Επίμονο νιαούρισμα

Καλησπέρα
Έχω και γω ένα γατάκι το οποίο είναι 8 μηνών στειρωμένο θηλυκού γένους. Την Αγάπη. Τον τελευταίο μήνα κάθε πρωί και αργά το βράδυ νιαουρίζει επίμονα. Κάποιες φορές κοιτάει την εξώπορτα και θέλει να βγει έξω. Είναι δύσκολο να την αφήνω να βγαίνει γιατί μένω σε πολυκατοικία. Κάποιες άλλες φορές στέκεται και με κοιτάει όταν νιαούριζει. Τα πρωινά με σηκώνει με τις φωνές της τα πρωινά ξυπνώντας με τις βάζω φαγητό αλλά αυτό την κάνει απλά να σταματήσει για λίγο. Τα βράδια νιαουρίζει ακόμα πιο έντονα την βγάζω στο μπαλκόνι αλλά και αυτό δεν της αρκεί. Παρόλο το παιχνίδι που κάνουμε αυτό δεν την πτοεί και πολλές φορές το κάνει για συγκεκριμένο λόγο η είναι πιο γενικό και πρέπει να ρωτήσω κάποιον κτηνίατρο...
υγ. Τι είναι το γατόδεντρο::

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατοδεντρο ειναι το ονυχοδρομιο που χουν για να ξυνουν τα νυχια τους. δεν ξερω τι φταιει που κλαιει η γατουλα σ..μπορεί να ναι επειδη απλα βαριεται προσπαθησε να βαλεις ραφακια ωστε να μπορεί να σκαρφαλωννει πιο ψηλα κ να βλεπει απο ψηλα τον χωρο ξεκινα με ενα κ αν δεις οτι της αρεσει προσθετεις,πιο ψηλα..αν φταίει αυτο κ ειναι οκ απο ορεξηγια φαι κ παιχνίδι κ αν κανει κανονικα τηναναγκη της κ αν φωναζει απλα οταν την αγνοείς θελει κατι για δραστηριοποιηση κ να ασχοληθεί πιστεύω καινουργιο παιχνιδι να βαλεις ραφακια..ή οτι αλλο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα lovekittens,
Την τετάρτη κιόλας λόγω ότι δεν προλαβαίνω θα προμηθευτώ κάποια καινούργια παιχνιδάκια για την μικρή ελπίζω να είναι μόνο η βαρεμάρα που την ωθεί στο νιαουρητό! Δεν ήξερα ότι το ονιχοδρόμιο λέγεται και γατόδεντρο χεχε σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Η Αγάπη έχει αλλά δεν πολύ ασχολέιται το έχει μόνο για να τεντώνεται όταν ξυπνάει!!!"Άτιμο" πλάσμα χεχε!!!

magic, μια καλή λύση θα είναι όντως το γατόδεντρο.
Από εκεί και πέρα, είναι πιθανόν να σου νιαουρίζει είτε επειδή θέλει φαγητό - ειδικά εάν είναι συγκεκριμένες οι ώρες που την ταΐζεις - είτε επειδή θέλει παιχνίδια.
Μια καλή λύση θα ήταν να της αγόραζες κάποια παιχνίδια που θα την απασχολούσαν ακόμα κι όταν λείπεις από το σπίτι για κάποιες ώρες όπως τίποτα μπαλάκια ή ψεύτικα ποντίκια κ.λπ. :)

Καλό μεσημέρι Lord Kratos,!!
Το γατόδεντρο που έχω είναι ένα κλασσικό τίποτα το σπουδαίο που έχει και ένα κουβάρι στο πλάι.Όταν ήταν πιο μικρή έπαιζε πιο συχνά. Τώρα σπάνια το κάνει.
Έχει αρκετά παιχνίδια που ποτέ δεν πολυασχολήθηκε όπως μπαλίτσες με κουδουνάκι, ένα ποντικάκι. Συνήθως παίζει με μπαλάκια με αλουμινόχαρτο ή πετσέτες - που και αυτά τα βαριέται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα- και φυσικά μαζί μου. Αύριο θα πάω σε γνωστό παιχνιδάδικο να πάρω κάποια παιχνιδάκια και σε ένα φυτώριο κοντά στην περιοχή μου!! Καμιά ιδέα για κανένα σούπερ παιχνίδι χεχε;;;Πάντως είναι πολύ περίεργη η αγάπη χαχα ρώτα και την κτηνίατρο να σου πει. Με τα καμώματα της δεν την ξεχνάει κανείς χεχε!!!!

Το πιστεύω για τα καμώματά της, όταν θέλουν κάνουν τους πάντες να λιώνουν! :hehe:
Κάποια παιχνίδια που τους αρέσουν είναι τα ξυλαράκια που στην κορυφή τους έχουν ένα σχοινάκι με ένα ποντίκι.
Τα δικά μου ξετρελαίνονται για αυτά.
Πέρα από μπαλάκια - αυτά από αλουμινόχαρτο τους αρέσουν όντως - τους αρέσουν τα καλαμάκια και το laser-άκι.
Μπορούν να κυνηγούν σαν τρελά το laser. ;)

Καλησπέρα καλησπέρα και καλό μήνα!!
Χτες πήγα και τις αυτό το παιχνίδι με το ξυλαράκι και το ποντίκι όντως της αρέσει πολύ χεχε. Βέβαια παρόλο που διπλασίασα τον χρόνο παιχνιδιού το νιαούρισμα (τύπου κλαψίματος) δεν το σταμάτησε και ειδικά το βράδυ αμέσως μετά τον ύπνο. Λέω την δευτέρα να την πάω στην κτηνίατρο για καλό και κακό να αποκλείσω τα ενδεχόμενα και τελικά να είναι μόνο ο καλομαθημένος - κακομαθημένος της χαρακτήρας...

Εγώ πριν λίγους μήνες είχα πάρει από μια φίλη μου ένα γατάκι..Όταν το πήρα ήταν 1.5 μηνών σαν το δικό σου!Όταν το άφηνα νιαούριζε.Ακριβώς όπως εσένα!Όταν σκαρφαλώνει ψάχνει για να βρει την μαμα του ή αμα εχεις πιει γαλα το μυριζει(δε ξερω πως) και το ψαχνει και εμενα μου το εκανε αυτο.Σκαρφαλωνε στο ποδι μου και νιαουριζε συνεχως.Όταν ήταν μονο του δε σταματαγε ΠΟΤΕ!Μόνο όταν κοιμότανε.Το έδωσα πίσω στην φίλη μου για να πάει στη μαμά του.Τώρα έχω επίσης 4 μικρά γύρω στην 1 με 1.5 εβδομαδα αλλα εχουν τη μαμα τους.Οποτε τα περνω νιαουριζουνε επειδη πεινανε συνεχεια..Να ρωτησω και κατι κανει να τους βαλω σκονη για τους ψύλλους?

Εγώ πριν λίγους μήνες είχα πάρει από μια φίλη μου ένα γατάκι..Όταν το πήρα ήταν 1.5 μηνών σαν το δικό σου!Όταν το άφηνα νιαούριζε.Ακριβώς όπως εσένα!Όταν σκαρφαλώνει ψάχνει για να βρει την μαμα του ή αμα εχεις πιει γαλα το μυριζει(δε ξερω πως) και το ψαχνει και εμενα μου το εκανε αυτο.Σκαρφαλωνε στο ποδι μου και νιαουριζε συνεχως.Όταν ήταν μονο του δε σταματαγε ΠΟΤΕ!Μόνο όταν κοιμότανε.Το έδωσα πίσω στην φίλη μου για να πάει στη μαμά του.Τώρα έχω επίσης 4 μικρά γύρω στην 1 με 1.5 εβδομαδα αλλα εχουν τη μαμα τους.Οποτε τα περνω νιαουριζουνε επειδη πεινανε συνεχεια..Να ρωτησω και κατι κανει να τους βαλω σκονη για τους ψύλλους?
Κανει αλλα μια και ειναι τοσο μωρα καλυτερα να στην δωσει κτηνιατρος για να ειναι καταλληλη για την ηλικια τους. Εχω κατι γατακια που μεγαλωνω κι εγω και ειναι 11 ημερων και μου εφερε η κτηνιατρος μου ενα σπραιυ για να τους βαλω για τους ψυλλους, κατι τετοιο θα σου δωσουν και σενα, μην παρεις ομως απο pet shop χωρις να το εχει δωσει κτηνιατρος.

συμπεριφορ

Το γατακι μου ειναι μεσαιας ηλικιας και συνεχεια νιαουριζει του εχουμε και φαι και νερο ομως μας κοιταει και νιαουριζει σινεχεια

Μηπως βαριεται και θελει την προσοχη σας;; :hmm:

Γιατί νιαουρίζει όλη την ώρα;

Ξέρω, έχω βάλει οχτακόσια θέματα σήμερα. :)

Λοιπόν, το μικρό γατάκι (το οποίο χτες επέστρεψε από δεκαήμερη παραμονή στην πανσιόν, λόγω δικής μου απουσίας εκτός Αθηνών), νιαουρίζει όλη την ώρα. Δε σταματάει σχεδόν καθόλου. Την έβγαλα από το δωμάτιο (που την έχω απομονωμένη κάποιες ώρες, λόγω της μεγάλης), νομίζοντας ότι δε θέλει να είναι μόνη της, αλλά δε σταμάτησε. Κάνει βόλτες και φωνάζει (και πού και πού μαλώνουν με την άλλη).
Ξέρω ότι θέλει χάδια και τέτοια, αλλά όλη την ώρα; Με το που σταματάω να ασχολούμαι μαζί της, αρχίζει τα νιου και νιου πάλι..
Εντωμεταξύ, το νιαούρισμά της, κάποιες στιγμές, θυμίζει το νιαούρισμα που κάνουν όταν έχουν οίστρο. Αλλά στειρώθηκε πριν ένα μήνα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό που γκρινιάζει τόσο το μικρό σ΄αυτή τη φάση, είναι σχετικά νωρίς ακόμη για να έχει συνηθίσει στο καινούργιο περιβάλλον, κι εντωμεταξύ η 10ήμερη αλλαγή χώρου, το έχει αναστατώσει..Κάνε λίγη υπομονή και πιστεύω ότι είναι θέμα λίγων ημερών για να ηρεμήσει..:) Επίσης γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να σταματασήσεις να το απομονώνεις από την άλλη γατούλα σου, ακόμη κι αν λείπεις. Αυτό θα βοηθήσει πολύ και το μικρό να προσαρμοστεί μια ώρα αρχίτερα, αλλά και τη μεγάλη να συμφιλιωθεί μαζί του! Αφού ήδη έχουν έρθει σε επαφή εξάλλου και το πολύ πολύ να συνεχίσουν να τσακώνονται για λίγες μέρες ακόμη, δε θα γίνει κάτι φοβερό, μη το φοβάσαι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γιατί νιαουρίζει όλη την ώρα;

Ευχαριστώ. Πάντως, δεν είναι και τόσο μικρό, στην αρχή μας είχε ξεγελάσει το ότι ήταν πολύ αδύνατο και ταλαιπωρημένο, τον Αύγουστο κλείνει ενός έτους.. Τις έχω γενικά σε επαφή, απλά όταν λείπω ή το βράδυ που κοιμάμαι αναγκαστικά το κλείνω στο δωμάτιό του (και πρώην σαλόνι :) ).

Χμμ μήπως έχει σκουλήκια; Είχα μια φορά ένα γατί που φρόντιζα στο δρόμο, ενώ ήταν καλά ξαφνικά φώναζε φώναζε για κανα δυο μέρες. Ενώ του είχα κάνει αποπαρασίτωση, αποφάσισα να του δώσω ένα ακόμα χάπι νωρίτερα απ' το κανονικό με το σκεπτικό ότι αποκλείεται να του κάνει κακό (δεν ήταν τόσο κοντά με το προηγούμενο χάπι συν το ότι σκέφτηκα ότι γατί που μένει έξω εκτίθεται σε πιο πολλά μολυσμένα πράματα οπότε παίζει και να ξαναέχει σκουλήκια) και όντως ηρέμησε το καημένο, μάλλον πόναγε η κοιλίτσα του.

Εσωτερικά εννοείς; Είχε πάρει το χάπι όταν την είχα πρωτοπάει στο γιατρό, το Μάρτη, δηλαδή. Και μένει και μέσα (βέβαια, στην πανσιόν είχε και λίγο εξωτερικό χώρο, συν το ότι ήρθε σε επαφή με άλλες γάτες).

Ναι, εσωτερικά. Θα άξιζε να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο, να του περιγράψεις την κατάσταση και να ρωτήσεις αν υπάρχει περίπτωση να είναι σκουλήκια παρόλο που αποπαρασιτώθηκε. Είναι τρεις μήνες απ' το Μάρτη, αφού υποτίθεται κάθε τρεις μήνες παίρνουν χάπι για σκουλήκια, οπότε θα μπορούσε να ξαναπάρει. Το ότι είναι σε επαφή με άλλες γάτες με κάνει να τείνω λίγο προς τα σκουλήκια. Αλλά βέβαια πάντα υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι άλλο, απλά ανέφερα τι έχω συναντήσει εγώ. Περαστικά ό,τι κι αν είναι!

Βασικά, όταν τη χαϊδεύω, συνήθως σταματάει. Νομίζω ότι απλά θέλει παρέα (δε φαίνεται να υποφέρει, πάντως, κατά τα άλλα).
Αλλά, όπως και να'χει, θα μιλήσω και με το γιατρό. Ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back