Επίμονα νιαουρίσματα - Τι συνήθεια είναι αυτή;

nefelouli, Μην σκας. Κι εμείς με το δικό μας γατούλι είχαμε τους ίδιους ενδιασμούς. Μη σου πω ότι ακόμη και την ώρα που περιμέναμε, με τον κτηνίατρο, να τον πιάσει η νάρκωση, σκεφτόμασταν ότι δεν ήταν ακόμη αργά να σταματήσουμε. Το ζουζούνι μου μόνο ένα απόγευμα ήταν ''κάπως'' για ευνόητους λόγους, το επόμενο πρωί ξύπνησε μέσα στην τρελή χαρά και στην πείνα.. :) το μόνο ''κουσούρι'' που του άφησε η στείρωση είναι που έχει γίνει ζάχαρη. Αγάπες και αγκαλίτσες θέλει!!!:) . Μην ανησυχείς καθόλου. Και συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες.. είναι τόσα τα αδέσποτα γατάκια που είναι κρίμα να αφήνουμε να γεννιούνται κι άλλα και να ταλαιπωρούνται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑΤΑ!

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά! Έχω μια απορία με τη γατούλα μου:Πριν ένα μήνα περίπου γέννησε τέσσερα υπέροχα γατάκια για πρώτη φορά. Από τότε δεν έχει ησυχία.Νιαουρίζει για να τη βάλω μέσα στο σπίτι και όταν μπαίνει δεν σταματάει να νιαουρίζει,χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι θέλει, εκτός αν τρώει ή τη χαϊδέυω.Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει που οφείλεται αυτός ο εκνευρισμός? Πριν γεννήσει δεν νιαούριζε καθόλου...Μήπως φταίει ο θηλασμός?
Υ.Γ. Τα γατάκια δεν βρήκα κάποιον να τα χαρίσω ακόμα και τα έχω σε μια κούτα έξω στην αυλή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι μαμάδες γάτες, μετά τη γέννα τους και ύστερα από κάποιο διάστημα έχουν ξανά οίστρο και θέλουν πάλι γαμπρό... Μήπως αυτό φταίει;
Όπως και να 'χει, όταν απογαλακτιστούν τα ψιψινάκια, πήγαινέ την για μια στειρωσούλα.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Παρατηρείς τίποτα ασυνήθιστο πάνω της;Είναι οι θηλές της καθόλου πρησμένες;Κατά τη γνώμη μου αφού επιμένει,κάτι θα νιώθει,οπότε πρέπει να την πας στον κτηνίατρο.
Επίσης,αφού ακόμα δεν έχεις βρει σπίτι για τα γατάκια,γιατί δεν στείρωσες τη γατούλα σου;Δεν μου πέφτει λόγος,αλλά ίσως να μην έχεις βρει ούτε όταν θα μεγαλώσουν και απογαλακτισούν,καθώς έχει γεμίσει ο τόπος μικρά,οπότε τι θα τα κάνεις;
Καλό θα ήταν στην αυλή σου να τα έχεις προστατευμένα από χαμηλές θερμοκρασίες και γάτους.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Δεν την έχω πολύ καιρό και δεν ξαναείχα γάτα για να ξέρω, απλά ήρθε στην αυλή μου μόνη της και με τον καιρό την αγάπησα πολύ και την κράτησα, γι' αυτό λόγω άγνοιας δεν την έκανα στείρωση.Μου είπαν όμως επειδή θηλάζει να μην την κάνω τώρα στείρωση γιατί θα της κοπεί το γάλα.Ισχύει αυτό ή θα μου κάνει και άλλα γατάκια λόγω οίστρου? Πάντως οι θηλές της είναι πρησμένες...

Λογικά όσο θηλάζει δεν θα ζευγαρώσει,αλλά δεν αποκλείεται κιόλας.Δεν κάνει να τη στειρώσεις όσο θηλάζουν τα μικρά,όντως θα της κοπεί το γάλα.Πάντως ακόμα κι αν μείνει ξανά εγκυος,και είναι μόνο μερικών ημερών,η στείρωση γίνεται χωρίς πρόβλημα.

100% είναι σε οίστρο πάλι! Πάνω στο μήνα μετά τη γέννα συμβαίνει αρκετές φορές να έχουν οίστρο...μου έχει συμβεί και βρέθηκα με 10 γατάκια μέσα σε 3 μήνες!!!!
Πρόσεχέ τη πάρα πολύ γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για τη γάτα να ξαναγεννήσει τόσο σύντομα αφενώς και αφετέρου, άντε να βρεις σπίτι για τόσα γατάκια!
Εγώ θα σου έλεγα να αρχίσεις να ταϊζεις τα γατάκια και να τη στειρώσεις σύντομα.

Καλά έχεις ακούσει... Καλό είναι να μην την στειρώσεις όσο θηλάζει...
Πόσο είναι τα μωράκια σε ηλικία;;
Θα σου συνιστούσα να μην την αφήνεις να βγαίνει έξω και να ζευγαρώνει. Έρχεται οίστρος στις λεχώνες, αλλά δεν κρατάει πάρα πολύ.
Πάντως αν έχουν πάει 2 μηνών τα γατάκια και εφόσον μπορούν να τρώνε μόνα τους, βάζε τους φαγητό και γαλατάκι ειδικό, και στείρωσε τη μαμά...
Αν είναι όμως μικρότερα, περίμενε λίγο ακόμα να θηλάσει.

Τα γατάκια είναι ενός μήνα..Καλό είναι να θηλάσουν λίγο ακόμα..Πάντως αυτός ο εκνευρισμός ξεκίνησε από την μέρα που γέννησε και όταν είναι μαζί με τα γατάκια της δεν νιαουρίζει. Μόνο όταν έρχεται μέσα στο σπίτι. Μήπως επειδή έχει το μυαλό της στα γατάκια μήπως της τα πάρει κάποιος? Προχθές έφερε ένα μέσα στο σπίτι και πήγε να φέρει και τα υπόλοιπα.Φυσικά αυτό δεν μπορώ να της το επιτρέψω...

Γι αυτο νιαουριζε τοσο καιρο. Συνηθιζουν μετα τις πρώτες μέρες τις γέννας, περίπου όταν ανοίγουν τα μάτια τους, να τα μεταφέρει σε άλλο σημείο. Με άλλα λόγια διαπραγματευόταν μαζί σου να τα φέρει μέσα...:)

Γι αυτο νιαουριζε τοσο καιρο. Συνηθιζουν μετα τις πρώτες μέρες τις γέννας, περίπου όταν ανοίγουν τα μάτια τους, να τα μεταφέρει σε άλλο σημείο. Με άλλα λόγια διαπραγματευόταν μαζί σου να τα φέρει μέσα...:)
Σήμερα νιαούριζε συνέχεια πάλι..και δεν με έφηνε να την πλησιάσω.Αύριο θα δώσω τα τρία από τα τέσσερα γατάκια..Μήπως το κατάλαβε και μου κάνει μούτρα?Έχουν διαίσθηση οι γάτες?

Σήμερα νιαούριζε συνέχεια πάλι..και δεν με έφηνε να την πλησιάσω.Αύριο θα δώσω τα τρία από τα τέσσερα γατάκια..Μήπως το κατάλαβε και μου κάνει μούτρα?Έχουν διαίσθηση οι γάτες?
Πόσο είναι τώρα τα γατάκια;

Είναι σχεδόν δύο μηνών..:)

Είναι σχεδόν δύο μηνών..:)
Αρα είναι έτοιμα για να τα δώσεις. Την καημενούλα μήπως σε φωνάζει για να τους δώσεις τροφή; Παντως γενικά τα ζωα έχουν διαίσθηση μάλιστα κάπου είχα διαβάσει ότι οι γάτες επικοινωνούν τηλεπαθητικά γι αυτό κ σπανια νιαουρίζουν μεταξύ τους κ ότι όταν σε κοιτάνε επίμονα στα μάτια προσπαθούν να σου δώσουν να καταλάβεις τι θέλουν εκεινη τη στιγμή.Βέβαια το κατα πόσο είναι αλήθεια όλο αυτό δεν ξέρω

Απο την εμπειρια μου σου λεω οτι εχουν!
Η δικη μου (η Misty η μεγαλυτερη) καταλαβαινει αμεσως ποτε προκειται να φυγω ταξιδι. Εννοω μολις το αποφασισω. Και προετοιμαζεται.
Επισης, καταλαβαινει ποτε πλησιαζω στο σπιτι οταν ερχομαι απ εξω. Συνηθως βγαινει κι εκεινη απο το σπιτι οταν λειπω. Την εχω δει να τρεχει απο μια αποσταση 500 μετρων να με προυπαντησει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back