Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Τα μηνύματα που αφορούν στη γατούλα της Neila που απέβαλε ενδοπαράσιτα, μεταφέρθηκαν στο αντίστοιχο θέμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο γατούλης μου ηλικίας περίπου 1,5 ετών μέσα σε ένα 24ωρο έχει κάνει δύο εμετούς και πριν από λίγο ετοιμαζόταν για τρίτο αλλά δεν τον έβγαλε. Εδώ και 2 μέρες τον έχουμε μέσα και ανησυχούμε πολύ για την κατάστασή του γιατί είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό.
Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Να τον αφήσω λίγο έξω μπας και πάρει λίγο αέρα;;; 'Η θα γίνει χειρότερα;; Επίσης το γατί δεν μπορεί να περπατήσει πολύ και δεν κάνει ζωηράδες όπως έκανε και παλιά. Παλιά (πριν μια εβδομάδα, τόσο παλιά :Ρ) μόλις έβλεπε το σακουλάκι της υγρής τροφής του, πηδούσε στον αέρα να το πιάσει. Τώρα δεν αντιδρά ΚΑ - ΘΟ - ΛΟΥ. Ούτε που τον νοιάζει. Είναι εξουθενωμένος. Δεν ξέρω τι να κάνω. Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Μπορείτε να με βοηθήσετε;Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φοβαμαι πως μονο κτηνιατρος μπορει να πει τι συμβαινει με τον γατουλη σου, θα ελεγα να τον πας και μια δεν τρωει οσο πιο γρηγορα μπορεις.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Μην χάσεις άλλο χρόνο. Κλείσε το συντομότερο δυνατόν ραντεβού στον κτηνίατρο!!
aisha vasiliki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους τους φιλόζωους! Έχω 10 γατούλες στον κήπο μου αδέσποτες που φροντίζω εμβολιάζω και έχω στειρώσει.. Στο σπίτι έχω άλλες 2 γιατί η μια είναι με τρία ποδαράκια και η άλλη μόλις πέρσι τη βρήκα χτυπημένη και τις έβαλα λάμες και στα 2 πόδια, τώρα χαίρει άκρας υγείας..
Ο λόγος που ξεκινώ αυτή την κουνετά είναι ότι η γατούλα μου με τα 3 πόδια (6 ετών τώρα) ενώ ήταν μια χαρά πριν 2 εβδομάδες άρχισε να κάνει που και που εμετούς μαζί με τριχόμπαλες γι' αυτο και δεν ανησύχησα τόσο πολύ, μετά από 4 μέρες της έδωσα defurrum για τυχόν τριχομπαλες στον οισοφάγο, αλλα οι εμετοί συνέχισαν και σταμάτησε να τρώει και να πίνει νερό..Προσπάθησα να της δώσω σιρόπι epadoren για τους εμετούς και το στομαχι αλλα το έκανε κι αυτό εμετό.. Την άλλη μέρα την πήγα σε κλινική της έκανα 3 ακτινογραφίες δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο και μετά με συμβούλεψαν να της κάνω γαστροσκόπηση και οισοφαγοσκόπηση μήπως έχει καταπιεί κάτι, αλλα και εκεί δεν της βρήκαν τίποτα όλα ήταν καθαρά.. Της κάναμε γενική αίματος για να δούμε τα λευκα της κι εκεί πάλι φυσιολογικά... Εχθές τη έκαναν υπέρηχο άνω και κάτω κοιλιας αλλα κι εκεί βρήκαν απλά ότι έχει ένα μικρο σχετικα ήπαρ,αλλα όχι τίποτα το φοβερό. Όλες αυτές τις μέρες φυσικά της βάζουμε ορο και με ένεση αντιεμετικά, αλλα και πάλι δεν έχει σταματήσει τους εμετούς, μόλις μυρίσει το φαγητό η το νερό αμέσως κάνει εμετό.. Σήμερα της έκαναν κι άλλες βιοχημικές εξετάσεις για το ήπαρ και την κοίμισαν για να της βγάλουν κάποια κόπρανα από το έντερο που είδαν αφού δεν έχει πάει τουαλέτα όλες αυτές τις μέρες μήπως τοίχων είναι δυσκοίλια... SOS!!! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.... το θέμα είναι ότι το γατάκι μου λιώνει σιγά σιγά και κανεις δεν ξέρει από τι είναι..Η εικόνα της κλινικά μου λένε ότι είναι καλά, ούτε έχει καταπέσει ιδιαιτερα και ζητάει φαγητό αλλα δεν μπορεί να το φάει γιατί έχει ναυτία και μετά εμετό... Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει??????????????
