Επίμονα παράσιτα σε αυτιά και μάτια!

Blanch

Νεοφερμένο μέλος

Η Blanch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Ο μικρούλης Dr. Livingstone (το ημίαιμο περσικό κουκλάκι που πήρα πρόσφατα από τις εδώ αγγελίες) υποφέρει εδώ και καιρό από παράσιτα ψώρας στα αυτιά του. Η γιατρός μου έδωσε θεραπεία με surolan αρχικά και oridermyl στη συνέχεια. Η θεραπεία μέχρι τώρα είναι στις 23 ημέρες (10 μέρες με την πρώτη αλοιφή και τις υπόλοιπες με τη δεύτερη) και ενώ μειώνεται το πρόβλημα (στην αρχή ήταν εντονότατο) δε λέει να υποχωρήσει και να απαλλαγούμε. Καθημερινά δίνω αγώνα για να του καθαρίσω τα αυτάκια με μπατονέτες βουτηγμένες σε φυσιολογικό ορό και στραγγισμένες μετά για να μην περάσει υγρό μέσα. Σήμερα μάλιστα είδα πως σε σχέση με χτες, τα ενοχλητικά μαύρα παράσιτα είναι περισσότερα. :| Επίσης καθημερινά βγάζω από τα ματάκια του τσίμπλες με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω. Κι εκεί επιμένουν.

Το χειρότερο είναι πως τα παράσιτα τα κόλλησε και ο Μίσα μου, ο οποίος είναι μεγάλο πλέον γατί και δεν το κάνεις εύκολα καλά. Τουλάχιστον εκεί το πρόβλημα είναι πολύ πιο ήπιο... το πρόλαβα! :/:

Είναι πολύ κουραστικό, ειδικά για τα γατάκια μου, όλο αυτό το καθημερινό βάσανο:down:. Γνωρίζετε κάτι πιο δραστικό; Αρχίζω να ανησυχώ πως το πρόβλημα, ειδικά μετά τη σημερινή επιδείνωση, δε θα διορθωθεί ποτέ! :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω να μην διορθωθεί, απλα ίσως χρειάζεσαι μια δεύτερη άποψη απο άλλο γιατρο. Ο γιατρος σου τι λέει που επιμένει τοσο το πρόβλημα;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τη δεύτερη φορά που πήγα τα γατιά για να ξαναδεί το πρόβλημα, είπε να συνεχίσω τους καθαρισμούς και την αλοιφή, μέχρι να σταματήσει το πρόβλημα να παρουσιάζεται. Τώρα θα πρέπει να την ξαναενημερώσω...

Υ.Γ. Έχω αλλάξει (γενικά) τρεις γιατρούς μέχρι τώρα! :/:

Ζόρι... Για το συγκεκριμενο γατάκι άλλαξες 3 γιατρους; Μπορεις να δεις το θεμα που εχουμε για να λεμε καλους κτηνιάτρους. Μια επίσκεψη στον Αίλουρο πάντως δεν θα έβλαπτε. Το αντίθετο μάλιστα. ;)Ευχομαι περαστικά:/:

για την ψωρα στα αυτια το advocate,κανει(ειναι αμπουλα ποθ την βαζεις στο σβερκο και καταπολεμα ολα τα παρασιτα και αυτα της ψωρας,εγω εβαζα ανα 10 μερες μια 4 φορες και φυγανε.επισης υπαρχει και μια ενεση που τους κανουν,αλλα ρωτα αλλο γιατρο.

Ναι, κι εγώ έτσι θυμόμουν, μια ένεση για την ψώρα. Και ουτε καν χρειάστηκε καθαρισμους συνέχεια και τέτοια. 2 ενεσούλες και μετά το ξεχάσαμε το θέμα...

Η ψώρα στα αυτιά ήταν και για εμένα η αιτία να ζητήσω μια δεύτερη γνώμη κτηνιάτρου. Πήγαμε στον Αίλουρο, τον αγαπήσαμε και δεν τον αλλάζουμε με τίποτα. Στην πρώτη επίσκεψη του έριξε μερικές σταγονίτσες στα αυτιά και την επόμενη του έκανε ενεσούλα. Αποτέλεσμα: αυτιά που αστράφτουν.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Έχω αλλάξει τρεις γιατρούς από τότε που πήρα τον Μίσα μου. Ο πρώτος ήταν πολύ φιρμάτος και αδικαιολόγητα ακριβός (χωρίς να δίνει τη σημασία που θα ήθελα στο γατάκι μου), ο δεύτερος ήταν μακριά μου και έκανε στείρωση στον Μίσα τον Ιούλιο. Τα ράμματα τα είχε μέχρι και μια βδομάδα πριν (υποτίθεται ότι θα έπεφταν μόνα τους) :confused: και του τα έβγαλε η τρίτη γιατρός.

Μήπως θυμάστε πως την έλεγαν την ένεση; Θέλω να δω τί θα μου πει η γιατρός που έχω τώρα... :hmm:

Άσε τα πειράματα με τους γιατρούς και τα φάρμακα και πήγαινε στον Αίλουρο. Θα έπρεπε να είχες πάει εδώ και καιρό. Είναι ο καλύτερος γιατρός, όλοι το λένε. Μπορεί να σου είναι μακριά, αλλά εδώ έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για να δει τα γατιά τους. Εύχομαι περαστικά;)

Αν η ψώρα είναι ωτοδηκτική πολυ καλα αποτελεσματα έχει η σελαμεκτινη(STRONGHOLD) με 2 εφαρμογες μονο.(Φοιτητρια κτηνιατρικής)

Αίλουρος και ξερό ψωμί! :up:
Τα παράσιτα σχεδόν έφυγαν μετά από την επίσκεψή μου την περασμένη βδομάδα. :rolleyes:
Γνώρισα και τη Σαρδέλα, το Μιμικάκι και την Ισμήνη με τα γατόνια τους! :D

Εφυγαν και ξαναεμφανιστηκαν???
Το γατακι ειναι σκετο κουκλι!!!!!!!:up:

Με τις σταγονίτσες που μας έβαλε ο υπέροχος γιατρός, τα μαυράκια μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Έβαλα κι εγώ ακόμα μια φορά και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Πιστεύω με την επόμενη εφαρμογή να φύγουν τελείως. Είναι απίστευτο το πόσο ταλαιπωρήθηκε το φουκαριάρικο ένα μήνα τώρα με άλλα φάρμακα και με μία φορά στον Αίλουρο, λύθηκε το πρόβλημα. :happy:

Είναι κουκλί κουκλότατο αλλά το άκουσε ο Μίσα μου και ζήλεψε! :lol:

Με τις σταγονίτσες που μας έβαλε ο υπέροχος γιατρός, τα μαυράκια μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Έβαλα κι εγώ ακόμα μια φορά και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Πιστεύω με την επόμενη εφαρμογή να φύγουν τελείως. Είναι απίστευτο το πόσο ταλαιπωρήθηκε το φουκαριάρικο ένα μήνα τώρα με άλλα φάρμακα και με μία φορά στον Αίλουρο, λύθηκε το πρόβλημα. :happy:

Είναι κουκλί κουκλότατο αλλά το άκουσε ο Μίσα μου και ζήλεψε! :lol:

Ο Μισα ειναι ενας κοινωνικος "φωνακλας" υπεροχος γατουλης!
Να τα χαιρεσαι και τα δυο!!:up::up:

Και μενα τα γατακια μου ειχανε ψωρα στα αυτακια τους και η γιατρος που πηγα τα καθαρισε με βαμβακι με λιγο οινοπευμα!Πανε 3 μερες απο τοτε και δεν εχω δει να εχουν βγαλει ξανα μεχρι τωρα!Βεβαια θα ξανα παμε να μας ξανα δει τα αυτακια σε 12 μερες!

Και μενα τα γατακια μου ειχανε ψωρα στα αυτακια τους και η γιατρος που πηγα τα καθαρισε με βαμβακι με λιγο οινοπευμα!Πανε 3 μερες απο τοτε και δεν εχω δει να εχουν βγαλει ξανα μεχρι τωρα!Βεβαια θα ξανα παμε να μας ξανα δει τα αυτακια σε 12 μερες!

η ψωρα δεν θεραπευεται ετσι,αν δεν κανει θεραπεια δεν φευγει!αν σου ειπε οτι ειναι οντως ψωρα και απλα τα καθαρισε με βαμβακι,συγνωμη που θα στο πω αλλα ειναι ασχετη!!:confused:αν δεν θεραπευτει μεχρι και να κουφαθει μπορει το γατακι σου!

Μήπως δεν ήταν ψώρα Αργυρώ; Κι εμένα ο Ραούλ 2 ενέσεις έφαγε μικρός για αυτο, και δεν ήταν καν και πολύ ορατό...

Ψωρα μου ειπε οτι ειναι!Μου εδωσε και ενα σιροπι αποπαρασιτικο vibrακατι λεγετε δεν θυμαμαι ακριβως πως λεγετε!Και μου ειπε να τους δωσω το σιροπι 1ml για 3 μερες και οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα θα τους δινω χαπι αντι για σιροπι!Μου ειπε να ξανα παω να δουμε τα αυτακια ξανα σε 15 μερες μηπως υπαρχουν αυγα!Το αποπαρασιτικο βοηθαει για την ψωρα?Αχ ανησυχησα παρα πολυ τωρα!Ειναι φιλοζωικη εκει που πηγα τα γατακια μου!

το vibramicyn,αν εννοεις αυτο δεν κανει για την ψωρα.
ή κανεις ενεση ειδικη, για την ψωρα,που λεει η drusilia ή βαζεις αμπουλα advocate ή stronhold sto σβερκο,ανα δεκα μερες για 2-3 φορες!

Τελικα το φαρμακο που μου εδωσε λεγετε η verdom η vernom το ξεχασα παλι πως λεγετε:redface:!Και σημερα κοιταξα παλι τα αυτακια τους και ξεκιναν και ξανα γεμιζουν μαυραδακια!:(Την αμπουλα μπορω να τη χρησιμοποιησω και χωρις συμβουλη καποιου γιατρου?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back