Ενοίκιο VS γάτα

shadowdancer

Δραστήριο μέλος

Η shadowdancer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 472 μηνύματα.
Λοιπον...θα ηθελα να ρωτησω το εξης....τοσο για να μαθω και να κοιμαμαι ηρεμα τα βραδυα...οσο και για να πιανω στον υπνο ολους οσους μου την λενε:mad:....

Ολοι εσεις βρε παιδια που εχετε γατα (και οι περισσοτεροι μαλιστα περισσοτερες απο μια) φυσικα δεν μενετε και ολοι σε δικα σας σπιτια για να κανετε οτι θελετε.....Οι περισσοτεροι νοικιαζετε..ετσι?
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.Πως σας αφηνουν οι ενοικιαστες να εχετε ζωα στο σπιτι..? και αν οχι πως τους πειθετε???? Γιατι καποια στιγμη και γω θα νοικιασω σπιτι και φυσικα θα θελω να παρω τον γατουνο μου μαζι....."αμ δε " μου λενε οι γνωστοι μου...."που θα πας με τη γατα να νοικιασεις σπιτι? θα σε πεταξουν εξω και σενα και αυτη"...."μα υπαρχει νομος, τους λεω, που επιτρεπει ζωα στο σπιτι" ..." και τι μ' αυτο ... το σπιτι ειναι του ενοικιαστη και κανει οτι θελει....το πολυ πολυ να σε διαλοστειλει και να σου πει να πας να βρεις αλλου σπιτι"
Και για να πω την αληθεια οταν ψαχναμε σπιτι να νοικιασουμε για την αδερφη μου οταν αρχισε να σπουδαζει ,το πρωτο που ρωτουσαν ολοι ειναι οτι απαγορευονται τα μουσικα οργανα και τα ζωα.....
Εσεις τι κανετε βρε παιδια? τι τους λετε.....? Ειναι μια απορια που μου δημιουργει πολυ αγχος και δεν το αντεχω αυτο το πραγμα...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ'οτι ξερω επιτρεπεται βαση νομου να εχεις 2γατες μεσα σε σπιτι αρκει να τηρουνται οι κανονες υγιεινης.εγω δεν ρωτησα καν,απο τη στιγμη που το σπιτι ειναι-και θα τους παραδωθει-καθαρο ειναι δικη μου υποθεση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ'οτι ξερω επιτρεπεται βαση νομου να εχεις 2γατες μεσα σε σπιτι αρκει να τηρουνται οι κανονες υγιεινης.εγω δεν ρωτησα καν,απο τη στιγμη που το σπιτι ειναι-και θα τους παραδωθει-καθαρο ειναι δικη μου υποθεση.

Του ειπες οτι θα εχεις ζωο?:hmm:

Δεν ειχα τοτε,μετα τις πηρα και δεν ρωτησα,σιγα μην δωσω κι αναφορα.

Εγω νοικιαζω 2αρι ως φοιτητρια και απο την αρχη που ειδα το σπιτι ειπα στον ιδιοκτητη αν εχει προβλημα και μου ειπε κανενα!Δεν ξερω να σου πω....Τι τους ενοχλει η γατα?Να πω ο σκυλος κανει θορυβο και χεζει χαμω...Η γατα εχει αμμο,και δεν γαβγιζει! Να τους την λες με το νομο....Απαγορευεται αυτο που κανουν....

Δεν ειχα τοτε,μετα τις πηρα και δεν ρωτησα,σιγα μην δωσω κι αναφορα.

Σωστηηηηηη!!!!:up:

Ουτε εγω ειπα για το 2ο ουτε για τα μωρα οταν βρηκα και φιλοξενησα!Αυτο ελειπε να μου απαγορευσουν να σωσω νεογεννητα γατακια επειδη εχουν καλο!

Πάνω σ αυτό το ζήτημα είχε κάνει μια εκπομπή το "παρα τρίχα" όπου μιλούσε κάποια δικηγόρος κ εξηγούσε ότι είναι παράνομο να σου απαγορεύουν (με τάχα κανονισμό της πολυκατοικίας) να έχεις μέχρι κ 2 ζώα στο διαμέρισμα σου. Δεν θυμάμαι σε ποια από τις εκπομπές ήταν για να πάρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο κ να αποστομώσεις όσους σου λένε βλακείες μπορώ όμως να βάλω το λινκ της εκπομπής κ ίσως να τους στείλεις ένα μειλ να σου δώσουν διευκρυνήσεις αν κ νομίζω ότι η μία από τις κοπέλες που κάνουν την εκπομπή είναι κ μέλος του mycat

Εγω νοικιαζω 2αρι ως φοιτητρια και απο την αρχη που ειδα το σπιτι ειπα στον ιδιοκτητη αν εχει προβλημα και μου ειπε κανενα!Δεν ξερω να σου πω....Τι τους ενοχλει η γατα?Να πω ο σκυλος κανει θορυβο και χεζει χαμω...Η γατα εχει αμμο,και δεν γαβγιζει! Να τους την λες με το νομο....Απαγορευεται αυτο που κανουν....

