mariapap1982
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DimitraKapa
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
houlieta
Δραστήριο μέλος

Μόνο τοξόπλασμα μπορούμε να κολλήσουμε, αν η γάτα την έχει φυσικά (και για να εχει πρέπει να τρεφεται με ωμα ζώα που το έχουν) και ναι, κολλάει μέσω κοπράνων.
Αλλά μόνο αν τα πιάσουμε όταν δεν είναι "φρέσκα"...
Εδω θα βρεις πληροφορίες: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Να κάνω μια ερώτηση, ο μόνος τρόπος να κολλησουμε σκουλικακια απο τις γάτες ειναι μέσω των κοπρανων της? Πχ αν εχουμε ακουμπήσει τα περιττώματα της και δεν πλυνουμε τα χέρια μας?
αν εννοεις τα σκουλικια του εντερου (ενδοπαρασιτα) ναι κολλανε σε εμας, πως ακριβως δεν ξερω αλλα δεν εχει να κανει με την επαφη με τα κοπρανα η μεταδοση. συνηθως οταν εχει τετοια σκουλικια η γατα μας βλεπουμε να βγαινουν απ τον πωπο της και να πεθαινουν (σαν σουσαμι γινονται μετα). υποτιθεται οτι μαζι με αυτα βγαινουν και αυγα και τα σκουλικια που θα βγουν απο εκει μπορουν να πανε σε εμας, εφοσον βρισκομαστε στον ιδιο κλειστο χωρο. ειναι πολυ μικροσκοπικα και δεν τα βλεπεις ευκολα. οποτε για να αποφυγουμε τετοια σκηνικα, αποπαρασιτωση αμεση οταν παιρνουμε ζωο απο εξω και τηρηση του προγραμματος που θα μας πει ο κτηνιατρος απο εκει και περα. παντως δεν πρεπει να μεταδιδονται ευκολα, δεν ξερω βεβαια πως διαπιστωνεις οτι εχεις κολλησει κατι τετοιο

το τοξοπλασμα μεταδιδεται (εφοσον το εχει η γατα μας) με επαφη με τα μολυσμενα κοπρανα πρεπει ομως να τα "φαμε" κ ολας. δλδ αν εχει τοξοπλασμα μια γατα και πιασεις τα κοπρανα της μετα απο τουλαχιστον 24 ωρες αφου τα εχει "παραγει" και μετα δεν πλυνεις τα χερια σου και ετοιμασεις κατι να φας και το φας, ε τοτε εχεις πολυ μεγαλες πιθανοτητες να κολλησες

nikolaos p.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η διαρροια ειναι φυσικη οταν παιρνουν αντιπαρασιτικο για τα σκουληκακια. Τωρα για το που ειναι ανορεχτο δεν ξερω να σου πω, δεν μου εχει τυχει μεχρι τωρα...Μία ερώτηση! Ό κτηνίατρος μου έδωσε Banminth για εσωτερική αποπαρασίτωση στο γατάκι μου. Σήμερα του έδωσα την 1η δόση και θα του δώσω άλλες 2 ανά 3 ημέρες. Πότε θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα; (το γατάκι είναι εντελώς ανόρεχτο για παιχνίδι, έχει φούσκωμα και σχετική διάρροια)
Αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι το διαστημα αναμεσα στις δοσεις του φαρμακου, συνηθως σε οσα γατια μου εχω αποπαρασιτωσει μου ελεγαν οι κτηνιατροι καθε 10 μερες οι δοσεις. Μηπως να επαιρνες ενα τηλεφωνο τον κτηνιατρο σου να ρωτουσες μηπως εχει γινει καποιο λαθος;

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω όταν έχουν όντως παράσιτα οι δόσεις είναι τόσο συχνές. Το έχω ξανακούσει. Όταν δεν είναι κάτι τέτοιο εμφανές, αποπαρασιτώνεις ανά 10 μέρες και μετά ανά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Η διαρροια ειναι φυσικη οταν παιρνουν αντιπαρασιτικο για τα σκουληκακια. Τωρα για το που ειναι ανορεχτο δεν ξερω να σου πω, δεν μου εχει τυχει μεχρι τωρα...
Αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι το διαστημα αναμεσα στις δοσεις του φαρμακου, συνηθως σε οσα γατια μου εχω αποπαρασιτωσει μου ελεγαν οι κτηνιατροι καθε 10 μερες οι δοσεις. Μηπως να επαιρνες ενα τηλεφωνο τον κτηνιατρο σου να ρωτουσες μηπως εχει γινει καποιο λαθος;![]()

