Ενδοπαράσιτα

Κοίτα να δεις, το διάβασα βιαστικά το αρχικό σου μήνυμα και δεν πρόσεξα κάτι σημαντικό. Ο εμετός με το σκουλήκι στη δικιά σας περίπτωση, έγινε μετά που δώσατε το χάπι. Εγώ νόμιζα ότι ρώταγες γενικά αν έχουμε δει ποτέ σκουλήκι σε εμετό. Οπότε η απάντησή μου δε σε βοηθάει πολύ, καθώς εμείς δώσαμε αγωγή αφού είδαμε το σκουλήκι και μετά δεν είχαμε καθόλου εμετούς.

Όπως και να έχει, μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρό σου για σιγουριά, να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο :)

H αλήθεια είναι ότι δεν της είχα ξαναδώσει χάπι για τα ενδοπαράσιτα εκτός από αυτό για την ταινία και η γατούλα ήταν αδέσποτη οπότε φαίνεται θα είχε διάφορα πραγματάκια μέσα της. Ποιός άλλος τρόπος υπάρχει να τα αποβάλλει εκτός του έμετου και των κακακιων;
Διαλύονται στον οργανισμό της;
Αχ, διαφωτίστε με.
Πάντως τώρα είναι ήσυχη και η κοιλίτσα της που πριν μας φαινόταν φουσκωμένη τώρα είναι ξεπρησμένη.
Θα τον πάρω το βραδάκι τον κτηνίατρο για να έχω μια πλήρη εικόνα της κατάστασης της και από σήμερα (ίσως κάνει εμετό και σήμερα, θα δείξει).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εμετός!

Χμ εγώ ξέρω ότι βγαίνουν νεκρά σκουλήκια στα κακάκια, μετά τη χορήγηση του χαπιού. Δεν ξέρω καθόλου αν μπορεί να γίνει και με εμετό αυτό, αλλά αφού η γατούλα σου είναι οκ δεν πρέπει είναι κάτι ανησυχητικό. Θα σου πει το βραδάκι ο γιατρός και θα ξεαγχωθείς κι εσύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εμετός!

περαστικά να είναι :)

Το ποστ της ελίνα94 που αφορούσε σε απορίες για τα εμβόλια του γάτου της καθώς και οι απαντήσεις που έλαβε, έχουν μεταφερθεί στο αντίστοιχο θέμα:
Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
χθες το γατακι μου εκανε διαρροια και εβγαλε σκουληκια λευκα μακρια πολυ μακρια ηταν.ειναι σοβαρο?????πως μπορω να το αντιμετοπισω.ο κτηνιατρος μου δωσε βερμοξ κανει?

Αν το εξέτασε ο κτηνίατρος, έκανε διάγνωση και έδωσε αγωγή, δεν βλέπω γιατί να μην είναι εντάξυ ..

Καλησπέρα!
Έχει ακούσει ποτέ κανείς ότι η αμπούλα stronghold κάνει και για τα ενδοπαράσιτα;
Όταν πήγα το αδεσποτάκι του έβαλε την αμπούλα για τους ψύλλους και είπε πως αυτή κάνει και για τα ενδοπαράσιτα και παρόλο που είχα παστούλα να του δώσω μου είπε να μην το κάνω.
Γενικά τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον άνθρωπο απλά πρώτη φορά ακούω ότι κάνει και για σκουλήκια το stonghold.

Εν τω μεταξύ επειδή καμία γάτα μου δεν είχε ποτέ θέμα με σκουλήκια δεν το κατέχω το θέμα...
Ο μικρούλης έβγαλε χθες με τα κακά του 2-3 σκουλήκια πολύ λεπτά και λευκά.Αυτό σημαίνει πως είχε και ότι τον ''έπιασε'' το φάρμακο ώστε να τα ξεφορτωθεί;;

Εγω παντως πρωτη φορα το ακουω αυτο, ηξερα πως για τα ενδοπαρασιτα ( τα σκουληκακια αυτα που περιγραφεις και που βγαινουν ετσι κι αλλιως, ειτε εχουν παρει φαρμακο ειτε οχι ), χρειαζεται παστουλα οπως λες, ή καποιο χαπακι για εσωτερικη αποπαρασιτωση. Ξερω πως η αμπουλα που λες ειναι για εξωτερικη αποπαρασιτωση.
Δεν ρωτας και τον γιατρο του φορουμ για να εισαι σιγουρη;

Αγχώθηκα τώρα...Θα ρωρήσω!
Σε ευχαριστώ Bessy!

Καλησπερα παιδια!
Χθες πηγα για εναν ελεγχο τη γιαγιουλα στο γιατρο μου, για να δει πως πανε τα ραμματα κτλ
Αναρρωνει πολυ γρηγορα και ειναι απο τη 2η μερα ζωηροτατη :D
Αναμεσα στα διαφορα που της ελεγξε, μου εδωσε μια παστιλια (ενα τεραστιο χαπι σαν πλαστελινη στην υφη του) για ενδοπαρασιτα γιατι μεχρι τωρα δεν της ειχα δωσει κατι σχετικο.
Μου ειπε να το διαλυσω μεσα στο φαι της, πραγμα που εκανα, εχει γευση κ μυρωδια βοδινου και παρατηρησα οτι στο πισω μερος της συσκευασιας δειχνει σκυλους, πραγμα που σημαινει πως ειναι για σκυλους αλλα κανει και για γατες.
Το θεμα ειναι πως εχω την τροφη με το χαπι αυτο εξω σε μπωλακι απο χθες και δεν το αγγιζει με τιποτα!
Σε φαση που γλειφει λιγο την τροφη στην οποια δεν εχει πεσει σκονη απο το τριμμενο χαπι.. :confused:
Προφανως δεν της αρεσει και το αποφευγει..
Σας εχει συμβει ποτε κατι αντιστοιχο; Τι να κανω; υπαρχει καποιο αλλο χαπι που μπορω να της το δωσω χωρις να το παρει μυρουδια;
εντωμεταξυ αυτο το χαπι το δινεις, λεει, μια φορα και μετα τον επομενο μηνα. Ειναι μια κι εξω.

Υπάρχει το milbemax που είναι για γατούλες και το τρώνε ευχάριστα. Εγώ της το δίνω και το τρώει απ' το χέρι μου ή, αν αυτό δεν πιάσει, της το βάζω μέσα στις κροκέτες της (με 4-5 κροκέτες μέσα, για να είμαι σίγουρη αν θα το φάει, και την ταΐζω κανονικά μετά).

Και το milbemax μια στο τόσο το δίνεις. Το συνηθισμένο είναι μια φορά στους 3 μήνες.

Σε ευχαριστω θερμα!!! ;-D
(αληθεια, ποσο κοστιζει; το βρισκω μονο σε φαρμακεια για ζωακια, ετσι;)

Αν θυμάμαι καλά, κάνει κάπου 4 ευρώ το ένα. Εγώ από πετ σοπ το παίρνω!

Εξαρτάται και απο το βάρος της γάτας. Πρόσφατα, λόγω έλλειψης του Drontal αναγκάστηκα να δώσω 2 milbemax στον Daffy. Και στα ενδοπαράσιτα ανα τρίμηνο.Οχι ανα μήνα.

Εμένα η Άρια είναι 4 κιλά, οπότε παίρνει ένα milbemax. Πόσο ζυγίζει ο Ντάφι καλέ;!

Γεια σας!!!:D το γατάκι μου είναι περίπου 6εβδομάδων... Το πήρα από ένα κτηνιατρείο όπου το έδιναν για υιοθεσία..! Από εκεί μου είπαν ότι είναι εντελώς καλά στην υγεία του κ μου έδωσαν και το βιβλιάριο του. Όταν όμως το έφερα σπίτι παρατήρησα ότι από τον πισινουλη του έβγαινε ένα σκουληκάκι άσπρο γύρω στα 3-4 χιλιοστά... Μου έχει δώσει η κτηνίατρος ένα φάρμακο αποπαρασιτωσης σε μορφή κρέμας να του δίνω αλλά εγώ έχω κάποιες ερωτήσεις... 1)σε πόσο καιρό θα φύγουν τα σκουληκάκια και 2) πρέπει να φοβάμαι μήπως μεταδοθεί κ σε εμάς??? Διότι σε κάποια site διάβασα ότι η μετάδοση από γάτα σε άνθρωπο είναι πιθανή...:( το θέμα είναι ότι μέχρι να καταλάβουμε ότι έχει σκουληκάκια.. Το ανεβάσαμε στους καναπέδες και γυρνούσε και παντού στο σπιτι...πρεπει να φοβάμαι??? συγγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι λίγο χαζές αλλά είμαι καινούρια γατομανουλα....:)

α δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα,δωσε τη παστουλα και ολα οκ!εγω τα δικα μου τα ειχα και στο κεφαλι μου:Pπριν παρουν οτιδηποτε και δεν κόλλησα ποτε τιποτα:D

Σε ευχαριστώ πολύ!! Μακάρι να είναι έτσι για να χαλαρώσω λίγο!! :)Δεν ήξερα τι να πρωτο καθαρίσω!!!! :P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
2η δόση χαπιού για σκουληκάκια

Χαίρετε! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.. Ο κτηνίατρος μου έδωσε χάπια για τα σκουληκάκια για το γατάκι μου.. Το πρώτο μισό χάπι (τόσο αντιστοιχεί στο βάρος του) του το έδωσα αλλά δυστυχώς τη δεύτερη δόση ξεχάστηκα να τη δώσω όταν πέρασαν δύο βδομάδες και τώρα έχουν περάσει 18 μέρες. Θα έχει νόημα να του το δώσω τώρα ή δε θα "πιάσει" που λέμε; Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση: 2η δόση χαπιού για σκουληκάκια

Θα πρεπει να συννενοηθεις με τον κτηνιατρο σου, ισως χρειαστει να την κανεις απο την αρχη την αποπαρασιτωση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back