ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ και πάλι και ευχομαι να κάνεις ενα ιατρίο για να βοηθάς να ανημπορα ζωακια.. Οσο για την εξεταση, οταν παω στο σπιτι μου στην Θεσσαλονίκη θα επικοινωνήσω μαζι σου για να βρεθούμε και για να τις κάνεις εξέταση..!!! Σ'ευχαριστω για όλα...![]()
Εντάξει,καλή τύχη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σίμο πως είναι η γατούλα? Εύχομαι να πήγαν όλα καλά.
simon21
Νεοφερμένο μέλος
Απο εχθες τα μεσανυχτα σηκωθηκε αλλα παραπαταγε και ηρθε και κοιμηθηκε μαζι μου...
Απο νωρις το πρωί περπατάει, τρώει σιγα σιγα, ανεβενει στο πουφ της, πλενεται απλα μαλλον ειναι φοβισμενη ακομα και δεν νιαουριζει σχεδον καθολου, δεν εχει ορεξη για παιχνίδι και δεν τρεχει.. 
aalyah
Διάσημο μέλος

azil
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά έχω μια απορία.. Το ξίδι δεν απαγορεύεται ρητά σε περιπτώσεις φόλας και γενικά δηλητηρίασης? Όσους κτηνίατρους έχω ρωτήσει έχω πάρει την ίδια απάντηση.. Ούτε ξίδι, ούτε γάλα... Μόνο αλατόνερο για να καθυστερήσεις τη δράση του φαρμάκου έστω και λίγο.. Και καλό θα είναι να έχεις ατροπίνη για τέτοιες περιπτώσεις... Αν κάποιος ξέρει κτ άλλο ας το πει...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
azil
Νεοφερμένο μέλος
Γι'αυτό πιστεύω πως το γατάκι σου θα είναι καλύτερα μέρα με τη μέρα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
πώς πάει η γατούλα?
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
Χαίρομαι που η ψιψίνα έγινε καλάΑλλά έχω μια απορία.. Το ξίδι δεν απαγορεύεται ρητά σε περιπτώσεις φόλας και γενικά δηλητηρίασης? Όσους κτηνίατρους έχω ρωτήσει έχω πάρει την ίδια απάντηση.. Ούτε ξίδι, ούτε γάλα... Μόνο αλατόνερο για να καθυστερήσεις τη δράση του φαρμάκου έστω και λίγο.. Και καλό θα είναι να έχεις ατροπίνη για τέτοιες περιπτώσεις... Αν κάποιος ξέρει κτ άλλο ας το πει...
καλημέρα,
Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που ρωτάς θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί όλα αυτά απαγορεύονται..
Οι περισσότερες δηλητηριάσεις προκαλούνται είτε απο ποντικοφάρμακα είτε απο οργανοφωσφορικά.Η πρώτη κατηγορια προκαλεί στο ζώο καταστροφή τη2 βιταμίνης Κ,που ειναι απαραίτητη για να πήζει το αίμα με αποτέλεσμα το ζώο να έχει αιμορραγίες και αιμορραγικές συλλογές σε κοιλιά,θώρακα κτλ.Αρα,γιατί μια ουσία που δεν αναστέλλει αυτή την αντιπηκτική δράση(όπως το ξύδι,ή το γάλα ή οτιδήποτε)να δράσει θετικά?Η δεύτερη κατηγορία αφορά ουσίες που δρούν στο νευρικό σύστημα του ζώου με αποτέλεσμα το ζωο να έχει σπασμούς,αφρούς κτλ άρα και πάλι ουσίες που δεν δρούν ανταγωνιστικά δεν έχουν αποτέλεσμα.Επιπλέον αν το ζωακι εχει δηλητηριαστεί με καυστικές ουσίες(απορρυπαντικα,χημικα)προκαλώντας του εμετό μπορεις να του επιδεινωσεις εγκαυματα του οισοφαγου και του στοματος άσε που αν έχει επηρεαστει το νευρικό δεν θα λειτουργεί καλά το αντανακλαστικό της καταποσης μπορεί να κάνει εισρόφηση.Το αλατόνερο απο την άλλη καθυστερει την δράση,εμείς ομως θέλουμε να βγεί πιο γρήγορα το δηλητήριο απο τον οργανισμό,άρα θέλουμε το αντίθετο!Όσο για την ατροπίνη,απαγορεύεται να την χορηγεί αλλος απο τον κτηνίατρο γιατί σε λάθος χορηγηση οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες!
ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
Καλώς ήρθες Ανθή! Εϊσαι ένας "μικρός" θησαυρός για εμάς τους νευρόσπαστους γατογονείς!!!
Ευχαριστώ!

ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ!Ανθή καλή σταδιοδρομία.

azil
Νεοφερμένο μέλος
simon21
Νεοφερμένο μέλος
Ανθή καλή σταδιοδρομία.
Η γατα μου ειναι μια χαρα... Περπαταει και αρχιζει να παιζει.. Νιαουρίζει και τρώει!!
Ευχαριστω παιδια για ολα ιδιως την Ανθη που μου ειπε τι πρεπει να κανω..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
καντανολεων αννα
Νεοφερμένο μέλος

Να μου την χαϊδέψεις και να τις δώσεις τα φιλιά μου απο μένα και απο την γλυκιά μου Φραμπαλά πολλά γουργουριτά!!!

simon21
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ!![]()
Ανθή, επειδή έχω δεθεί πολύ με την γάτα μου και δεν θέλω να μου πάθει πάλι κάτι παρόμοιο, τι πρέπει να ξέρω, τη πρέπει να κάνω και πως πρέπει να κινηθώ???
Και κάτι άλλο που είναι η αφορμή για αυτά που σου είπα πιο πάνω..
Πριν σχεδόν μισή ώρα, χτύπησε ένα ξυπνητήρι και η μικρή μου τρόμαξε... Δεν κουνιότανε, τρόμαζε με το παραμικρό τιναζόταν ένα πράγμα με κάθε άγγιγμα μου και η αναπνοή της σαν να έγινε πιο γρήγορη.. Αλλά τώρα ένταξη μπορώ να πω πως παίζει, (κίναγα το παλιό hands free μου..) αλλά σταματάει γλύφετε και κάθετε σε μια θέση.. Τρόμαξα.. Μπορείς λίγο να μου πεις?????????
JohnDVM
Διάσημο μέλος
simon21
Νεοφερμένο μέλος
Η αντιδραση της ειναι φυσιολογικη για γατι που ξεπερναει τη δηλητηριαση, το νευρικο της συστημα ειναι ακομα ευαισθητο και αντιδρα ισως υπερβολικα στα διαφορα ερεθισματα. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να την παρακολουθεις μηπως εμφανισει παλι σπασμους και χρειαστει επαναληψη της θεραπειας γιατι οι πρωτες 24 ωρες μετα τη δηλητηριαση ειναι κρισιμες.
Ευτυχως πέρασαν... Τωρα ειμαστε καλα.. Απλα σκέφτομαι να την παω στον κτηνίατρο για να μια εξεταση, για να δουμε εαν επαθε κατι... Η μηπος είμαι πολύ "φοβιτσιαρης"???????????????????????????????

ΛΟΛΑ18872
Νεοφερμένο μέλος
δε σου είπε ο κτηνίατρος τι να κάνεις;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool