Επίσκεψη σε κτηνίατρο...

lactoula

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lactoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 978 μηνύματα.
Επιτελους εχω το πρασινο φως απο τους γονεις μου για την στειρωση του Σαββα!:up: Ειναι 7-8 μηνων και σε λιγο καιρο θα αρχισει να ψεκαζει. Ο κυριοτερος λογος της στειρωσης (εκτος απο λογους υγειας) ειναι οτι ψαχνωντας γατουλες αρχιζει να απομακρυνεται πολυ απο το σπιτι, σε δρομους επικινδυνους. (Καθε βραδυ μεχρι να γυρισει καθομαι σε αναμενα καρβουνα και πεταγομαι καθε λιγο εξω) :/: Θα θελα να μου πειτε τι πρεπει να προσεξω, απο διατροφη, υγεια, αλλαγη συμπεριφορας, φροντιδας του και οτι αλλο χρησιμο...:hmm:
Επιτελους εχουμε κτηνιατρο στην περιοχη μας οποτε (αν κανει στειρωσεις δεν θα ταλαιπωρηθει με ταξιδι). Μπορει να μην κανει στειρωσεις ο γιατρος??? :blink: Θα ειναι γενικα πρωτη επισκεψη του Σαββα σε γιατρο... Ευχαριστω εκ' των προτερων....:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα ειναι γενικα πρωτη επισκεψη του Σαββα σε γιατρο... Ευχαριστω εκ' των προτερων....:)
Δεν έχει κάνει εμβόλια Lactoula?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως , εμβόλια? Εαν δεν έχει κάνει και τριγυρίζει έω θα πρέπει να του κάνετε οπωσδήποτε (με εξετάσεις αίματος πριν). Στειρώση το αποκλείω να μην κάνει κάποιος κτηνίατρος, το θέμα είναι να του έχεις εμπιστοσύνη. Σε ποια περιοχή μένεις; ίσως να μπορούμε να σου συστήσουμε κάποιους κοντινούς σου, που ξέρουμε τη δουλειά τους και τους εμπιστευόμαστε, όσο για την μετακίνηση μην τη φοβάσαι, μετά τις αρχικές φωνές, θα λουφάξει και δεν θα ακουσεις μιλιά από το φόβο του...

Ειμαι στο Μαντουδι Ευβοιας... Μονο για Χαλκιδα ξερω οτι εχει αλλα δεν ξερω τι φημη εχουν εκεινοι οι γιατροι! Του εχει κανει ενας συγχωριανος μας (βοηθος κτηνιατρου χρονια) καποια και μας ειχε δειξει που τα κανουμε τα εμβολια και ετσι του εκανε η μητερα μου το τριπλο...

το σιγουρο ειναι οτι μετα την στειρωση θα πρεπει να τρωει ξηρα τροφη μονο για στειρωμενους γατους,αλλα απο κονσερβα μπορει να τρωει οτι θελει!:)

Αντε, να πάνε όλα καλα!!!

καλο ειναι ομως να γινονται και σε συγκεκριμενα σημεια τα εμβολια...:hmm: αν παντως εχετε βρει καλο γιατρο στη Χαλκιδα στειρωστε τον εκει και ρωτηστε και αν εχουν γινει σωστα τα εμβολια(τεστ λευχαιμιας-aids εχει κανει?αν οχι,τωρα που θα τον πατε στον γιατρο ειναι ευκαιρια).μετα πρεπει να τρωει ειδικη τροφη για να μην εχει προβλημα στο ουροποιητικο του συστημα και να γυμναζεται για να μην γινει χοντρουλης:P

Αν είσαι στη Πάτρα (βλέπω απο τα στοιχεία στο avantar σου) ξέρω εγώ 2 καλούς κτηνιάτρους. Aν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου και θα κανονίσω εγώ για σενα.;)

Σημερα πηγαμε για πρωτη φορα τον Σαββα στον κτηνιατρο που ανοιξε στο Μαντουδι, (χτες πηγα με την μητερα μου να τον ρωτησω τιμες και αν κανει στειρωσεις) :) , πολυ καλος μου φανηκε με τον Σαββα. Τον εξετασε, δοντια, αυτια, τριχωμα, του εκανε ενα εμβολιο (πως το καταλαβε ο ατιμος τι προκειται να του κανουν και δαγκωνε γκρατσουναγε και φωνεζε...:hmm: ) ομως τον καταφεραμε! :P Μετα του εβαλε κατι σταγονες στα αυτια γιατι βρηκε κατι μαυρακια και μου εδωσε σταγονες για το σπιτι. Σε μια εβδομαδα θα τον ξαναπαω μου ειπε για να δει τι εγινε. :) Γενικαι ο Σαββας τα χρειαστηκε... :P μετα το εμβολιο ειχε ιδρωσει στις πατουσιτσες ο καημενος :confused: (δεν ηξερα οτι ιδρωνουν)... Δεν καθοταν φρονιμα, το μαυρο μου σακακι εγινε ασπρο απο την τριχα του (απο την τρομαρα αφηνει τριχα???) ΑΑΑΑ, βγαλαμε και βιβλιαριο! :D Και μας εγραψε οτι ο Σαββας ειναι ημιαιμος??? (το ειδα αυτο στο σπιτι και θα τον ρωτησω την επομενη φορα)... Οσο για την στειρωση, μου ειπε οτι καλυτερα να περιμενω να γινει 15 μηνων για να εχει τελειωσει η αναπτυξη του... :hmm: εκτος και αν θελουμε τωρα... Τι μου προτεινετε??? Επισης μου ειπε οτι ειναι μεγαλοσωμος για την ηλικια του. Μου πηρε 39 ευρω ( μου χρωσταει και 1Ε) :) Α ξεχασα να πω οτι ειναι και πολυ κουκλι ο γιατρος...:P :redface:

Λακτούλα, ημίαιμος σημαίνει ότι δεν ανήκει σε κάποια ράτσα, δηλαδή δεν είναι καθαροαιμο. Αυτό για την στείρωση, δεν το έχω ξανακούσει, από την στιγμή που παρουσιάζει οίστρο ο γάτος/γάτα μπορεί να στειρωθεί, τουλάχιστον και για τα δύο μου γατιά που πήγα σε πολλούς και διάφορους κτηνιάτρους αυτή ήταν η αποψή τους..κατά την γνώμη μου καλύτερα να τον στειρώσεις μην τον ψάχνεις όταν θα ξανάχει οίστρο..

Ψωρογατο, τον γατουλη τον εχω στην Ευβοια... Α δεν σημαινει οτι ειναι μισος μισος??? :(

είναι; θέλω να πω καποιους από τους δύο του γονείς ήταν κάποιας ράτσας? αν ισχύει και το ανέφερες στον γιατρό πιθανότατα γι'αυτό το έγραψε..εχεις δίκιο χρησιμοποιειται και με αυτή την έννοια ο όρος.

Δεν ξερω αν ειναι... μας τον εδωσαν. Αλλα στα αυτακια του στις κορυφες εχει τσουλουφακια-πινελακια που ο ξαδερφος μου ειπε οτι ειναι καποιας ρατσας... :hmm:

ημιαιμος οντως αυτο σημαινει,οτι δεν ανηκει σε καποια ρατσα.αυτο ομως δεν αποκλειει καποιος γονιος να ηταν ρατσα(π.χ.λεμε ημιαιμη περσικη).συμφωνω παντως οτι μετα τους 6 περιπου μηνες μπορει να στειρωθει το γατακι χωρις περαιτερω προβληματα;)

Δηλαδη λετε να περιμενω να μεγαλωσει κιαλλο πριν τον στειρωσουμε? :hmm: Παντως καθε φορα που αργει να γυρισει τα βραδια, τρεχω σαν την παλαβη απο μπαλκονι σε μπαλκονι και τον φωναζω και η καρδια μου παει στη κουλουρη... Μας ειπε οτι γινεται και τωρα η στειρωση απλα δεν θα μεγαλωσει αλλο. Βεβαια ο Σαββας ηδη ειναι μεγαλος για την ηλικια του... :cool: Τι μου προτεινετε???

:hmm:Λακτούλα νομίζω ότι οι απόψεις διίστανται στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά έχω ακούσει και γω ότι στα αρσενικά είναι καλό να περιμένει κανείς να ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη γιατί πολλά ευνουχισμένα αρσενικά παρουσιάζουν αργότερα προβλήματα στο ουροποιητικό. Δεν ξέρω βέβαια αν οι 15 μήνες είναι το όριο γιατί έχω ακούσει να στειρώνουν αρσενικά και νωρίτερα. Ζήτα από τον γιατρό να σου διευκρινήσει γιατί. Υποθέτω ότι είναι από τα θέματα που κάθε κτηνιάτρος έχει την δική του άποψη. Αν είναι νεαρούλης ο γιατρός σας είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να είναι πιο ενημερωμένος για έρευνες κτλ οπότε θα σου λέγα περιμένε ακόμη λίγο.

Ναι ειναι το πολυ 26 ο γιατρος. Μου ειπε βασικα οτι ειναι καλυτερα να τον αφησουμε να ολοκληρωθει η αναπτυξη του (στους 15 μηνες) αλλα και τωρα γινεται απλα δεν θα μεγαλωσει αλλο... :hmm:

Παιδια την Δευτερα παμε ξανα στο γιατρο να ελεγξει την θεραπεια του Σαββα στα αυτακια. Αν και βλεπω οτι καθε μερα μαζευονται ξανα τα μαυρακια... παροτι του καθαριζουμε τα αυτια με Epi-Otic.

εγω λακτουλα βαζω παλι στον δικο μου σταγονες στα αυτακια γιατι μου ξανα εμφανισε... μπορει να φταιει η εποχη...:hmm:

Για τα αυτακια ο δικος μου συνεστησε στρονγκχολντ καθε 15 ημερες 3 φορες δηλαδη απανωτα στο καλοκαιρακι. Σου συνηστω να τον στειρωσεις γυρω στους 8 - 9 μηνες ολοι τοτε τα στειρωνουμε ειναι αρκετα καλη ηλικια για γατο που μενει μεσα αν φοβοσουν κι αν εμενε εξω τα στειρωνουν πιο νωρις αν παλι μπορεις να ανεχτεις τα ψεκασματα περιμενε μεχρι ενα χρονο 15μηνες ειναι πολυ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back