Επείγον- Μικρό γατάκι με πολύ πολύ τσιμπλιασμένα ματάκια!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Mάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε μια πατέντα όπως λέγαμε Αφροδίτη, για να έχει λίγη άπλα;).

Εβαλα σκουπα χθες και καθαρισα, και σημερα τον αφησα να σουλατσαρει λιγο στον ακαλυπτο. Σε λιγο θα παω να τον μπουζουριασω παλι.

Πολύ χαίρομαι που πάει καλά. Είναι η αισιόδοξη νότα σε αντίθεση που κάτι άλλο απαισιόδοξο που διάβασα πριν λίγο και μ'εριξε πάρα πολύ:(
Ωχ, τι εγινε? :/:

Είναι αφασία ο μπόμπιρας!:clapup: Και έτσι που τον βλέπω στο τελευταίο βίντεο, νομίζω ότι το Γκρινιάρης του πάει γάντι.:hehe:

Ο μπομπιρας σε ευχαριστει για τα καλα σου λογια :P Ωστοσο, να αναφερω οτι ο κυρ Γκρινιαρης χθες το βραδυ μου γουργουριζε οταν τον εβγαλα απο την γατοφορο :inlove:

Μήπως να του έφτιαχνες μια αγγελία σιγά-σιγά;
Θα χρειαστεί για πολύ καιρό ακόμα κολλύριο στο ματάκι του; (Αν και δεν είναι τόσο δύσκολο, αν βρεθεί σπίτι νωρίτερα, θα μπορεί νομίζω να του το βάζει και ο τυχερός που θα τον πάρει);)

Δεν ξερω :/: Να του φτιαξω μια αγγελια, αλλα με τοσα μωρα να ψαχνουν σπιτι, φοβαμαι οτι ενα μωρακι που κινδυνευει να χασει το ματι του τι πιθανοτητες εχει? :/: :( Λιγες μερες ακομα, να ξεθολωσει λιγο λιγο το ματακι του, να βγαλω καμια φωτο της προκοπης και θα του φτιαξω αγγελια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους και κυρίως σε σενα που φροντιζεις το μικρο γκρινιάρη!!
Δεν γραφω συχνα όμως παρακολουθώ ανελλιπώς όλα τα θεματάκια και τουτο δω με συγκίνησε πραγματικά! Μου θύμισε την ιστορία του δικού μου ψιψίνου που όταν τον βρήκα ήταν και τα δύο του ματάκια οχι απλώς τσιμπλιασμένα..μαύρα χάλια ήταν το καλό μου. Βέβαια εμείς δεν το βρήκαμε τόσο έγκαιρα και παρόλες τις αλοιφούλες και τις αντιβιώσεις σώσαμε το ένα μόνο ματάκι:/:
Πάντως τώρα είναι ένας μονόφθαλμος γάταρος..ΝΑ με το συμπάθιο!!
Σου εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα για το μικρό γκρινιάρη αν και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει..Μου θυμίζει πολύ τον ψιψίνο μου όταν ήταν μικρούλης. Πολύ υποτονικός στην αρχή αλλά με μεγάλη θέληση για ζωή!!:clapup:

