Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καμμιά φορά τα νεαρά γατιά τρώνε βιαστικά, αρπαχτά ή περισσότερο απ' όσο χρειάζονται και φυσικά μετά τα βγάζουν...Εχθές το βράδυ λίγο μετά που τελείωσε το φαγητό του ο μικρός μπήκε στην αμμολεκανη και έκανε εμετο. Είχε κίτρινο χρώμα και τις καφέ κροκετες που έφαγε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έπαιζε και έτρεχε με την αδερφούλα του σας να μη συνέβη τίποτα. Τι μπορεί να φταίει;
Πρώτη φορά έχω γατάκια και δε γνωρίζω πολλά. Διάβαζα π.χ. κάτι για τριχομπαλες. Σήμερα όλα καλα.
Αφού λες πως κατά τα άλλα είναι καλά, θα έλεγα να μην ανησυχείς. Αν δεις βέβαια πως ο εμετός συνεχίζεται και τις επόμενες φορές που θα φάει, καλό θα ήταν να τον έβλεπε κτηνίατρος.
Για την ώρα όμως δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς, απλά παρακολούθησέ τον λίγο.
Υ.Γ. Είναι πολύ μικρούλης για να έχει πρόβλημα με τριχόμπαλες, αν ήταν πάνω από ενός έτους και είχε αρχίσει η πρώτη του τριχόπτωση, ή αν ήταν μακρύτριχος, τότε ίσως να υπήρχε κάποιο θέμα με τις τρίχες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Επειδή όμως πριν λίγες μέρες αλλάξαμε σε άμμο λεπτή (White Snow) από μια με χαλίκι του jumbo, υπάρχει περίπτωση να έφαγε άμμο και να ανακατευτηκε; Σαν κάτι τέτοιο μου φάνηκε πως έκανε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τα μικρά καμμιά φορά από παλουκιά, όπως έλεγε και η μάνα μου, μασουλάνε λίγη από την άμμο τους. Αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση.Τρώνε πολύ γρήγορα, ειδικά το αγόρι. Ο εμετός είχε πάντως τις κροκετες αμασιτες.
Επειδή όμως πριν λίγες μέρες αλλάξαμε σε άμμο λεπτή (White Snow) από μια με χαλίκι του jumbo, υπάρχει περίπτωση να έφαγε άμμο και να ανακατευτηκε; Σαν κάτι τέτοιο μου φάνηκε πως έκανε.
΄Οπως περιέγραψες τον εμετό μου θύμισε καθαρά φορές που τα γατιά μου τρώνε αρπαχτά ή παραπάνω απ' ότι χρειάζονται πραγματικά και τα βγάζουν. Πίστεψέ με, είναι πολύ συχνό φαινόμενο σ' αυτούς που έχουν γάτες...

Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
Πρέπει να παίρνουν πάστα για σκουλήκια και στο μέλλον;
Εμένα μια φορά έβγαλε ολόκληρες κροκέτες γιατί μόλις είχε φάει τον πίεσαν για παιχνίδι. Αλλά συμφωνώ με την Κλαίρ, παρακολούθησε τον για λίγες μέρες.
Nikos90
Νεοφερμένο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
Πριν λιγες μερες ο γατουλης μας,7 μηνων εκανε μια κινηση σαν να ηθελε να βγαλει κατι απο το στομα. Σαν να τον ενοχλουσε κατι στο λαιμο.
Πριν μια μιση ωρα λοιπον ενω κοιμοταν διπλα μου στο κρεβατι σηκωθηκε πηγε στην κουζινα και νιαουρισε πολυ περιεργα και δυνατα. Αμεσως ρκανε εμετο που εμοιαζε σαν να ηταν απο φαγητο. Μετα για δεκα λεπτα ηταν χαλια σαν να ειχε κρυαδες και να πονουσε στο στομαχι. Ειπα να περασει λιγη ωρα πριν παρω τη γιατρο. Και μετα απο λιγο σαν να συνηλθε. Απο τοτε ειναι καλυτερα. Εχει ξαπλωσει οπως καθε μερα τετοια ωρα μαζι μου αλλα η αναπνοη του ειναι κανονικη πλεον,δεν γουργουριζει περιεργα οπως νωριτερα και σε καποια φαση που πηρα το αγαπημενο τπυ παιχνιδι και το εφερα στο δωματιο σηκωθηκε χαρουμενος κι ετρεχε να το πιασει.
Υπαρχει περιπτωση να εχει τριχομπαλες απο τωρα;
Θα τον παρακολοθω αλλα καθε συμβουλη σας μας ειναι απαραιτητη.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αν είναι 1-2 μεμονωμένοι κι αν λίγο αργότερα επανέρχεται στις φυσιολογικές του δραστηριότητες και δεν δείχνει ατονία, έλλειψη όρεξης ή διάθεσης για παιχνίδι, νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Θα έλεγα (κι επειδή αναφέρθηκες σε "κρυάδες")οτι στην προκειμένη περίπτωση κάτι που έφαγε του έπεσε "βαρύ", και γι αυτό έσπευσε να απαλλαχτεί από το "φορτίο", όπως όλα τα αιλουροειδή φυσιολογικά κάνουν. Μήπως του άλλαξες κάτι στο φαγητό ή "έκλεψε"κάτι τη στιγμή που δεν τον είδες?
Παρακολούθησέ τον για κανα 24ωρο, αν και δεν νομίζω να υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα

rouli726
Δραστήριο μέλος
υποθετω παραφαγε(ειναι και λαιμαργος) ή εφαγε αποτομα, καθως αυτο που...εβγαλε ηταν σαν κροκετες πολτοποιημενες.
δεν τους εχω αλλαξει φαγητο, και μαλιστα τρωνε το ιδιο πλεον με τη σαντι. και δεν ειχα κατι εκτεθειμενο που μπορει να βουτηξε, εκτος αν εφαγε κανενα μυγακι και τον πειραξε.
θα προσπαθησω να βρω στα κοντινα πετ σοπ παστα για τις τριχομπαλες να τους δωσω γτ ειχα ξεχαστει και δεν τους εχω δωσει καναδυο μηνες.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
εκτος αν εφαγε κανενα μυγακι και τον πειραξε
Δεν είναι τόσο το μυγάκι, η Τέρψη συχνά-πυκνά τα καταβροχθίζει. Αυτό που κατ'εξοχήν προκαλεί εμετό στις γάτες, είναι η βρωμούσες.
Ειδικά άνοιξη και φθινόπωρο κάνω συχνές εφόδους στο μπαλκόνι και τις απομακρύνω, αν και χθες βράδυ βρήκα και μια, μέσα στο σπίτι που είχε εισβάλει από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Μετά από αλλαγή τροφής.. του έδινα για 1 χρόνο arden grange και είπα να του αλλάξω όπως θεωρώ σε ποιο καλη τροφηχωρίς σιτηρά τηςN and D.. έκανε εμετό... τι μπορώ να κάνω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nata5682
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!!!!
Η γάτα μου πριν λίγο έκανε κάτι σαν σπασμούς στο στομάχι και προσπαθούσε να βγάλει κάτι από μέσα της. Τελικά έβγαλε 2 φορές, μια κίτρινη βλεννα, λίγη ποσότητα, όσο ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά ( σορυ για τις λεπτομέρειες). Έχω φρικάρει. Της έβαλα να φάει να δω αν έχει όρεξη και έφαγε και από διάθεση είναι καλά!!! Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι;;;

AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Κάθε πότε τρώει;
Κατά τα άλλα πώς είναι; Παίζει, τρέχει κλπ;
Και, είναι μόνιμα εντός σπιτιού; Ακόμα κι αν ναι, υπάρχει πιθανότητα να έφαγε κάτι που δεν έπρεπε;
Γιατί ρωτάω:
Πριν κάποιο διάστημα το ίδιο έκανε και η Σεσίλια, η δικιά μου. Ανησύχησα, αλλά τελικά έκανε εμετό γιατί εκείνες τις μέρες έτρωγε μία φορά την ημέρα, το άλλαξα σε 3 και όλα καλά (τα λεγόμενα "hunger pukes", τον ακριβή ελληνικό όρο δεν τον ξέρω).
Παρόλα αυτά κάποια άλλη στιγμή το ξανάκανε, επέμενε μάλιστα να πάει βόλτα κατά την οποία βοσκούσε επίμονα. Τελικά έβγαλε ένα κομματάκι πλαστικό.
Η μία περίπτωση δεν είχε σχέση με την άλλη, η πρώτη ήταν ακίνδυνη, η δεύτερη θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα.
Αν με συχνό τάισμα εξακολουθεί να κάνει, πήγαινε από τον γιατρό. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, αλλά μπορεί να είναι σοβαρότερο, οπότε καλού κακού κάντε ένα check up.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο εμετός στην γάτα δεν είναι κάτι σπάνιο εξ αιτίας αυτού κι όχι ανησυχητικός- εκτός κι αν συνεχίζει απανωτές φορές, σταματάει να τρώει, δείχνει υποτονικότητα ή υπνηλία κλπ. οπότε πρέπει να τη δει επειγόντως κτηνίατρος.
Κι επειδή είναι η εποχή που ήδη έχουν αρχίσει και ξεφορτώνονται το ..."χειμωνιάτικο" τρίχωμα τους και λόγω του οτι τα στομαχάκια τους δεν μπορούν πάντα να διαχειριστούν το "βαρύ" φορτίο των συσσωρευμένων τριχών, θα σου συνιστούσα να προμηθευτείς μια καλή "παστούλα" ειδικά γι αυτό το σκοπό (όπως π.χ. η Defur-Um που δίνω εγώ στη δική μου που έχει παρόμοιο πρόβλημα) που θα της δίνεις προληπτικά σε δόση 1/4 του κουταλιού του γλυκού περίπου μια φορά την εβδομάδα.
Μια γλαστρούλα με γατόχορτο στη διάθεσή της να μασουλάει όποτε το χρειαστεί, επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool