Εντερεκτομή και επακόλουθα!

Αλίκη δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την μέθη, είναι πιθανότερο να προκλήθηκε από αυτήν ο εμετός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως στην αρχή περπατούσε τώρα δεν μπορεί πέφτει είναι τελείως εξαντλημένο απο την ώρα που έκανε εμμετό.Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι φυσιολογικό.Μόλις με πήρε ο γιατρός η αιματολογικές βγήκανε καλές τα ηπατικά της εξακολουθούνε να είναι ανεβασμένα και μου είπε να μην την ξαναταίσω για σήμερα και να την πάω αύριο το πρωί να την βάλουνε στον ορό για ένα 24ωρο για παρακολούθηση.Αλλά θα σηκώσει δεύτερη μέθη το ζώο μου μέσα σε δύο 24ωρα?Πείτε μου λίγο τη γνώμη σας πιστεύετε ότι κυνδινεύει ακόμα η γατούλα μου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλά θα σηκώσει δεύτερη μέθη το ζώο μου μέσα σε δύο 24ωρα?Πείτε μου λίγο τη γνώμη σας πιστεύετε ότι κυνδινεύει ακόμα η γατούλα μου?
Γιατί όμως να γίνει κι άλλη μέθη, για να της βάλουν τον ορό; Δεν νομίζω πως θα χρειαστεί, δεν γίνεται κάθε φορά που ένα ζώο χρειάζεται να του βάλουν πεταλούδα για ορό ή να του πάρουν αίμα να γίνεται νάρκωση. Απλά κοίτα να την κρατάς καλά κι όσο γίνεται ακίνητη μέχρι να μπει η πεταλούδα, στην ανάγκη πάρε μαζί σου και κάποιον φίλο ή φίλη να σε βοηθήσει.
Στο θέμα του εμμετού τώρα, την στιγμή που οι εξετάσεις της είναι καλές μπορεί να φταίνε αρκετά πράγματα που κάνει εμμετό. Αρχικά βέβαια η νάρκωση που έφαγε το πρωί, για τις άλλες φορές θα σου έλεγα να τους πεις να κοιτάξουν μήπως έχει κάποια ευαισθησία στο στομαχάκι. Το είχε πάθει ένας γάτος μου και κάθε πρωί πριν τον ταίσω, του έδινα ένα χαπάκι για το στομάχι. ΄Οχι το ζαντάκ βέβαια, νομίζω tagamet το έλεγαν και έπαιρνε 1/4 κάθε πρωί, από τότε δεν ξαναείχαμε θέμα με εμμετούς.
Επίσης οι γάτες κάνουν εμμετό όταν μαζεύονται τριχούλες στο στομαχάκι τους που τις καταπίνουν όταν πλένονται. Ειδικά τέτοια εποχή που η τριχόπτωση είναι στα ύψη το θεωρώ πολύ πιθανόν.
Αύριο λοιπόν που θα την πάς, να τους πεις και όλα αυτά να κοιτάξουν και να έχουν υπ' όψιν τους και να κάνουμε όλοι μας θετικές σκέψεις να πάνε όλα καλά και να την πάρεις πίσω σημαντικά καλύτερα απ' ότι θα τους την αφήσεις. Της αξίζει της καημενούλας μετά από τόση ταλαιπωρία.:/:

Η γατούλα μου δεν κάθεται με τίποτα να της βάλουνε ορό είναι υπερβολικά δύσκολη γάτα.Και ο γιατρός σήμερα δεν ήθελε να της κάνει μέθη αλλα δεν κατάφερε να της πάρει αίμα αλλιώς και αναγκάστηκε.Εντομεταξύ δεν έχει κάνει ακόμα κακάκια και απορώ με αυτή την αδυναμία και τη ζαλάδα πως θα τα κάνει?Έχει πάει 4 φορές στην άμμο απλά κάθεται και φεύγει παραπατόντας.Ο γιατρός μου είπε και το πρωί και τώρα που μιλήσαμε στο τηλ ότι μπορεί να είναι σκληρά αλλά είναι στην άκρη του εντέρου έτοιμα να βγούνε.Αλλά πως θα βγούνε δεν έχει δύναμη το καημένο να σπρώξει!!Σήμερα είναι η έβδομη μέρα που δεν κάνει κακά από την προηγούμενη δευτέρα δηλαδή που της κάνανε ακτινογραφία και το έντερο ήτανε άδειο.Όμως όλη τη βδομάδα εκτός από εχθές και σήμερα την τάιζα συνέχεια!Και αν ξανακάνει κοπρόσταση καήκαμε!!!πφφφ κοντεύω να σκάσω!!!

Απλά αύριο που θα την ξαναπάς για ορρό και παρακολούθηση, ενημέρωσε το γιατρό και ρώτα για το ενδεχόμενο να της δώσει κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα ή κλίσμα να τη βοηθήσει να ενεργηθεί. Γιατί μένοντας πολλές μέρες τα κόπρανα χωρίς διέξοδο, αφυδατώνονται, σκληραίνουν και ενδέχεται πάλι να αρχίσει να δυσκολεύεται.
Άντε βρε παιδί μου, τόσα βάσανα το ταλαίπωρο... Κι εσύ βασανίζεσαι, αλλά εύχομαι σύντομα να δεις καλά αποτελέσματα (πάλι καλά που βρέθηκαν κι αυτοί οι καλοί άνθρωποι και σου στάθηκαν, είτε γιατροί είτε φίλοι) κι έτσι να ανέβει κι η δική σου ψυχολογία.
Όσο για εκείνους που σε απογοήτευσαν, για την ώρα μην αφιερώνεις χρόνο σκέψεις γι αυτούς, αλλά επικεντρώσου στη γατούλα σου να πάνε όλα καλά και να'ναι περαστικά.:flowers:

Έχω τρελό άνχος και τρελό δίλλημα!Πέρα του προβλήματος με τα κόπρανα η γάτα μου όπως είπα και παραπάνω για να μπει στον ορό χρειάζεται να της κάνουνε μέθη για να καθίσει να την τρυπήσουν.Αλλά δεν θα κυνδινέψει αν της ξανακάνουνε μέθη δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο?Άσε που της έδωσε και στεντόν για να χαλαρώσει ο εγκέφολος και να της ανοίξει η όρεξη και είναι τελείως μαστουρωμένη ακόμα!Δεν ξέρω τι να κάνω μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!!Βοηθήστε με πείτε μου τις γνώμες σας!Το ζώο μου είναι πολύ ταλαιπωρημένο με εμμετούς με αφαγία θα αντέξει κ άλλη μέθη??Από την άλλη αν την αφήσω σπίτι να φάει αποκλείεται και θα εξαντληθεί ακόμα πιο πολύ θα κυνδινέψει και το συκώτι της.Είμαι σε αδιέξοδο!!

Τι να σου πω.. Η μέθη δεν είναι σαν την κανονική νάρκωση βαρειά. Αν ήταν το ίδιο, θα απαιτούσε πριν προεγχειριτικό έλεγχο.
Ο γιατρός θα ξέρει περισσότερα..

Εγώ επειδή ξέρω τη γάτα μου λέω ότι θα χρειαστεί σίγουρα!Τώρα αν δεν κάνει δε ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε...

Η γατούλα μου αύριο μπαίνει για δεύτερη εντερεκτομή,Είναι στον ορό βγάζει συνέχεια σάλια και ο γιατρός κατέληξε ότι οφείλεται σε λάθος λειτουργία του εντέρου.Σήμερα με που την πήγα την βάλαμε στον ορό με μέθη και της κάναμε κλίσμα αλλά δεν τα έκανε όλα.Και επίσης μέσα στο κλουβί που την έχουνε έκανε πολλές φορές εμμετό!Δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα....Αυτή τη φορά νιώθω ότι θα την χάσω!Δεν το αντέχω αυτό με τίποτα!!Όλη μέρα από την στιγμή που την άφησα εκεί είμαι εκτός σπιτιού δεν άντεχα να ερθω σπίτι και να μην είναι εδώ και τώρα νιώθω χάλια!Σήμερα την ώρα που ήμουνα εκεί μόλις την είχανε ξυπνήσει από τη μέθη και με κοιτούσε με αυτά τα ξεχωριστά πανέμορφα καταπράσσινα μάτια και δεν άντεξα εκείνη τη στιγμή τα είδα όλα!Όταν αναγκάστηκα να φύγω ήτανε λες και άφησα την ψυχή μου εκεί....νιώθω άδεια και τελείως μόνη....

Αλίκη κουράγιο... Εύχομαι να τα καταφέρει η γατούλα και να επιστρέψει κοντά σου.

Δεν έχω ξανανιώσει στη ζωή μου ποτέ έτσι!!Το ρικάκι μου υπάρχει περίπτωση πολύ μεγάλη να μην το ξαναδώ και ειλικρινά και μόνο στη σκέψη τρελαίνομαι!!!!!Δεν φερθήκανε καλά στο ζώο μου το καταστρέψαν και τώρα παρακαλάω για ένα θαύμα!!!Μου λείπει..... :(

Μακάρι να το ξεπεράσει κι αυτό και να γυρίσει γερή στην αγκαλιά σου.
Κουράγιο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας αλλά η γατούλα μου δεύτερη επέμβαση μέσα σε ενάμιση μήνα και με τόση ταλαιπωρία που τράβηξε ξέρω ότι δεν θα αντέξει..... :cry_x:

Α! την καημενουλα! Ευχομαι να το ξεπερασει και γρηγορα!
Λαθος λειτουργεια του εντερου; Πως γινεται απο την μια στιγμη στην αλλη; τοσα χρονια μια χαρα δεν λειτουργουσε; με τι κριτηρια κατεληξε εκει ο κτηνιατρος; τι λυση δινει και πως θεραπευεται;

Κοίτα Μάρθα μου αυτός ο γιατρός επιμένει πως φταίει το έντερο για τη υπερβολική σιελλόροια αλλά πιστεύω πως κάνει λάθος.Πήγα να πάρω τις εξετάσεις της από την άλλη κλινική και μου είπε η γιατρός ότι η γάτα δεν πρέπει σε καμια περίπτωση να κάνει επέμβαση γιατί θα πεθάνει δεν θα αντέξει έχει ηπατική λιπίδωση και επιμένει επίσης ότι το έντερο δουλεύει μια χαρά απλά λόγο εμμετών και λόγο αφαγίας έπεσε ο οργανισμός της και μετά μέθη στη μέθη της κάνανε και στεντόν που να βρει κουράγιο να σπρώξει!Και από τη στιγμή που τα πιο πολλά κόπρανα βγήκανε με το κλίσμα θεωρώ πως με ένα δεύτερο κλίσμα θα βγούνε όλα.Όσο αφόρα τι σιελλόροια δεν ξέρω ακόμα από τι είναι παίζει όμως μεγάλη πιθανοτητα να είναι από το συκώτι της.Το απόγευμα μου είπανε να πάω από εκεί να της βγάλουμε μια ακτινογραφία για να δούνε αν τελικά θα κάνουνε την επέμβαση.Όμως εγώ δεν θέλω να την κάνουνε γιατί θα πεθάνει σίγουρα το ζώο μου.Δεν θα αντέξει το συκώτι της.Μάλλον δεν την πήγα στο σωστό μέρος.Εντομεταξύ σήμερα το πρωί που πήρα τηλ μου είπανε ότι η γάτα έβγαλε κάποια κακάκια από μόνη της αλλά έχει κ άλλα!Τι να κάνω??Να την πάρω από κει να την ξαναπάω πίσω στην άλλη κλινικη??Γιατί πήρα τηλ και άλλου κτηνίατρους εδώ στη λάρισα και δεν την αναλαμβάνουν....

Τι να σου πω βρε Αλικη μου,εγω βλεπω πως εχεις μπλεξει με ασχετους! Ηδη δεν εχετε κανει ακτινογραφια; Τι το διαφορετικο μπορει να δειξει τωρα,αμα θελουν ακτινογραφια δειξε αυτες που ηδη εχετε βγαλει, και δειξε τους και τις εξετασεις που πηρες απο την κλινικη! Για μενα τσαμπα την εβαλαν στον ορο,αμα δεν βρεθει το προβλημα δεν γινεται τιποτα! ποσο καιρο θα μεινει με τον ορο; και μετα τι θα γινει; αμα δεν παει το ζωντανο καλυτερα θα το ξαναβαλουν; αυτη την δουλεια θα κανετε;
Παντος σκεψου το,η γατουλα σου χρειαζετε εναν πραγματικο γιατρο που θα την βοηθησει και οχι που θα την παιδεψει και αλλο,να ξερει τι κανει και γιατι το κανει!

Ακτινογραφία θέλει να βγάλει για να δει αν έχει κ άλλα κόπρανα το ένετρο και πόσα.Το ξέρω ότι έμπλεξα και τώρα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Θεωρώ πως η προηγούμενη κλινική ήτανε καλύτερη αν εξαιρέσεις το θέμα συμπεριφοράς σε σχέση με αυτήν που την έχω τώρα.Λες να την ξαναπάω πίσω?Γιατί σε άλλο γιατρό δεν μπορώ να την πάω και εκτός λάρισας μου είναι αδύνατον να πάω τη γάτα μου.Πήρα τηλέφωνα το πρωί σε όσους γιατρούς μου έδωσες το τηλέφωνό τους αλλά οι περισσότεροι δεν ήτανε εκεί και με τον γιατρό που μίλησα την κυριακή ξαναμίλησα σήμερα αλλά δεν φάνηκε διατεθιμένος να βοηθήσει.Μήπως σου είναι εύκολο να πάρεις τον γιατρό σου εσύ να τον ρωτήσεις σχετικά με το πρόβλημα της γατούλας μου Μάρθα μου??Εντομεταξύ ξανακοίταξα τις εξετάσεις και έχει ανεβασμένα τα ερυθρά αρκετά μπορώ να πω.Και ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι η γενική της ήτανε μια χαρά!Απλ.α με τη φρίκη που έφαγα εχθές δεν είχα καθαρό μυαλό να κάτσω να τις κοιτάξω με ηρεμία.Μπορείς να το κάνεις αυτό για μένα??

Αλίκη το ενδεχόμενο της Καρδίτσας το αποκλέιεις? Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις για το κόστος. Ή αν έδιναν μια γνώμη έστω τηλεφωνικά, είναι πανεπιστημιακή κλινική κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Να την πάω δεν έχω τον τρόπο έχει εξαντληθεί και τόσο πολύ με όλα αυτά!Θα πάρω ένα τηλέφωνο και εκεί αν και είμαι σίγουρη θα μου πούνε να τη φέρω από εκεί...

Φυσικα και θα σε βοηθησω,θελω πολυ να γινει καλα η γατουλα σου. Ωστοσο θα ρωτησω και τους δικους μου μηπως ξερουν κανενα καλο κτηνιατρο στην Λαρισα η γυρω απο αυτην! Ξερεις τι θελω; Θελω να μου στειλεις οτι εξετασεις εχετε κανει εως τωρα! Επισης θελω να μου πεις τι ακριβως θελεις να πω η να ρωτησω! Μονο ετσι,ισως μπορει να βρεθει μια ακρη!

Θα σου στειλω με π.μ το email μου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back