Καλημερα συντεκνακι! Απλα σπουδαζεις Ηρακλειο ή εισαι και απο εκει? Αχ, μπραβο που σωσατε τον γατουλη :redface: Πολλοι δεν θα το παλευαν καν, και ας εχασε το ενα ματακι του ειμαι σιγουρη οτι σας ευγνομωνει που τον σωσατε και το δειχνει καθημερινα :inlove: Κανω οτι μπορω, βαζει και ο κυρ Γκρινιαρης τα δυνατα του, και ελπιζω να τα καταφερουμε... :/: Σε ευχαριστουμε για τιςευχες, ειναι πολυ σημαντικο να βρει σπιτακι το μικρο μου :worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χθες ο Μικοτο αποκοιμηθηκε στην ντουλαπα της αδερφης μου (τα κανει κατι τετοια), οποτε βρηκα ευκαιρια και εφερα τον μικρο μεσα στο σαλονι. Τον βαλαμε πανω στον καναπε, αναμεσα μας εγω και το αγορι μου, και ασχολιομουν μαζι του για καμποση ωρα, γιατι τωρα οποτε βγαινω εξω ερχεται και μου κανει κουτουλιτσες και χαδακια και τον λυπαμαι μονο του ολη μερα εξω. Καναμε παιχνιδακια με μια μπαλιτσα που εχω παρει του Μικοτο και κατι κορδονακια, και μετα νυσταξε, ηρθε και κουρνιασε διπλα μου και γουργουριζε σαν το μοτερακι οσο του χαιδευα το κοιλουμπινι :inlove: Εμαθε να πινει γαλατακι απο το μπωλ, και τρωει μονο του, οποτε ο χρονος φροντιδας που απαιτει μειωθηκε στον χρονο που μου παιρνει να του βαλω το κολλυριο. Σημερα το ματι του μου φαινεται πιο θολο :/: Δεν ξερω, ισως θα επρεπε να αλλαξουμε θεραπεια, τσιμπλες δεν εχει ξαναβγαλει, σταματησε την πρωτη μερα που του εβαλα τομπρεξ. Μηπως χρειαζεται κατι αλλο τωρα? Δεν ξερω αν ειναι τυφλο, γιατι παιζει μια χαρα, το αλλο του ματακι δε εχει ενα υπεροχο πρασινο χρωμα :inlove: Εμαθε αμεσως την αμμο του, δεν μου εχει λερωσει πουθενα αλλου, τωρα που το εχω ξαμολημενο στον ακαλυπτο. :) Μου τελειωνει η α/ντ ομως, αυτο το πλασμα τρωει τραγικες ποσοτητες για το μεγεθος του. Να του παρω φακελο για γατακια απο την royal canine? Το πετ σοπ πανω απο το σπιτι μου δεν εχει a/d εχει μια w/d που δεν ξερω τι κανει. Αν πρεπει να συνεχισει με a/d θα ψαξω και αλλου μπας και την βρω.

Αν βλέπεις ότι πήρε τα επάνω του λίγο μήπως ξεκινήσεις με κροκέτες;:hmm:
Όσο για το ματάκι του,μάλλον θα πρέπει να το πάμε μια βόλτα απ'τη γιατρό να μας πει πως το βλέπει.

Αν βλέπεις ότι πήρε τα επάνω του λίγο μήπως ξεκινήσεις με κροκέτες;:hmm:
Όσο για το ματάκι του,μάλλον θα πρέπει να το πάμε μια βόλτα απ'τη γιατρό να μας πει πως το βλέπει.

Tα πανω του τα πηρε πολυ, οχι λιγο :P Εχει παρα πολυ ενεργεια, κανει κανονικα κακακια του και τσισακια του, η πληγουλα στο στομα του γιατρευτηκε, αν εξαιρεσεις το ματακι του που ειναι μπλε, μοιαζει με ενα υγειαστατο γατι. Θα παω στο πετ σοπ ουτως ή αλλως, θα μπορουσα να παρω και την baby cat της royal canine και να δω αν μπορει να την μασησει :hmm: Πες μου ποτε και αν μπορεις να πεταχτουμε στην γιατρο :hmm:

Και εγώ αυτό σκέφτηκα Αφροδίτη, να ξεκινήσεις σιγά σιγά με ξηρή τροφή. Και μάλλον για το ματάκι του, θα πρέπει να το δει πάλι η κτηνίατρος.
Ρε παδιιά κάτι άλλο, έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ αλλά δεν..:( Κάπου εδώ μέσα διάβασα (και μάλιστα το έχει γράψει η aretha) ότι δεν κάνει να βάζεις κολλύριο με κορτιζόνη στα μικρά γατιά, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

νομιζω η τομπρατεξ εχει κορτιζονη, το τομπρεξ οχι..:hmm:

Και εγώ αυτό σκέφτηκα Αφροδίτη, να ξεκινήσεις σιγά σιγά με ξηρή τροφή. Και μάλλον για το ματάκι του, θα πρέπει να το δει πάλι η κτηνίατρος.
Ρε παδιιά κάτι άλλο, έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ αλλά δεν..:( Κάπου εδώ μέσα διάβασα (και μάλιστα το έχει γράψει η aretha) ότι δεν κάνει να βάζεις κολλύριο με κορτιζόνη στα μικρά γατιά, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Δεν ειναι κορτιζονουχο αυτο που του βαζω τωρα ;) Και το τομπρεξ που του εβαλα στην αρχη δεν εχει κορτιζονη. Μας το ειπε κ ο γιατρος στο θεμα του, οτι αν εχει ελκος ή καποια φλεγμονη η κορτιζονη τα κανει χειροτερα :hmm: Η΄ κατι τετοιο, δεν θυμαμαι ακριβως. :hmm:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2268142:
Σημερα το ματι του μου φαινεται πιο θολο :/: Δεν ξερω, ισως θα επρεπε να αλλαξουμε θεραπεια, τσιμπλες δεν εχει ξαναβγαλει, σταματησε την πρωτη μερα που του εβαλα τομπρεξ. Μηπως χρειαζεται κατι αλλο τωρα? Δεν ξερω αν ειναι τυφλο, γιατι παιζει μια χαρα, το αλλο του ματακι δε εχει ενα υπεροχο πρασινο χρωμα :inlove:
Δεν το πάτε και μια βόλτα μέχρι τη Σκούντζου που είναι οφθαλμίατρος; Νομίζω πως είναι η καταλληλότερη για την περίπτωση.
Δεν κάνει να βάζεις κολλύριο με κορτιζόνη στα κουτουρού, άσχετα από την ηλικία του γατιού, γιατί αν υπάρχει έλκος στον κερατοειδή, μπορεί να προκαλέσεις μεγάλη ζημιά. Κορτιζόνη μόνο αν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για το αν χρειάζεται ή όχι (και επειδή μου έχει τύχει να μου πει κτηνίατρος να βάλω κορτιζόνη ενώ δεν έπρεπε, θα έλεγα κορτιζόνη ΜΟΝΟ αν το πει εξειδικευμένος οφθαλμίατρος).

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2268142:
Χθες ο Μικοτο αποκοιμηθηκε στην ντουλαπα της αδερφης μου (τα κανει κατι τετοια), οποτε βρηκα ευκαιρια και εφερα τον μικρο μεσα στο σαλονι. Τον βαλαμε πανω στον καναπε, αναμεσα μας εγω και το αγορι μου, και ασχολιομουν μαζι του για καμποση ωρα, γιατι τωρα οποτε βγαινω εξω ερχεται και μου κανει κουτουλιτσες και χαδακια και τον λυπαμαι μονο του ολη μερα εξω. Καναμε παιχνιδακια με μια μπαλιτσα που εχω παρει του Μικοτο και κατι κορδονακια, και μετα νυσταξε, ηρθε και κουρνιασε διπλα μου και γουργουριζε σαν το μοτερακι οσο του χαιδευα το κοιλουμπινι :inlove: Εμαθε να πινει γαλατακι απο το μπωλ, και τρωει μονο του, οποτε ο χρονος φροντιδας που απαιτει μειωθηκε στον χρονο που μου παιρνει να του βαλω το κολλυριο. Σημερα το ματι του μου φαινεται πιο θολο :/: Δεν ξερω, ισως θα επρεπε να αλλαξουμε θεραπεια, τσιμπλες δεν εχει ξαναβγαλει, σταματησε την πρωτη μερα που του εβαλα τομπρεξ. Μηπως χρειαζεται κατι αλλο τωρα? Δεν ξερω αν ειναι τυφλο, γιατι παιζει μια χαρα, το αλλο του ματακι δε εχει ενα υπεροχο πρασινο χρωμα :inlove: Εμαθε αμεσως την αμμο του, δεν μου εχει λερωσει πουθενα αλλου, τωρα που το εχω ξαμολημενο στον ακαλυπτο. :) Μου τελειωνει η α/ντ ομως, αυτο το πλασμα τρωει τραγικες ποσοτητες για το μεγεθος του. Να του παρω φακελο για γατακια απο την royal canine? Το πετ σοπ πανω απο το σπιτι μου δεν εχει a/d εχει μια w/d που δεν ξερω τι κανει. Αν πρεπει να συνεχισει με a/d θα ψαξω και αλλου μπας και την βρω.