Το ξερω βρε Ελενα(ειμαστε και συνονοματες:P) αυτοι δεν το ξερουν και κανουν του κεφαλιου τους και μου σπανε και τα νευρα....Οφου δεν αντεχω...θα αλλαξω πλανητη!!:D

Το ξερω βρε Ελενα(ειμαστε και συνονοματες:P) αυτοι δεν το ξερουν και κανουν του κεφαλιου τους και μου σπανε και τα νευρα....Οφου δεν αντεχω...θα αλλαξω πλανητη!!:D
Αμ το αλλο!Πηγα τα γατουνια μου στο γιατρο και ηταν ενας μουρτζοβλαχος εκει που ειχε φερει τη σκυλα του και αρχισε να λεει οτι δεν υπαρχει χειροτερο ζωο απο τη γατα οτι ορμαει ενω ο σκυλος οτι κι αν του κανεις δεν θα ορμηξει καθολου κτλ!ΕΛΕΟΣ! Τα νευρα μου......:mad:

Πάνω σ αυτό το ζήτημα είχε κάνει μια εκπομπή το "παρα τρίχα" όπου μιλούσε κάποια δικηγόρος κ εξηγούσε ότι είναι παράνομο να σου απαγορεύουν (με τάχα κανονισμό της πολυκατοικίας) να έχεις μέχρι κ 2 ζώα στο διαμέρισμα σου. Δεν θυμάμαι σε ποια από τις εκπομπές ήταν για να πάρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον νόμο κ να αποστομώσεις όσους σου λένε βλακείες μπορώ όμως να βάλω το λινκ της εκπομπής κ ίσως να τους στείλεις ένα μειλ να σου δώσουν διευκρυνήσεις αν κ νομίζω ότι η μία από τις κοπέλες που κάνουν την εκπομπή είναι κ μέλος του mycat

Δικηγορος εεεεε......μαλιστα...για κατσε να τα πω στην αδερφη μου που σπουδαζει και νομικη και μου λεει κουραφεξαλα οτι ο ενοικιαστης εχει δικιο γιατι του ανηκει το σπιτι (βεβαια δεν την εχει τελειωσει ακομα)....μου αραδιαζει εκει ενα σωρο νομους και τι να πεις μετα...
Και η πλακα ειναι οτι καθε φορα που τσακωνομαστε γι'αυτο το θεμα στο τελος της λεω..."Καλα εσυ τι σπουδαζεις δικηγορος...θα σε εχω μαζι μου οταν ειναι να νοικιασω σπιτι και θα με υπερασπιζεσαι"....Και μου λεει "Εγω θα υπερασπιζομαι το δικαιο ..οχι τα συμφεροντα της αδερφης μου":lol:

Αμ το αλλο!Πηγα τα γατουνια μου στο γιατρο και ηταν ενας μουρτζοβλαχος εκει που ειχε φερει τη σκυλα του και αρχισε να λεει οτι δεν υπαρχει χειροτερο ζωο απο τη γατα οτι ορμαει ενω ο σκυλος οτι κι αν του κανεις δεν θα ορμηξει καθολου κτλ!ΕΛΕΟΣ! Τα νευρα μου......:mad:

Να του πεις να παει να κοιταχτει σε κανα ψυχιατρο...και αυτος και ολοι οσοι τα εχουν παιξει τωρα τελευταια...και δεν ειναι και λιγοι...θα πλουτισουν οι ψυχιατροι....:lol:

Δικηγορος εεεεε......μαλιστα...για κατσε να τα πω στην αδερφη μου που σπουδαζει και νομικη και μου λεει κουραφεξαλα οτι ο ενοικιαστης εχει δικιο γιατι του ανηκει το σπιτι (βεβαια δεν την εχει τελειωσει ακομα)....μου αραδιαζει εκει ενα σωρο νομους και τι να πεις μετα...
Και η πλακα ειναι οτι καθε φορα που τσακωνομαστε γι'αυτο το θεμα στο τελος της λεω..."Καλα εσυ τι σπουδαζεις δικηγορος...θα σε εχω μαζι μου οταν ειναι να νοικιασω σπιτι και θα με υπερασπιζεσαι"....Και μου λεει "Εγω θα υπερασπιζομαι το δικαιο ..οχι τα συμφεροντα της αδερφης μου":lol:
Τα ζωακια να υπερασπιζεται!

αχ μπραβο ελενη για το θεματακι που ανοιξες!!γιατι απο σεπτεμβρη θα ψαχνω και 'γω σπιτι και φοβαμαι οτι δεν θα μου νοικιασουν σπιτι με την γατα!!

αχ μπραβο ελενη για το θεματακι που ανοιξες!!γιατι απο σεπτεμβρη θα ψαχνω και 'γω σπιτι και φοβαμαι οτι δεν θα μου νοικιασουν σπιτι με την γατα!!

Εμενα με ελουζε κρυος ιδρωτας και μονο με την σκεψη....Αλλα εφοσων υπαρχει νομος μην φοβασε τιποτα...και στο κατω κατω μην το αναφερεις καν και αμα σε δει πες οτι την πηρες μετα και ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ....Τι να πω και γω..καλη τυχη;)

Εμενα με ελουζε κρυος ιδρωτας και μονο με την σκεψη....Αλλα εφοσων υπαρχει νομος μην φοβασε τιποτα...και στο κατω κατω μην το αναφερεις καν και αμα σε δει πες οτι την πηρες μετα και ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ....Τι να πω και γω..καλη τυχη;)

οι δικοι μου μου ειπαν οτι απο την αρχη θα πουμε οτι εχω γατα!!
και ενταξει ολα καλα με τους νομους αλλα αν ο αλλος δεν θελει ζωο στο σπιτι του??δεν μπορεις να τον υποχρεωσεις με τον νομο...:/:

Κοιτά αν θυμάμαι καλά η συγκεκριμένη δικηγόρος είχε επικαλεστεί τους νόμους που υπάρχουν από την Ε.Ε κ στους οποίους η Ελλάδα πλέων οφείλει να υπακούει
οι δικοι μου μου ειπαν οτι απο την αρχη θα πουμε οτι εχω γατα!!
και ενταξει ολα καλα με τους νομους αλλα αν ο αλλος δεν θελει ζωο στο σπιτι του??δεν μπορεις να τον υποχρεωσεις με τον νομο...:/:
Μ αυτή τη λογική ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος μπορεί να μη θέλει κ τα παιδιά ή να μισεί τις μελαχρινές κ να μην τις θέλει σπίτι του, αυτό που θα γίνει είναι ότι θα προφασισθείς κάποιο λόγο κ θα διαλέξει κάποιον άλλο για ενοικιαστεί αλλά νομικά δεν ισχύουν αυτά που λένε ότι το καταστατικό της πολυκατοικίας απαγορεύει τα ζώα

ξερω οτι δεν ισχυει αυτη η απαγορευση αλλα απο 'κει και περα δεν μπορουμε να υποχρεωσουμε κανεναν!!απλα απο κει και περα μακαρι ο ενοικιαστης να αγαπαει τα ζωα!:/:

Μ αυτή τη λογική ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος μπορεί να μη θέλει κ τα παιδιά ή να μισεί τις μελαχρινές κ να μην τις θέλει σπίτι του, αυτό που θα γίνει είναι ότι θα προφασισθείς κάποιο λόγο κ θα διαλέξει κάποιον άλλο για ενοικιαστεί αλλά νομικά δεν ισχύουν αυτά που λένε ότι το καταστατικό της πολυκατοικίας απαγορεύει τα ζώα

Με κάποια επιφύλαξη, νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης δικαιούται να σου θέσει ως όρο στο συμφωνητικό να μην έχεις ζώο: σου παραχωρεί τη χρήση, αλλά έχει δικαίωμα να ορίζει τι θα περιλαμβάνει αυτή η χρήση. Γι' αυτό π.χ. σου απαγορεύει να κάνεις αλλαγές χωρίς την άδειά του, να το υπενοικιάζεις, να το κάνεις μπαρμπουτιέρα:P κ.λπ. Αλλά καλύτερα να μας τα πει κάποιος δικηγόρος.

Αυτό που αναφέρθηκε, αφορά μόνο τον κανονισμό της πολυκατοικίας.

shadowdancer, μην απελπίζεσαι, δεν είναι όλοι κολλημένοι.:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back