Επέστρεψε ο άσωτος αλλά είναι χάλια!!!!

• Thread starter Thread starter Felice
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Mωρε το ξερω, το ιδανικο ειναι να ερθει σπιτι μου. Το θεμα το σπιτι μου αντεχει αλλη τριχα;;; Η μικρη μαδαει απιστευτα, κι ο Πιπης απο οτι ειδα τα ιδια μαδαει. Χτες γυρισα απο το εξοχικο και ειδα τουφες να τρεχουν μες στο σπιτι και τις μαζευα με σκουπα. Πηγα ν κοιμηθω και φταρνιστικα και τριχες πεταγανε στον αερα!! Εχω φαει αρκετες κι ολας .... :whistle: Θα δουμε το ποσο ακομα θα αντιστεκομαι...
Χαίρομαι που το γατάκι σου έγινε καλά.
Σχετικά με το θέμα της τρίχας . Εγω μένω σε 33 m2 παρόλα αυτά η τύχη μου έφερε 7 γατιά. Τα δύο απο αυτά μακρύτριχα. Αυτά τα συγκεκριμένα κάθε Μάιο και Ιούλιο κουρευονται με την ψιλή σε κομωτηριο για να αποφύγουμε το πλήθος των τριχών που πεφτουν αλλιώς δεν θα ζούσα σε σπίτι αλλα μέσα σε μαξιλάρια τρίχας. Μην φρικάρεις σε πληροφορώ οτι τους κάνει πολύ καλό και μεέχρι τον Σεπτέμβριο εχει βγει καινούργιο και ποιο λαμπερό τρίχωμα. Επίσης εάν το επιθυμούμε μπορούμε να κουρέψουμε ακόμα και τα κοντότριχα μας. Κακό δεν τους κάνει. Καθαρίζουν απο τους ψύλλους τελείως, βλέπουμε την υγεία του τριχώματος και δερματος τους και η τρίχα μές στο σπίτι εξαφανίζεται σχεδόν τελείως μέχρι τον Δεκέμβριο δεν εχουμε τρίχες καθόλου.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 γατια???? Κουρεμα;; Ωραια και πρακτικη λυση αλλα δε μπορω να φανταστω τον Πιπη γουλη...Λαθος, μπορω γιατι τον εχω κουρεψει μια φορα για ιατρικους λογους. Ειχε πεσει στους ασβεστες και ειχε ξεραθει ο ασβεστης πανω του με αποτελεσμα να παθει εγκαυματα. Με πλυσεις και κρεμες εγινε καλα ευτυχως, αλλα το ξυρισμενο γατί δεν ηταν και το καλυτερο θεαμα.:whistle::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 γατια???? Κουρεμα;; Ωραια και πρακτικη λυση αλλα δε μπορω να φανταστω τον Πιπη γουλη...Λαθος, μπορω γιατι τον εχω κουρεψει μια φορα για ιατρικους λογους. Ειχε πεσει στους ασβεστες και ειχε ξεραθει ο ασβεστης πανω του με αποτελεσμα να παθει εγκαυματα. Με πλυσεις και κρεμες εγινε καλα ευτυχως, αλλα το ξυρισμενο γατί δεν ηταν και το καλυτερο θεαμα.:whistle::hmm:[/quote
Ξέρω :/:είναι πολλά!!
Δεν το ήθελα , απλά μου προέκυψαν.:whistle:
Σχετικά με το κούρεμα , ολα ειναι δυνατά. Οταν δε ο κομμωτής του κάνει σχέδιο λιοντάρι, κεφάλι, παπουτσάκια και ουρά τούφα καλά μιλάμε τότε ειναι ολα τα λεφτά , ολοι πεθαίνουν από τα γέλια και σου έρχεται να πας να το ζουμπήξεις τόσο γλύκα που δείχνει.Σαν ψευτικο γινεται:D:P:P
Η φίλη μου που εχει 6 περσικά απο αυτήν ειδα οτι το καλοκαίρι οχι μονο τους αρέσει αλλα το ευχαριστιούνται κιολας τα ζώα οταν τα απαλάσουμε απο τις 2 κουβέρτες που φοράγανε. Εγώ τωρα με την πρώτη ευκαιρία θα παω τα δύο μακρύτριχα μου για το ετήσιο κουρεμά τους.
Εγω μαυτόν τον τρόπο εχω βρει την υγειά μου (μιλαμε οτι τα μακρύτριχα μου εχουν τόσο μαλλί που αμα δεν τα χτενίσω μεσα στον χειμώνα θα γίνουν ενας μεγάλος κομπος:eek:)

Καλημερα σας...
Μιας και εχω καιρο να μπω ας γραψω καιστο θεμα του ασωτου...

Την προηγουμενη Παρασκευη τον πηγαμε παλι στο γιατρο γιατι παρατηρισαμε οτι εβηχε φταρνιζοταν και εβγαζε παλι μυξες... Με το που τον αγγιξε ο γιατρος μου λεει "εχει πυρετο" .... "Οριστε;" Η πρωτη κεραμυυδα...Περνει και τα ακουστηκα τον ακροαζεται και μου λεει " Εχει ακροαστικα, εχει πνευμονια!" "Παλι??????" Η δευτερη κεραμυδα." Αντιβιωση και παρακολουθηση " Μου λεει...Τα χανω εγω.... "Αν τον παρω σπιτι θα κολλησει την μικρη μου;" Ρωταω. "Ναι" μου κανει.... "Κρατηστε τον τοτε γιατι δεν εχουμε τροπο να τον παρακολουθουμε μιας και δεν μενουμε ακομα στο εξοχικο, ειμαστε του σαββατοκυριακου" ...
Τον κρατησαν παλι καλα που με εξυοηρετουν... αλλα τι θα γινει με αυτη την ατασταση?? Πνευμονια καλοκαιριατικα?? Βεβαια 1 μηνα ειχε Νοτιαδες και υγρασια τα βραδια. Αλλα και παλι... Αρχισαν οιδιαφορες ερωτησεις. Μηπως δεν ειχε γινει εντελως καλα τοτε?? Ειχε ενα βηχαλακι αλλα μας ειχε πει ο γιατρος οτι δεν το κρινει ανησυχιτικο και μας τον εδωσε. Και οι τσιμπλες που ειχε στα ματια του περασανε. Και κουραγια βρηκε, ορεξη ειχε... τα κιλα του τα ξαναπηρε... Σταματησε να ειναι πια σε κατασταση υπνηλιας. Πηγαινε και βολτες...
Τη Παρασκευη που υποτιθετε οτι θα τον επερνα μου ειπανε οτι εχει ακομα λιγα ακροαστικα. Δεν εχει αλλα τους λεω...Θα τον παρω οταν δεν θα εχει κανενα ακροαστικο... Ετσι μου τον δωσατε και τη προηγουμενη φορα και να μαστε παλι με πνευμονια. Αλλη μια βδομαδα ο Πιπης στη κλινικη. Τον λυπαμαι βεβαια που ειναι κλεισμενος στο κλουβι αλλα τι να κανω... Ελπιζω να ειναι συντομο το μαρτυριο του.
Και επειδη αυτη η δουλεια με την πνευμονια δεν γινεται να συνεχιστει αποφασισα να του κανω μια εξεταση αιματος για λευχαιμια, Aids και περιτονιτιδα και αν βγει αρνητικος (μακαρι θεουλη μου) θα τον παρω σπιτι. Εμποδια ξε εμποδια δεν τον βλεω να βγαζει αλλο χειμωνα στη φυση. Εδω μου επαθε πνευμονια καλοκαιρι.... ελεος!! Τι ενα τι 2 γατια... Ετος απο ασπρομαυρη τριχα θα εχω και τιγρε (αμαν!!!)... Να δω με το φαι πως θα τα βγαλω περα... Αυτος ειναι λαιμαργος και η αλλη λιτοδιαιτη... τροχονομος θα γινω...
Καλα μην τα σκεφτομαι απο τωρα...να βγουν πρωτα οι εξετασεις του και μετα.. Στην Μπηλιω ακομα δεν εχω πει τιποτα...:whistle:
μονο να μην εχει λευχαιμιες Ειτζ κλπ...cross our fingers

καντου και για λοιμοδη περιτονιτιδα..αλλα δεν ειναι σιγουρα τα αποτελεσματα...αν βγουνε θετικα θα πρεπει να τα επαναλαβεις μετα απο καποιους μηνες...ευχομαι ολα να πανε καλα...εχεις δικιο...δεν το βλεπω και εγω να βγαζει αλλο χειμωνα..μακαρι να ειναι υγιεης..:)

Mου παν οτι υπαρχει μια εξεταση αιματος που τα περιλαμβανει ολα... (ειτζ λευχαιμια και περιτονιτιδα)... Θα του τα κανω, γιατι ναι μεν προεχει η υγεια του αλλα προεχει και η υγεια της Μπηλιως. Δεν θελω να το διακινδυνεψω... Ελπιζω να βγει αρνητικος γιατι δε θελω να μπω σε τετοιο διλημμα :( Τον αγαπαω και δε θελω να τον χασω. Το δηλωσα και στους δικους μου, τους κακοφανηκε λιγο αλλα τον αγαπανε και αυτοι. Τους ειπα οτι ε απο κει που εχω μια κορακλα θα αποκτησω και γιο... Τι ενα τι δυο?? Βεβαια θα φανει η ψυχραιμια τους οταν με το καλο τον παρω σπιτι... Τωρα ειναι επαναπαυμενοι ...χαχα...σου λεει ισως το ξεχασει

Mου παν οτι υπαρχει μια εξεταση αιματος που τα περιλαμβανει ολα... (ειτζ λευχαιμια και περιτονιτιδα)... Θα του τα κανω, γιατι ναι μεν προεχει η υγεια του αλλα προεχει και η υγεια της Μπηλιως. Δεν θελω να το διακινδυνεψω... Ελπιζω να βγει αρνητικος γιατι δε θελω να μπω σε τετοιο διλημμα :( Τον αγαπαω και δε θελω να τον χασω. Το δηλωσα και στους δικους μου, τους κακοφανηκε λιγο αλλα τον αγαπανε και αυτοι. Τους ειπα οτι ε απο κει που εχω μια κορακλα θα αποκτησω και γιο... Τι ενα τι δυο?? Βεβαια θα φανει η ψυχραιμια τους οταν με το καλο τον παρω σπιτι... Τωρα ειναι επαναπαυμενοι ...χαχα...σου λεει ισως το ξεχασει

συμφωνω απολυτα..και εγω,σε καμμια περιπτωση δεν θα διακινδυνευα τη ζωη των ζουζουνιων μου...ετσι ειναι..:/:..παντως,οντως τα δυο..δεν ειναι πολυ παραπανω εξοδα..ασε που ειναι και πολυ πιο ευτυχισμενα οταν εχουν παρεουλα...μακαρι να πανε ολα καλα..:D

Mωρε ας ειναι καλα.. μονο να γινει καλα. Να μην εχει ολα τα παραπανω και να μην ξανα εχει προβλημα με το αναπνευστικο του. Αυτο μονο θελω. Δε θελω να χασω αλλο ζωο.... δε θα τα αντεξω!!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να γίνει γρήγορα περδίκι και οι εξετάσεις του να είναι άψογες!! Έτσι, ο Πίπης θα βρει σπίτι και κάποιον να τον προσέχει, που είναι και μεταξωτός:PΗ διαφορά στα δύο γατιά φαίνεται, όταν δεν έχεις χρόνο και κάτι πάει στραβά. Εκεί τα χρειάζεσαι, γιατί, κακά τα ψέμματα, θέλει τη φροντίδα του το άρρωστο γατί.:confused:

Το μονο προβλημα που μπορω να σκεφτω ειναι στο φαι. Πως θα ελενξω τη λαιμαργια του. ΘΑ τρωει και της Μπηλλιως. Και καλα οσο ειμαι σπιτι οκ...κανω τον τροχονομο. Αλλα οταν θα λειπω?? Και μενουν μονα; :hmm:

Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουν όλη την μέρα φαγητό να μένει.... Το πρωί και το βράδυ θα δίνεις, και θα είσαι απλά μπροστά. Έτσι κάνουμε όλοι που έχουμε πολλά γατάκια.:redface:

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να τον έχεις σπίτι το γιόκα σου:D

καλα αποτελεσματα!:clapup::clapup::clapup:

Eυχαριστώ κορίτσια...

julia απλα μεχρι τώρα ειχα βολευτει με την μικρη μου... Της βαζω οσα γραμμαρια χρειάζεται να τρωει και παει και τρώει οποτε θελει οσο θελει... Ξερω και περιπου τα ωραρια της.
Τελος παντων, ας ερθει πρωτα σπιτι ο μικρος (που αυτο θα σημαινει πως είναι και καλα στην υγεια του, δεν εχει λευχαιμιες Ειτζ περιτονιτιδες) και βλέπουμε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον όμορφο Πίπη και σύντομα να γίνεται μια ευτυχισμένη τριμελής οικογένεια!!!:P:P:D:D

Aπο το στομα σου και στου γατο-Θεου τ' αφτι :)

Tελικα ο Γατο-Θεος ήταν κουφος!!!:cry_x::cry_x::cry_x:

Πηρα τον γιατρο τηλεφωνο και βγηκαν οι εξετασεις του Πιπη... Εχει Ειτζ για αυτο και οι πνευμονιες. Το ανοσοποιητικό του δεν ειναι πια δυνατο για να ανταπεξερχεται στους ιους και στις λοιμωξεις. Και δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα... Ουτε μπορω να τον παρω σπιτι... Ακομα και που η μικρη ειναι εμβολιασμενη δεν ειναι προστατευμενη. Μια νυχια να της κανει μπορει να την κολησει... Αυτο που μεσα στη συγχιση μου δεν τον ρωτησα ειναι με απλη επαφη (να μυριστουν ή να φταρνιστει) κολλαει? Προφανως ναι αρα και το καλοκαιρι που θα κατεβασω τη μικρη στο Λαγονησι για διακοπες δεν πρεπει να ερθουν σε επαφη... Τοτε γιατι διάολο κανουμε τα εμβολια;;;; Δεν τον προφτασα ρε γμτο δεν τον προφτασα... Συγγνωμη για αυτα που γραφω αλλα δεν μπορω, δεν μπορω αλλη μια απωλεια. Τι θα κανω; Η κατασταση του ειναι μη αναστρεψιμη μη θεραπευσιμη την επομενη φορα που θα παθει κατι ισως να τεθει το θεμα ευθανασιας.
Ειμαι χαλια

Ουφ, τί να πω.............:/:

Πρώτα απ' όλα, ψυχραιμία. Σίγουρα τα νέα δεν είναι τα καλύτερα, αλλά δεν είναι και τόσο δραματικά τα πράγματα.
Αυτο που μεσα στη συγχιση μου δεν τον ρωτησα ειναι με απλη επαφη (να μυριστουν ή να φταρνιστει) κολλαει? Προφανως ναι αρα και το καλοκαιρι που θα κατεβασω τη μικρη στο Λαγονησι για διακοπες δεν πρεπει να ερθουν σε επαφη...
Λοιπόν, το aids δεν κολλάει τόσο εύκολα όσο λένε κάποιοι κτηνίατροι. Για να μεταδοθεί, χρειάζονται βαθιά τραύματα, σαν αυτά που γίνονται στους κανονικούς γατοκαυγάδες, καμία σχέση με τις ψιλο-γρατζουνίτσες που μπορεί να κάνουν μεταξύ τους όταν παίζουν.
Με το σάλιο δεν μεταδίδεται. Ούτε με την απλή επαφή, ούτε αν μυριστούν.
Εγώ έχω χάσει μια πολύ αγαπημένη γατούλα από λευχαιμία. Ο ιός της λευχαιμίας μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από αυτόν του aids. Και πάλι, η γατούλα εκείνη συγκατοίκησε για οχτώ μήνες περίπου με τον γάτο που έχω και τώρα. Έτρωγαν και έπιναν από τα ίδια μπωλάκια, κοιμόντουσαν κοντά-κοντά και έπαιζαν κανονικότατα (και κάποιες φορές και λίγο πιο αγριωπά, με φάπες και γρατζουνίτσες). Επιπλέον, ο γάτος μου έχει αδύναμο ανοσοποιητικό γιατί τον βρήκα μωρό, πολύ άρρωστο με ερπητοϊό. Παρόλα αυτά, ο γάτος μου δεν κόλλησε τίποτα. Του έχουμε κάνει δυό τεστ από τότε που πέθανε η γατούλα μου, και τα δύο αρνητικά.
Τοτε γιατι διάολο κανουμε τα εμβολια;;;;
Το ετήσιο εμβόλιο που τους κάνουμε είναι για άλλες ασθένειες (για τον ερπητοϊό, τον καλυκοϊό, την παλλευκοπενία, τα χλαμύδια). Εμβόλιο για το aids υπάρχει σε πειραματικό στάδιο, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα και δεν είμαι καν σίγουρη αν έχει έρθει στην Ελλάδα.

Αυτά που μπορείς να κάνεις τώρα για το γατούλη σου είναι τα εξής:
- Πολύ καλή διατροφή. Χρειάζεται πολύ θρεπτικές και δυναμωτικές τροφές και ίσως και κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα.
- Ήρεμο περιβάλλον. Το στρες προκαλεί έκκριση κορτιζόνης στον οργανισμό και η κορτιζόνη με τη σειρά της ρίχνει τις άμυνες του οργανισμού.
- Να προσέχεις ώστε να μην εκτίθεται σε παράγοντες που μπορεί να τον αρρωστήσουν. Δηλαδή, να μη βγαίνει καθόλου έξω όταν κάνει κρύο ή όταν αλλάζει απότομα ο καιρός, να μην εκτίθεται σε παράσιτα (τακτικές αποπαρασιτώσεις δηλαδή) και να μην εκτίθεται σε μικρόβια (πολύ συχνό και καλό καθάρισμα της άμμου για να μην παθαίνει ουρολοιμώξεις π.χ.).

Υπάρχουν πολλά γατάκια που έζησαν με aids για πολλά χρόνια και κυρίως καλά χρόνια.

1)Νομιζα οτι το εμβολιο του Ειτζ συμπεριλαμβανοταν στα ετησια εμβολια που τους κάνουμε. Τουλαχιστον με καθησυχασες στο οτι ειχα αρχισει να εχω τυψεις που δεν του το ειχα κανει (αλλα και που να το ηξερα;).

2) Δηλαδη μου λες να το ρισκαρω; Να τον παρω σπιτι; Δε θα κολισει η μικρη; Σιγουρα; Γιατι αυτος μου ειπε οτι με απλη νυχια σε τυχον τσακωμο τους ή στο παιχνιδι τους μπορει να κολισει. Ολα οσα μου ειπες να κανω προυποθετουν οτι πρεπει να τον παρω σπιτι. Ποσο σιγουρο ειναι αυτα που μου λες; Σορρυ αλλα ειναι ευλογα τα ερωτηματα μου. Το να χασω τον γατο ειναι ενας Α πονος. Το να χασω 2 γατια ειναι δυσβασταχτο! Δεν ειναι εγωιστικο αλλα δυσβασταχτο. Θα ειναι σαν να εχω σκοτωσει τη Μπηλιω με τα ιδια μου τα χερια. Καταλαβαινεις τι εννωω?:hmm::redface::redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back