Ενυδρείο και συντήρησή του: Ιδέες και συμβουλές

καλε περιεργο ψαρι χμμμ εμενα μου αρεσουν οι δισκοι αλλα ειναι δυσκολα ψαρακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου.. κάποτε είχα και εγώ ενα μεγάλο, με ενα ψαράκι μόνο μέσα.. Πιράνχας.. Τελικά στην τσαντίλα μου το έφαγε η "μαρμάγκα".......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλε περιεργο ψαρι χμμμ εμενα μου αρεσουν οι δισκοι αλλα ειναι δυσκολα ψαρακια

οντως πολυ δυσκολα ψαρια..

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου.. κάποτε είχα και εγώ ενα μεγάλο, με ενα ψαράκι μόνο μέσα.. Πιράνχας.. Τελικά στην τσαντίλα μου το έφαγε η "μαρμάγκα".......

ευχαριστω πολυ,

τσαντίλα γιατί όμως?

Αχ ναι ειναι πολυ ομορφο!! Κ ι εγω θα ηθελα να φτιαξω ενυδρειο καποια στιγμη και να βαλω μεσα ολα τα ψαρακια που ειχε στην ταινια "Ψαχνοντας τον Νεμο"..ο παλιμπαιδισμος στο μεγαλειο του!!! :lol: :lol: (εκτος απ'τα καρχαριακια!!):lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ειναι πολυ ωραιο να εχεις ενυδρειο εμενα προσωπικα με ηρεμει και με κανει να νιωθω πολυ χαλαρη, σα να επιπλεω κι εγω μαζι τους καθως τα κοιταω. :)

οντως,σε ηρεμει παρα πολυ το ενυδρειο:) εμενα μπορει να με παρει ο υπνος στην καρεκλα κοιταζοντας το:lol: :redface:

Έχει κανείς ενυδρείο;

Έχω ενυδρείο, και μέχρι πριν απο κάμποσο καιρό τα φυτά που είχαμε σαν διακοσμητικά μέσα σε αυτό ήταν πλαστικά!!!
Αποφασίσαμε να τα αλλάξουμε και να βάλουμε αληθινά, (τα έχουμε περίπου 5 μηνες τώρα), έχουν μεγαλώσει, έχουν βγάλει νέα φυλλαράκια και γενικά άναπτύσονται κανονικά,αλλά έχω παρατηρήσει οτι τα πιο παλία φύλλα έχουν γεμίσει με ενα σκουρόχρωμο χνούδι, φαίνεται σαν να έχει φυτρώσει επάνω στο φύλλο το χνούδι!!!!!
και ακόμα αυτό το σκουρόχρωμο χνούδι υπάρχει και πάνω στα χαλίκια που καλύπτουν τον πάτο του ενυδρείου.:redface: .....
μήπως είχε κανείς καμιά ανάλογη κατάσταση?????????

νομίζω οτι πρέπει να έρθεις απο εδώ

https://www.aquatek.gr/vb/index.php

να τα πουμε...;)

Καλημέρα. Είχα ενυδρείο Χρειάζεσαι ένα ψάρι γλείφτη( άσχημο αλλά αστείο) που τα καθαρίζει αυτά.

sorry gwgw δεν την ειδα την απαντηση σου .Ωραιο site

αυτο που εχεις ειναι αλγη...και μαλιστα τριχοειδης..
ο γλυφτης δεν θα σου δωσει μονιμο αποτελεσμα...

κανε τον κοπο και ελα απο το φορουμ του Πανελληνιου Συλλογου..και θα βρεις την υγεια σου..;)

Καλημέρα. Είχα ενυδρείο Χρειάζεσαι ένα ψάρι γλείφτη( άσχημο αλλά αστείο) που τα καθαρίζει αυτά.

Ολα τα λεφτα ειναι οι γλειφτες:)

δε θελω sorry και χαζα... τι ειμαι παπας?:P:P:P:P

οι γλείφτες ειναι πολυ χρησιμα ζωντανα και προσωπικα μου αρεσουν πολυ...θελει ομως προσοχη..ποιον θα διαλεξεις αν διαλεξεις..

συνηθως μερικοι οταν λενε γλειφτη εννοουν τους πλεκοστομους...
πρεπει να προσεξεις αυτο που θα παρεις, τι τελικο μεγεθος θα εχει, μερικα ειδη γινονται παααααααααααααααααρα πολυ μεγαλα...

προσοχη λοιπον, και προπαντων πριν αγορασεις κατι να εισαι σιγουρη και να εχεις ρωτησει για αυτο που θα παρεις..μη πηγαινεις στο πετ σοπ στα τυφλα...;);)

WOW...WOW... :) παιδιά ευχαριστώ, μπηκα στο σαιτ που μου ειπες και τρελλάθηκα, τι γίνεται εκει μέσα....χαμόςςςςς!!!!!:)
ναι, όντως ο "γλείφτης" που έχω πρέπει να ειναι πλακόστομος και έχει γίνει όντως πολύ μεγάλος....μάλιστα στο πετ σοπ που αγόρασα τα ghallaher (γατόψαρα), που παρεπιπτόντως το ένα απο τα 2 έχει επίσης μεγαλώσει πολύ περισσότερο απο το άλλο......που είπαν οτι καλό θα ήταν να έρθουν να τον πάρουν και να βάλω ένα μικρότερο....
φαίνεται οτι ειναι όντως άλγη τριχοειδής........θα προσπαθήσω να μπώ στο σαιτ που λές gwgw, να δώ τι θα κάνω...!!!!!!:hmm: ειναι αυτό που ανέφερες στο πρώτο σου μήνυμα????????

ευχαριστώ παιδιά......

οκ, έγινα ήδη μέλος....:)

;);) κανε μια αναζητηση..σχετικα με τριχοειδη αλγη..

και οτι δεν καταλαβεις..κανε νεο θεμα.. και τα παιδια θα σε βοηθησουν!! :up:

;);) κανε μια αναζητηση..σχετικα με τριχοειδη αλγη..

και οτι δεν καταλαβεις..κανε νεο θεμα.. και τα παιδια θα σε βοηθησουν!! :up:

οκ, θα το κάνω...ευχαριστώωωωωω:up:

Βοήθεια με ενυδρείο και ψαράκια

σημερα σε κάτι λαχνουσ στο σχολείο μου κέρδισα ενα ενυδρειο με 2 ψαρια το οποιο πρεπει να παραλαβω απο το pet shop (δν τα έχωτωρα) θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα αν γινεται:
1) αν μπορω να επιλέξω ψάρα ποια ειναι προτιμότερο να παρω.δηλαδη ποια ζουνε πιο πολυ και δν ειναι ευαλωτα σε αρρωστιες?
2)τι φροντιδα χρειαζονται τα ψαρια(καθε ποτε θα τα ταιζω ποτε θα αλλαζω νερο κλπ)
3)δν εχω δει το ενυδρειο και θα ηθελα να μαθω τι πρεπει να τουσ βαλω μεσα
4)τι τροφη να τουσ δίνω ?
5)συχνές αρρωστιες και ποσο αντιμετωπιζονται
6)κοστοσ εξοδων για ψαρια μηνιαιως
7)πως να πεισω τουσ γονεις μου να τα κρατησουμε
8)και γενικα πειτε μου οτιδηποτε κρινετε οτι θα πρεπει να ξερω

Ευχαριστω πολύ για τη βοήθεια :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS! Βοήθεια με ενυδρείο και ψαράκια

Κατ αρχην σου ευχομαι να εισαι ετσι παντα τυχερη στη ζωη σου...:clapup::clapup:
Δεν εχω ιδεα απο ψαρια...Εκεινο ομως που θα σου πω ειναι,οτι καλο θα ειναι να πας με καποιον απο τους γονεις σου να το παραλαβεις ,για να εισαι σιγουρη οτι θα το θελουν και οτι θα ειναι διατεθημενοι να αναλαβουν και τα εξοδα (οποια κι αν ειναι αυτα).
Υπαρχουν πολλα ωραια ψαρακια,με εντυπωσιακα χρωματα και σχηματα σωματος....Ομως εκεινα που ξερω κλασσικα ,που ζουν σε γυαλες και ενυδρεια και αντεχουν ,ειναι τα χρυσοψαρα.Ισως καποιος να ξερει περισσοτερα και να σε κατατοπισει πιο καλα.:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

με τουσ γονεις μου θα παω να το παραλαβω αλλα δεν εχω καταφέρει να τουσ πεισω γιατι σκεφτονται τα εξοδα :(
ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας και τισ συμβουλες σας ;)

Αυτό που μπορώ να σου πω εκ πείρας είναι ότι τα ψαράκια είναι πολύ ευπαθή και ευαίσθητα
και το ενυδρείο θελει πολύ φροντίδα...
αν και χάρμα να το βλέπεις.... ειδικά το βράδυ με φωτισμό, κολλάς ώρες ατέλειωτες..................

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back