Επανέρχεται πλήρως το τρίχωμα σε περσική γατούλα μετά το ξύρισμα;

tia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Ιταλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 293 μηνύματα.
καλησπέρα σε όλους !
επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με ξύρισμα γάτας κτλ ..
θα ήθελα να ρωτήσω εάν επανέρχεται πλήρως το τρίχωμα μιας περσικής γατούλας μετέπειτα από ξύρισμα..και αν ναι σε πόσο καιρό περίπου..
διότι είναι να αγοράσω μια γατούλα ( με pedigree,εξετάσεις,εμβόλια κτλ κτλ) που ενώ στις φωτογραφίες έχει ένα υπέροχο μακρύ μακρύ πλούσιο τρίχωμα σήμερα που μου την έφερε να την δω ήταν κουρεμένη και γενικά καθόλου περιποιημένο το τρίχωμα της και η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα..
όταν την ρώτησα γιατί, μου είπε οτι επειδή έχει πολύ μακριά τρίχα που θέλει πάρα πολύ περιποίηση..την ξυρίζει κάθε 3 μήνες....διαφορετικά γεμίζει κόμπους...
και είμαι σε δίλημμα..διότι αν είναι να μην επανέλθει ΠΛΗΠΩΣ η τρίχα της θα ψάξω άλλη γατούλα.:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επανέρχεται πλήρως το τρίχωμα σε περσική γατούλα μετά το ξύρισμα??

Εγώ για να πω την αλήθεια δεν θα αρνούμουν να πάρω μια γάτα μόνο και μόνο επειδή δεν έχει μακρύ τρίχωμα αλλά είναι κουρεμένη...
Δε νομίζω ότι αυτό είναι ικανό να κάνει κάποιον να αγαπήσει μια γάτα και να θέλει να την πάρει κοντά του, να την φροντίσει και να δεθεί μαζί της...
Εν πάσει περιπτώσει, το τρίχωμα της μεγαλώνει πάλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ για να πω την αλήθεια δεν θα αρνούμουν να πάρω μια γάτα μόνο και μόνο επειδή δεν έχει μακρύ τρίχωμα αλλά είναι κουρεμένη...
Δε νομίζω ότι αυτό είναι ικανό να κάνει κάποιον να αγαπήσει μια γάτα και να θέλει να την πάρει κοντά του, να την φροντίσει και να δεθεί μαζί της...
Εν πάσει περιπτώσει, το τρίχωμα της μεγαλώνει πάλι.

εεεεε!!!! ναι νομιζω και εγω συμφωνω!!!!!
τι να πω και εγω που ήταν πενταβρόμικη, τυφλή κτλ???

δεν παιζει ρόλο η ομορφιά ......άλλωστε αν την ξυρίζει φυσικά και θα ξαναβγεί το τρίχωμα......
δεν έπαθε ψωρίαση απλα ξυρίστηκε.....

άλλωστε αν πάρεις την γατούλα και την φροντίσεις θα ξαναγίνει πολύ όμορφη,,,,απλά θέλει φροντίδα και αγαπή!!!

καλησπέρα σε όλους !
επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με ξύρισμα γάτας κτλ ..
θα ήθελα να ρωτήσω εάν επανέρχεται πλήρως το τρίχωμα μιας περσικής γατούλας μετέπειτα από ξύρισμα..και αν ναι σε πόσο καιρό περίπου..
διότι είναι να αγοράσω μια γατούλα ( με pedigree,εξετάσεις,εμβόλια κτλ κτλ) που ενώ στις φωτογραφίες έχει ένα υπέροχο μακρύ μακρύ πλούσιο τρίχωμα σήμερα που μου την έφερε να την δω ήταν κουρεμένη και γενικά καθόλου περιποιημένο το τρίχωμα της και η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα..
όταν την ρώτησα γιατί, μου είπε οτι επειδή έχει πολύ μακριά τρίχα που θέλει πάρα πολύ περιποίηση..την ξυρίζει κάθε 3 μήνες....διαφορετικά γεμίζει κόμπους...
και είμαι σε δίλημμα..διότι αν είναι να μην επανέλθει ΠΛΗΠΩΣ η τρίχα της θα ψάξω άλλη γατούλα.:worry:

Συγγνώμη αλλά δεν αντιλήφθηκα το δίλημμα. Ή ωραία γούνα ή άλλη γάτα;
Σε κάθε περίπτωση, οι περσικές γατούλες θέλουν περιποίηση και καλή τροφή για να έχουν υγιή και λαμπερή γούνα, η οποία δεν παθαίνει τίποτε από το ξύρισμα. Ειλικρινά, όμως, το ερώτημά σου με προβλημάτισε:hmm:

το θέμα είναι αγαπητοί μου φίλοι οτι την γατούλα θα την αγοράσω 500 ευρώ,δεν είναι οτι την βρήκα η θα μου την χαρίσουν..
μάλλον δεν ήμουν ξεκάθαρη με τις απορίες μου..
το δίλημμα μου λοιπόν είναι μήπως η γατούλα δεν είναι υγιής και την ξυρίζει η συγκεκριμένη κυρία διότι ακόμη και κουρεμένη με το ελάχιστο τρίχωμα που έχει μετά απο 3 μήνες που την έχει κουρέψει (γι αυτό ρώτησα και αν μεγαλώνει η τρίχα κανονικά διοτι μετα απο 3 μήνες θα έπρεπε να είναι σε φυσιολογικά επιπεδα και όχι λες και την κούρεψε 1 μήνα πριν)είναι γεμάτη τζίβες με πολύ άσχημη ποιότητα τρίχας και τελείως απεριποίητη γενικότερα. εγω προσωπικά δεν έχω δει ποτέ και πουθενά κανεναν εκτροφέα να πουλάει ξυρισμένες περσικές γάτες οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις φωτογραφίες που πλασάρει..έχω ήδη περσικό γάτο και ξέρω πολύ καλά τι περιποίηση χρειάζονται και πως πρέπει να είναι το τρίχωμα, τα μάτια, τα πάντα...και φυσικά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βάλω σε κίνδυνο την υγεία του γάτου μου.

Προφανώς για το άτομο στο οποίο απευθυνθήκατε το ζώο είναι απλώς... εμπόρευμα. Είναι απαράδεκτο να αφήνει το ζώο της έτσι. Στη θέση σας θα έκανα αγωγή και θα το έπαιρνα να το γλιτώσω, δε θα της έδινα και 500€, για να της πω μπράβο που το κακομεταχειρίστηκε. :/:

Τουλάχιστον κάντε μια επώνυμη καταγγελία στον όμιλο γάτας που είναι εγγεγραμμένη, πριν προχωρήσετε στον επόμενο εκτροφέα.

:hmm:
Λοιπόν, ακούστε μια ιστορία...
Αυτός από τον οποίο πήρα τον Αρίστο μου ήταν παρόμοια κατηγορία...ανθρώπου που βλέπει τα πλασματάκια αυτά σαν εμπόρευμα...
Η ημερομηνία γέννησης του γατούλη που επικαλείτο ήταν ψευδής , οι φωτογραφίες του ήταν ¨πειραγμένες¨ ....
Είχε αλλάξει το χρώμα των ματιών του, ώστε να φαίνεται πιο ¨ελκυστικός¨.... Είχε εξαφανίσει τα σημάδια από τις τσίμπλες (που ποτέ δεν είχε περιποιηθεί)
Είχε υποσχεθεί ότι θα μου δώσει βιβλιάριο με τα εμβόλιά του, το οποίο τελευταία στιγμή ¨το έχασε¨...
Όταν είδα τον Αρίστο είδα έναν γατούλη εμφανώς μεγαλύτερο απ'ότι υποστήριζε ότι ήταν, άλλο χρώμα μάτια, τα ματάκια του ΧΑΛΙΑ από τις εκκρίσεις (ήταν εμφανές ότι ποτέ δεν τα είχε περιποιηθεί)...
Η ουσία είναι πως μετά από μία έντονη συζήτηση που είχαμε , αυτός μου είπε ¨αν θέλεις να σου επιστρέψω τα λεφτά¨..
Εννοείται ότι αρνήθηκα και τον Αρίστο τον πήρα με ακόμη περισσότερη ζέση από πριν... Απλώς, κοίτα να δεις πώς λειτουργούν κάποιοι!..

Τέλος, συγνώμη που θα το πω, τα χρήματα που ζητούν τα εκτροφεία τα θεωρώ εξωφρενικά...
Ναι , ξέρω τον αντίλογο, έξοδα συντήρησης, εξετάσεων κτλ...
Εγώ επέλεξα να πάρω τα μωρά μου από ιδιώτες , αυτά τα φουσκωμένα 500άρικα και βάλε, μου φαίνονται απλά ασύλληπτα...
Ευσυνείδητοι και ασυνείδητοι υπάρχουν παντού, και εκτροφείς, και ιδιώτες...

και αυτη η τιμή μαρίνα μου είναι υποτίθετε ειδική τιμή γιατι η γατούλα η οποία κοστίζει 1600 ευρώ κανονικά είναι 2 χρονων και απλά την δίνει γιατί κλείνει το εκτροφείο της...
απλα αυτό που φοβάμαι είναι να ρισκάρω να παρω μια γατούλα που απ ότι μου λέει αυτη είναι απόλυτα υγιής απλά θέλει φροντίδα η γούνα της γιατί δεν έτρωγε σωστά και να θέσω σε κίνδυνο και τον οθέλλο....
δεν ξέρω αν θα πρέπει να την εμπιστευτώ...

και αυτη η τιμή μαρίνα μου είναι υποτίθετε ειδική τιμή γιατι η γατούλα η οποία κοστίζει 1600 ευρώ κανονικά είναι 2 χρονων και απλά την δίνει γιατί κλείνει το εκτροφείο της...
απλα αυτό που φοβάμαι είναι να ρισκάρω να παρω μια γατούλα που απ ότι μου λέει αυτη είναι απόλυτα υγιής απλά θέλει φροντίδα η γούνα της γιατί δεν έτρωγε σωστά και να θέσω σε κίνδυνο και τον οθέλλο....

καταλαβαίνουμε πιστεύω όλοι το φόβο σου και είναι κατανοητός......
αν και εγώ είμαι κατά των εκτροφείων και των παζαριών για ψυχές αλλά οκ υπάρχει και η αντίθετη άποψη.....:/:
λοιπόν κατά την δική μου αποκλειστικά άποψη πιστεύω ότι η γατούλα έχει στερηθεί φροντίδας και προσοχής και γιαυτό είναι έτσι....
η εικόνα που μας περιγράφεις είναι εικόνα παραμέλησης......υποθέτω με την κατάλληλη φροντίδα μια γάτα ράτσας θα γίνει φυσιολογική και πολύ όμορφη.....
δεν μπαίνεις στο τρυπάκι να την υιοθετήσεις μόνο και μόνο για να τς προσφέρεις καλύτερη ζωούλα??
κρίμα δεν είναι....ταλαιπωρείται ένα τόσο όμορφο γατάκι ενώ κοντά σου μπορεί ναι γίνει κουκλι????

δεν ξέρω εγώ έτσι θα ενεργούσα γιατί πιστεύω ότι αν αγαπάς τα ζώα πρέπει και να τα βοηθάς.....και νομίζω η συγκεκριμένη γατούλα θέλει πολύ αγάπη και ασφάλεια....:(
its up to you φυσικα!!!!!

Όλα αυτά μου ακούγονται κάπως ρε γαμώτο...
Δλδ σε κανονικές συνθήκες θα σου ζητούσε 1600; Αν διατηρούσε το εκτροφείο; Για μια γάτα που έχει εκμεταλευτεί προφανώς στο παρελθόν για γέννες άρα έχει θέσει ήδη την ζωή της σε δεκάδες κινδύνους; Δλδ εκμεταλεύεται και το δυσμοιρο το ζώο και εσένα;
Και τέλος πάντων, δεν έχω γνωρίσει εκτροφέα, αλλά πως διάολο γίνεται να έχεις ένα ζώο δυο χρόνια και μετά να του πουλάς σε "ειδική" - υπερβολική - τιμή;
Είμαι εγώ περίεργη που υποθέτω ότι δεν μπορεί παρά να υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με το ζωάκι;
Μα γίνεται να είσαι σωστός εκτροφέας αν εσύ πριν από όλους δεν αγαπάς τα ζώα που φροντίζεις και αν δεν πονάει η ψυχή σου κάθε φορά που αποχωρίζεσαι ένα;
Είναι λες το ζώο στα μαύρα του τα χάλια... Ο λόγος που προτιμάμε έναν εκτροφέα και πληρώνουμε κάτι παραπάνω, δεν είναι για να έχουμε την βεβαιότητα ότι το ζωάκι δεν έχει αντιμετωπιστεί σαν προϊόν εκμετάλευσης και μόνο;
Αυτήν την κυρία Τία μου δεν πρέπει να την αφήσεις έτσι... Όσο για την γάτα, αν ανησυχείς για την υγεία της και την υγεία του δικού σου φυσικά - το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό - να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο. Δώσε ραντεβού με την κυρία κάπου που υπάρχει κτηνίατρος χωρίς να της το πεις και μόλις πάρεις την γάτα και ΠΡΙΝ την πληρώσεις μπες στον γιατρό..

Πάντως Τία μου, όσον αφορά το αρχικό σου ερώτημα, ναι , το τρίχωμα επανέρχεται πλήρως μετά το κούρεμα...

Πάντως Τία μου, όσον αφορά το αρχικό σου ερώτημα, ναι , το τρίχωμα επανέρχεται πλήρως μετά το κούρεμα...

να το ακους το μαρινακι έχει σπίτι της αυτή την στιγμή 3 κιλά μαλλι......χαχαχαχαχα:D:P

1600 ευρώ :/:
οι γατούλες και τα σκυλάκια δε πρέπει να έχουνε τιμή. Πιστεύω ότι ένας εκτροφέας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να παρουσιάζει σε καλή κατάσταση το εμπόρευμα του.

μίλησα και με την κτηνίατρο μου και αποφασίσαμε να πάω την γατούλα για εξετάσεις...και αν δεν έχει κάποια ασθένεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον Οθέλλο θα την πάρω και θα την περιποιηθώ όπως πρέπει.διαφορετικά λυπάμαι πάρα πολύ αλλα το καλύτερο θα είναι να πάει επειγόντως σε σπίτι που θα την φροντίσουν χωρίς να υπάρχουν άλλα ζωάκια.

Είμαι η Στεφανία είμαι 14 ετών και ο περσικός γατούλης μόλις έγινε 1....
Το θέμα είναι πως ο κτηνίατρος μου είπε πως θέλει κούρεμα...
Δεν ξέρω τι να κάνω!!!!Απλά κλαίω από χθες....
Θα επανέλθει το τρίχωμα του γατούλι μου.........?:(

Αρχικά να ηρεμήσεις. :) Δεν είναι τόσο σοβαρό μια γατούλα να θέλει κούρεμα, ειδικά μια μακρύτριχη. Θα επανέλθει φυσικά το τρίχωμα του γατούλη σου, αλλά κι εσύ πρέπει να αρχίσεις να τον χτενίζεις πιο σχολαστικά πλέον και να τον προσέχεις, γιατί διαφορετικά θα κάνει πάλι κόμπους στο τρίχωμα και πάλι κούρεμα θα χρειαστεί.

Χθες επισκέφθηκα τον κτηνίατρο και μου είπε πως ο περσικός γατούλης μου που μόλις έγινε ενός θέλει κούρεμα...:(
Θα επανέλθει το τρίχωμά του.....
ΔΕΝ ξέρω τι να κάνω........:worry:

Τον τελευταίο καιρό τον παραμέλησα λόγω των μαθημάτων και το μετανιώνω πικρά

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Γεια!:)
Έχεις δοκιμάσει να τους αφαιρέσεις με ψαλίδι;;
Είναι τόσοι, τόσοι πολλοί που είναι μονόδρομος το κούρεμα;;
Αν ναι, μην ανησυχείς...α! και τόνωσε λίγο την αυτοπεποίθηση του γατούλη σου όταν θα κουρευτεί με γλυκόλογα και κοπλιμέντα!
Θα το έχει ανάγκη... :)

Σε ευχαριστώ,το προσπάθησα αλλά είναι πολλοί κάτω από τα μπροστινά και πίσω ποδαράκια του που δεν μπορώ να κάνω ούτε εγώ ούτε ο ειδικός κάτι...
Σίγουρα πάντος θα στείλω την κολλητή μου με τον μπαμπά μου στο κομμωτήριο γιατί δεν θα αντέξω να τον δω κουρεμένο:worry:

Αν το θεωρείς κάτι τόσο τρομερό, να είσαι σίγουρη ότι θα το μεταδώσεις και στο γατάκι σου αυτό το συναίσθημά σου και δεν θα είναι ό,τι καλύτερο...
Ένα πλάσμα το αγαπάμε είτε με, είτε χωρίς τρίχα....
Άλλωστε , η δημιουργία κόμπων δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται το ίδιο...Για σκέψου το λίγο....
Δημιουργήθηκαν κόμποι επειδή ήθελε χτένισμα, πράγμα που ήταν δική σου υποχρέωση, εεε, τώρα μην του χρεώσεις και στα μείον του που θα είναι κουρεμένο....
Αγκάλιασέ το όπως κ'αν είναι, και δείξτου πόσο το αγαπάς , άσχετα με το αν έχει τρίχα ή όχι....:)
Είτε στείλεις την κολλητή σου, είτε όχι στο κομμωτήριο, πρέπει να εξοικειωθείς με μια πραγματικότητα για την οποία ,επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ευθύνεται το γατάκι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back