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Τις προάλλες, πριν μια βδομάδα, εφαρμόσαμε profender στην Άρια μιας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει χάπι.
Χθες ενώ τη χάιδευα ένιωσα στο δέρμα της, ακριβώς πάνω στα 2 σημεία εφαρμογής της αμπούλας, 2 μικρές πληγές, σα χημικό έγκαυμα. Η γούνα είχε αραιώσει λίγο. Ωστόσο οι πληγές δεν ήταν ορατές αν δεν παραμέριζες τη γούνα.
Τρόμαξα λίγο, της έκανα ένα ταμπονάρισμα με χαμομήλι, δεν έδειχνε να την απασχολεί καθόλου, ούτε πονούσε ούτε τίποτα. Επικοινώνησα με την γιατρό, μου είπε ότι δυστυχώς θα της το προκάλεσε το profender, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, παίρνει ούτως ή άλλως μια αντιβίωση για τη στείρωσή της οπότε θα την καλύψει και σε αυτό.
Σήμερα το πρωί η μία απ' τις δύο πληγές έχει καραφλιάσει πολύ περισσότερο, φαίνεται πλέον κανονικά με γυμνό μάτι χωρίς να χρειαστεί να παραμερίσεις τη γούνα και βγάζει και κάποιο διαφανές υγρό, όχι πύον. Επικοινώνησα πάλι με τη γιατρό, θα πάμε το απόγευμα να το δει κι εκείνη αφού το πράμα "σοβάρεψε", είπαμε ότι θα εφαρμόσουμε fucidin και θα κάνουμε μια πλύση με σαπούνι betadin.
Παρόλο που η γάτα δε δείχνει να ενοχλείται, δεν το ξύνει, δεν το γλείφει, δεν πονάει, θεώρησα καλό να ενημερώσω ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα απ' τη χρήση του profender μιας και στις παρενέργειες του σκευάσματος δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο. Το μόνο που αναφέρει είναι μια τοπική και περαστική τριχόπτωση. Ωστόσο παρόλο που το γατί δε φαίνεται να πονάει, όπως είπα, εγώ ξενέρωσα που πήγαμε να της κάνουμε καλό και της κάψαμε το δέρμα. Οπότε θα ξαναγυρίσουμε στα χάπια, χίλιες φορές να παλεύουμε να τα πάρει, χίλιες φορές να αναρωτιόμαστε αν πήρε όλη τη δόση και να κάνουμε ίσως πιο συχνή προληπτική αγωγή, παρά να της ξανακάνουμε τέτοια ζημιά.
Εύχομαι να είναι όντως από το profender και μόνο, να είναι περαστικό, να μην την ταλαιπωρήσει πολύ.
Να ρωτησω αυτα σαν πληγές που έλεγες ειναι στο σημειο που ειχες βαλει την αμπουλα; Γιατι και μενα εχει περιπου ενάμιση μηνα που εχει μια μικρη πληγουλα οπως αυτο που περιγράψεις ακριβως αλλα στο ποδι. Τελικα αυτα που έλεγες εχουν φύγει και βγήκαν ξανα τρίχες;
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Δεύτερη μέρα σήμερα παρατηρώ τον γατούλη να βρίσκει στο μπαλκόνι κάτι σαν αυτό:
https://2.bp.blogspot.com/-LDiuILUsV...DV-T1U/s1600/Hypoderma_bovis_larvae_young.jpg
Υπάρχει περίπτωση να το βγάζει αυτός να έχει κανένα παράσιτο και να το βγάζει με εμετό;
Γενικά είναι πολύ καλά, με όρεξη και ενεργείται κανονικά
Απλά δεν ξέρω τι μορφή έχουν τα ενδοπαράσιτα γιατί δεν είχε ποτέ του και ανησύχησα που τα βρήκα 3 φορές να παίζει μαζί τους.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολυ, μαλλον τα φυτα της γειτόνισσας εχουν τα θεματακια τους.
Καθησυχαστικα ο χαζομπαμπας

