Ενδοπαράσιτα

• Thread starter Thread starter rouli726
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ευχαριστω πολυ μαρια, ησυχασα λιγακι.

απλως φοβαμαι οτι επειδη βιαστηκα να δωσω banmith επειδη νομιζα πως ειναι πολυ μικροτερο απο οτι ειναι, δεν καλυφθηκε οσο θα επρεπε και δεν πεθαναν τα σκουληκια. θα παρω τηλ και τη γιατρο κι αν ειναι οκ οπως τα λες θα του δωσω αμεσα χαπακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημέρα!!!
Εδώ και μια εβδομάδα έχω υιοθετήσει ένα γατάκι που βρήκα στο δρόμο. Το πήγα σε κτηνίατρο και μου είπε πως είναι περίπου 1 μήνα και υγιέστατο. Μου είπε πως πρέπει να το ψεκασω με σπρέι για τους ψύλλους και τις ψείρες πράγμα το οποίο έκανα πριν 3-4 ημέρες. Επίσης με συμβούλευσε να του δίνω λιωμένη κονσέρβα και όχι γάλα που του έδινα και είχε αρχίσει να έχει διάρροια.
Το γατάκι έχει από χθες που είναι πολύ χάλια. Έχει πρηστεί ο πρωκτος του και δεν σταματάει η διάρροια. Μια γνωστή με ρώτησε αν έχει πρηστεί η κοιλιά του και ότι θα χρειαστεί μια πάστα για τα παράσιτα. Γνωρίζει μήπως κανείς τι μπορεί να συμβαίνει και όντως μπορεί να προκληθεί τέτοιο πρόβλημα εξαιτίας παρασιτων και σκουληκιών εντέρου;;;

Σας ευχαριστώ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, διάρροια μπορεί να προκύψει από παράσιτα. (Αλήθεια βλέπεις σκουληκάκια στη διάρροια; ) Ωστόσο επειδή είναι και σε ευαίσθητη ηλικία, καλό θα ήταν να το ξαναδεί ο γιατρός μάλλον. Εφημερεύει κάποιο κτηνιατρείο στην περιοχή σας; Είναι και Κυριακή αύριο... :/:

Όχι δεν έχω παρατηρήσει για να ξέρω σίγουρα. Δεν είχα ποτέ ξανά γάτα και φοβάμαι πολύ μην πάθει κάτι. :-(
Αυτό για τα παράσιτα η κυρία στο πετ μου το είπε, ο κτηνίατρος ούτε λόγος! :@
Μίλησα με άλλο κτηνίατρο και μου είπε να του δώσω μικρή δόση από ένα φάρμακο -δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιο- που είναι για διάρροια για τους ανθρώπους. Ουφ...δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Νομίζω banmith δίναμε εμείς. Είναι ειδική πάστα για μωρά γατάκια.
Τώρα για ανθρώπινο φάρμακο δεν ξέρω. Θα κάνω μια ερώτηση σε φίλους κτηνίατρους.

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!
Ελπίζω να μην έχει κάτι το γατάκι μου. Θα φροντίσω να βρω γιατρό αύριο!

Aυτό θα ήταν το καλύτερο. Ή κάποιος με εμπειρία σε μεγάλωμα γατομωρών να σε συμβούλευε. Είναι ευαίσθητα πολύ σε αυτήν την ηλικία μωρέ και θέλουν προσοχή... Αν έχω νέα θα ενημερώσω εδώ. Περαστικά να είναι! :flowers:

καλημέρα.
η διάρροια μπορεί να είναι και από το γάλα. δεν σταματάει εύκολα.
εγώ όταν πήρα το μικρό που το βρήκα κι εγώ αδέσποτο 1μισή μηνών, επειδή ήταν λαίμαργο κι έτρωγε από ότι έτρωγα, λίγο μεν αλλά τσίμπαγε, έπαθε διάρροια κι έκανε περίπου 1 μήνα να του περάσει.

σε κάθε περίπτωση πήγαινέ το σε γιατρό.
εντύπωση μου κάνει που δεν σου είπε για τα ενδοπαράσιτα-σκουληκάκια, γτ είναι το πιο πιθανό το να έχει ένα αδέσποτο γατάκι.
το φάρμακο που δίνουν στα μικρά για τα σκουλήκια είναι μόνο το banmith που είναι σε μορφή πάστας σε σωληνάριο, επειδή τα άλλα φάρμακα είναι σε χάπι κι είναι για πάνω από 2-2μιση μηνών.

εκτός από τη διάρροια η διάθεσή του πώς είναι? τρώει με όρεξη?παίζει? βέβαια σε αυτή την ηλικία ρίχνουν και πολύ ύπνο γενικά.

