KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά, βοήθεια!!! Είδα στα σημεία που κάθεται η γάτα μου κάτι σκουληκάκια που μοιάζουν με κόκκους ρυζιού!! Πήρα τον κτηνίατρο και μου είπε πως μάλλον έφαγε κάμια μύγα και κόλλησε παράσιτα, αν και είναι αποπαρασιτωμένη! Τέλοσπάντων! Εγώ κινδυνέυω να πάθω κάτι από αυτά;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κοιτα,αν πλενεις τα χερια σου πριν φας κατι..οχι δεν κινδυνευεις.Γενικα να τηρεις τους κανονες υγειινης.Απλα θα πας στον κτηνιατρο και θα σου δωσει φαρμακο για εσωτερικη αποπαρασιτωση.Μην αγχωνεσαι καλε.Σκεψου οτι οι περισσοτεροι απο εμας οταν βρηκαμε τα γατακια μας,γεματα σκουλικακια ηταν.Στην πουπυ μου μαλιστα,τα εβλεπα να βγαινουν ζωντανα απο το πωπουδακι της.
.Μια αποπαρασιτωση και θα ειστε μια χαρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα μου σε ευχαριστώ! Συναντήθηκα με τον κτηνίατρό μου, ο οποίος μου έδωσε κάτι χαπάκια! εύχομαι να περάσει, τι να πώ! Αγχώθηκα περισσότερο για μένα, γιατί δεν το κατάλαβα εγκαίρως, οπότε παίζει να έφαγα και κανένα! Και έτσι αρρωστοφοβική που είμαι, έπαθα ένα κάτιτις! Είμαι υπερβολική;;; Έπλυνα και όλα τα κουβερτοειδή κλπ. Ο γιατρός μου είπε ότι τα αυγά είναι επικίνδυνα, τα οποία βρίσκοντα στην αμμολεκάνη και όχι κάπου μέσα στο σπίτι!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλα,λογικο ειναι να μην θες να κολλησεις σκουλικακια.Δεν νομιζω να ηθελε κανενας απο εμας..

Απλα δεν κολλανε τοσο ευκολα.Αλλα παντα βεβαια πρεπει να γινεται η αποπαρασιτωση κια για αυτα,και για εμας.

KASSIANI
Νεοφερμένο μέλος
Δηλαδή Πουπουλίνα και να βρίσκεται κάτι μέσα στο σπίτι δεν πειράζει ε?? Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί όσον αφορά το γατούνι μου είμαι πολύ τυπική! Τελοσπάντων ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες!
chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα..
Πριν 3 μέρες βρήκα ένα γλυκύτατο αρσενικό γατάκι περίπου 2 μηνών. Όλα ήσυχα μέχρι σήμερα το απόγευμα ..το βράδυ όμως παρατήρησα οτί δυσκολεύεται να καταπιεί..σα να ξεροκαταπίνει,κάνει διάφορους θορύβους κ ολοκληρώνεται όλο αυτό με κάτι σαν βήχα κ προσπάθεια να κάνει εμέτο χωρις να βγάζει κάτι.
Κατά τ'αλλά,η διάθεση του είναι μια χαρά,δε δείχνει άρρωστο, όρεξη να φάει έχει (αν κ κάνει παύσεις λόγω του ότι δυσκολεύεται να καταπιεί).
Αύριο το απόγευμα θα τον πάω στον κτηνίατρο αλλά ανησυχώ μέχρι τότε..
Κάθε συμβουλή δεκτή!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Ραφαέλα, μήπως προσπαθεί να βγάλει κάποια τριχόμπαλα;
Από τα όσα αναφέρεις, αυτό μου έρχεται στο μυαλό.
Πήγαινε τον από τον κτηνίατρο να τον δει κι εκείνος θα σου πει περί τίνος πρόκειται και τι πρέπει να κάνεις.

chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ραφαέλα, μήπως προσπαθεί να βγάλει κάποια τριχόμπαλα;
Από τα όσα αναφέρεις, αυτό μου έρχεται στο μυαλό.
Πήγαινε τον από τον κτηνίατρο να τον δει κι εκείνος θα σου πει περί τίνος πρόκειται και τι πρέπει να κάνεις.![]()
Γιώργο,καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Τον πήγα στον κτηνίατρο κ μου είπε ότι όλα αυτά του τα δημιούργησαν τα εντερικά παράσιτα.
Του έγινε αποπαρασίτωση κ ήδη φαίνεται να είναι ελαφρώς καλύτερα! Σ' ευχαριστώ κ πάλι.
Υ.γ Με την ευκαιρία,να πω τα καλύτερα για τον κτηνίατρο, κύριο Αρβανίτη, ο οποίος αφιλοκερδώς εξέτασε το αδέσποτο γατάκι! Μακάρι να ακολουθούν όλοι το παράδειγμά του.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Χαίρομαι πολύ που όλα πήγαν καλά και που ο μικρός συνέρχεται.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γιώργο,καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Τον πήγα στον κτηνίατρο κ μου είπε ότι όλα αυτά του τα δημιούργησαν τα εντερικά παράσιτα.
Του έγινε αποπαρασίτωση κ ήδη φαίνεται να είναι ελαφρώς καλύτερα! Σ' ευχαριστώ κ πάλι.
Υ.γ Με την ευκαιρία,να πω τα καλύτερα για τον κτηνίατρο, κύριο Αρβανίτη, ο οποίος αφιλοκερδώς εξέτασε το αδέσποτο γατάκι! Μακάρι να ακολουθούν όλοι το παράδειγμά του.
Μπραβο,πολυ χαιρομαι..και χαιρομαι παρα πολυ και για τον γιατρο.Αν θες..στειλε μου τα στοιχεια του(τηλεφωνο-περιοχη-ονοματεπωνυμο),να δω αν υπαρχει στη λιστα κτηνιατρων,για να τον προσθεσουμε..ή γραψτα εσυ κατευθειαν στο θεμα,,,με τους κτηνιατρους,να το προσθεσω εγω στη λιστα..

chatte_blanche
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπραβο,πολυ χαιρομαι..και χαιρομαι παρα πολυ και για τον γιατρο.Αν θες..στειλε μου τα στοιχεια του(τηλεφωνο-περιοχη-ονοματεπωνυμο),να δω αν υπαρχει στη λιστα κτηνιατρων,για να τον προσθεσουμε..ή γραψτα εσυ κατευθειαν στο θεμα,,,με τους κτηνιατρους,να το προσθεσω εγω στη λιστα..![]()
Έφη,επειδή δε βρίσκω το θέμα με τους κτηνιάτρους,σου στέλνω τα στοιχεία σε ΠΜ..
Silva!
Νεοφερμένο μέλος
σημερα ειναι 4+1/2 μηνων και καθε μερα την αγαπω και περισσοτερο! Απλα εχω μια απορια (για την ωρα) που οσο και να εχω ψαξει δεν εχω βρει κατι ωστε να την λυσω και πολυ θα χαιρομουν αν καποιος μπορουσε να μου την λυσει απο εδω...
Η μικρη οπου παω ερχεται και κοιμαται διπλα μου... Το βραδυ κοιμαται στην κουβερτουλα της διπλα στο κρεβατι μου... Καθε πρωι ομως πανω στην κουβερτουλα της εχει κατι μικρα σκουπιδακια θα ελεγα... Στο μεγεθος ενος σουσαμιου και λιγο μικροτερα το ενα, που τοσες μερες δεν μπορω να εξηγησω απο τι ειναι;; Βρωμιτσες να ειναι;; Αλλα και οταν κανουμε μπανακι, παλι τα ιδια το πρωι... Δεν μπορω να καταλαβω... Πολυ θα με βοηθουσατε, γιατι ανησυχω μην ειναι τίποτα σοβαρο και μετα ειναι και θεμα υγιεινης για ολους μας... Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτα τα μικρα σκουπιδακια οπως λες που μοιαζουν με σουσαμακια ειναι 99.9% παρασιτα, οποτε η γατουλα σου θελει αποπαρασιτωση.
Δεν υπαρχει καποιος κινδυνος για εσενα, καλο ειναι ομως να επικοινωνησεις με τον κτηνιατρο σας να σας δωσει την καταλληλη αγωγη

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλώς όρισες στην παρέα μας και να χαίρεσαι τη γατούλα σου! Καλό θα ήταν να πάρεις τη γνώμη κάποιου κτηνιάτρου, γιατί όλοι μας εδώ εικασίες κάνουμε και μιλάμε μόνο από την προσωπική μας εμπειρία. Τα μαυράκια αυτά μπορεί να είναι είτε υπολείμματα ψύλλων (αποπαρασίτωση έχει κάνει η γατούλα?), είτε νεκροί ψύλλοι και τα αβγά τους μετά την αποπαρασίτωση, αλλά μπορεί να προέρχονται και από τα αυτάκια της (μήπως πάσχει από ωτίτιδα?) Όπως και να έχει πάντως θα πρέπει να πάρεις τη γνώμη κτηνιάτρου!
Silva!
Νεοφερμένο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακριβως το ιδιο ειχε η γατα της μαμας μου πολυ προσφατα και με δυο κτηνιατρους που επικοινωνησαμε αλλα και ο γιατρος του φορουμ προτιναν διπλη αποπαρασιτωση. Συνηθως αυτα τα σουσαμακια ειναι αυγα παρασιτων ή ψυλλων οπως ειπε κι η Bijoux. Αν παρεις τη γιατρο σας θα σε συμβουλεψει καταλληλα για τα φαρκαμα που θα χρειαστει η μικρη. Επισης να τη ρωτησεις για τη συχνοτητα που θα πρεπει να της κανεις εξωτερικη και εσωτερικη αποπαρασιτωση.
Silva!
Νεοφερμένο μέλος
τωρα αγχωθηκα..
και μου φαινοταν υγιεστατη, δεν βγαινει καθολου απο το σπιτι παρα μονο στη βεραντα που ειναι μεγαλη και πηδαει απο γλαστρουλα σε γλαστρουλα... η αληθεια ειναι πως τονν σεπτεμβρη που την βρηκα ηταν γεματη ψυλλους αλλα μετα απο την πρωτη επισκεψη στην κτηνιατρο, καθαρισε τελειως 2 μερες αργοτερα και πιστευα πως αυτο ηταν με τους ψυλλους! νομιζω πως δεν θα περιμενω ως τις 10 του μηνος αυριο θα ξαναπαμε! ευχαριστω πολυ!! ...και νομιζα πως ηταν απλα σκουπιδακια... 
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου και από εμένα!Μπράβο που πήρες τη μικρή.
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι πρόκειται για παράσιτα και συγκεκριμένα ταινίες. Είχε και η δική μου γατούλα για ένα διάστημα και το διορθώσαμε εύκολα με αποπαρασίτωση.
Το κολλάνε από βρώση μολυνσμένου ψύλλου. Προφανώς πριν την εξωτερική αποπαρασίτωση έγινε το κακό.
Λοιπόν, καταρχήν είναι λογικό που τα βλέπεις μετά τον ύπνο γιατί η γάτα καθώς κοιμάται χαλαρώνουν οι μύες του σώματός της (και του πρωκτού) και έτσι βρίσκουν ευκαιρία να βγουν. Αυτά που βγαίνουν είναι ουσιαστικά τα αυγά ενός μεγάλου σκουληκιού (ταινία) που τα απελευθερώνει η ίδια στο περιβάλλον. Αυτά τα αυγά είναι κλεισμένα σε ένα "σακουλάκι", αυτό δηλαδή που βλέπεις εσύ και μοιάζει λίγο με σουσαμάκι. Στην αρχή, με το που βγαίνει στο περιβάλλον "κινείται" (όπως θα κινιόταν μια κάμπια, με κινήσεις μπρος-πίσω) και είναι μαλακό (σε αυτή τη φάση μπορεί να τα δεις κολλημένα επάνω στο τρίχωμα της γάτας και γύρω από τον πρωκτό), ενώ μερικά λεπτά μετά την έξοδο από το σώμα της γάτας, παύει να κινείται και γίνεται σκληρό.
Η μόνη αποπαρασίτωση που πιάνει αυτό το είδος παρασίτου είναι το profender που είναι σε μορφή αμπούλας και το βάζεις στον αυχένα και το χαπάκι Drontal. Η αμπούλα κοστίζει 9 ευρώ περίπου ενώ το χάπι 3,5ευρώ και είναι 1 χάπι ανά τέσσερα κιλά σωματικού βάρους.
Τα πέρασα πρόσφατα με τη γατούλα μου
και τα έχω φρέσκα.ΌΜΩΣ θα σε παρακαλούσα να τα έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου και να ρωτήσεις τον/την κτηνίατρό σας να σας πει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

Πάντως δεν είναι τίποτα, φεύγει εύκολα.
Εάν ψάξεις το ίντερνετ για tapeworms ή ταινίες θα βρεις πολλά σχετικά!
Περαστικά σας!!!!
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε χρειαζεται να αγχωνεσαι
Και τωρα πιθανοτατα υγιεστατη ειναι.Οι γατες χρειαζονται τακτικη αποπαρασιτωση απλα, συνηθως καθε μηνα αμπουλα για τα εξωπαρασιτα (ψειρες, ψυλλους κτλ) και καθε τριμηνο για τα εσωπαρασιτα. Αλλα αυτα ολα εξαρτωνται και απο του που μενει η γατα, με τι τρεφεται, αν ερχεται σε επαφη με αλλες γατες κ.α. οποτε θα σε συμβουλεψει η κτηνιατρος σου καλυτερα για τη συχνοτητα.
Silva!
Νεοφερμένο μέλος
σας ευχαριστω πραγματικα πολυ!!! τουλαχιστον τωρα καταλαβα πως ειναι σοβαρο και πρεπει να απαλλαγουμε απο αυτο και οχι να το κοιταω και απλα να απορω!! να ειστε καλα!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool