Εν αναμονή νέου μέλους!

Νεφέλη1

Νεοφερμένο μέλος

Η Νεφέλη1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα στο πολύ ωραίο, χρήσιμο και ενδιαφέρον site σας!!

Με λένε Σταυρούλα κι αυτή τη στιγμή περιμένω να μου φέρουν ένα πολύ χαριτωμένο γατάκι!! Είχαμε στο σπίτι και παλιότερα, αλλά κάποια στιγμή μας έφυγε!

Το θέμα που με απασχολεί κυρίως τώρα είναι για το πού θα το βάζω να κοιμάται και γενικότερα να τριγυρνάει... Βλέπετε, οι γονείς μου δεν το θέλουν μέσα στο σπίτι, αλλά στην αυλή και κατ' εξαίρεση στο δωμάτιό μου... Φοβάμαι όμως να το αφήνω έξω, γιατί είναι μικρούλη (2-3 μηνών περίπου), μήπως φύγει ή μήπως άλλες γάτες που τριγυρνούν στην αυλή το πειράξουν, του τρώνε το φαγητό,κτλ... Τι μου προτείνετε να κάνω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες!
Πολύ φοβάβαι ότι η αυλή είναι επικίνδυνη για τόσο μικρό γατάκι.:( Μπορεί οι άλλες γάτες (ιδίως αν είναι αστείρωτες) να το κυνηγήσουν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αυτοκινήτων και της φόλας. Υπάρχει η δυνατότητα να το κρατήσεις στο δωμάτιό σου; Ίσως με τον καιρό οι γονείς σου να συνηθίσουν την παρουσία του και να το δεχτούν στο σπίτι.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο δωμάτιο μου μπορώ να το κρατήσω, αρκεί να το μάθω να χρησιμοποιεί την άμμο... Ελπίζω κι εγώ να αλλάξουν γνώμη όπως έκαναν και στο παρελθόν, οπότε είχαμε πάλι γάτα, η οποία ...αλώνιζε έξω κι επειδή κάπου τραυματίστηκε χρειάστηκε να εγχειρηστεί και έκτοτε έμενε σχεδόν πάντα μέσα στο σπίτι. Απλά το δωμάτιο μου δεν είναι μεγάλο και δε θέλω να το περιορίσω τόσο πολύ το γατάκι... Περιμένω όλο το πρωί να μου το φέρουν κι ακόμα... :(

Λογικά σ' αυτή την ηλικία θα ξέρει ήδη να χρησιμοποιεί την άμμο του.:)
Ελπίζω να το συνηθίσουν γρήγορα οι γονείς σου. Εξήγησέ τους ότι να αφήνεις έξω ένα γατί που είναι μαθημένο σε σπίτι είναι πολύ επικίνδυνο. Ήδη περάσατε μια περιπέτεια με την προηγούμενη γάτα σας, οπότε έχετε ζήσει τις συνέπειες.
Επίσης, καλό θα ήταν να στειρώσεις το γατάκι σου, όταν φτάσει του 6 μήνες, για να μην το σκάσει και να μην σας λερώνει το σπίτι.
Καλώς να το δεχτείς!

Σ' ευχαριστώ πολύ! Και για τις συμβουλές! Κάτι ακόμα...Υπάρχει κάποια προσωρινή λύση αντί για άμμο; Γιατί δεν το περίμενα ότι θα το έχω σήμερα το γατάκι και δεν πρόλαβα να πάω να πάρω...

Υπάρχει κάποια προσωρινή λύση αντί για άμμο; Γιατί δεν το περίμενα ότι θα το έχω σήμερα το γατάκι και δεν πρόλαβα να πάω να πάρω...

Χώμα απ' έξω;:hmm:

Στα πετ σοπ, πωλούν φωλίτσες για γάτες και σκύλους (όχι κλουβιά, αλλά μαξιλαράκια). Μπορείς να αγοράσεις ένα τέτοιο και να το μάθεις να πηγαίνει εκεί. Βέβαια τώρα που έχει ζέστη, αν κρίνω από τις δικές μου γάτες, μάλλον θα διαλέγει κάποιο σκιερό και σκοτεινό μέρος να την βγάζει.
Απλώς όταν το βλέπεις να ανεβαίνει στο κρεβάτι σου, να το μαλώνεις.. Γιατί άμα μάθει να ανεβαίνει, δύσκολα ξεμαθαίνει και δεν είναι καλό για την υγιεινή σου.

Πάντως, πίστεψέ με, οι γονείς σου μετά από κάποιο διάστημα θα το συνηθίσουν και θα το συμπαθήσουν. έτσι έγινε και με τους δικούς μου. Αρκεί κι εσύ να τους το παινεύεις και να λες "μα κοιτάξτε πόσο τρυφερό και γλυκό είναι" :P

Όσο για την άμμο, οι γάτες λόγω του ότι είναι καθαρά ζώα μαθαίνουν (αν όχι με την πρώτη, αλλά έστω με τη δεύτερη) την άμμο!
Και όπως λέει και η ruko, καλό θα ήταν να το στεριώσεις όταν πάει 5-6 μηνών, γιατί ειδικά αν είναι αρσενικό θα λερώνει και σίγουρα θα σου φύγει κυνηγώντας θυληκές! :)

Όλα καλά θα πάνε!