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι κτηνιατροι που την ειδαν δεν σκεφτηκαν την πιθανοτητα να εχει καποια γαστριτιδα, δεν θα φαινοταν τιποτα στις εξετασεις ετσι κι αλλιως, για γαστρεντεριτιδα το αποκλειω γιατι θα ειχε υψηλα λευκα και θα το ειχαν δει. Υστερα απο ολες αυτες τις εξετασεις δεν μπορουν να αποφανθουν τι συμβαινει με τη γατουλα;
Ποσς μερες ηταν που δεν ειχε κανει κακακια, μηπως ειχε κοκιδια; Συνηθως το γατακι σταματαει να τρωει και μονο οταν αδειασει ο εντερικος σωληνας ξαναρχιζει το γατι να τρωει.
Μηπως να πηγαινες και σε κανεναν αλλον κτηνιατρο;

aisha vasiliki
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Elinako
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μήπως τους άλλαξες μάρκα ξηράς τροφής, για παράδειγμα;
Ρωτάω διότι μια απότομη αλλαγή στην ξηρά τροφή μπορεί να προκαλέσει εμετούς ή και διάρροιες σε μια γάτα.
Elinako
Νεοφερμένο μέλος
Μεχρι στιγμης ειναι καλα.Εκανε εμετο πολυ λιγο αλλα εβγαλε τριχες.
kariecat
Νεοφερμένο μέλος
Έχω ένα γατούλη 3,5 ετών και πριν 2 βδομάδες άρχισε να κάνει εμετούς κίτρινες βλέννες. Πριν κάθε εμετό φώναζε
Τον πήγαμε στην κτηνίατρο η οποία μας πρότεινε να περιμένουμε καμιά βδομάδα αφού έτρωγε και ήταν ζωηρός. Δυστυχώς οι εμετοί συνεχίστηκαν ώσπου άρχισε να του μειώνεται και η όρεξη αλλά και για μια μέρα δεν είχε ενεργηθεί. Τον ξαναπήγαμε στην κτηνίατρο η οποία μας σύστησε primperan και παστούλα για τριχόμπαλες αλλά και εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία. Όλα καλά, μάλλον έβγαλε τριχόμπαλα στα κόπρανα, σταμάτησαν και οι εμετοί αλλά η τιμή της ALT είναι 130... τρώει μόνο με σύριγγα και πάμε κάθε μέρα στη γιατρό για ορό και επειδή έχει μερικά δέκατα του δίνει και αντιβίωση...αύριο τον πάμε για υπέρηχο...και η γιατρός θέλει να του χορηγήσει κορτιζόνη.Μας λέει ότι έιναι αρκετά ασαφή τα συμπτώματα και πραγματικά έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον. Έχετε ίδεα τι θα μπορούσε να συμβαίνει; Μας είπανε για λιπίδωση ακόμα και καρκίνο ήπατος...Έχω τρομάξει και στεναχωρηθεί πάρα πολύ.Μήπως δε θα έπρεπε να του χορηγούμε τόσα φάρμακα;Ξέχασα να αναφέρω ότι του δίνουμε και 2 ml Nujol ημερησίως και μόνο μετά από αυτό ενεργείται.
Ευχαριστώ πολύ!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool