Επίθεση αδέσποτων στα γατιά μου

αφου ειναι η μονη λυση....:( θα το κανω...παντος δεν θα τους αρεσει και πολυ η ιδεα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αφου ειναι η μονη λυση....:( θα το κανω...παντος δεν θα τους αρεσει και πολυ η ιδεα....

ναι......το καταλαβαινω........ειδικα αφου εχουν συνηθησει το εξω....:(...τι να σου πω.....η επιλογη δικια σου...αλλα να ξερεις οτι ανα πασα στιγμη κινδυνευουν...:(..εχω και εγω εξω πολλα αγαπημενα...αλλα δυστυχως ξερω οτι δεν μπορω να τα βαλω ολα μεσα...:(καθε μερα που γυρναω απο τη δουλεια( πιστεψε με....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...) σκεφτομαι τι θα αντικρυσω....σκοτωμενο καποιο γατακι απο αμαξι???( μου εχουν τυχει πολλα...) να σπαρταραει απο ποντικοφαρμακο???........ξερω οτι θα ζησουν λιγο...και προσπαθω να τους παρεχω οσα μπορω......:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι......το καταλαβαινω........ειδικα αφου εχουν συνηθησει το εξω....:(...τι να σου πω.....η επιλογη δικια σου...αλλα να ξερεις οτι ανα πασα στιγμη κινδυνευουν...:(..εχω και εγω εξω πολλα αγαπημενα...αλλα δυστυχως ξερω οτι δεν μπορω να τα βαλω ολα μεσα...:(καθε μερα που γυρναω απο τη δουλεια( πιστεψε με....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...) σκεφτομαι τι θα αντικρυσω....σκοτωμενο καποιο γατακι απο αμαξι???( μου εχουν τυχει πολλα...) να σπαρταραει απο ποντικοφαρμακο???........ξερω οτι θα ζησουν λιγο...και προσπαθω να τους παρεχω οσα μπορω......:)
Ναι καταλαβαινω...και εγω εχω δει πολλα και ασχημα...εχω μια γειτονισσα, μονο μια ειναι ομως ,που εχει προβλημα με ολους και με ολα και προχτες δηλητηριασε ενα γατακι μικρο στην ηλικια της γιασμινης μου:mad:..προσπαθω να την βγαλω φοτο για να της κανω μηνυση...! μακαρυ να ειχαμε παραπανω λεφτα για να φροντιζουμε ολα τα γατια οπως πρεπει αλλα και εμενα τα οικονομικα μου δεν ειναι καλα....οσο και τα καταφερνω οικονομικα με 4 γατια...το καλο ειναι οτι επειδη τωρα φοβουνται καπως, αποφευγουν το εξω οπως παλια ελπιζω να προσαρμοστουν...

Δεν θα πιστεψετε τι εγινε σημερα:). Ο γατουλλης ο ενας που ειναι ρατσας μου χτυπησε την πορτα!:) Επειδη τελικα αποφασισα να κλεισω μεσα τα δικα μου, τα εβαλα ολα μεσα, εβαλα τροφη εξω στα πιατακια για τα αδεσποτα και εκλεισα πορτες και παραθυρα. Αποτι φαινεται εφαγαν ολο το φαι που ειχε εξω και δεν ειχε μεινει για τον καημενο και μου χτυπισε την πορτα...Εγω οταν ακουσα τον κτυπο νομισα οτι ηταν ανθρωπος, και ξαφνιαστικα γιατι κανενας δεν ερχεται απο την κουζινα. Ανοιγω την πορτα και ηταν ο κυριος γατουλλης που με περιμενε, σε αποσταση ασφαλειας βεβαια, να του βαλω φαι. Εγω του εβαλα τροφη και περιμενε να μπω μεσα στο σπιτι, να κλεισω την πορτα και μετα ηρθε να φαει. Τον εβλεπα απο το παραθυρο και πραγματικα ειναι ενας γαταρος με τα ολα του και πολυ πεινασμενος(καταπινε αντι να μασαει) απορω ποιος αφησε τετοιο γατο...:( Τελικα με τα δικα μου ολα καλα: η yuuki μου ειναι καλυτερα και δεν τους ενοχλησε πολυ που εκλεισα τις πορτες επειδη παιζουν μαζι ολη μερα, Φυσικα η ρομινα η σκατουλλα το εσκασε παλι!(εμαθε και ανοιγει τα παραθυρα μονη της) αλλα τουλαχιστων αυτη αποφευγει τους γατοκαυγαδες:)

δλδ δεν μπορεις να τον πλησιασεις καθολου?? αν θες να τον πιασεις, επειδη κι εμας στην αυλη η μια ηταν ψιλοαγριουλα, βαλαμε στην γατοφορο μια κονσερβα και αμεσως την κλεισαμε και την πηραμε για στειρωση...και εχω προσεξει στη κυπρο οτι ειναι πολυ πιο φθηνες οι τιμες για στειρωση..εμεις πληρωσαμε 40 τα αρσενικα και 70 τα θηλυκα με απορροφησιμα ραμματα και ενεσιμη αντιβιωση..

Ειναι πολυ επιφιλακτικος με τους ανθρωπους. Ναι ειναι πιο φθηνα και υπαρχουν και συλλογοι που αναλαμβανουν την στειρωση και την φροντιδα των ζωων. Απλα δεν ειμαι εντελως σιγουρη αν οντος εγκαταλειφθικε η απλα το εσκασε ο ιδιος και εβγαλε το κολλαρο του( γιατι και εμενα τα δικα μου βγαζουν τα κολλαρα τους συνεχεια) Δεν μπορω να του κανω οτιδηποτε αν δεν σιγουρευτω πρωτα...:hmm: Μπορει να τον γυρευουν τον γατουλλη...

μα δεν θα του κανεις κακο..ισα ισα αν δεν στειρωθει μπορει να φυγει και να μην ξαναγυρισει στην αναζητηση θηλυκιας γατας..αν στειρωθει τουλαχιστο θα μεινει καπου κοντα, θα τον ταιζεις, και μπορεις να βαλεις και μια αγγελια στη γειτονια σου οτι βρεθηκε..

μα δεν θα του κανεις κακο..ισα ισα αν δεν στειρωθει μπορει να φυγει και να μην ξαναγυρισει στην αναζητηση θηλυκιας γατας..αν στειρωθει τουλαχιστο θα μεινει καπου κοντα, θα τον ταιζεις, και μπορεις να βαλεις και μια αγγελια στη γειτονια σου οτι βρεθηκε..
Ναι ξερω οτι δεν θα του κανω κακο... Αλλα οι αντιλήψεις των περισσοτερων κυπραιων ,τις ξερεις νομιζω....:/: Και ειμαι σιγουρη οτι αν δουν τον γατο τους στειρωμενο χωρις να το θελουν θα το παρουν πολυ ʽʽπατριωτικαʼʼ το θεμα....Εχω ενημερωσει τον δημο μας για τον γατο αυτο αν τον γυρεψει καποιος...Ειναι πολυ χαρακτηριστικος και δεν ειδα αλλον στην περιοχη παρομοιο του... Οποτε θα περιμενω...Αν δεν τον αναζητησει κανεις θα ειδοποιησω την φιλη μου που ειναι στον συνδεσμο για να δουμε για την στειρωση του γατουλλη...

συγνωμη αν επαναλαμβανω καποιον αλλα δεν καταλαβα...τα γατια της κοπελας δεν ειναι μεσα στο σπιτι?

συγνωμη αν επαναλαμβανω καποιον αλλα δεν καταλαβα...τα γατια της κοπελας δεν ειναι μεσα στο σπιτι?
εχω 4 γατια τα οποια ειναι μεσα στο σπιτι αλλα τα αφηνα να βγουνε και εξω και το σταματησα να βγαινουν γιατι τα 2 απο τα αδεσποτα γατια που ταιζα εξω στην αυλη μου επιτιθονταν στα δικα μου...

αα οκ καταλαβα...ευχαριστω!:)

Αμα το σπίτι μας έχει κήπο και δεν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο με αμάξια να περνούν συνέχεια δεν το βρίσκω κακό να βγαίνει το ζώο έξω στον κήπο. Εσείς θα μπορούσατε μία ολόκληρη ζωή χωρίς να βγείτε έξω στον ήλιο να λιαστείτε?
Εγώ έχω τεράστιο κήπο τα γατία μου εχουν το εξής πρόγραμμα. το πρωί σηκώνομαι τα ταίζω και φεύγοντας τα αφήνω έξω να λιαστούν και να παίξουν. Το απόγευμα που γυρίζω χειμώνα καλοκαίρι αφήνω την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή και ενώ κάνω δουλειές αυτά μπαινοβγαίνουν συνέχεια. το βράδυ στις οχτώ ηώρα τα φωνάζω και έρχονται όλα μέσα και από εκεί και πέρα κλείνω την πόρτα. Αυτό το σύστημα το έχω χρόνια τώρα. Η αγαπημένη μου γάτα έφτασε τα 14 χρόνια και δυστηχώς την έχασα από γεράματα.
Το θέμα των ασθενειών ισχύει το ίδιο για όλους και για εμάς το ίδιο. Δηλαδή τώρα με την γρίπη πρέπει και εμείς να κλειδωθούμε μέσα?. Αλλωστε υπάρχουν και τα εμβόλια.
Το θέμα όμως με τα άγρια αδέσποτα είναι πράγματι λίγο δύσκολο. Αυτήν την περίοδο και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον γάτο της γειτόνισας μου που αρνείται να τον στειρώσει.
Δεν ξέρω τι θα γίνει , πρώτα σκοπεύω να της κάνω συζήτηση και άμα μιλήσει άσχημα τότε θα προσπαθήσω να το πιάσω και να το πάω στο φιλοζωικό της περιοχής μου. Μιλάμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Όλη την ώρα κυνηγάει και χτυπάει τα γατάκια μου. Πάλι καλά που έχω μία γάτα τεράστια και μερικές φορές τον κυνηγάει και δεν επιτήθεται.
Πάντως όλα θέλουν υπομονή και καιρό.:happy:

Αμα το σπίτι μας έχει κήπο και δεν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο με αμάξια να περνούν συνέχεια δεν το βρίσκω κακό να βγαίνει το ζώο έξω στον κήπο. Εσείς θα μπορούσατε μία ολόκληρη ζωή χωρίς να βγείτε έξω στον ήλιο να λιαστείτε?
Εγώ έχω τεράστιο κήπο τα γατία μου εχουν το εξής πρόγραμμα. το πρωί σηκώνομαι τα ταίζω και φεύγοντας τα αφήνω έξω να λιαστούν και να παίξουν. Το απόγευμα που γυρίζω χειμώνα καλοκαίρι αφήνω την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή και ενώ κάνω δουλειές αυτά μπαινοβγαίνουν συνέχεια. το βράδυ στις οχτώ ηώρα τα φωνάζω και έρχονται όλα μέσα και από εκεί και πέρα κλείνω την πόρτα. Αυτό το σύστημα το έχω χρόνια τώρα. Η αγαπημένη μου γάτα έφτασε τα 14 χρόνια και δυστηχώς την έχασα από γεράματα.
Το θέμα των ασθενειών ισχύει το ίδιο για όλους και για εμάς το ίδιο. Δηλαδή τώρα με την γρίπη πρέπει και εμείς να κλειδωθούμε μέσα?. Αλλωστε υπάρχουν και τα εμβόλια.
Το θέμα όμως με τα άγρια αδέσποτα είναι πράγματι λίγο δύσκολο. Αυτήν την περίοδο και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον γάτο της γειτόνισας μου που αρνείται να τον στειρώσει.
Δεν ξέρω τι θα γίνει , πρώτα σκοπεύω να της κάνω συζήτηση και άμα μιλήσει άσχημα τότε θα προσπαθήσω να το πιάσω και να το πάω στο φιλοζωικό της περιοχής μου. Μιλάμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Όλη την ώρα κυνηγάει και χτυπάει τα γατάκια μου. Πάλι καλά που έχω μία γάτα τεράστια και μερικές φορές τον κυνηγάει και δεν επιτήθεται.
Πάντως όλα θέλουν υπομονή και καιρό.:happy:
Ποσο χαιρομαι που με καταλαμβαινεις:) ισχιουν ολα οσα ειπεσ και για μενα. Αυτο το προγραμμα ειχα και εγω με την διαφορα οτι οταν εφευγα αφηνα το παραθυρο ανοιχτο και μπαινοβγαιναν. Τωρα φυσικα λογω των καυγαδων τα περιοριζω περισσοτερο...δηλαδη βγαινουν εξω μονο μαζι μου και δεν τολμανε και αυτα να το σκασουν επειδη φοβουνται....αλλα μονο απο τους αλλους γατους κινδινευουν. Η περιοχη μου ειναι παρα πολυ ησυχη και δεν κυκλοφορανε αυτοκινητα, το σπιτι μου ειναι σε αδιεξοδο και γυρο υπαρχουν χωραφια μεγαλων εχτασεων....Τον εναν τον γατουλλη τον αδεσποτο θα τον παρω να τον στειρωσω, τον αλλο θα περιμενω ακομα λιγο για να δω αν τον γυρευουν...Παντος με την τακτική που κανω να βγαινουν εξω μαζι μου οι γατοκαυγαδες σταματησαν....:)

Σήμερα έκανα συζήτηση στην γειτόνισα για τον γάτο. Μου είπε ότι η κόρη της δεν θέλει να τον στειρώσει.Της εξήγησα και της είπα ευγενικά ότι αστείρωτο ένα αρσενικό γατί κινδυνεύει από πάρα πολλούς κινδύνους.Επίσης για να το τεκμηριώσω ότι ειναι καλύτερο για το ζώο της έφερα σαν επιχείρημα την γάτα μου που στειρωμένη έζησε 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτή τίποτα τον χαλβά της.Τον γάτο μπορώ να τον πιάσω γιατί όταν έχω ανοιχτά μπουκάρει στην κουζίνα το θέμα είναι μπορώ να τον στειρώσω ή θα έχω μετά προβλήματα με αυτές τις βλαμένες? Το θέμα τους δεν είναι ότι τσιγκουνεύονται τα λεφτά είναι και τα παλιά μυαλά τους, γιατί το γατί ναι μεν το ταίζουν κάθε μέρα και το θεωρούν δικό τους όμως δεν είναι του σπιτιου αλλά του κήπου. Εφόσον δεν φοράει κολάρο θεωρείται αδέσποτος? Πως να το χειριστώ για να μην υπάρξει πρόβλημα?

Ποσο χαιρομαι που με καταλαμβαινεις:) ισχιουν ολα οσα ειπεσ και για μενα. Αυτο το προγραμμα ειχα και εγω με την διαφορα οτι οταν εφευγα αφηνα το παραθυρο ανοιχτο και μπαινοβγαιναν. Τωρα φυσικα λογω των καυγαδων τα περιοριζω περισσοτερο...δηλαδη βγαινουν εξω μονο μαζι μου και δεν τολμανε και αυτα να το σκασουν επειδη φοβουνται....αλλα μονο απο τους αλλους γατους κινδινευουν. Η περιοχη μου ειναι παρα πολυ ησυχη και δεν κυκλοφορανε αυτοκινητα, το σπιτι μου ειναι σε αδιεξοδο και γυρο υπαρχουν χωραφια μεγαλων εχτασεων....Τον εναν τον γατουλλη τον αδεσποτο θα τον παρω να τον στειρωσω, τον αλλο θα περιμενω ακομα λιγο για να δω αν τον γυρευουν...Παντος με την τακτική που κανω να βγαινουν εξω μαζι μου οι γατοκαυγαδες σταματησαν....:)

Εφόσον λες ότι μένεις σε τέτοια ωραία περιοχή τότε να συνεχίσεις όπως θεωρείς εσύ ότι θα είναι το καλύτερο γιαυτά.:up:
Εγώ που πάντα τα άφηνα να παίζουν και να τρέχουν στον ήλιο ξέρεις τι μου είχε πεί ένας ειδικός που είχε δει την μεγάλη μου γάτα?
"Η γάτα σου είναι πολύ ευτυχισμένη!!!!!" Τώρα πως το κατάλαβε αυτό:hmm:? δεν ξέρω ίσως από το βλέμα της . Ο κύριος ήταν ξένος ελβετός και είχε έρθει μαζί με έναν κριτή σε μία έκθεση γάτας. Την είχε πιάσει σηκώσει ψηλά και την κοίταγε και γύρισε και μου το είπε στο ξεκάρφωτο. Κάτι που είχε δει του είχε κάνει εντύπωση. Μην με ρωτησετε όμως τι είχε δει:P:lol::lol:
Πάντως αυτήν την φάση δεν θα την ξεχάσω ποτέ.:|

Πιάστον και πάρτον για τα ..επακόλουθα...εγώ έκανα το ίδιο στο γάτο του γείτονα που ερχόταν κάθε πρωί στις 5 και φώναζε έξω από το παράθυρο μου...ο γείτονας δεν κατάλαβε τίποτα απολύτως...σιγά μην δεί ότι μίκρυναν λίγο τα μπαλάκια του...:):)Άσε που θα ηρεμήσει ο κακομοίρης και θα γλυτώσει κι αυτός από τις νυχιές των άλλων...Τώρα έχω σκοπό να το κάνω σε έναν αδεσποτούλη που ταίζω αλλά δεν μου κάθεται ο άτιμος να τον πιάσω...Κα τα δικά μου έξω πάνε κι έρχονται.Ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα με τα δύο αδέσποτα που έχω...είναι ήσυχοι και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τα δικά μου.Δεν μπορώ να τα κλείσω μέσα φυλακή και να βλέπουν το δασάκι από μακριά...ΤΗν πιο πολλή ώρα δηλαδή στο σπίτι την περνάνε αλλά την βόλτα τους την θέλουν έτσι για την περιέργεια..

Εφόσον λες ότι μένεις σε τέτοια ωραία περιοχή τότε να συνεχίσεις όπως θεωρείς εσύ ότι θα είναι το καλύτερο γιαυτά.:up:
Εγώ που πάντα τα άφηνα να παίζουν και να τρέχουν στον ήλιο ξέρεις τι μου είχε πεί ένας ειδικός που είχε δει την μεγάλη μου γάτα?
"Η γάτα σου είναι πολύ ευτυχισμένη!!!!!" Τώρα πως το κατάλαβε αυτό:hmm:? δεν ξέρω ίσως από το βλέμα της . Ο κύριος ήταν ξένος ελβετός και είχε έρθει μαζί με έναν κριτή σε μία έκθεση γάτας. Την είχε πιάσει σηκώσει ψηλά και την κοίταγε και γύρισε και μου το είπε στο ξεκάρφωτο. Κάτι που είχε δει του είχε κάνει εντύπωση. Μην με ρωτησετε όμως τι είχε δει:P:lol::lol:
Πάντως αυτήν την φάση δεν θα την ξεχάσω ποτέ.:|
Είναι πραγματικά ευτυχισμένα τα γατιά μας το βλέπω κι εγώ...ποτέ δεν έχουν νεύρα και νύχι τους δεν έχω δεί..και δόξα το θεό όλα καλά με την υγεία τους...σε λίγο κλείνουμε τα 5 και ούτε παχύσαρκα είναι και καλοπερνάνε..:):):)

Είναι πραγματικά ευτυχισμένα τα γατιά μας το βλέπω κι εγώ...ποτέ δεν έχουν νεύρα και νύχι τους δεν έχω δεί..και δόξα το θεό όλα καλά με την υγεία τους...σε λίγο κλείνουμε τα 5 και ούτε παχύσαρκα είναι και καλοπερνάνε..:):):)
Έτσι είναι πράγματι. Εχουν όμως υγεία όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική.:up:
Όμως να μην παρεξηγηθώ, ζώα που ζούνε μέσα στην αθηνα και σε επικίνδυνη συνοικία και εγώ πιστεύω ότι δεν θα του κάνει καλό να το αφήσεις να κυκλοφορήσει μέσα στους δρόμους. Μόνο κακό θα τα βρεί στην στροφή.:/:

Έτσι είναι πράγματι. Εχουν όμως υγεία όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική.:up:
Όμως να μην παρεξηγηθώ, ζώα που ζούνε μέσα στην αθηνα και σε επικίνδυνη συνοικία και εγώ πιστεύω ότι δεν θα του κάνει καλό να το αφήσεις να κυκλοφορήσει μέσα στους δρόμους. Μόνο κακό θα τα βρεί στην στροφή.:/:
Συμφωνώ.. μόνο αν υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις πάντα μιλάμε...;)

Ναι και εγω συμφωνω....αν εμενα σε περιοχη ακαταλληλη θα προτιμουσα το σαμαρακι....:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back