καλή τύχη κι εύχομαι να πάνε όλα καλά.
η κτηνίατρος μου είχε πει πως σε αυτή την ηλικία είναι πολύ μικρά για να έχουν κολλήσει κάτι πιο σοβαρό από το δρόμο, οπότε μην ανησυχείς.
απλώς πήγαινέ το πάλι σε γιατρό για μια επανεξέταση. αν μπορείς μάλιστα πήγαινέ το σε κάποιον διαφορετικό, απλώς για διπλοτσεκάρισμα ότι δεν τους έχει ξεφύγει κάτι.

Η φίλη κτηνίατρος μου είπε από διατροφή να πάρεις gastrointestinal ή i/d της hills. Ή μπορείς να τους δώσεις βρασμένο στήθος κοτόπουλο με ζουμί από ρύζι λαπά. Μικρά και συχνά γεύματα, όχι μεγάλες ποσότητες και κόψε το γάλα, όπως λέει κι η Έφη μπορεί να οφείλεται η διάρροια σε αυτό. Αυτή τη διατροφή πρέπει να την κρατήσετε 5 μέρες, πολλές φορές αντιμετωπίζεται μόνο με διατροφή η διάρροια. Αν είναι πολύ "νερουλή" η διάρροια πρέπει να δώσεις flagyl 125mg/5ml σιρόπικαι από αυτό θα δίνεις 0,3-0,4ml με σύριγγα. Ωστόσο αν έχεις τη δυνατότητα να το δει γιατρός είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, άλλο η κλινική εξέταση κι άλλο οι συμβουλές εξ αποστάσεως! Και πάλι περαστικά!

Xαπι για ενδοπαράσιτα

Καλησπέρα :) Εχω έναν γατούλη 9 μηνων περιπου.Σήμερα πήραμε χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα,του χορήγησα το μισό.Μήπως θα έπρεπε να του το δώσω ολόκληρο;Δεν θυμαμαι τα κιλά του καθώς έχει καιρό από την τελευταια μας επίσκεψη στον κτηνίατρο.Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει;

Απάντηση: Xαπι για ενδοπαράσιτα

Καλημέρα ! Το χάπι γράφει πάνω για πόσα κιλά γατί είναι. Ας πούμε το drontal που δίνω εγώ λέει ότι το κάθε χάπι είναι για 4 κιλά . Εμένα που ο γάτος είναι 6 κιλά του δίνω 1 1/2 χάπι . Αν θέλεις να τον ζυγίσεις ανέβα σε μία ζυγαριά με τον γατούλι και στη συνέχεια ανέβα μόνη σου . Η διαφορά είναι τα κιλά του .

Κααλησπερα σας, να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα σκουληκια.... ενα γατακι μωρο που εχουμε εκανε εμετο και εβγαλε ενα μακρυ πραγμα σαν μακαρονι και ηταν ζωντανο...στα κοπρανα του ομως δεν εχει παρατηρηθει κατι....τωρα πηραμε να του δωσουμε αλοιφη....πιστευετε αν ειναι επικινδυνο? Μας ειπαν οτι ειναι ασκαριδες και οτι κολλανε ολα τα γατια και μαζι και οι ανθρωποι...ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επικίνδυνο είναι αν το αφήσεις χωρίς να το δει κτηνίατρος. Εκείνος είναι που θα ορίσει και το είδος αποπαρασίτωσης που θα του γίνει, αφού είναι μωρό και χρειάζεαι προσοχή. Σίγουρα όμως χρειάζεται θεραπεία, γιατί τα παράστια(σκουλήκια) αποδυναμώνουν κάθε οργανισμό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ευχαριστώ πολύ! μας έδωσε πάστα ο κτηνίατρος για μωράκια... και μας είπε ότι πρέπει να δώσουμε και σε όλα που είναι μαζί. πφφφ τα ζουζουνάκια μωρεεε!

Απλώς ακολούθα τις οδηγίες του γιατρού και θα είναι όλα τους μια χαρά.:)
Να τα χαίρεσαι τα ζουζούνια
301076f2bd6g6554_2.gif

Γεια σας παιδια, εχω μια γατα η οποια εδω και καμποσο καιρο οπου καθεται αφηνει κατι σκουληκακια ανοιχτο καφε προς μπεζ σε μεγεθος σουσαμιου. Πηραμε λοιπον απο το φαρμακειο vermox χαπακια να της δωσουμε αλλα δεν ειμαι σιγουρη για τη δοση που πρεπει να παρει. Μηπως ξερει καποιος ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλη μου φιλη,αυτο ΜΟΝΟ κτηνιατρος μπορει να στο πει.Παιζει ρολο το βαρος της γατας σου.
Μην παιζεις με την υγεια της γατουλας σου.Πηγαινε σε εναν κτηνιατρο να σου πει.:)
Επισης αυτο το φαρμακο ποιος σου το συστησε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back