Εντομοκτόνα: Τι είναι ασφαλές και τι όχι;

Στο παλιο σπίτι, αδειαζα ένα τεζα τη βδομάδα εσωτερικα κι ενα αλλο από γεωπόνο πιο ισχυρό εξωτερικα. Τα πάντα ψέκαζα (απορω πως επιβιωσα δηλαδη.....)
:( :( :( :( :(
Ειχα πάρα πολλές βεβαια και δεν ειχα άλλο τροπο. Αλλά ποτε σε μερη που συχναζουν τα γατια. Στο νεο σπίτι δεν εχουμε (ακόμη εστω) κι ελπίζω να μην δω!!! Αλλά προληπτικα θα ψεκασω βεραντες και τον φωταγωγό πριν φωλιασουν......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστινα προσπαθησε να αποφυγεις τον ψεκασμο. Εαν εβλεπες την εκπομπη σιγουρα θα το εκανες....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμ, την ειδα....
:redface: :redface: :redface:
Αλλά γινόταν χαμός από εντομα στο παλιο σπίτι και υπερνικούσε ο φόβος. Και σαρανταποδαρούσες ειχε!!! Μάλιστα μια ο Πιου Μιου την ειχε πιάσει κι έπαιζε και ειχα φρικάρει!!!
Αλλά πλέον ο παράδεισος!!! Πολυκατοικία, στη πόλη, καινούρια!!!! Εδω λέω να εφαρμόσω οικολογικές ύσεις και βασικα στις βεραντες μόνο
:up: :up: :up:

Απορια

Καλησπερα! Ειμαι κανουργιο μελος στο site κ εχω κ εγω 2 πανεμορφες κ πανεξυπνες γατουλες!! κ οι 2 ημιαιμες(ειμαι fun των ημιαιμων)! Εχω μια απορια αν μπορειτε να με βοηθησετε. Ειναι ασφαλη για τα ζωακια μας οι συσκευες που βαζουμε στη πριζα για τα εντομα (κουνουπια κτλ); κ οι παγιδες παλι για εντομα οπως κατσαριδες; Το εχω αγχος κ δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αλλα τωρα που ερχεται κ το καλοκαιρι το προβλημα θα οξυνθει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες, despinap78 :)
Συγχώνευσα το θέμα σου με ένα παλιότερο. Ελπίζω ότι διαβάζοντάς το, θα βρεις τις απαντήσεις που θέλεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα! Ειμαι κανουργιο μελος στο site κ εχω κ εγω 2 πανεμορφες κ πανεξυπνες γατουλες!! κ οι 2 ημιαιμες(ειμαι fun των ημιαιμων)! Εχω μια απορια αν μπορειτε να με βοηθησετε. Ειναι ασφαλη για τα ζωακια μας οι συσκευες που βαζουμε στη πριζα για τα εντομα (κουνουπια κτλ); κ οι παγιδες παλι για εντομα οπως κατσαριδες; Το εχω αγχος κ δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αλλα τωρα που ερχεται κ το καλοκαιρι το προβλημα θα οξυνθει

Βασικά, καλό είναι τα εντομοαπωθητικά να τα βάζεις σε σημείο που δε φτάνουν οι γάτες σου. Αν δαγκώσουν κάτι ή αν πέσει πάνω τους υγρό θα έχεις τρεχάματα - αυτά όλα είναι δηλητήρια:/: Όσο για τις κατσαρίδες, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου να συζητούν για ένα ειδικό τζελ που βάζουν και κάνει τις κατσαρίδες κανίβαλους, δηλ. τρώνε η μία την άλλη και εξαφανίζονται:mpliaks: Αν χρειαστεί να καλέσεις συνεργείο απεντόμωσης, να τους πεις ότι έχεις κατοικίδια!

Ευχαριστω μαλλον θα δοκιμασω για αρχη δαφνη κ βασιλικο

Γάτες και κατσαρίδες!

Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα πρόβλημα στο σπίτι με κατσαρίδες ξανθιές και θέλω να ψεκάσω κάτι για να εξαφανιστούν.Φοβάμαι όμως να ψεκάσω με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο μη τυχόν έρθουν σε επαφή οι γατούλες μου ή μη τυχόν φάνε καμιά κατσαρίδα ψόφια και πάθουν τίποτα.Ξερει κανείς σας σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω;

ΜΗΝ ψεκάσεις, σε καμία περίπτωση.

Δεν έχω βρεί λύση με φάρμακο.. η μόνη λύση είναι οι εξολοθρευτές μου, που δεν έχουν αφήσει καμία ζωντανή.

Οι γάτες τρελλένονται, με τις κατσαρίδες, και τις τρώνε, οπότε καλό είναι να μήν έχουν ψεκαστεί, ούτε αυτές, αλλά ούτε άλλα σημεία του σπιτιού.;)

Κι εμένα η δικιά μου δεν έχει αφήσει έντομο για έντομο. Τις κατσαρίδες δεν τις τρώει, μόνο τις σκοτώνει κ έρχεται και μας τις δείχνει. Μια φορά έβαλε μία μέσα στο παπούτσι του αδερφού μου :D Πλέον έχουν αφανιστεί από το σπίτι. Ξέρει κανείς αν αυτές οι φωλιές που κυκλοφορούν για τις κατσαρίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που έχει γατούλες? Αν τοποθετηθούν σε μέρος που δε θα έχει πρόσβαση το ψιψινέλι φυσικά. Αν ξέρει κανείς ας πει, μήπως έτσι βρει λύση η Εstelle αφού τα ζουζουνογατάκια της δεν την βοηθάνε

Το κακό είναι πως μου έχουν γεμίσει όλα τα συρταρια μου με μαύρα αυγά,παντού,ακόμα και στα μαχαιροπήρουνα και φοβάμαι μήπως είναι επικίνδυνο και για μας.Εχω δοκιμάσει κάτι παγιδες κλειστές αλλά δεν είδα κανένα αποτέλεσμα..Μήπως κανά παλιό γιατροσόφι με κάτι φυσικό αν υπήρχε;

Εγώ βάζω Λεβάντα στα συρτάρια.. και αρωματικά ποτ πουρί, σε καλσόν δεμένα σακουλάκια. Μάλλον η μυρωδιά τις απωθεί.:hmm:

Ας πεί και καμία άλλη, καμία ιδέα...

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και με αυγά είχε η αδερφή του αγοριού μου και βρήκε έναν απίστευτο ο οποίος είναι κατσαριδοεξολοθρευτής. Τοποθετεί σε οποιοδήποτε σημείο, κάτι σαν τσίχλα (μέγεθος καλαμποκιού-σπόρι), και δεν την έχει ξαναεπισκεφτεί καμία μα καμία! Είχε απίστευτο πρόβλημα, αυγά παντού! Πιστεύω αυτό είναι ασφαλές, διότι το βάζεις κ σε σημείο που δεν φτάνει η γατούλα, μέσα σε ντουλάπια, ψηλά ψηλά. Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις και έναν κτηνίατρο βέβαια. Πάντως με αυτό δεν πλησιάζουν, δεν είναι ότι της σκοτώνει και βλέπεις πτώματα μετά! Εγώ μία φορά είχα κρούσμα, έξω στο μπαλκόνι και την έφαγε ο9 μικρός, και όσο απίστευτο και αν ακούγεται, όταν πήγε τουαλέτα δεν μπόρεσε να αποβάλλει τα πόδια, και όταν τα είδα έπαθα σοκ! Απολύμανα στισ 2 το βράδυ όλο το σπίτι!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΜΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ....
Και δυστυχως ειναι γεματη η περιοχη απο αυτες...ηδη ειδαμε 2 που ερχοντε απο τα σιφονια μεσα στο σπιτι..τι μπορω να κανω για να απαλαγω (παιδια μην γελατε βλεπω κατσαριδα και ειμαι ετοιμη να κρεμαστω απο το πολυφωτο) χωρις να φοβαμαι για να μην παθουν τπτ ο ρορυ και η λυνα???:/::/::/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεις να φερεις στο σπιτι καποιον απο τον δημο να κανει απολυμανση με τζελ ...και να κλεισεις με ταπες τα σιφονια...επισης κατι αλλο που τις σκοτωνει ειναι σοδα ανακατεμενη με ζαχαρη αχνη αλλα καλυτερα το τζελ εφοσον εχεις γατακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταρχην 1000 συγνωμη αλλα εχθες μεσα στην απελπισια μου δεν ειδα οτι υπαρχει ηδη σχετικο θεμα,ενα μεγαλο ευχαριστω στους mod που τα καναν ενα..εμεις λοιπον ψεκασαμε στη πολυκατοικια φρεατια παντου εκτος απο το σπιτι μου,φοβομουν για τα γατια μου,και οι 2 κατσαριδαρες(τεραστιες μιλαμε λες και ειχαν υποστει μεταλαξη στο τσερνομπιλ) που ειδαμε ειναι απο αυτες που πετανε και φυσικα της εφερε ο ρορυ μεσα στο σπιτι.τροπεο για να του πουμε μπραβο???να φωμαμαι για μενα(ναι τις ΣΥΧΕΝΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙ τρελλα) και να χω το νου μου μην τη φαει γιατι με ολα αυτα που ψεκαζουν δεν ξερεις..αν μενει κανεις πετρουπολη και ακουει μια τρελη να ουρλιαζει "ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" να ξερετε εγω ειμαι ειμαι..φανταστιτε οτι προχθες που ειδα τη 1 ο γιαννης κοιμοταν και ειμουν ετοιμη να φωναξω οποιον περαστηκο εβλεπα να τη σκοτωσει...

