Εναλλακτική ιατρική

αχ το μόνο που θα σας πρότεινα είναι να μην κόψετε τα αντιπαρασιτικά χάπια..δεν υπάρχει καμιά αποτελεσματική μελέτη να πω εδω που να αποδεικνύει οτι τα ομοιοπαθητικά σταματάνε σοβαρές νόσους...και η παρασιτωση δεν ειναι για πλάκα , ουτε για το ζώο αλλά ουτε και για εμας..:(φυσικά ο καθένας επιλέγει οτι θέλει..

εγώ επειδή δε θέλω να ρισκάρω, με τον Αλαντίν ειδικά που είναι ιατρική περίπτωση, το δίνω συμπληρωματικά και δεν έχω σκοπό να κόψω οποιοδήποτε φάρμακο..;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως έχω ξαναπεί σε περιπτώσεις συμφορουμιτών που η γάτα τους παρουσίασε άσθμα, είμαι υπέρμαχος αλλά και υπερ-ωφελημένη από την ομοιοπαθητική στη Μέλη.
Στέλλα, δεν το θυμόμουν καθόλου ότι έκανες ομοιοπαθητική στη Μέλη!! Χαίρομαι που τη βοήθησε την κούκλα :)
Να σε ρωτήσω, την πηγαίνεις σε ομοιοπαθητικό γιατρό, που απλώς ασχολείται και με ζωάκια, ή σε ομοιοπαθητικό κτηνίατρο; Αν ισχύει το δεύτερο, δεν μας δίνεις τα στοιχεία του εδώ, για να υπάρχουν και για άλλα μέλη που πιθανόν να τον χρειαστούν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας!
Εγώ κάνω ομοιοπαθητική καιρό τώρα στον εαυτό μου. Έψαχνα ομοιοπαθητικό κτηνίατρο για την μικρή μου και τελικά την πήγα σε μια προτεινόμενη από φίλη γιατρό.
Προσωπικά σέβομαι πολύ την ομοιοπαθητική. Με έχει βοηθήσει πολλές φορές στην ζωή μου. Έχω κόψει τα χάπια της κλασσικής ιατρικής, γιατι σε προβλήματα που με έχει βοηθήσει η ομοιοπαθητική η κλασσική ιατρική σύμφωνα με τα δεδομένα μας απλά θα ελάττωνε τα συμπτώματα. Είχα και έχω ημικρανίες. Οι γιατροί(κλασσικοί) μου έδιναν συνέχεια μυοχαλαρωτικά και παυσίπονα - μου είχαν πει όμως ότι έχω ημικρανίες και ότι θα είναι χρόνιες. Αφου μου είπαν ότι θα είναι χρόνιο το πρόβλημα δεν πήρα ούτε τα μυοχαλαρωτικά ούτε τα παυσίπονα. Πήγα στην ομοιοπαθητικό μου, και οι ημικρανίες μου σιγά σιγά ελαττώνονται. Βλέπω βελτίωση. Από τότε που τα παίρνω δεν με έχουν πιάσει ημικρανίες. Και είναι εντελώς φυτικά τα χάπια.

Στις γάτες το έχω ακούσει κι εγώ αυτό. Δεν έχω ακούσει όμως τι αποτελέσματα έχει. Είμαι σίγουρη πάντως ότι θα βοηθάει πολύ.
kyka έχω ακούσει κι εγώ για το γκρέιπφρουτ και το χρησιμοποιώ ;) Δεν έχει καμιά αντέδειξη κορίτσια. Εκτός και αν , (δεν το ξέρω αυτό όμως) στις γάτες δεν πρέπει να δίνεται.

Εκτός και αν , (δεν το ξέρω αυτό όμως) στις γάτες δεν πρέπει να δίνεται.

Δίνεται,δίνεται!:)
Στο εξωτερικό (Αμερική κυρίως) υπάρχουν κτηνίατροι που προτιμούν να δίνουν αυτό για διαφορες θεραπείες στα ζώα.

Το βιβλίο δίνει αναλυτικές συμβουλές για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σκύλους και γάτες..

Στέλλα, δεν το θυμόμουν καθόλου ότι έκανες ομοιοπαθητική στη Μέλη!! Χαίρομαι που τη βοήθησε την κούκλα :)
Να σε ρωτήσω, την πηγαίνεις σε ομοιοπαθητικό γιατρό, που απλώς ασχολείται και με ζωάκια, ή σε ομοιοπαθητικό κτηνίατρο; Αν ισχύει το δεύτερο, δεν μας δίνεις τα στοιχεία του εδώ, για να υπάρχουν και για άλλα μέλη που πιθανόν να τον χρειαστούν;

Ο γιατρός, Αλίκη, είναι κτηνίατρος - ομοιοπαθητικός και λέγεται Αντωνίου. Τον συμπλήρωσα στη λίστα με τους εξειδικευμένους. Σαν απλό κτηνίατρο εγώ δεν θα τον προτιμούσα επειδή η εντύπωση που δίνει το ιατρείο είναι ότι μοιάζει ανάστατο μονίμως, με χαρτιά απλωμένα και γενικά δεν δημιουργεί αίσθηση τάξης και ασφάλειας. Αυτό με έκανε να αμφιβάλλω στις πρώτες 2 επισκέψεις μας. Όμως βλέποντας τι αποτελέσματα είχε η θεραπεία στο άσθμα της Μελίσσας μου, μέχρι που τον συστήνω κιόλας!:D Μπορεί να έχει αυτά τα ντεφώ αλλά είναι "ψείρας" στη λεπτομέρεια - σκέψου, πρέπει να ξέρω ακόμα και σε ποιά μεριά του σώματός της προτιμάει να ξαπλώνει η Μέλη, αριστερά ή δεξιά, όπως και πολλά άλλα που σε μας μοιάζουν άσχετα:blink: Όλα παίζουν ρόλο για τη σωστή αγωγή! Όπως και στους ανθρώπους που κάνουν ομοιοπαθητική.

Interesting...:hmm:Εγώ δεν έχω ιδέα γι αυτες τις λεπτομερειες..

Interesting...:hmm:Εγώ δεν έχω ιδέα γι αυτες τις λεπτομερειες..

Που να δεις, Μαριλίζα, άμα πρέπει να περιγράψεις το συριγμό της όταν έχει δύσπνοια... εγώ νόμιζα πως είναι ένας ο τρόπος, τελικά αν παρατηρήσει κανείς, μπορεί να συρίζει με 2-3 διαφορετικούς τρόπους... κι εξαρτάται η αγωγή και η θεραπεία από τη σωστή σου περιγραφή! Σε ρωτάει ακόμα και για τις προτιμήσεις της στις τροφές, ή για το αν είναι ας πούμε δεσποτικός χαρακτήρας ή πιο ήπιος... Α, να σας πω ότι η Μέλη έγινε χαδιάρα και άρχισε να δέχεται αγκαλιές μετά την έναρξη της ομοιοπαθητικής. Είχαμε αλλαγή χαρακτήρα προς το πολύ καλύτερο. Τώρα πια μου σκύβει το κεφάλι της να τη φιλήσω, εκεί που δεν ήθελε ούτε χάδι!

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει παράλληλα να εμβολιάζεται ή να παίρνει άλλα φάρμακα, κι αυτό όσο να είναι, κάποιες φορές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα:/:

Μετά από μεγάλη κουβέντα για τον οίστρο της γάτας είπα να βάλω εδώ μερικά ονόματα ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που βοηθούν να σταματήσει ο οίστρος (δλδ να πέσει το ωάριο) ή τον κάνουν πιο ήπιο. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν στην Ελλάδα:hmm:
Pulsatilla D200
Apis D200 Globuli
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Murex Purpureus[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νικολέττα μου, αυτά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν σε όλες ανεξαιρέτως τις γατούλες; Ρωτάω διότι ξέρω ότι η ομοιοπαθητική δίνει εξειδικευμένη αγωγή σε κάθε οργανισμό:hmm:
Καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται αν φυσικά κάνει για όλες τις γάτες σε οίστρο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να πω βρε Στέλλα....τα βρήκα σε γερμανικά σαιτ....τα προτείνουν γενικά για όλες τις γάτες σε οίστρο...:hmm:

Νομιζω οτι το πιο σωστο ειναι αν επισκεφθεις ομοιοπαθητικο γιατρο για να σου πει αφου δει το ζωο...κρατησει το ιστορικο του κλπ:hmm:

Νομιζω οτι το πιο σωστο ειναι αν επισκεφθεις ομοιοπαθητικο γιατρο για να σου πει αφου δει το ζωο...κρατησει το ιστορικο του κλπ:hmm:

Γι'αυτό ακριβώς ρώτησα κι εγώ τη Νικολέττα, διότι μου έκανε εντύπωση. Ξέρω ότι κάθε θεραπεία ομοιοπαθητικής φτιάχνεται πάνω στο κάθε ζώο ή στον κάθε άνθρωπο. Να έχουν 2 ζωάκια την ίδια πάθηση και να παίρνουν διαφορετικά ομοιπαθητικά φάρμακα. Άσε πιά με τις δυναμοποιήσεις των χαπιών:rolleyes:

Γι'αυτό ακριβώς ρώτησα κι εγώ τη Νικολέττα, διότι μου έκανε εντύπωση. Ξέρω ότι κάθε θεραπεία ομοιοπαθητικής φτιάχνεται πάνω στο κάθε ζώο ή στον κάθε άνθρωπο. Να έχουν 2 ζωάκια την ίδια πάθηση και να παίρνουν διαφορετικά ομοιπαθητικά φάρμακα. Άσε πιά με τις δυναμοποιήσεις των χαπιών:rolleyes:
ναι ετσι ειναι...απλα η Νικολετα βρηκε οτι αυτα τα φαρμακα τα χρησιμοποιουν οι εκτροφεις...απο εκει και περα το συζητας με το γιατρο σου;)

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όσα διάβασα!!:)Και για τον ομοιοπαθητικό κτηνίατρο και για το γκρέιπ φρουτ. Δεν είχα ιδέα και δεν μου είχε περάσει και από το μυαλό ποτέ αυτού του είδους η αντιμετώπιση γατοπροβλημάτων.:eek:

Μετά από μεγάλη κουβέντα για τον οίστρο της γάτας είπα να βάλω εδώ μερικά ονόματα ομοιοπαθητικών σκευασμάτων που βοηθούν να σταματήσει ο οίστρος (δλδ να πέσει το ωάριο) ή τον κάνουν πιο ήπιο. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν στην Ελλάδα:hmm:
Pulsatilla D200
Apis D200 Globuli
Murex Purpureus

Μου εστειλαν μηνυμα οι εκτροφεις απο τη Γερμανια οτι το Murex Purpurus κανει πιο ηπια τα συμπτωματα του οιστρου.

Ομοιοπαθητική για ζώα

Γεια σας.Ο γάτος μου ο Έκτορας είναι δεκατριών χρόνων.Τα τελευταία δύο χρόνια εχει κάνει δύο χειρουργεία αφαίρεσης όγκων.Φαινόταν να πηγαίνει καλύτερα αλλά τους τελευταίους δύο μήνες έχει ξαφνικά χειροτερέψει.Δεν ξέρω αν είναι αργά αλλά σκέφτηκα να απευθυνθώ σε ομοιοπαθητικό κτηνίατρο καθώς άκουσα μόλις πριν λίγες μέρες ότι εφαρμόζεται ομοιοπαθητική και σε ζώα .Μακάρι να το ήξερα απ΄την αρχή του προβλήματος της υγείας του.Φαντάζομαι πως είναι περιττό να περιγράψω πως νιώθω και μόνο στην ιδέα ότι θα τον χάσω .Αναρωτιόμουν αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει εναν ομοιοπαθητικό κτηνίατρο.​

η Κατερινα Λουκακη που επισκεφτηκα μου αρεσε πολυ...(εχω παει μια φορα)
210 99 32 295
ειναι στην Ηλιουπολη:)

Περικλής Αντωνίου
Υμηττού 151 - 153 & Αρυββου, Παγκράτι
210 7516320

Εύχομαι τα καλύτερα για το γατάκι σου!:)

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Καλώς ήρθατε!
Απλώς, επειδή έχει συζητηθεί και σε παλαιότερα ποστ, η ομοιοπαθητική συνήθως θέλει κάποιο χρόνο να δράσει, ο οποίος δυστυχώς απ'ότι φαντάζομαι στην περίπτωση σας δεν υπάρχει.
Εύχομαι να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back