tetu
Νεοφερμένο μέλος
Βρίσκομαι στην Κεφαλονιά για διακοπές και οι κόρες μου βρήκαν ένα πολύ μικρό γατάκι, με κλειστά τα μάτια.
Δε μου φαίνεται πολύ καλά, ίσα που αναπνέει. Εδώ που βρίσκομαι, δεν υπάρχει κτηνίατρος, ούτε καν πετ-σοπ.
Επιπλέον, δεν έχω βενζίνη να το πάω στο Αργοστόλι... Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Πώς να το ταίσω και τι
να του δώσω? Γάλα αν δεν κάνω λάθος δεν κάνει? Μου είπαν πως υπάρχει μια γατούλα στη γειτονιά που έχει γεννήσει.
Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσω να το πάω εκεί μήπως το θηλάσει μαζί με τα δικά της?
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλημερα.
Σιγουρα το να το θηλασει μανουλα θα ειναι οτι καλυτερο στην παρουσα φαση.Ειναι ηρεμη η γατουλα;Αν ναι,καθαριστε το μωρο με φυσιολογικο ορο ή με λιγο ταλκ για να το δεχτει πιο ευκολα.Μακαρι να το δεχτει και να τα καταφερει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλιώς,
αγοράζεις απο σουπερ μαρκετ μωρουδιακό γάλα σε σκόνη για μετά τον 6ο μήνα. Μπορείς να πάρεις και μπισκοτόκρεμα, ή φαρίν λακτέ.
Το ταίζεις με σύριγγα ή με το ειδικό μπιμπερό (αν βρείς) κάθε 3 ώρες, και το τρίβεις στον ποπό και στο πιπι 5-10 λεπτά μετά απο κάθε γεύμα για να τα κάνει.
Τα μάτια τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορό και γάζα.
Δες και το άρθρο που είναι πιο αναλυτικό.
https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/ και καλό κουράγιο και υπομονή.

tetu
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ξέρω για τη γατούλα, πάω αμέσως να δω.
Σε περίπτωση που δεν δεχτεί το γατάκι, τι να κάνω? Να του δώσω γάλα? Να πάρω μήπως κατσικίσιο?
Να χρησιμοποιήσω σύριγγα?
moukelis
Επιφανές μέλος
Σε διαφωτισε η Τζουλια πιο πανω.Πολυ προσοχη με τη συριγγα,μην το γυριζεις ανασκελα οπως τα ανθρωπινα μωρα,γιατι μπορει να παθει ευκολα αναρροφηση.
tetu
Νεοφερμένο μέλος
προσπαθήσω όλα τ' άλλα.
tetu
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Πάω να συνεφέρω τα κορίτσια μου.
moukelis
Επιφανές μέλος

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool