Εξημέρωση του άγριου θηρίου: η περίπτωση Καλυψούλα

Καλημέρα, πώς είναι τα γατιά σου; πώς συμβιώνουν όλα μαζί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προς το παρον επειδη η βουλιτσα η ιου κι ο λουζιταν ειναι εδω ( μικρα)η καλυψουλαρα μενει με μενα τα βραδυα μεσα και τα αλλα που τα πανε καλα ειναι στη βεραντα ( εχει κρυψωνες κλπ παιχνιδια)
καποιες ωρες τη μερα βαζω το βουλιτσο μαζι με τη καλυψουλα μεσα μαζι και καποιες ωρες την εχω στο μεγαλο διαφανο κλουβι και τα εχω ολα στο δωματιο να συνηθιζει τις μυρωδιες, Ειμαστε σε σταδιο που μπορω παντως αν δεν ειχα τα μικρα να την αφησω με τα αλλα χωρις να της αρεσει ομως δεν τα σκοτωνει κι ολα οπως στην αρχη που ειχε πολυ κακες προθεσεις γι αυτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιστορικαί Φωτογραφίαι

Ιστορικαι Φωτογραφίαι
:lol::up:
Αισίως εναν χρόνον μετα το ατυχές συμβάν της εγκαταλήψεως της διασήμου γατός με το ονομαν Καλυψουλαν ( σας εχομεν πρηξει με την τοιαυτην γαταν)
εχομεν την τιμή και την χαρα να σας αναφέρομεν οτι η εκπαιδευσην της πηρε ευτυχές τελος και πλέον μετα απο εντεκα μήνες συνεχους και απερισπάστου αγαπης, μεταχειρίσεως κλουβιού φιλοξενειας για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αμέτρητων καυγάδων για το ποιός θα κανει το κουμάντον,
το οχυρόν κατεπεσε!

Η αγαπητή μας καλυψουλα επαραδεχθει την βαθειάν στοργήν και αγαπην της δια υμας που εμετατραπει εις ισχυρον παθος και την οδηγησεν εις πλήρους υπακοης (με μερικα ναζάκια και ολίγα γρρρ που απομένουν ακόμη για δίορθωση).
Προσφάτως αντι να φοβαται αρχισαμεν να παιζομεν κρυφτον και εγινε πολύ κοινωνικότερη με τους επισκέπτες τους σπιτιού (προτιμα το αρρεν ειδος ακόμη). Μας αγαπα με παθος και εχουμε στιγμές απειρου καλους με παθιασμένες αγκάλες και μανιώδες και τρυφερο γλύψιμο μαλλίων εκ μέρους της. Οσο δε για το βράδυ ειναι η μονιμη συντροφος και δεχεται πλέον και αλλα γατακια στο ιδιο κρεββάτι , αυτη απο τη μια πλευρα του σωματος και τα αλλα να μην τα βλέπει , απο την αλλη πλέυραν.

Ιδου ενα στιγμιότυπον συνυπαρξεως με φιλοξενούμενα μικραν διχως να τα σκοτωνει η να φοβαται. Ο ερωτας της ο Βουλιτσος διαφαινεται απενατι της στη μια

attachment.php

Συνημμένα

• GetAttachmentCAVDK8X0.jpg
    GetAttachmentCAVDK8X0.jpg
    30,4 KB · Εμφανίσεις: 79
  • kalyps1.jpg
    kalyps1.jpg
    27,3 KB · Εμφανίσεις: 38
Συγχαρητήρια Yasmin1gr, η δύναμη της αγάπης και η συστηματική εκπαίδευση έκαναν το θαύμα τους με την Καλυψούλα. Θυμάμαι την αρχή της δραματικής της ιστορίας. Άραγε, αν την είχε υιοθετήσει κάποιος ,που την αγαπούσε μεν, πλην, δεν ήξερε πώς να την εκπαιδεύσει, τι γάτα θα ήταν σήμερα;

Καλά αυτό και αν είναι μπράβο βρε Γιασμίν πολυ χάρηκα με όλη την ιστόρία αυτή το ότι το είδαμε αυτό ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε δεί...

Και πάλι να είσαι καλά και πάντα τέτοια !!!!!!!!

Εμένα με τρελαίνει η περίπου Καθαρεύουσα!!!!:lol::up: Σαν να ξαναδιαβάζω την Εστία!!!!:cool:

Εμένα με τρελαίνει η περίπου Καθαρεύουσα!!!!:lol::up: Σαν να ξαναδιαβάζω την Εστία!!!!:cool:
Έλα τώρα! Εκεί μείναμε? Δες τι όμορφες είναι οι γατουλίνες όλες μαζί! Θρεφτάρια! φρέσκιες κι όμορφες! Κι η Καλύψω ανάμεσά τους! τι άλλο θες!

Έλα τώρα! Εκεί μείναμε? Δες τι όμορφες είναι οι γατουλίνες όλες μαζί! Θρεφτάρια! φρέσκιες κι όμορφες! Κι η Καλύψω ανάμεσά τους! τι άλλο θες!

Εννοείτε καλέ!!!! Κακοπέραση...μιλάμε... βασανιστήρια!!!!:lol::lol::lol::lol:

μιλάμε απίστευτες οι φωτογραφίες :) δεν το περίμενα :) μπράβο τους :)

καλά έτσι κάνουνε και τα άγρια, τι να πω, δύσκολο να εξημερώσεις γατιά...

Τελικα η καλυψουλα εχει σιγουρα καποιο προβλημα γιατι δεν αντιλαμβανεται καθολου τα θετικα σημαδια στη συμπεριφορα των αλλων γατιων. Οταν ενα γατακι ειναι ηρεμο και τη κοιταει αυτη το ερμηνευει" θελει να με φαει αμαν το τερας ερχεται" ενω για μια περιοδο τα πηγαιναν καλα τωρα ξαναρχισε να φοβαται παλι και τη πιανει κατι σα κριση οταν δει το καλοκαιρακι ιδιως η το χιονακι. Ετσι με τα ουρλιαχτα της ξεσηκωνει και τα αλλα που τρομαγμενα αντιδρουν επιθετικα. Τις προαλλες την ειχα βαλει στο κρεββατι με ολα μαζι και μολις αντιληφθηκε το καλοκαιρακι σε κοντινη αποσταση μου ριξε μια μυχια και αρχισε να φωναζει τοσο οπως στην αρχη. Εχω βρει τη λυση να της βαζω μεσα τον βουλιτσο που τον ανεχεται καλυτερα στο δωματιο αλλα με τα αλλα δυο εχει σοβαρο προβλημα και δεν τα εχω μαζι επι το πλειστον...δεν εχω και πολύ χρονο να ασχοληθω πια με την εκπαιδευση της και το δεχομαι ετσι. Τι να κανω την αγαπαω τη χαζοκαλυψουλαρα μου ειναι αδυνατον να την αποχωριστω πια....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικα η καλυψουλα εχει σιγουρα καποιο προβλημα γιατι δεν αντιλαμβανεται καθολου τα θετικα σημαδια στη συμπεριφορα των αλλων γατιων. Οταν ενα γατακι ειναι ηρεμο και τη κοιταει αυτη το ερμηνευει" θελει να με φαει αμαν το τερας ερχεται" ενω για μια περιοδο τα πηγαιναν καλα τωρα ξαναρχισε να φοβαται παλι και τη πιανει κατι σα κριση οταν δει το καλοκαιρακι ιδιως η το χιονακι. Ετσι με τα ουρλιαχτα της ξεσηκωνει και τα αλλα που τρομαγμενα αντιδρουν επιθετικα. Τις προαλλες την ειχα βαλει στο κρεββατι με ολα μαζι και μολις αντιληφθηκε το καλοκαιρακι σε κοντινη αποσταση μου ριξε μια μυχια και αρχισε να φωναζει τοσο οπως στην αρχη. Εχω βρει τη λυση να της βαζω μεσα τον βουλιτσο που τον ανεχεται καλυτερα στο δωματιο αλλα με τα αλλα δυο εχει σοβαρο προβλημα και δεν τα εχω μαζι επι το πλειστον...δεν εχω και πολύ χρονο να ασχοληθω πια με την εκπαιδευση της και το δεχομαι ετσι. Τι να κανω την αγαπαω τη χαζοκαλυψουλαρα μου ειναι αδυνατον να την αποχωριστω πια....

Ναι μωρε αμα το σπίτι εχει χώρους και βολεύει να τα έχεις χωριστα μια χαρα είναι.Και εγω ετσι τα βολεύω ειδικά τωρα που τα γατόπαιδα έγιναν τέσσερα:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχει οσους θα επρεπε αλλα ολοι κανουμε υποχωρησεις κι βολευομαστε...εαν παρουσιαστει καταλληλος θα δωσω το χιονακι

Τελικα δεν δωσαμε κανενα ( οχι οτι δε το περιμενατε) απλα μαθαμε να συνυπαρχουμε και η Καυψουλα αν ξεφυγει κανενα φιλοξενουμενο τραβαει κατι τσιριδες φωναζοντας με να το μαζεψω οπως και αν γινει κατι με τα δικα μας. Πρεπει να προσεχουμε να μη τα βλεπει γενικα και οταν θελει παρεα τα δεχεται αρκει η ιδια να ειναι προστατευμενη στο μισοσκεπασμενο λαγοκουβο. Μερικες φορες δεχεται την υπαρξη ενος στο ιδιο δωματιο και μετα απο ενα αρχικο ξεμαλλλιασμα ανεχονται το ενα το αλλο ( το αρχικο ξεμαλλιασμα ειναι ελαχιστα πιο βελτιωμενο απο παλία). Το καλο ειναι οτι φωναζει για να προειδοποιησει πια πριν επιτεθει. Ετσι εχουμε χρονο να απομακρυνουμε οποιον κρινει σαν εισβολεα και δεν εχουμε απωλειες. Δεν νομιζω ποτε να καταφερουμε να ειμαστε ολοι μαζι σε ενα μερος παντως, ανθρωποι γατακια και φιλοξενουμενα.

Ομως η ιστορια αποδυκνυει οτι γινονται αλλαγες με την συνεργασια και του ανθρωπου και του ζωου . Η κατασταση δε συγκρινεται με την αρχη που χυμουσε και σε μενα και οι κραυγες ειναι μεν πολύ δυνατες αλλα εχει ενα αρχικο σταδιο που γρυλιζει και αν την σταματησεις απο το να τα βλεπει δεν επερχεται κριση. Καμμια σχεση με το οτι τα εκανε επανω της και ουρλιαζε 3 τη νυχτα πηδωντας δυο μετρα στα παραθυρα σε εξαλλη κατασταση, τοτε μου πιανονταν η καρδια να την ακουω, και οι απο κατω φορουσαν ωτοασπιδες, τωρα ειναι καπως πιο ηρεμη αλλα μη φανταστειτε και την ιδανικη συνυπαρξη. Φυσικα με τους ανθρωπους ειναι παντα γλυκουλα αλλα ποιος θελει μια γατα 11 χρονων πια??? ( και ποιος ειναι αυτος που θα τη δωσει οταν την ερωτευτηκε μολις την ειδε? Κανεις κανεις χεχεχε)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back