καταρχην 1000 συγνωμη αλλα εχθες μεσα στην απελπισια μου δεν ειδα οτι υπαρχει ηδη σχετικο θεμα,ενα μεγαλο ευχαριστω στους mod που τα καναν ενα..εμεις λοιπον ψεκασαμε στη πολυκατοικια φρεατια παντου εκτος απο το σπιτι μου,φοβομουν για τα γατια μου,και οι 2 κατσαριδαρες(τεραστιες μιλαμε λες και ειχαν υποστει μεταλαξη στο τσερνομπιλ) που ειδαμε ειναι απο αυτες που πετανε και φυσικα της εφερε ο ρορυ μεσα στο σπιτι.τροπεο για να του πουμε μπραβο???να φωμαμαι για μενα(ναι τις ΣΥΧΕΝΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙ τρελλα) και να χω το νου μου μην τη φαει γιατι με ολα αυτα που ψεκαζουν δεν ξερεις..αν μενει κανεις πετρουπολη και ακουει μια τρελη να ουρλιαζει "ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" να ξερετε εγω ειμαι ειμαι..φανταστιτε οτι προχθες που ειδα τη 1 ο γιαννης κοιμοταν και ειμουν ετοιμη να φωναξω οποιον περαστηκο εβλεπα να τη σκοτωσει...

και εγω τα ιδια καθολου δεν τις μπορω παθαινω υστερια:(:(
η απολυμανση παντως με συνεργειο, λενε, ειναι ακινδυνη για παιδια κ κατοικιδια, γιατι δεν κανεις?

Έχω κάνει πριν από δυο χρόνια την απολύμανση που περιγράφει η Aristocat. Είναι θεαματική, τελείως άοσμη και ακίνδυνη για κατοικία.
Μέσα σε 2 μέρες εξολοθρεύει ότι υπάρχει ζωντανό + αυγά.
Μετά βέβαια μαζεύεις πτώματα, αλλά τουλάχιστον είναι πτώματα.

τους ειπα οτι εχω ζωακια και μου ειπαν οτι δεν κανει να ψεκασω στο σπιτι..στη πολυκατοικια καναμε αλλα αυτες που μου ερχοντε μαλλον ειναι αδεσποτες..πετουμενα αηδιαστικα οντα ....να κανω μια ερωτηση?? βλακωδες το ξερω αλλα τη καλο εχουν οι κατσαριδες??? γιατι υπαρχουν...???? και αντε τωρα εγω να κανω παιδι και να με φωναζει να σκοτωσω κατσαριδα....θα παρω το παιδι και δρομοοοοοοο....μεχρι να ερθει ο σωτηρας μου ο γιαννης να την φωνευσει...αχ θεε μουυ...

βιβη το ψεκασμα δεν ειναι οντως ασφαλες, αλλα το τζελ ειναι ασφαλες. και για κατοικιδια κ για παιδακια. αυτο μπορεις να το κανεις :)
τουλαχιστον ετσι λενε οι εταιριες

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back