Επέστρεψε ο άσωτος αλλά είναι χάλια!!!!

billio

Πολύ δραστήριο μέλος

Η billio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Παπάγος (Αττική). Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Καλημερα...Ειμαι λιγο προβληματισμενη και θα θελα να μου πειτε τι θα μπορουσα να κανω.
Ας παρουμε τα πραμματα από την αρχη. Περα απο την μικρη Μπηλιω που εχω στο σπιτι και οι περισσοτερες την γνωριζετε φροντιζουμε στ εξοχικο μας και ενα αδεσποτακι τον Πίπη. Ειναι ενας κουκλος τιγρε μαλλιαρος γατος με φοβερα πρασινα ματια.(μου εχουν πει οτι πρεπει ο πατερας του να ηταν Μειν Κουν γιατι εχει λο ατα χαρακκτηριστικα των Μειν Κουν)
Ειναι κατοικος της αυλης μας στο εξοχικο και γνωστο αλάνι. Εδω και κατι μηνες ειχε εξαφανιστει και δεν εδινε σημεια ζωης. Ειχε ξεστρατισει για γκομενες μιας και ειναι αστειρωτος. Το Σαββατο που πηγα στο εξοχικο τον βρηκαμε να μας περιμενει:clapup::clapup::clapup: Χαρα που εκανα γιατι ειχα αγωνια μηπως δεν ειχε παει για γκομενες αλλα στον γατοπαραδεισο...Η χαρα μου ομως μου κοπηκε στη μεση γιατι ειδα οτι εκτος του οτι ηταν πεινασμενος και αδυνατισμενος ηταν και αρρωστος. Μυξες κιτρινου χρωματος τρεχουν απο την μυτη του και σημερα πριν φυγω ειδα οτι εχουν τσιμπλιασει τα ματια του. Ισως καμια ρινιτιδα να ειναι δεν ξερω δεν τον πηγα στο γιατρο γιατι ηταν σαββατο κυριακο και εκει ειναι κλειστα ο κτηνιατρος και σημερα επρεπε να πω στο γιατρειο μου.

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης.
1) Τι εχει το γατι; Πιθανολογω οι εχει ρινιτιδα πως γιατρεύεται; Απλα με αντιβιωση;

2) Πως να τον περιθάλψω; Δεδομενου οτι στο σπιτι μου εχω την Μπηλιω και φοβαμαι μη της μεταδωσει οποιαδηποτε ασθενεια που μπορει να εχει αποκτησει; Το σπιτι μου δεν εχει πορτες οπου μπορω να τους εχω χωρια. Μονο τη πορτα του μπανιου αλλα ειναι κριμα να κλειστει οποιοδηποτε ζωο σε εναν χωρο τοσο μικρο.Το μονο που εχω ειναι την ταρατσα αλλα και παλι η μικρη θα θελει να βγει εξω να παει κοντα του...(αυτο ειναι ενα 3ο προβλημα...δεν ξερω πως θα τον δεχτει εστω και προσωρινα..δεν ξερω πως θα την δεχτει και αυτος)...Ασε που και στην ταρατσα θα εχω την αγωνια μη μπας και μου πηδηξει ο Πιπης απο κατω...Η μικρη την εχει μαθει την ταρατσα δεν κυνγαει τα πουλια...Ο αλλος ειναι αλανιαρης...κυνηγαει οτι κινητε για να φαει.Αυτο ειναι 4ο προβλημα:mad:...Δε συνεχιζω να μετραω προβληματα θα πελαγωσω περισσοτερο

Ειμαι πολυ προβληματισμενη:hmm::hmm::hmm:

Τι θα κανατε στη θεση μου κοριτσια; Τον λυπαμαι τον κακομοιρη...τον ειδα σημερα αρρωστουλη και στεναχωρηθηκα παρα πολυ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο σας να του πεις σε τι κατάσταση είναι και μήπως μπορεί να σου δώσει κάποια θεραπεία. Επίσης μπορείς να τον στειρώσεις έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξανανησυχήσεις..Δεν θα πηγαίνει πουθένα. Και επ ευκαιρίας της στείρωσης μήπως θα μπορούσε ο γιατρός να τον κρατήσει στο ιατρείο του και να του δίνει εκείνος την θεραπεία του???:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τωρα πια που εχεις βιωσει την επιστροφή ενός ασωτου γατου που επεστρεψε από την ανελέητη μάχη του ζευγαρώματος, μαλλον καταλαβες τι πρεπει να κανεις, ετσι?

Η στειρωση ειναι η μόνη λύση.
Οι γατοι της επαρχίας που εχουν τη δυνατότητα του ελευθερου σουλάτσου στις αυλές δεν ειναι τελικά σε προνομιακότερη θέση από τους γάτους των διαμερισμάτων που περιορίζονται από κλειστές μπαλκονοπορτες. Οσο υποφερει απο την καταπιεση των ορμονών ενας γατος διαμερίσματος, υποφερει και ενας γατος εξοχης. Ο δευτερος, ακόμα περισσότερο.

Ο γάτος εξοχής θα βρει ναι μεν να ζευγαρώσει, αλλά τα πραγματα δεν ειναι καθολου αυτονόητα και απλά, όπως ισχυριζονται κατι "οικολογοι-υπερμαχοι της μη-στειρωσης". Ο γατος θα δωσει σκληρους καυγαδες με άλλους αρσενικούς. Οι καυγαδες προκαλούν τραυματισμους, μολύνσεις στις πληγές ακομα και μεταδωση νοσηματων. Κι εκτος αυτου, καραδοκουν και ενα σωρο αλλοι κινδυνοι, αμαξια, κουραδόψυχοι με φολες και αεροβόλα κλπ...

Οποτε, αφου τον ταϊσεις καλά και καρδαμωσει, πηγαινε τον το γρηγορότερο για στειρωση. Η επεμβαση ειναι απλουστατη-ειδικά στα αρσενικα, πιο οικονομική απ οσο ειναι στα θυληκα και η αναρρωση ειναι ταχύτατη.
Αν εχετε και αλλα γατακια στην αυλή σας, φροντίστε να στειρωθούν κι εκεινα. Δεν ειναι μονο για τον ελεγχο του πληθισμού. Η στειρωση παρατείνει τη ζωή της γατας και προφυλάσσει την υγεια της. Ετσι θα χαιρεσαι τις γατες σου για ακομα περισσότερα χρόνια.

Exω ασχημα νεα με το προβλημα του γατου μου. Πηγα απο τον κτηνιατρο μου να τον ρωτησω τι εχει ο γατος. Του ειπα τα συμπτωματα και απο την κινηση της κεφαλης του καταλαβα οτι δεν ειναι καλα τα πραγματα. Μου ειπε οτι θελει γερη αντιβιωση για πανω απο 20 μερες και αν δεν γινει θεραπεια θα παθει πνευμονια και θα πεθανει ή θα του μεινει στην καλητερη των περιπτωσεν κατι χρονιο. Αν τον φερω εδω η μικρη θα κολλησει αλλα θα το περασει πιο ηπια παλι με αντιβιωση αλλα δεν μπορω να το ρισκαρω. Και η ταρατσα που ειχα στο μυαλο μου παλι δεν ειναι υση γιατι ειναι αστειρωτος και θα πηδηξει αμα δει τη γατα. Λογικα στειρωση τωρα δεν θα μπορει να γινει πρεπει πρωτα να γινει καλα και μετα ...
Εχω πελαγωσει τωρα. Η φιλοζωικη ξερετε αν δεχεται να μου τον φιλοξενησει για 20 μερες και να του δινει τα φαρμακα του; Κανενα αλλο σωματειο;

Τωρα αυτά με τη στειρωση δεν τα έλεγα για σενα υποθετοντας ότι δεν τα ξερεις. Ειμαι σιγουρη οτι τα ξερεις.

Τα εγραψα για όλους όσους ειναι νεοι στο φορουμ και στη συναναστροφή με γατες, όποτε ειναι καλο να πληροφορούνται για μερικα ζωτικής σημασιας πραγματα. Επιλεων αρκετοι ειναι, φανταζομαι, κι εκεινοι που αντιμετωπιζουν τη φυγή των αρσενικων γατων τους τις εποχές αναπαραγωγής και προβληματίζονται με την κατασταση στην οποια επιστρεφουν.

Στο πιο φλεγον θεμα λοιπόν, εχω την αισθηση οτι θα βρεθει φιλοξενια για το γατούλη.
Αλλα αν υποθεσουμε οτι δεν βρεθει, τι θα ελεγες αν εκανες αυτό. Να τον περιορίσεις αναγκαστικά σε ενα συρματινο κλουβάκι ή μεγαλο κλουβί μεταφοράς σαν αυτο που απευθυνεται σε μεγαλοσωμους σκυλους και να τον απομονώσεις σε ενα μονο δωματιο καθ όλη τη διαρκεια της θεραπείας? Αυτό ειχα δει να κανει μια παλια γνωστή γατόφιλη, οταν αρρωστησε από στοματιτιδα μια απ της γατες της κι επρεπε να την περιορίσει από τις άλλες.

Ξερω πολυ καλα τι πρεπει να γινει σχετικα με τς σεξουαλικες ορεξεις του γατου...Αφου ειχα πει οτι αμα γυρισει ζωντανος θα του τα κοψω:whistle: Το θεμα ειναι οτι αντιδρανε οι γονεις μου.. Ειδικα ο πατερας μου... Αντιδρανε ξεαντιδρανε ομως εγω θα του την κανω τη στειρωση, αλλα προς το παρων ερχεται σε δευτερη μοιρα. Προεχει τωρα η υγεια του.
Καλη ειναι η λυση που λες αλλα δε θα αγριεψει σε ενα κλουβι 20 μερες; Δε θα πρεπει να κινητε ο γατος να ξεμουδιαζει; Κριμα δεν ειναι; Η τουαλετα του; Που θα τα κανει; εκει που θα κοιμαται;:hmm:

Κι εγώ θα συμφωνήσω με την περίπτωση του κλουβιού. Καλύτερα να αισθάνεται λίγο στριμωγμένος και να γίνει καλά, παρά να είναι ελεύθερος και χάλια;).
Μπορείς άλλωστε να τον αφήνεις λίγη ώρα σε ένα δωμάτιο να ξεμουδιάζει. για τουαλέτα μπορείς να βάλεις άμμο σε ένα ταψάκι, μια χαρά θα είναι εφόσον θα είναι μεγάλο το κλουβάκι.

Νταξει...δεν θα ειναι και η καλυτερη του...αλλα ειναι αρρωστουλης, οποτε δεν περνατε οι αντιρρησεις του! Ο,τι ειναι να γινει ειναι για το καλο του.

Θα διαλέξεις ενα δωματιο (αν εχετε αποθηκούλα, σοφίτα, πλυσταριό ή χωλάκι που να απομονώνεται με πορτα ακομα καλυτερα) και θα τον βαλεις σε κλουβάκι. Δυστυχως το κλουβακι ειναι απαραιτητο για να τον περιορήσει μη σου λακίσει πανω σε καμια κρίση αγχους. Ανα τακτα χρονικα διαστήματα θα μπαινεις στο δωματιο μονη σου-δεν θα πλησιασει καν η αλλη γατα, θα κλεινεις την πορτα πισω σου και θα του ανοιγεις το κλουβακι να ξεμουδιαζει, να τρωει, να παιρνει τα φαρμακα του και να πηγαινει στην αμμο που θα του χεις μεσα στο δωματιο. Ολα αυτα με τη δικη σου αυστηρή εποπτεια. Δεν θα βγαινεις απ το δωματιο χωρις να τον εχεις κλεισει στο κλουβακι-για να σαι σιγουρη. Και εννοειται θα κλεινεις πισω σου και την πορτα του δωματιου. Πρεπει να απομονωθει τελειως απο τους θορυβους και τη ζωηραδα του υπολοιπου σπιτιου γιατι μονο ετσι θα ειναι ηρεμο. Αλλιως θα αγχωνεται ακομα περισσοτερο.

Οσο για τον μπαμπα, κοιτα πως θα το χειριστεις για να ξεμπερδευεις μια και καλή. Θα τον πιασεις και θα του πεις σοβαρα...

-"Ακου, Πάππυ. Εγώ τον γατο μου τον θελω να τον εχω ΖΩΝΤΑΝΟ. Ο γατος μου δεν ειναι ο Αλκης ο Γιαννακας στο Ντελικανή που θα του κοψω τα καμπανελια και θα καταντήσει Βιολετέρα. Αυτα ειναι μπουρδες των ανθρωποειδών! Οι γατες ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και μη μπερδευουμε το Φάντη με το ρετσινόλαδο!
Μ' αυτα και μ' αυτα τον εχω τωρα αρρωστο και για την ωρα τυχερος ήτουνε. Αλλα δεν θα χει επόμενη, τα λαχεια κλερόσανε!!!".

Νταξει...δεν θα ειναι και η καλυτερη του...αλλα ειναι αρρωστουλης, οποτε δεν περνατε οι αντιρρησεις του! Ο,τι ειναι να γινει ειναι για το καλο του.

Θα διαλέξεις ενα δωματιο (αν εχετε αποθηκούλα, σοφίτα, πλυσταριό ή χωλάκι που να απομονώνεται με πορτα ακομα καλυτερα) και θα τον βαλεις σε κλουβάκι. Δυστυχως το κλουβακι ειναι απαραιτητο για να τον περιορήσει μη σου λακίσει πανω σε καμια κρίση αγχους. Ανα τακτα χρονικα διαστήματα θα μπαινεις στο δωματιο μονη σου-δεν θα πλησιασει καν η αλλη γατα, θα κλεινεις την πορτα πισω σου και θα του ανοιγεις το κλουβακι να ξεμουδιαζει, να τρωει, να παιρνει τα φαρμακα του και να πηγαινει στην αμμο που θα του χεις μεσα στο δωματιο. Ολα αυτα με τη δικη σου αυστηρή εποπτεια. Δεν θα βγαινεις απ το δωματιο χωρις να τον εχεις κλεισει στο κλουβακι-για να σαι σιγουρη. Και εννοειται θα κλεινεις πισω σου και την πορτα του δωματιου. Πρεπει να απομονωθει τελειως απο τους θορυβους και τη ζωηραδα του υπολοιπου σπιτιου γιατι μονο ετσι θα ειναι ηρεμο. Αλλιως θα αγχωνεται ακομα περισσοτερο.

Οσο για τον μπαμπα, κοιτα πως θα το χειριστεις για να ξεμπερδευεις μια και καλή. Θα τον πιασεις και θα του πεις σοβαρα...

-"Ακου, Πάππυ. Εγώ τον γατο μου τον θελω να τον εχω ΖΩΝΤΑΝΟ. Ο γατος μου δεν ειναι ο Αλκης ο Γιαννακας στο Ντελικανή που θα του κοψω τα καμπανελια και θα καταντήσει Βιολετέρα. Αυτα ειναι μπουρδες των ανθρωποειδών! Οι γατες ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και μη μπερδευουμε το Φάντη με το ρετσινόλαδο!
Μ' αυτα και μ' αυτα τον εχω τωρα αρρωστο και για την ωρα τυχερος ήτουνε. Αλλα δεν θα χει επόμενη, τα λαχεια κλερόσανε!!!".

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:......σορυ για το γελιο..ειναι οντως σοβαρο το θεμα...αλλα δεν μπορω να μην γελασω,με τον τροπο που τα λεει η Λια...:)

:D:D:D

Κατσε τωρα πρεπει να μαθω το στιχακι απεξω κι εχει περασει η ηλικια της αποστηθισης...και πρεπει να το πω και με προφορα;;;; Καλα με τα καμπανελια και τη Βιολετερα εχω πεθανει στα γελια:D:D

Λοιπον, σημερα θα παω να του στησω καρτερι και θα τον βουτήξω να τον παω στην φιλοζωικη μηπως εκει μπορεσουν και μου τον κρατησουν ...στο τηλεφωνο ειπαν στη μητερα μου οτι γινεται αλλα εχω την υποψια οτι της ειπαν οτι μπορει να τον εξετασει ο γιατρος και να του συστησει θεραπεια... Τι απο τα δυο συνενοηθηκαν δεν κατεω αλλα θα παμε μια βολτα και με διαφορα παρακαλια ισως το πετυχουμε το θαυμα (θα τους πω μετα να του τα κοψουν τα καμπανελια )
Ευχηθειτε μας καλη επιτυχια γιατι αν δεν τοτε θα ακολουθησει το plan B του κλουβιου.

Λοιπον, έχω καλα νεα και κακα νεα.
Τα καλα νεα ειναι οτι μολις φτασαμε στο εξοχικο τον ειδαμε εκει μπαστακα να μας περιμενει. Που να βρει το κουραγιο ο ερημος για τσαρκα.
Το δευτερο καλο νεο ειναι οτι δεν δυσκολευτκα να τον βαλω στη γατοφορο. Πρωτη φορα την εβλεπε μπηκε μεσα απο περιεργεια οποτε βρηκα κι εγω την ευκαιρια και του εκλεισα την πορτα. H περιεργεια σκοτωσε τη γατα δε λενε;; Εδω βεβαια για καλο γινεται η ολη φαση οποτε... Σε ολη τη διαδρομη μεχρι το Κορωπι γκρινιαζε αλλα δεν με δαγκωσε ουτε με γρατζουνισε, ισα ισα που ετριβε τ μουριτσα του το χερι μου. Μιλαμε για πολυ καλο γατί...γατι μάλαμα.
Παμε στον γιατρο, δεν χρειαστηκε να του πω και πολλα πολλα μολις εβγλε το στηθοσκοπειο και μου ειπε τα ΚΑΚΑ μαντατα. Πνευμονια ο κυριος!! Ο δικος μου ο κτηνιατρος που τον ρωτησα εχτες το βραδυ με ειχε προειδεασει οτι αν δεν θεραπευτει θα παθει πνευμονια και θα πεθανει οποτε ήμουν προετοιμασμενη οταν ακουσα τα νεα. Τι προετιμασμενη, που μερικα δακρυα φυγανε αδεσποτα δε μπορουσα να τα συγκρατησω.(ε απλα δεν πλανταξα στο κλαμα:redface:)
Μες στην ατυχια του ομως ειναι και τυχερος, ας το πουμε τυχερος. Θα τον κρατησουν εκει για οσο χρειαστει (τα εξοδα φυσικα θα τα καλυψω ...δεν τιθεται θεμα). Με αγωγη τροφη και περιποιηση ισως να τη σκαπουλαρει. Το αισιοδοξο της υποθεσης ειναι οτι δεν ειχε πυρετο και φενοταν δυνατος. Οποτε εχουμε ελπιδες.
Δεν αντεξα να μη βαλω (διακριτικα) τα κλαμματα γιατι την τελευταια φορα που αφησα ζωο στον κτηνιατρο την επομενη το έθαψα στην αυλη μου (για τον σκυλο μου μιλαω). Και τωρα ο Πιπης στα ματια με κοιταζε ...Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω. Θα γινει καλα αυτο πρεπει να σκεφτομαι....Μετα θα ακολουθησουν ολα τα αλλα...Θα του κοπουν τα καμπανελια με το που παρει τα πανω του...Αν μπορουν να το κανουν και τωρα ας το κανουν..

Αλλα κοριτσια δεν εχετε δει τετοιο γατι...Πανω στο χειρουργικο τραπεζι και εκανε χαδια....Επεφτε κατω εδειχνε την κοιλια του, τρελαθηκε ο γιατρος....Στο μονο που αντεδρασε ηταν με το θερμομετρο στον κ.... Εκει ειπε οπα μεγαλε μου πηρες τη παρθενια μου;;; Που να ξερε και τι τον περιμενει αργοτερα

Όλα περαστικά να είναι Αφροδίτη μου και να γίνει καλά ο γατούλης!!!!:):):)

Όλα καλά θα πάνε, μια χαρά θα γίνει ο κύριος. Αφού είναι και τόσο καλός, μήπως να το κράταγες;:whistle:

μακαρι να πανε ολα καλα!!! σου το ευχομαι πραγματικα....και πιστευω οτι καλα θα πανε..:)

Και γω το πιστεύω... Πιστεύω οτι εχει γερή κραση και θα τα καταφερει.Ηδη ήταν ζωηρουλης παρα τα ακροαστικα του. Εχει περασει τοσα και τόσα θα τα καταφερει και απο αυτο...Τον εχω μεγαλωσει απο μωρο που μου τα εφερε η μανα του στο μπαλκονι μας. Τα αδερφια του δεν τα καταφεραν. Αυτος μηνων ήταν και τον πηρε στο κυνγι αυτον και τον αδερφο του ενα κοπροσκυλο και βουτηξανε στους ασβεστες νεοχτστης βιλας. Ο Πιπης μου ηρθε μες στα εγκαυματα, τον αδερφο του δεν τον ξαναειδα απο τοτε. Τον Πιπη βουτηξα και τον πηγα στον γιατρο οπου και τον ξυρισαμε, ειναι και μαλλιαρος. Με αντισυπτικα και αλοιφες καταφερε και ξεπερασε τα εγκαυματα στην κοιλιτσα του. Θυμαμαι τον βουταγαμε στη λεκανη με το νερο-αντισηπτικο πως δεν μας ξεσκισε... Τοσο καλο γατι που ειναι ηξερε οτι ηταν για το καλο του. Μετα με εγλυφε...

Θα τον κραταγα αν δεν ειχα την Μπηλιω...Δυο γατια δεν χωρανε εδω μεσα...Δυστυχως. Ασε που δεν ξερω τι αλλες αρρωστιες μπορει να κουβαλαει. :hmm::redface::(

Μετα απο 10 μερες νοσηλειας, ο Πιπης θα επιστρεψει στην αγκαλια μας σημερα. Ξεπερασε την πνευμονια εχει φαει εχει καρδαμωσει και εχτες στειρωθηκε ;) Οκ θα επιστρεψει "λιγοτερο" αντρας αλλα θα ειναι καλα...Οτι εσπειρες εσπειρες Πιπη, τερμα πια.Περιμενω πως και πως να παω να τον παρω να τον ζουλιξω στην αγκαλια μου:clapup:

Τέλος καλό όλα καλά για τον πίπη λοιπόν!!!:):):)Θα γυρίσει τώρα ανανεωμένος και ελαφρύτερος στην βάση του!!!:P:P

Τελειαααα!! Μπράβο Πίπη!!! Ετσι βρε παιδιά...Καλά νέα να λέτε:D!!!!

:clapup::clapup::clapup::clapup:

Λοιπον...ολο το Πσαχα την εβγαλα με τον Πιπη στο εξοχικο... Η μικρη εμεινε μονη στο σπιτι αναγκαστικα... και δεν ηελα να την ταλαιπωρισω με το οδηπορικο για τοσες λιγες μερες και δεν ηθελα να κολισει τιποτα ... Καλα μη φανταστειτε τρελο οδηπορικο (20 λεπτα δρομος με τ αμαξι) απλα η ταλαιπωρια ειναι στη μαχη που δινω καθε φορα για να μπει γατοφορο.:)
Τελος παντων...το θεμα ειναι αλλο. Ο Πιπης...
Το μπουκωσαμε φαι και πηρε τα πανω του σε κιλα...Δε πιανω τα πλευρακια του τωρα... ομως εχουμε αλλο προβλημα. Κοιμαται συνεχεια...Δεν κανει τιποτα αλλο απο το να τρωει και να κοιμαται. Σε σημειο ανησυχιτικο... Αντε αλλαζει και κανα πλευρο γιατι πιανεται. τον πηρα μια μερα στην αυλη, ξερω οτι με ακολουθαει οποτε του λεω παμε τσαρκα. Κατεβηκαμε κηπο και εκει που με ακολουθουσε ξαφνικα καθετε και με κοιταει... Κουραστηκε! Απο τη μια λεω δεν ειναι κατι το ανησυχιτικο, μαζευει δυναμεις αλλωστε ποτε δεν ηταν της δραστηριοτητας. Απο την αλλη το να βλεπεις καποιον να κοιμαται συνεχεια λες δεν μπορει κατι εχει.. Και σιγουρα δεν ειναι καλα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back