Εμενα το ματακι του μου θυμιζει το ματακι της Τουλουζ του Δημητρη.. Κι εμει απο ημερων τις βαζαμε κολλυρια..τρομπεξ κτλ αλλα βελτιωση μηδεν..:/: Βεβαια μπορει το ματακι του μικρουλι να φταξει!:) Παντως και η Τουλουζιτσα που βλεπει μονο απο το ενα ματι (το αλλο παρεμεινε λιγο πιο πρισμενο απο το αλλο και θολο) ειναι μια χαρα και παιζει κανονικοτατα! δεν διαφερει σε τπτ απο ενα γατι με 2 ματια!:D

Πηγα τωρα να βαλω το κολλυριο και ειδα το ματι του να βγαζει μια ασπρη γλιτσα, και πισω πισω, κατω απο το βλεφαρο, εχει κατι ασπρο που μοιαζει με κομματι αμμο, αλλα ειναι μεσα στο ματι και μοιαζει με τρυπιτσα ασπρη, δεν ξερω πως να το περιγραψω. Προσπαθησα με φυσικο ορο να το καθαρισω και δεν κουνιεται καν, μοιαζει να ειναι κατω απο την υπολευκη μεμβρανη. Δεν ξερω αν ειναι ελκος, εμενα εκει πηγε το μυαλο μου. Γενικα αυτη η μεμβρανη απο πανω μοιαζει να ειναι τραυματισμενη, τον ειδα που εξυνε λιγο λιγο το ματι του σε καποια φαση :/: Εχει κανεις καμια ιδεα περι τινος προκειται? Και μια ηλιθια ερωτηση, ειναι δυνατον να κανει εξωφθαλμο το γατι, και να πεσει μονο του το ματι? :worry:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2268567:
Πηγα τωρα να βαλω το κολλυριο και ειδα το ματι του να βγαζει μια ασπρη γλιτσα, και πισω πισω, κατω απο το βλεφαρο, εχει κατι ασπρο που μοιαζει με κομματι αμμο, αλλα ειναι μεσα στο ματι και μοιαζει με τρυπιτσα ασπρη, δεν ξερω πως να το περιγραψω. Προσπαθησα με φυσικο ορο να το καθαρισω και δεν κουνιεται καν, μοιαζει να ειναι κατω απο την υπολευκη μεμβρανη. Δεν ξερω αν ειναι ελκος, εμενα εκει πηγε το μυαλο μου. Γενικα αυτη η μεμβρανη απο πανω μοιαζει να ειναι τραυματισμενη, τον ειδα που εξυνε λιγο λιγο το ματι του σε καποια φαση :/: Εχει κανεις καμια ιδεα περι τινος προκειται? Και μια ηλιθια ερωτηση, ειναι δυνατον να κανει εξωφθαλμο το γατι, και να πεσει μονο του το ματι? :worry:

οπως το περιγραφεις ειναι ακριβως η περιπτωση της Τουλουζ! δεν θελω να σε στεναχωρησω ουτε να ειμαι απολυτη (δεν ειμαι γιατρος) αλλα μαλλον το ματακι δεν θα φταξει..
Οπως και της Τουλουζ εβγαζε καποιες μερες σαν πυον..αυτο ειναι γιατι ουσιαστικο το ματι ειναι μολυνσμενο..γι αυτο και το ματι της καποιες μερες ηταν πιο πρησμενο απο αλλες.. να προσεχεις οσο μπορεις να μην το πειραζει..απ οτι μας ειχε πει παντως τοτε ο γιατρος στην περιπτωση της Τουλουζ να μην αγχωνομαστε γιατι δεν μπορει να γινει χειροτερα...και οτι βλεπει μια χαρα και με ενα ματι!!:):)

Εδώ καλέ είναι μια χαρά η Μπιζού της Νόνικα που δεν βλέπει καθόλου, δεν θα 'ναι καλά ο Γκρινιάρης στην περίπτωση που θα βλέπει μόνο από το ένα ματάκι του ?

A, δεν εχω καμια αμφιβολια οτι θα ειναι μια χαρουλα :P Το τι παιχνιδια και αγαπουλες μου εκανε σημερα δεν λεγεται. Αν εξαιρεσεις το ματακι του ειναι ενα υγειαστατο γατακι, ή ετσι μοιαζει τουλαχιστον. Απλα φοβαμαι γιατι δυσκολευει πολυ η υιοθεσια του αμα ειναι τυφλουλι :/: Εδω βλεπεις τον Τελη απο τα ασπρομαυρουλια που εχει η Αντωνια τον γυρισαν πισω γιατι δεν τους εκανε το χρωμα :mad: Τι τυχη θα εχει ο Γκρινιαρης? :(

Φοβερη ιστορία, διάβασα όλα τα posts, μπραβο χίλιες φορές!!!!
Το γατί είναι τρελλό θεότρελλο-πανέμορφος.

Φοβερη ιστορία, διάβασα όλα τα posts, μπραβο χίλιες φορές!!!!
Το γατί είναι τρελλό θεότρελλο-πανέμορφος.

Και που να τον δεις τωρα που εχει αρχισει να αφρατευει, και εφυγε και η πληγιτσα στο στοματακι του :D Μεσα σε λιγες μερες εγινε πραγματικα αλλο γατι, ειναι μαχητης, οταν τον βρηκα ουτε να σταθει δεν μπορουσε. Ειναι υπεροχος, πραγματικα, ετσι που γυριζει το κοιλουμπινι να τον χαιδεψεις, και γουργουριζει σιγα σιγα, και σε κοιταει στα ματια :inlove: Μακαρι να υπαρχει ενα σπιτακι εκει εξω και για τον Γκρινιαρη μου :/: (ο οποιος εκοψε τις πολλες πολλες γκρινιες, οποτε μαλλον θα του αλλαξω το ονομα γιατι ειναι αρνητικο μαρκετινγκ :P )

Ναι βρε, μην το λες Γκρινιάρη....παραπονιάρης είναι!
αλλλλλλλάααααααααααα ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ !!!!

Ναι βρε, μην το λες Γκρινιάρη....παραπονιάρης είναι!
αλλλλλλλάααααααααααα ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ !!!!

Τωρα δεν μου κανει ουτε παραπονα, οποτε ειναι εντελως οφφ το ονομα :P Σκεφτομουν να τον βγαλω Ριχαρδο, γιατι μοιαζει να φοραει μολυβι ματιων (οποιος βλεπει Lost απο εδω θα καταλαβει :P) και ειναι και πολυ ομορφο ονομα, δειχνει καποιον με δυνατο χαρακτηρα και μου αρεσει πολυ, νομιζω θα του πηγαινει :redface: Να΄σαι καλα! :bigarmhug

Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, πολύ καλο μιας και είναι και λιονταράκι (εγώ τους δικούς μου σαν λιοντάρια και τίγρεις τους βλέπω πάντως τρομάρα μου!!!)....χαχαχαχα
Ριχάρδος, εγκρίνεται απο μενα (όχι ότι εχει σημασία, αλλά να χαμε να λέγαμε.....)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back