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Βλέπω ότι τα κορίτσια σε κατατόπισαν πλήρως!Ακόμα κι αν δεν πρόλαβες να πάρεις άμμο,μπορείς να πεταχτείς στο σούπερ μάρκετ,έχουν,και είναι όλη μέρα ανοιχτά.Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι πολύ μικρό για έξω,και μην ανησυχείς,στην άμμο του θα πάει αμέσως αν του δείξεις που είναι(οι γάτες θέλουν να σκάψουν για την ανάγκη τους).Και μην ξεχνάς,στειρωση στους έξι μήνες,για να μην έχετε τρεχάματα!
Περιμένουμε φωτο και νέα σας!

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!! Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας και πολύ ζεστό το καλωσόρισμά σας! Σιγά σιγά οργανώνομαι και αρχίζω και κατατοπίζομαι, αλλά δυστυχώς δεν μου το'χουν φέρει ακόμα κι ανησυχώ... Τέλος πάντων...όταν γίνει με το καλό, θα σας δείξω και φωτό! :)

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την άφιξη του νέου μέλος της οικογένειας!! Την μικρή Νεφέλη!!! Ελπίζω να τα κατάφερα και να την ανέβασω την φωτό ώστε να την δείτε κι εσείς!! Είμαι πολύ χαρούμενη! :D

Συνημμένα

• 19-06-08_1313.jpg
    19-06-08_1313.jpg
    71,4 KB · Εμφανίσεις: 51
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την άφιξη του νέου μέλος της οικογένειας!! Την μικρή Νεφέλη!!! Ελπίζω να τα κατάφερα και να την ανέβασω την φωτό ώστε να την δείτε κι εσείς!! Είμαι πολύ χαρούμενη! :D

Αχ τι καλό που είναι! Καλώς τη δέχτηκες τη μικρή Νεφέλη σου!

Τι γλυκό το Νεφελάκι!Μοιάζει στην αδερφή μας, τη Leia!Να σου ζησει!:)

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Δεν είναι ίσως κι η πιο αντιπροσωπευτική της φωτό, αλλά έχουμε μέλλον! :lol: Προσπαθώ τώρα να την μάθω να χρησιμοποιεί την άμμο της! Όσο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Προς το παρών όλοι την έχουν συμπαθήσει...!;)

Υ.Γ: Ποια είναι η Leia?

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Δεν είναι ίσως κι η πιο αντιπροσωπευτική της φωτό, αλλά έχουμε μέλλον! :lol: Προσπαθώ τώρα να την μάθω να χρησιμοποιεί την άμμο της! Όσο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Προς το παρών όλοι την έχουν συμπαθήσει...!;)

Υ.Γ: Ποια είναι η Leia?

Παρουσα!!!!Εγω ειμαι η Leia,αδερφη του Σειριου που ειδες πιο κατω!Και πραγματι μοιαζουμε λιγο..μονο που εγω ειμαι ολοκληρη κοπελα,3 μηνων και κατι!!Κι εγω μικρη ημουν αρκετα φουντωτη αλλα μεγαλωνοντας ξεφουντωσα!!
Καλωσηλθες Νεφελη!!!!!!!!!!

Ορίστε η αδερφούλα μου εμφανίστηκε κιόλας!Δε μοιάζετε Leia;Έχετε παρόμοια χρώματα και σχέδιο στο μουσουδάκι.:)

Οοο, χάρηκα για την γνωριμία Leia! Όντως η μουσούδα είναι ίδια! Και νόμιζα ότι το δικό μου το γατί μόνο βγήκε Ράμπο! :lol:

Υ.Γ.:Είναι φυσιολογικό να τρώει άμμο η γάτα;;; Πήγα να την πάρω από κει και με δάγκωσε... :( Κακώς έκανα;

Τι είδους άμμο της έχεις βάλει; Κοίταξε τα σχετικά άρθρα στα προϊόντα, που έχουν δοκιμάσει τα μέλη του φόρουμ, διότι κυκλοφορεί άμμος με μεγάλους κόκκους, που αντενδείκνυται για μικρά γατάκια, ακριβώς γιατί την τρώνε, οπότε υπάρχει κίνδυνος απόφραξης του εντέρου του γατιού. Άντε, να σου ζήσει, είναι μια γλυκιά μουσούδα η Νεφέλη. Και τι ωραίο όνομα! Να την φωνάζεις μόνο με αυτό για να το μάθει. Συμπληρωματικά με τις ερωτήσεις σου, πού να μένει το γατάκι σου, αν ζούσε σε αυλή, δεν θα έχει πρόβλημα, αρκεί ΄1) να μη μπορεί να φύγει από την αυλή σου στο δρόμο μέσα από κάγκελα 2)να υπάρχει ένα προστατευμένο μέρος να κοιμάται . Μεγαλώνοντας θα μάθει να κινείται εντός και εκτός σπιτιού. Αυτή είναι η φυσιολογική ζωή ,που πρέπει να ζουν οι γάτες. Αν ζούσε μέσα, όμως, πρέπει να το εκπαιδεύσεις εσύ, κρατώντας το στην αρχή στο δωμάτιό σου και κατεβάζοντάς το μέρα με τη μέρα στην αυλή να μαθαίνει τα κατατόπια. Οι γάτες είναι ζώα με αυξημένη νοημοσύνη και ικανότητα μνήμης και πολύ γρήγορα θα κινείται άνετα. Αν η αυλή είναι με κάγκελα, τα παραπάνω ξέχνα τα ,καθώς δεν θα υπάρχει ασφάλεια.Θα την εκπαιδεύσεις να είναι καθαρή, να μην κάνει ζημιές και να μη δαγκώνει (γίνεται, σου μιλώ εκ πείρας) ,οπότε ποιός γονιός μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιο γατί; Αν σε μια οικογένεια κάποιος έχει αντιρρήσεις για την ύπαρξη της γάτας μέσα στο σπίτι, και σε κάποιο τομέα από τους πιο πάνω δεν πάνε καλά τα πράγματα, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα. Γι αυτό, θα δώσεις στην αρχή βαρύτητα στα πιο πάνω και όλα θα πάνε περίφημα.

Σ' ευχαριστώ πολύ, Ελένη! Για να είμαι ειλικρινής έχω φρικάρει λίγο που τρώει την άμμο της! Είναι όντως με μεγάλους κόκκους, αλλά πού να το φανταζόμουν... Κι όλη μέρα δεν έχει πάει καθόλου! Ελπίζω να μην έχει ...ανακουφιστεί σε κανένα μέρος και δεν το'χω δει ακόμη!!! Όσο για αυτά που λες, τα έχω υπόψιν μου κι ήδη προσπαθώ να εφαρμόσω κάποιους κανόνες από την εκπαίδευση που έχω δει στο φόρουμ και στα άρθρα. Έχω απελπιστεί ήδη λιγάκι, γιατί συνειδητοποιώ πόσο μεγάλη ευθύνη είναι και φοβάμαι ότι κακώς την πήρα σπίτι... Ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν καλά...!!! Ευχαριστώ πολύ πάντως για όλες τις συμβουλές! Να'σαι καλά!

Σ' ευχαριστώ πολύ, Ελένη! Για να είμαι ειλικρινής έχω φρικάρει λίγο που τρώει την άμμο της! Είναι όντως με μεγάλους κόκκους, αλλά πού να το φανταζόμουν... Κι όλη μέρα δεν έχει πάει καθόλου! Ελπίζω να μην έχει ...ανακουφιστεί σε κανένα μέρος και δεν το'χω δει ακόμη!!! Όσο για αυτά που λες, τα έχω υπόψιν μου κι ήδη προσπαθώ να εφαρμόσω κάποιους κανόνες από την εκπαίδευση που έχω δει στο φόρουμ και στα άρθρα. Έχω απελπιστεί ήδη λιγάκι, γιατί συνειδητοποιώ πόσο μεγάλη ευθύνη είναι και φοβάμαι ότι κακώς την πήρα σπίτι... Ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν καλά...!!! Ευχαριστώ πολύ πάντως για όλες τις συμβουλές! Να'σαι καλά!
Βρε μην αγχώνεσαι,θα το αγαπήσουν όλοι,και αφού είναι δική σου ευθύνη(εσυ θα το καθαρίζεις και θα φροντίζεις να είναι υγιές) δε νομιζω να υπάρξει πρόβλημα.Εμένα οι δικοί μου ξύνισαν για τον Σειριο,και τώρα με παρακαλούν να τους τον αφήσω τώρα που θα φύγω.;)
Μήπως είναι κρυσταλλική η άμμος;:hmm:

Μόλις διάβασα την ετικέτα της συσκευασίας, αλλά δεν είδα πουθενά να γράφει ότι είναι κρυσταλλική... Λέει απλά αρωματική άμμος υγιεινής Friskies με μπλε κόκκους και άρωμα λεβάντας... Κάπου είδα ότι γράφει 100% φυσικό προϊόν. Αν αυτά βοηθούν... Δεν αγχώνομαι για το αν θα το αγαπήσουν οι υπόλοιποι, γιατί γι'αυτό είμαι σχεδόν σίγουρη! Φοβάμαι μήπως δεν καταφέρω να το φροντίζω όπως πρέπει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back