Επείγον - Βρέθηκε μωράκι

• Thread starter Thread starter tetu
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tetu

Νεοφερμένο μέλος

Η tetu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλημέρα,

Βρίσκομαι στην Κεφαλονιά για διακοπές και οι κόρες μου βρήκαν ένα πολύ μικρό γατάκι, με κλειστά τα μάτια.
Δε μου φαίνεται πολύ καλά, ίσα που αναπνέει. Εδώ που βρίσκομαι, δεν υπάρχει κτηνίατρος, ούτε καν πετ-σοπ.
Επιπλέον, δεν έχω βενζίνη να το πάω στο Αργοστόλι... Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Πώς να το ταίσω και τι
να του δώσω? Γάλα αν δεν κάνω λάθος δεν κάνει? Μου είπαν πως υπάρχει μια γατούλα στη γειτονιά που έχει γεννήσει.
Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσω να το πάω εκεί μήπως το θηλάσει μαζί με τα δικά της?

Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΩΡΑΚΙ

Καλημερα.
Σιγουρα το να το θηλασει μανουλα θα ειναι οτι καλυτερο στην παρουσα φαση.Ειναι ηρεμη η γατουλα;Αν ναι,καθαριστε το μωρο με φυσιολογικο ορο ή με λιγο ταλκ για να το δεχτει πιο ευκολα.Μακαρι να το δεχτει και να τα καταφερει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να δοκιμάσεις να της το δώσεις, αν και η πιθανότητες είναι μικρές.
Αλλιώς,
αγοράζεις απο σουπερ μαρκετ μωρουδιακό γάλα σε σκόνη για μετά τον 6ο μήνα. Μπορείς να πάρεις και μπισκοτόκρεμα, ή φαρίν λακτέ.
Το ταίζεις με σύριγγα ή με το ειδικό μπιμπερό (αν βρείς) κάθε 3 ώρες, και το τρίβεις στον ποπό και στο πιπι 5-10 λεπτά μετά απο κάθε γεύμα για να τα κάνει.

Τα μάτια τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορό και γάζα.
Δες και το άρθρο που είναι πιο αναλυτικό.
https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/ και καλό κουράγιο και υπομονή.:redface:

Δώρα καλημέρα,

ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ξέρω για τη γατούλα, πάω αμέσως να δω.
Σε περίπτωση που δεν δεχτεί το γατάκι, τι να κάνω? Να του δώσω γάλα? Να πάρω μήπως κατσικίσιο?
Να χρησιμοποιήσω σύριγγα?

Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝ - ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΩΡΑΚΙ

Σε διαφωτισε η Τζουλια πιο πανω.Πολυ προσοχη με τη συριγγα,μην το γυριζεις ανασκελα οπως τα ανθρωπινα μωρα,γιατι μπορει να παθει ευκολα αναρροφηση.

Julia ευχαριστώ, οκ, διάβασα το άρθρο, θα δω τι θα γίνει πρώτα με τη θετή μανούλα και μετά θα
προσπαθήσω όλα τ' άλλα.

Το γατάκι δεν τα κατάφερε, μέχρι να το πάω 2 τετράγωνα πιο πέρα, έφυγε.
Ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Πάω να συνεφέρω τα κορίτσια μου.

:(:(:(

Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά. Μπράβο που το προσπαθήσατε. :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back