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
Οπως θα εχετε διαβασει καποιοι φιλοξενω ενα αδεσποτο γατακι ενος μηνος περιπου.
πριν 3 μερες του εδωσα παστα banmith για τα ενδοπαρασιτα αλλα σημερα παρατηρησα στο πωπουδακι του ενα πραγμα σα παχια λευκη γραμμη 1 εκατοστο περιπου. ειναι ενδοπαρασιτο?
δεν ηταν σα κοκκος ρυζιου οπως εχω διαβασει.
ειναι δυνατον ενω του εδωσα παστα, και μαλιστα κατα λαθος λιγο παραπανω απο οσο επρεπε, να εχει θεμα?
δεν μπορω να του ξαναδωσω αμεσως απο οσο ξερω.
θα προσπαθησω να βρω στο τηλ τη γιατρο αλλα πειτε μου αν ξερετε κατι.
ευχαριστω
υ.γ. παντως τα κ@κακια του τα παρακολουθω εξαρχης και ηταν φυσιολογικα δεν ειχε κατι τετοιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Για σκουληκάκι μοιάζει όπως το περιγράφεις. Να ξέρεις πάντως στην banmith δεν αρκεί η μιά δόση, πρέπει συνολικά να πάρει από 1 εκατοστό για 3 φορές. Τόσο μου είχαν πει εμένα για την Μελίνα. Ακόμα και μετά την δεύτερη δόση, έβγαζε ακόμα τέτοια από το πωπάκι της...Καλησπερα.
Οπως θα εχετε διαβασει καποιοι φιλοξενω ενα αδεσποτο γατακι ενος μηνος περιπου.
πριν 3 μερες του εδωσα παστα banmith για τα ενδοπαρασιτα αλλα σημερα παρατηρησα στο πωπουδακι του ενα πραγμα σα παχια λευκη γραμμη 1 εκατοστο περιπου. ειναι ενδοπαρασιτο?
δεν ηταν σα κοκκος ρυζιου οπως εχω διαβασει.
ειναι δυνατον ενω του εδωσα παστα, και μαλιστα κατα λαθος λιγο παραπανω απο οσο επρεπε, να εχει θεμα?
δεν μπορω να του ξαναδωσω αμεσως απο οσο ξερω.
θα προσπαθησω να βρω στο τηλ τη γιατρο αλλα πειτε μου αν ξερετε κατι.
ευχαριστω
υ.γ. παντως τα κ@κακια του τα παρακολουθω εξαρχης και ηταν φυσιολογικα δεν ειχε κατι τετοιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
τη δευτερη δοση ομως λεει μετα απο 2 βδομαδες, δεν μπορω να το δωσω απο τωρα, μισο κιλο ειναι το μικρο ολο κι ολο.
θα το παρακολουθω και θα τηλ και στη γιατρο.
ευχαριστω για την απαντηση

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η δική μου κτηνίατρος μου είχε πει ανά διάστημα 10 ημερών. Πάντως θα βγαίνουν μέχρι να μην βγαίνουν άλλα.α καταλαβα.
τη δευτερη δοση ομως λεει μετα απο 2 βδομαδες, δεν μπορω να το δωσω απο τωρα, μισο κιλο ειναι το μικρο ολο κι ολο.
θα το παρακολουθω και θα τηλ και στη γιατρο.
ευχαριστω για την απαντηση![]()
Μπορεί στην επόμενη δόση να μην βλέπεις πια άλλα.

rouli726
Δραστήριο μέλος
πριν μιαμιση βδομαδα εδωσα στον μικρο την τελευταια δοση banmith αλλα σημερα ειδα παλι 1-2 μικρα σκουληκακια στο πωπουδακι του.
η γιατρος που το ειχα παει μου ειχε πει πως επειδη ηταν ηδη 2 μηνων δεν αρκουσε απολυτα το banmith αλλα να του το δωσω ως το τελος να δουμε.
μηπως ξερετε ποσο ειναι το μικροτερο χρονικο διαστημα ωσπου να μπορω να του δωσω χαπακι?
μαλλον θα τηλ στη γιατρο να μου πει, δεν προκειται να του δωσω τιποτε απο μονη μου, απλως δεν βρισκω πουθενα στο ιντερνετ αυτη την πληροφορια, το μινιμουν διαστημα δλδ.
επισης ξερετε αν υπαρχει προβλημα που ο μικρος κυκλοφορει στο σπιτι? δεν γντ να τον εξορισω παλι στο μπαλκονι, θα κλαιει. υπάρχει περιπτωση να παθουμε εμεις καμμια μολυνση? γτ λογικο ειναι ο μικρος να ανεβαινει σε κρεβατι και καναπεδες και καρεκλες..
τις τουαλετες με τη σαντι τις εχω σε χωριστα δωματια και απο οτι πιστευω δεν τις μπερδευουν. δεν εχω δει τπτ στη σαντι και τις εχω κανει προσφατα αποπαρασιτωση αλλωστε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσο για το χρονικό διάστημα που ρωτάς απ΄όσο ξέρω μετά από τόσες μέρες μετά την banmith μπορείς πλέον να του δώσεις το αντίστοιχο για το βάρος τουυ χαπάκι και μετά από ένα μήνα πάλι αν χρειαστεί (αλλά αυτά θα σου τα πει καλύτερα η κτηνίατρός σας).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool