Εξασθενημένη γάτα τρώει φόλα

Σε ευχαριστώ και πάλι και ευχομαι να κάνεις ενα ιατρίο για να βοηθάς να ανημπορα ζωακια.. Οσο για την εξεταση, οταν παω στο σπιτι μου στην Θεσσαλονίκη θα επικοινωνήσω μαζι σου για να βρεθούμε και για να τις κάνεις εξέταση..!!! Σ'ευχαριστω για όλα...:cool:

Εντάξει,καλή τύχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες Ανθή! Εϊσαι ένας "μικρός" θησαυρός για εμάς τους νευρόσπαστους γατογονείς!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ανθή καλή σταδιοδρομία.
Σίμο πως είναι η γατούλα? Εύχομαι να πήγαν όλα καλά.

Η γατα μου παιδιά εγεινε καλα..:P Απο εχθες τα μεσανυχτα σηκωθηκε αλλα παραπαταγε και ηρθε και κοιμηθηκε μαζι μου...:D Απο νωρις το πρωί περπατάει, τρώει σιγα σιγα, ανεβενει στο πουφ της, πλενεται απλα μαλλον ειναι φοβισμενη ακομα και δεν νιαουριζει σχεδον καθολου, δεν εχει ορεξη για παιχνίδι και δεν τρεχει.. :|

Υπομονή. Ότι και να είχε το γατάκι πέρασε από κάποιο σοκ όσο να'ναι. Και εμείς όταν αρρωσταίνουμε δεν είμαστε χάλια την μια μέρα και την άλλη χοροπηδάμε. Σιγά σιγά αναρρώνουμε. Δεν είμαι ειδική αλλά πιστέυω οτι είναι πολύ θετικό οτι η γάτα σου αντιδράει έτσι. Μάλλον (και το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω) έχει ξεπεράσει τον μεγάλο κίνδυνο. Αλλά ένας κτηνίατρος θα σου δώσει πολύ καλύτερες συμβουλές. Χαίρομαι πολύ πάντως που η γατούλα σου είναι καλυτερα! :)

Χαίρομαι που η ψιψίνα έγινε καλά :) Αλλά έχω μια απορία.. Το ξίδι δεν απαγορεύεται ρητά σε περιπτώσεις φόλας και γενικά δηλητηρίασης? Όσους κτηνίατρους έχω ρωτήσει έχω πάρει την ίδια απάντηση.. Ούτε ξίδι, ούτε γάλα... Μόνο αλατόνερο για να καθυστερήσεις τη δράση του φαρμάκου έστω και λίγο.. Και καλό θα είναι να έχεις ατροπίνη για τέτοιες περιπτώσεις... Αν κάποιος ξέρει κτ άλλο ας το πει...

Κ εγώ πιστεύω πως το γατάκι έγινε καλά.. Είχα μια φορά περίπτωση που γατούλα είχε σπασμούς κ αφρούς από το στόμα, έλειπαν οι κτηνίατροι και χορηγήσαμε ατροπίνη. Καταφέραμε και βρήκαμε κτηνίατρο (κυριακή, και όλοι εκτός νομού!!) μετά από 2 ώρες και βάλε αφότου βρήκαμε το γατί.. Το γατάκι το κράτησε ο κτηνίατρος(όχι ότι ο συγκεκριμένος που έτυχε να βρούμε καθησε στο ιατρειο να το επιβλεψει, οπως θα εκανε αυτος που παμε,)κ είχε σπασμούς για 2 μέρες! Παρόλα αυτά σώθηκε :) Γι'αυτό πιστεύω πως το γατάκι σου θα είναι καλύτερα μέρα με τη μέρα.

Καλημέρα,
πώς πάει η γατούλα?

Η γατούλα έκανε χρήση των αποθεμάτων της σε ζωές και φαίνεται να ξεπέρασε την κρίση, σε ό,τι κι αν οφειλόταν. Σιδερένια:up::up:

Χαίρομαι που η ψιψίνα έγινε καλά :) Αλλά έχω μια απορία.. Το ξίδι δεν απαγορεύεται ρητά σε περιπτώσεις φόλας και γενικά δηλητηρίασης? Όσους κτηνίατρους έχω ρωτήσει έχω πάρει την ίδια απάντηση.. Ούτε ξίδι, ούτε γάλα... Μόνο αλατόνερο για να καθυστερήσεις τη δράση του φαρμάκου έστω και λίγο.. Και καλό θα είναι να έχεις ατροπίνη για τέτοιες περιπτώσεις... Αν κάποιος ξέρει κτ άλλο ας το πει...

καλημέρα,
Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που ρωτάς θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί όλα αυτά απαγορεύονται..
Οι περισσότερες δηλητηριάσεις προκαλούνται είτε απο ποντικοφάρμακα είτε απο οργανοφωσφορικά.Η πρώτη κατηγορια προκαλεί στο ζώο καταστροφή τη2 βιταμίνης Κ,που ειναι απαραίτητη για να πήζει το αίμα με αποτέλεσμα το ζώο να έχει αιμορραγίες και αιμορραγικές συλλογές σε κοιλιά,θώρακα κτλ.Αρα,γιατί μια ουσία που δεν αναστέλλει αυτή την αντιπηκτική δράση(όπως το ξύδι,ή το γάλα ή οτιδήποτε)να δράσει θετικά?Η δεύτερη κατηγορία αφορά ουσίες που δρούν στο νευρικό σύστημα του ζώου με αποτέλεσμα το ζωο να έχει σπασμούς,αφρούς κτλ άρα και πάλι ουσίες που δεν δρούν ανταγωνιστικά δεν έχουν αποτέλεσμα.Επιπλέον αν το ζωακι εχει δηλητηριαστεί με καυστικές ουσίες(απορρυπαντικα,χημικα)προκαλώντας του εμετό μπορεις να του επιδεινωσεις εγκαυματα του οισοφαγου και του στοματος άσε που αν έχει επηρεαστει το νευρικό δεν θα λειτουργεί καλά το αντανακλαστικό της καταποσης μπορεί να κάνει εισρόφηση.Το αλατόνερο απο την άλλη καθυστερει την δράση,εμείς ομως θέλουμε να βγεί πιο γρήγορα το δηλητήριο απο τον οργανισμό,άρα θέλουμε το αντίθετο!Όσο για την ατροπίνη,απαγορεύεται να την χορηγεί αλλος απο τον κτηνίατρο γιατί σε λάθος χορηγηση οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες!

Καλώς ήρθες Ανθή! Εϊσαι ένας "μικρός" θησαυρός για εμάς τους νευρόσπαστους γατογονείς!!!

Ευχαριστώ!:P

Ανθή καλή σταδιοδρομία.
ευχαριστώ!:D

Εκει που εγραφα κτ εγινε κ ζητω συγγνωμη αν διαβασετε 2 ομοιες απαντησεις... Είχα διαβάσει κάπου εδώ μέσα ότι πρέπει να δίνουμε ξίδι σε τέτοιες περιπτώσεις, για να κάνουν εμετό, αυτό όμως είναι τελικά λάθος σωστά? Κ αν είναι λάθος, πρέπει να βγει από το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, ή όχι? Επισης, όταν εγώ ειχα εκεινο το περιστατικο με το γατακι, δεν ηξερα για την ατροπινη. Οταν το ειδαμε ετσι, φυσικα αρχισαμε να ψαχνουμε τους κτηνιατρους που γνωριζουμε. Κοιτα ομως ατυχια να ειναι Κυριακη, αλλα δεν ηταν αυτο π εφταιγε, αλλα το οτι ηταν ολοι εκτος νομου!!Παιρνουμε κ εμεις 11888 κ ρωταμε τηλέφωνα από κτηνιάτρους στην κατερινη. Αρχισαμε να τηλεφωνάμε, κ κάποιος απο ολους το σηκωσε. Του εξηγουμε την περιπτωση και μας λεει να παμε να παρουμε ατροπινη απο φαρμακειο να του δωσουμε. Του λεμε να του παμε εκει το γατακι κ μας λεει οτι δεν εχει ιατρειο κ να του δωσουμε εμεις την ατροπινη(μιλαμε για εναν τελειως απροθυμο ανθρωπο). Τρεχουμε κι εμεις να βρουμε το μ οναδικο φαρμακειο που εφημερευε, το οποιο μας εστειλε στο νοσοκομειο γτ δεν ειχε!! Παμε νοσοκομειο, ευτυχως μας δινουν, ταυτοχρονα να ψαχνουμε τους δικους μας κτηνιατρους αλλα τπτ... Τους παρακαλαμε στο νοσοκομειο να κανουν αυτοι την ενεση που ολο και κτ παραπανω ξερουν, αλλα αρνουνται(αφου παιρναμε τηλ τον κτηνιατρο που ειχαμε βρει και μας ειχε πει να κανουμε ατροπινη κ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕ!!!!) Με τη συμβουλη καποιου γιατρου καναμε την ενεση, γτ το ζωο σπαρταρουσε κ δν μπορουσαμε να το κοιταμε..... Απο το να μν καναμε τπτ, πιστευω καλυτερα π τν καναμε, ή οχι? Μετα καναμε κ τν άλλη δόση κ ευτυχως λιγο πιο μετα βρηκαμε εναν κτηνιατρο κ το πηγαμε. Κατω απο αυτες τις συνθηκες λοιπον αναγκαστηκα να χορηγησω το φαρμακο. Ελπιζω να με δικαιολογειτε.... Κ πριν που αναφερθηκα σε ατροπινη, εννοειται οτι δεν εννοουσα οτι οποιο ζωο βρουμε ετσι, αντε να το χορηγησουμε ατροπινη.Δικο μου λαθος που παρερμηνευθηκε, αλλα ευκαιρια να ρωτησω κτ. Ειναι σωστο να 'μαθει' καποιος απο κτηνιατρο να κανει ενεσεις ατροπινης μονο για τετοιες περιπτωσεις?

Ανθή καλή σταδιοδρομία.

Η γατα μου ειναι μια χαρα... Περπαταει και αρχιζει να παιζει.. Νιαουρίζει και τρώει!!:cool: Ευχαριστω παιδια για ολα ιδιως την Ανθη που μου ειπε τι πρεπει να κανω..

Μπράβο που η γατούλα σου τα κατάφερε!!! :up:
Να μου την χαϊδέψεις και να τις δώσεις τα φιλιά μου απο μένα και απο την γλυκιά μου Φραμπαλά πολλά γουργουριτά!!!;)

ευχαριστώ!:D

Ανθή, επειδή έχω δεθεί πολύ με την γάτα μου και δεν θέλω να μου πάθει πάλι κάτι παρόμοιο, τι πρέπει να ξέρω, τη πρέπει να κάνω και πως πρέπει να κινηθώ???

Και κάτι άλλο που είναι η αφορμή για αυτά που σου είπα πιο πάνω..
Πριν σχεδόν μισή ώρα, χτύπησε ένα ξυπνητήρι και η μικρή μου τρόμαξε... Δεν κουνιότανε, τρόμαζε με το παραμικρό τιναζόταν ένα πράγμα με κάθε άγγιγμα μου και η αναπνοή της σαν να έγινε πιο γρήγορη.. Αλλά τώρα ένταξη μπορώ να πω πως παίζει, (κίναγα το παλιό hands free μου..) αλλά σταματάει γλύφετε και κάθετε σε μια θέση.. Τρόμαξα.. Μπορείς λίγο να μου πεις?????????

Η αντιδραση της ειναι φυσιολογικη για γατι που ξεπερναει τη δηλητηριαση, το νευρικο της συστημα ειναι ακομα ευαισθητο και αντιδρα ισως υπερβολικα στα διαφορα ερεθισματα. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να την παρακολουθεις μηπως εμφανισει παλι σπασμους και χρειαστει επαναληψη της θεραπειας γιατι οι πρωτες 24 ωρες μετα τη δηλητηριαση ειναι κρισιμες.

Η αντιδραση της ειναι φυσιολογικη για γατι που ξεπερναει τη δηλητηριαση, το νευρικο της συστημα ειναι ακομα ευαισθητο και αντιδρα ισως υπερβολικα στα διαφορα ερεθισματα. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να την παρακολουθεις μηπως εμφανισει παλι σπασμους και χρειαστει επαναληψη της θεραπειας γιατι οι πρωτες 24 ωρες μετα τη δηλητηριαση ειναι κρισιμες.

Ευτυχως πέρασαν... Τωρα ειμαστε καλα.. Απλα σκέφτομαι να την παω στον κτηνίατρο για να μια εξεταση, για να δουμε εαν επαθε κατι... Η μηπος είμαι πολύ "φοβιτσιαρης"???????????????????????????????:blink:

Πο,πο...:(δε σου είπε ο κτηνίατρος τι να κάνεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λολα το θεμα ειναι περσινο;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back