moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Δικιά μου άποψη είναι να του κάνεις ό,τι εξετάσεις χρειάζονται, αλλά γενικά προσπάθησε και να αποφεύγεις πολύωρες μετακινήσεις που τον στρεσάρουν, όταν αυτό δεν είναι απολύτως απαράιτητο.
Ίσως να βρεις κάποιο κτηνίατρο που είναι πιο κοντά στο σπίτι σου για απλά πράγματα όπως εμβόλια; Ή να φέρνεις το γιατρό στο σπίτι;
Εγώ πάντως είχα αντίστοιχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον γατούλη μου, που αντιδρούσε στο ένα τέταρτο διαδρομή με τα πόδια, (για αμάξι δεν συζητάμε) και κατέληξα να φέρνω γιατρό κατοίκον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
siam
Νεοφερμένο μέλος

Ευτυχώς, όλα συνεχίζουν και είναι καλά με τον Λιο! Σημειώσαμε και μια πρόοδο και τρώμε την intestinal χωρίς να την κάνουμε σούπα!
Ακολούθησα την τακτική των μικρών γευμάτων και δεν τον άφησα ούτε κατά διάνοια πάνω από 4 ώρες χωρίς έστω και ελάχιστη τροφή στο στομάχι του. Επίσης, το στρες του μειώθηκε γιατί κάθε βράδυ τον έχω υπό παρακολούθηση στο υπνοδωμάτιο μου (έχει και δικό του χώρο). Αυτό φαίνεται να τον “χαλάρωσε” γιατί η όλη η συμπεριφορά του (ιδίως τις προηγούμενες μέρες), ήταν λες και ζητούσε προστασία.
Drusilia μου είχε περάσει και εμένα από το μυαλό η σκέψη αλλαγής κτηνιάτρου. Δυστυχώς όμως παρελθοντικές εμπειρίες με γιατρούς της γειτονίας μου, με έκαναν να την αποκλείσω. Εκτός αυτού, στο πρόσωπο του κυρίου Πάνου, έχω δει την εικόνα του κτηνιάτρου που πάντα ήθελα για τον γάτο μου.
Ευτυχώς, τα επαναληπτικά του εμβόλια τα τελείωσε για αυτόν το χρόνο, άσκοπες μετακινήσεις δε του κάνω, επομένως πέρα από τις εξετάσεις που θα του κάνω αφού ηρεμήσει το στομάχι του, θα περάσουν κάποιοι μήνες μέχρι να τον πάω ξανά.
Drusilia, εάν θέλεις μπορείς να μου περιγράψεις τις αντιδράσεις του γατούλη σου, όταν τον έβγαζες έξω; Είχε την τάση να σωματοποιεί το άγχος του; Πως ήταν τις επόμενες μέρες η διάθεση του;
Fotini
Διάσημο μέλος
πολύ χαίρομαι!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
siam
Νεοφερμένο μέλος
Μπράβοπολύ χαίρομαι!
Να είσαι καλά Fotini!

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του mycat για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την περίπτωση μας! Η θετική σας ενέργεια και η συμβουλές σας (είτε από εδώ, είτε μέσω pm) ήταν ανεκτίμητης αξίας!
Ευχαριστούμε!!

moukelis
Επιφανές μέλος

Vaso kitten
Νεοφερμένο μέλος
Silika
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα αγαπητοί γατόφιλοι!
Έχω μια Σιαμ γάτα 10 ετών. Τους τελευταίους μήνες κάνει σχεδόν κάθε μέρα εμετό, ενώ συχνά νιαουρίζει χωρίς λόγο και έχει έντονη νευρικότητα και αναζητά φυτά να μασήσει τα φύλλα τους. Λίγο αφότου φάει κάποιο φύλλο κάνει εμετό την τροφή που έχει φάει.
Ο γιατρός που ρώτησα μου είπε πως οφείλεται στις τριχόμπαλες που καταπίνει όταν πλένεται. Δυστυχώς όμως είναι πολύ περίεργη και δεν ανέχεται καθόλου το χτένισμα-ποτέ δεν με άφησε να την χτενίσω μια και δεν είναι και πολύ της αγκαλιάς. Δοκίμασα και ένα ειδικό τζελ για τις τρίχες που καταπίνει αλλά δεν είδα ΄βελτίωση.
Έχετε ακούσει παρόμοιο περιστατικό; Τι να κάνω να την βοηθήσω;
Desdemona
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω εξετάσεις,τόσο συχνοί εμετοι δεν ειναι καλό σημάδι.Εκτος απο το ειδικό τζελ,υπάρχει και τροφή για τις τρίχες,καθώς και δυναμωτικό σιρόπι για να μην της πέφτει τόσο τρίχωμα.Συζήτησέ το με τον γιατρό σου,και θα κρίνει τι είναι καλό για την ηλικία της.
Περαστικά!
aretha
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ απολύτως. Κοιτάξτε το χωρίς καθυστέρηση. Χίλιες φορές καλύτερα να κάνετε τις εξετάσεις και να μη βρεθεί τίποτα (οπότε αρχίζετε να ψάχνετε με το γιατρό θέματα όπως οι τριχόμπαλες ή η δυσανεξία σε κάποια τροφή), παρά να υπάρχει κάτι σοβαρό και να χρονίζει χωρίς να αντιμετωπίζεται...να κάνετε αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και σίγουρα ακτινογραφία για να αποκλείσετε κάτι σοβαρό.

Όσο για το χτένισμα, εκτός από τις βούρτσες υπάρχουν και κάποια ειδικά γάντια, υφασμάτινα από τη μια πλευρά και πλαστικά από την άλλη, σαν αυτό:
Τα βρίσκεις στα πετ σοπ. Δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά όσο οι βούρτσες, αλλά από ολότελα είναι σίγουρα καλύτερα. Τα ανέχονται πιο εύκολα τα δύστροπα ζώα και είναι και πιο εύκολο για σένα να τα χειριστείς. Για τις γάτες το χτένισμα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής ή καθαριότητας του σπιτιού, είναι κυρίως θέμα υγείας.
Περαστικά!
joy1
Εκκολαπτόμενο μέλος
kwstantina
Νεοφερμένο μέλος
Αγαπητη silika o εμετος στις γατες ειναι φυσιολογικος αλλα οχι σε αυτη τη συχνοτητα.Πρεπει οπωσδηποτε να συμβουλευτεις γιατρο. Επειδη και εγω ειμαι απο Ευβοια εχω να σου συστησω την Ειρηνη Ταπουτη.Ειναι καλη γιατρος εκει εμπιστευομαι και εγω τα ζωακια μου .Αν θελεις μπορω να σου δωσω και τηλ. για πρωτη επαφη.Καλησπέρα αγαπητοί γατόφιλοι!
Έχω μια Σιαμ γάτα 10 ετών. Τους τελευταίους μήνες κάνει σχεδόν κάθε μέρα εμετό, ενώ συχνά νιαουρίζει χωρίς λόγο και έχει έντονη νευρικότητα και αναζητά φυτά να μασήσει τα φύλλα τους. Λίγο αφότου φάει κάποιο φύλλο κάνει εμετό την τροφή που έχει φάει.
Ο γιατρός που ρώτησα μου είπε πως οφείλεται στις τριχόμπαλες που καταπίνει όταν πλένεται. Δυστυχώς όμως είναι πολύ περίεργη και δεν ανέχεται καθόλου το χτένισμα-ποτέ δεν με άφησε να την χτενίσω μια και δεν είναι και πολύ της αγκαλιάς. Δοκίμασα και ένα ειδικό τζελ για τις τρίχες που καταπίνει αλλά δεν είδα ΄βελτίωση.
Έχετε ακούσει παρόμοιο περιστατικό; Τι να κάνω να την βοηθήσω;
Silika
Νεοφερμένο μέλος
Havana
Διάσημο μέλος
μην το καθυστερειται παιδια..οταν το ζωακι δεν ειαναι καλα πρεπει να πηγανει αμεσως σε γιατρο εγω μια γατα μου δεν την πηγα την πρωτη αλλα τη δευετρη μερα και ειχα χασει πολυτιμο χρονο ηταν μια υιωση πολυ ζωρικη που μου διελυσε το ζωο κυριολεκτικα ,αν ειχα παει την ιδια μερα δεν θα ειχε προχωρησει ο κυκλος της υιωσης να μου το ταλαιπωρησει ετσι...
Silika
Νεοφερμένο μέλος
Τι να κάνω κι εγώ, δεν είμαι κτηνίατρος..
Μάλιστα όταν τον ξαναπήρα τηλ. μου είπε να συνεχίσω με την αγωγή για τις τρίχες και όσο μπορώ να την χτενίζω.
Τώρα θα την πάω και αλλού και θα απαιτήσω να γίνουν κι άλλες εξετάσεις
moukelis
Επιφανές μέλος
kwstantina
Νεοφερμένο μέλος
Silika ο τηλ τησς γιατρου ειναι 22210-82176 το ονομα της ειναι ΕΙΡΗΝΗ Ταπουτη και εχει νοσοκομειο μικρων ζωων στη Λαμψαχο. Το ιατρειο λειτουργει καθημερινα απο τις 8.30-2μμ και 5-8.30μμ. Ειναι εκει συνεχεια εκτος απογευμα Τριτης , γιατι εχει και αλλο ιατρειο στον Ωρωπο.Παντα στο ιατρειο της Λαμψαχου υπαρχει γιατρος. Ευχομαι ολα να πανε καλα με το γατουλινι σου.Αν δεν σου είναι κόπος σε παρακαλώ στείλε μου τηλ. Ο γιατρός που είχαμε στην Αθήνα ούτε καν μπήκε στον κόπο να μας πει ότι ίσως χρειάζεται περαιτέρω εξετάσεις...και τώρα ανησυχώ. Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό.
kwstantina
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχως εγω εχασα την πρωτη γατουλα μου ετσι.Ξεκινησε με εμετους κιτρινοπρασινους και εγω η ηληθια εμπιστευτηκα τη γιατρο που την παρακολουθουσε πως ηταν μια δηλητηριοσουλα. Χασαμε πολυτιμο χρονο και την πολυτιμη μπουμπου μας.Εχει περασει ενας χρονος απο τοτε και ακομα εχω τοσο ΘΥΜΟ και ΠΟΝΟ.τους τελευταιους μηνες κανει εμεο??το ξερεις πως αν ηταν κατι κατι λοιποδες θα την ειχες χασι μεσα σε 3 μερες??
μην το καθυστερειται παιδια..οταν το ζωακι δεν ειαναι καλα πρεπει να πηγανει αμεσως σε γιατρο εγω μια γατα μου δεν την πηγα την πρωτη αλλα τη δευετρη μερα και ειχα χασει πολυτιμο χρονο ηταν μια υιωση πολυ ζωρικη που μου διελυσε το ζωο κυριολεκτικα ,αν ειχα παει την ιδια μερα δεν θα ειχε προχωρησει ο κυκλος της υιωσης να μου το ταλαιπωρησει ετσι...
Silika
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης χτενιζόμαστε καθημερινά με το νέο μας γαντάκι που μας αρέσει πολύ : )
Σας ευχαριστώ πολύ όλους
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool