβαρότερα προβλήματα όπως ουλίτιδα, στοματίτιδα, αποστήματα κ.λπ. Αν διαβάζεις αγγλικά, δες εδώ κι εδώ κάποιες χρήσιμες οδηγίες για τη φροντίδα των δοντιών της γάτας στο σπίτι.

Έκανε εμετό!!

Καλησπέρα σας. Η Νίνα, η σιαμέζα μου (6,5 μηνών) μόλις έκανε εμετό. Το απογευματάκι της έδωσα κι έφαγε μισό φακελάκι gourmet perle με σολωμό και το έβγαλε όλο πριν λίγο. Η βασική της διατροφή είναι ξηρή τροφή και καμιά φορά της δίνω για μεζέ κονσέρβα ή φακελάκι. Πρώτη φορά μου το κάνει αυτό. Το φακελάκι γράφει πάνω ημερομηνία λήξης 2009 οπότε αποκλείεται να είναι χαλασμένη τροφή. Υποθέτω πως το στομάχι της είναι τελείως άδειο τώρα. Αυτή τη στιγμή που γράφω τρώει ξηρή τροφή whiskas junior. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος-κάποια αν κάνει να φάει ξηρή τροφή τώρα ή να της ετοιμάσω κάτι άλλο (κάποια σούπα ίσως); Είναι και κλειστά σήμερα οι κτηνίατροι, δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Πιστεύετε πως είναι κάτι σοβαρό; Πρέπει να πάει στον κτηνίατρο;

Μην ανησυχείς, αν δεν ξανακάνει δεν είναι τίποτα σοβαρό. Αφού έχει όρεξη, δώσε της να φάει αυτό που τρώει συνήθως. Αν ξανακάνει, ένα κόλπο για να ηρεμήσει λίγο το στομάχι της είναι να της δώσεις να πιεί παγωμένο νερό. Αλλά κτηνίατρος νομίζω ότι χρειάζεται μόνο αν κάνει πολλούς εμετούς ή αν έχει και άλλα συμπτώματα (κακή διάθεση, λήθαργο ή ό,τιδήποτε άλλο).

Στις περιπτώσεις της διάροιας και του εμετού ο γιατρός μου συνηστά συνήθως βραστο κοτόπουλο με λίγο ρύζι....αλλά καλό θα είναι να μην του δώσεις πολύ φαγητό για να μην ερεθιστεί κι άλλο το στομάχι του. Αύριο όμως θα πρέπει να το πας οπωσδήποτε στον γιατρό γιατί δεν είναι και ότι καλυτερο ο εμετός...... ίσως βέβαια να είναι και παράσιτα από το εντερό του έχεις κάνει τακτική αποπαρασίτωση;

Εμετό δεν ξαναέκανε μέχρι τώρα. Έχει ξαπλώσει πάνω σε μια καρέκλα δίπλα μου και τη σκέπασα με μια κουβερτούλα. Κοτόπουλο δε μου βρίσκεται τώρα. Σκέτο βραστό ρύζι λέτε να φάει; Αποπαρασίτωση της κάνω τακτικά (κάθε τρεις μήνες). Πριν ένα μήνα της έδωσε το χαπάκι ο κτηνίατρος. Εντάξει, δεν ήταν και πολύ στα κέφια της σήμερα, της λείπει και η Μπουμπού που τη χάσαμε από αυτοκίνητο...Δεν ξέρω τι να πω. Αύριο θα την πάω στον κτηνίατρο σίγουρα.

Μην ανησυχεις κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι κατι σοβαρο.Η Μυρτουλα μου (4,5 χρονων σημερα) εχει κανει εμετο μετα απο καταναλωση οποιασδηποτε τροφης WISHKAS σε φακελακι καθως επισης και στο catmilk.Mε τον κτηνιατρο που το συζητησα μου ειπε οτι αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι δυστυχως η συγκεκριμενη εταιρια χρησιμοποιει πολυ κακης ποιοτητας ιχθυελαια .Στην αδεσποτουλα παντος που εχω δοσει τη συγκεκριμενη μαρκα (απ τα εκπτωτικα κουπονια που μου στελνουν κατα καιρους) δεν την πειραξε ποτε.Ο κτηνιατρος ομως ειναι ο κατεξοχην αρμοδιος για να σε διαφωτησει.:hmm:

Συνήθως της παίρνω whiskas ξηρά τροφή και ενίοτε φακελάκι whiskas ή κάποια άλλη κονσέρβα οποιασδήποτε μάρκας, αλλά ποτέ δεν την έχει πειράξει τίποτα. Σήμερα όμως της έδωσα φακελάκι gourmet της purina. Την gourmet την είχα για καλή μάρκα. Τέλοσπάντων, ο κτηνίατρος θα με διαφωτίσει καλύτερα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να παίρνω πάντα ακριβές μάρκες. Ποια μάρκα μου προτείνετε που είναι καλή και κάπως οικονομική;

Εγω στην Μυρτουλα δινω καθημερινα GOURMET GOLD (0,5 ΕΥΡΩ) και για πιο ειδικες περιπτωσεις SHEBA (0,75Ευρω) για τις οποιες η Μυρτουλα τρελενεται και δεν την εχουν πειραξει ποτε.Επισης οι kitekat δεν της προκαλουν δυσανεξια(0,38Ευρω). Τελος μια οικονομικη λυση ειναι τα φακελακια και σκαφακια του LIDL(0,25Ευρω)και δεν την εχουν πειραξει ποτε,μονο που η Μυρτουλα δεν πολυενθουσιαζεται μ'αυτες.
Απο τις κροκατες ποτε καμια μαρκα απ'οσες δοκιμασε δεν τις προκαλεσε εμετο. :hmm:

Μάλιστα. Σ' ευχαριστώ. Gourmet perle δεν της ξαναδίνω. Η Gourmet gold που της δίνω καμιά φορά δεν την έχει πειράξει. Πάντως χθες της έδωσα sheba κοκτέιλ θαλασσινών και τρελάθηκε. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η Νίνα έφαγε πάλι λίγη ξηρή τροφή. Φαίνεται καλύτερα. Μπορεί να κατάπιε καμμιά τρίχα και να της προκάλεσε εμετό. Θα ρωτήσω και το γιατρό αύριο;)

Εχει τυχει και στη δικια μου να κανει 3-4 φορες εμετο ως τωρα,αλλα παντα ειχε τριχες...οποτε το βρηκα φυσιολογικο..
Τωρα για τη gourmet perle αν δεν κανω λαθος,ειναι τροφη για ενηλικα γατια..Εγω προσωπικα δεν εχω δει για γατακια..η βγηκε καινουρια???

Ναι, είναι για ενήλικα γατιά. Μια στο τόσο της δίνω κονσέρβα. Δεν κάνει να δίνουμε στα γατάκια κονσέρβα; Για ανήλικα γατάκια έχει η whiskas και η friskies. Απλά την perle την πήρα επειδή έχει ψάρι, έτσι για αλλαγή. Δεν ξέρω κάποια άλλη κονσέρβα με ψάρι για γατάκια και έτσι παίρνω αυτές για ενήλικες γάτες.

Hills φακελακια kitten με ωκεανιο ψαρι η με κοτοπουλο
purina pro plan kitten με σολωμο η κοτοπουλο
;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back