Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος
Με λένε Σταυρούλα κι αυτή τη στιγμή περιμένω να μου φέρουν ένα πολύ χαριτωμένο γατάκι!! Είχαμε στο σπίτι και παλιότερα, αλλά κάποια στιγμή μας έφυγε!
Το θέμα που με απασχολεί κυρίως τώρα είναι για το πού θα το βάζω να κοιμάται και γενικότερα να τριγυρνάει... Βλέπετε, οι γονείς μου δεν το θέλουν μέσα στο σπίτι, αλλά στην αυλή και κατ' εξαίρεση στο δωμάτιό μου... Φοβάμαι όμως να το αφήνω έξω, γιατί είναι μικρούλη (2-3 μηνών περίπου), μήπως φύγει ή μήπως άλλες γάτες που τριγυρνούν στην αυλή το πειράξουν, του τρώνε το φαγητό,κτλ... Τι μου προτείνετε να κάνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Πολύ φοβάβαι ότι η αυλή είναι επικίνδυνη για τόσο μικρό γατάκι.
Μπορεί οι άλλες γάτες (ιδίως αν είναι αστείρωτες) να το κυνηγήσουν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αυτοκινήτων και της φόλας. Υπάρχει η δυνατότητα να το κρατήσεις στο δωμάτιό σου; Ίσως με τον καιρό οι γονείς σου να συνηθίσουν την παρουσία του και να το δεχτούν στο σπίτι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

Ελπίζω να το συνηθίσουν γρήγορα οι γονείς σου. Εξήγησέ τους ότι να αφήνεις έξω ένα γατί που είναι μαθημένο σε σπίτι είναι πολύ επικίνδυνο. Ήδη περάσατε μια περιπέτεια με την προηγούμενη γάτα σας, οπότε έχετε ζήσει τις συνέπειες.
Επίσης, καλό θα ήταν να στειρώσεις το γατάκι σου, όταν φτάσει του 6 μήνες, για να μην το σκάσει και να μην σας λερώνει το σπίτι.
Καλώς να το δεχτείς!
Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Υπάρχει κάποια προσωρινή λύση αντί για άμμο; Γιατί δεν το περίμενα ότι θα το έχω σήμερα το γατάκι και δεν πρόλαβα να πάω να πάρω...
Χώμα απ' έξω;

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Απλώς όταν το βλέπεις να ανεβαίνει στο κρεβάτι σου, να το μαλώνεις.. Γιατί άμα μάθει να ανεβαίνει, δύσκολα ξεμαθαίνει και δεν είναι καλό για την υγιεινή σου.
Πάντως, πίστεψέ με, οι γονείς σου μετά από κάποιο διάστημα θα το συνηθίσουν και θα το συμπαθήσουν. έτσι έγινε και με τους δικούς μου. Αρκεί κι εσύ να τους το παινεύεις και να λες "μα κοιτάξτε πόσο τρυφερό και γλυκό είναι"

Όσο για την άμμο, οι γάτες λόγω του ότι είναι καθαρά ζώα μαθαίνουν (αν όχι με την πρώτη, αλλά έστω με τη δεύτερη) την άμμο!
Και όπως λέει και η ruko, καλό θα ήταν να το στεριώσεις όταν πάει 5-6 μηνών, γιατί ειδικά αν είναι αρσενικό θα λερώνει και σίγουρα θα σου φύγει κυνηγώντας θυληκές!

Όλα καλά θα πάνε!
moukelis
Επιφανές μέλος
Βλέπω ότι τα κορίτσια σε κατατόπισαν πλήρως!Ακόμα κι αν δεν πρόλαβες να πάρεις άμμο,μπορείς να πεταχτείς στο σούπερ μάρκετ,έχουν,και είναι όλη μέρα ανοιχτά.Κι εγώ συμφωνώ ότι είναι πολύ μικρό για έξω,και μην ανησυχείς,στην άμμο του θα πάει αμέσως αν του δείξεις που είναι(οι γάτες θέλουν να σκάψουν για την ανάγκη τους).Και μην ξεχνάς,στειρωση στους έξι μήνες,για να μην έχετε τρεχάματα!
Περιμένουμε φωτο και νέα σας!
Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος

Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος

Συνημμένα
jasmine
Δραστήριο μέλος
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την άφιξη του νέου μέλος της οικογένειας!! Την μικρή Νεφέλη!!! Ελπίζω να τα κατάφερα και να την ανέβασω την φωτό ώστε να την δείτε κι εσείς!! Είμαι πολύ χαρούμενη!![]()
Αχ τι καλό που είναι! Καλώς τη δέχτηκες τη μικρή Νεφέλη σου!
moukelis
Επιφανές μέλος

Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος
Προσπαθώ τώρα να την μάθω να χρησιμοποιεί την άμμο της! Όσο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Προς το παρών όλοι την έχουν συμπαθήσει...!
Υ.Γ: Ποια είναι η Leia?
tzoutzou
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολύ, παιδιά! Δεν είναι ίσως κι η πιο αντιπροσωπευτική της φωτό, αλλά έχουμε μέλλον!Προσπαθώ τώρα να την μάθω να χρησιμοποιεί την άμμο της! Όσο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Προς το παρών όλοι την έχουν συμπαθήσει...!
Υ.Γ: Ποια είναι η Leia?
Παρουσα!!!!Εγω ειμαι η Leia,αδερφη του Σειριου που ειδες πιο κατω!Και πραγματι μοιαζουμε λιγο..μονο που εγω ειμαι ολοκληρη κοπελα,3 μηνων και κατι!!Κι εγω μικρη ημουν αρκετα φουντωτη αλλα μεγαλωνοντας ξεφουντωσα!!
Καλωσηλθες Νεφελη!!!!!!!!!!
moukelis
Επιφανές μέλος

Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος

Υ.Γ.:Είναι φυσιολογικό να τρώει άμμο η γάτα;;; Πήγα να την πάρω από κει και με δάγκωσε...
Κακώς έκανα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Βρε μην αγχώνεσαι,θα το αγαπήσουν όλοι,και αφού είναι δική σου ευθύνη(εσυ θα το καθαρίζεις και θα φροντίζεις να είναι υγιές) δε νομιζω να υπάρξει πρόβλημα.Εμένα οι δικοί μου ξύνισαν για τον Σειριο,και τώρα με παρακαλούν να τους τον αφήσω τώρα που θα φύγω.Σ' ευχαριστώ πολύ, Ελένη! Για να είμαι ειλικρινής έχω φρικάρει λίγο που τρώει την άμμο της! Είναι όντως με μεγάλους κόκκους, αλλά πού να το φανταζόμουν... Κι όλη μέρα δεν έχει πάει καθόλου! Ελπίζω να μην έχει ...ανακουφιστεί σε κανένα μέρος και δεν το'χω δει ακόμη!!! Όσο για αυτά που λες, τα έχω υπόψιν μου κι ήδη προσπαθώ να εφαρμόσω κάποιους κανόνες από την εκπαίδευση που έχω δει στο φόρουμ και στα άρθρα. Έχω απελπιστεί ήδη λιγάκι, γιατί συνειδητοποιώ πόσο μεγάλη ευθύνη είναι και φοβάμαι ότι κακώς την πήρα σπίτι... Ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν καλά...!!! Ευχαριστώ πολύ πάντως για όλες τις συμβουλές! Να'σαι καλά!

Μήπως είναι κρυσταλλική η άμμος;

Νεφέλη1
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool