elvenstar
Επιφανές μέλος

. Shakespeare όσο για το συγκεκριμένο γεγονός που ανέφερες μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο γατούλης -όπως κατάλαβα- δεν είχες εκδηλώσει πότέ ξανά τέτοια επιθετική συμπεριφορά ως τώρα, ή δεν κατάλαβα καλά;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Όπως το κόβω, σίγουρα... αμερικανόφιλος. Όλα αυτά για ονυχεκτομές, μετά ή άνευ ευθανασίας και για ψύλλου πήδημα, ενδημούν στις ΗΠΑ.ο χρήστης Θοδωρής είναι γατόφιλός ή ζωόφιλος;
Φυσικά, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως (δίνοντας μάλιστα και σχετικά λινκ!), στις ΗΠΑ αυξάνονται αλματωδώς και όσοι αντιτίθενται σε αυτές τις αχαρακτήριστες πρακτικές.
Shakespeare, το καταλαβαίνω ότι σοκαριστήκατε κι εσύ κι η αδερφή σου και ελπίζω να σας πέρασε το πρώτο σοκ. Εύχομαι να εντοπίσεις γρήγορα την αιτία του προβλήματος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Shakespeare όσο για το συγκεκριμένο γεγονός που ανέφερες μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο γατούλης -όπως κατάλαβα- δεν είχες εκδηλώσει πότέ ξανά τέτοια επιθετική συμπεριφορά ως τώρα, ή δεν κατάλαβα καλά;
ειχε εκδηλωσει επιθετικη συμπεριφορα οταν ενιωθε οτι απειλουμαι εγω(λανθασμενα φυσικα) ή ισως και ο χώρος του απο ξένους. παντα ηταν περιεργος σε αυτό. αλλα σε τετοια πρωτοφανη εκταση, ποτε. εδω οπως ειπα δεν ειχα δει ουτε σε βιντεο κατι τετοιο!

επισης δεν ξερω αν θελετε να σχολιασετε αυτο που μου ειπε ενας εκ των κτηνιατρων, οτι δηλαδη αυτο ολο θα χειροτερευειο και θ γινεται ολο και πιο επιθετικος. μου εκανε εντυπωση και δεν ξερω που στηριζεται αυτη η αποψη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
ειχε εκδηλωσει επιθετικη συμπεριφορα οταν ενιωθε οτι απειλουμαι εγω(λανθασμενα φυσικα) ή ισως και ο χώρος του απο ξένους. παντα ηταν περιεργος σε αυτό. αλλα σε τετοια πρωτοφανη εκταση, ποτε. εδω οπως ειπα δεν ειχα δει ουτε σε βιντεο κατι τετοιο!
επισης δεν ξερω αν θελετε να σχολιασετε αυτο που μου ειπε ενας εκ των κτηνιατρων, οτι δηλαδη αυτο ολο θα χειροτερευειο και θ γινεται ολο και πιο επιθετικος. μου εκανε εντυπωση και δεν ξερω που στηριζεται αυτη η αποψη..
Εγώ ξέρω... Υπάρχουν ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ και... "κτηνίατροι".... Από τους δεύτερους.... Μ Α Κ Ρ Ι Α!
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσεις τον ίδιο γιατί το είπε.
Αλλά μην παρασύρεσαι από τους τίτλους του καθενός.
Ο κτηνίατρος, είναι άλλος ένας επαγγελματίας όπως όλοι.
Υπάρχουν εξαιρετικοί, υπάρχουν καλοί, υπάρχουν κακοί, υπάρχουν άσχετοι κι ακόμα και απατεώνες.
Θέλω μ' αυτό να πω, ότι εσύ πρέπει να αποφασίσεις τί θα ακολουθήσεις και γιατί. Δεν υπάρχουν θέσφατα και απόλυτες απόψεις.
Κι ο καλύτερος γιατρός μπορεί να κάνει λάθος, ή ακόμα και να έχει παρανοϊκές απόψεις.
Μην ξεχνάμε ότι και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, οι γιατροί ήταν άφθονοι και με γνωστές πρακτικές.
Γι' αυτό, άκου τα όλα και κράτα αυτά που πιστεύεις ότι είναι καλά για σένα και το γάτο σου.
Ακόμα και μένα που στα λέω αυτά, αν θές μην με ακούς.
Προσπάθησε με ήπιους τρόπους να τιθασεύεις το γατούλη σου, κι αν δεν τα καταφέρεις, βλέπεις τι θα κάνεις.
Πάρε το χρόνο σου...

Shakespeare
Δραστήριο μέλος
-(του εξηγω το περιστατικο)
-Το γατί αυτό είναι επικίνδυνο
-Τι μου προτείνετε δηλαδή?
-Ευθανασία, τι αλλο?
-Ευχαριστω πολυ
-Παρακαλω
Σουρεαλισμος ετσι?
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχε "πλακα" ο πρωτος στην κτηνιατρικη κλινικη που τηλεφωνησα:
-Ευθανασία, τι αλλο?
-Ευχαριστω πολυ
-Παρακαλω
Σουρεαλισμος ετσι?
Είναι αυτός που σε ρώτησα με ΠΜ?
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είχε "πλακα" ο πρωτος στην κτηνιατρικη κλινικη που τηλεφωνησα:
-Ευθανασία, τι αλλο?
-Ευχαριστω πολυ
-Παρακαλω
Σουρεαλισμος ετσι?
Γι' αυτό σου λέω...Φίλτρο σε αυτά που ακούς.
Φίλτρο. Ο καθένας είναι άνετος να λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Δικός σου είναι ο γατούλης και ίσως αν σκεφτείς με την ησυχία σου να μπορέσεις να καταλάβεις τι τον κάνει επιθετικό.
Κάποιες απότομες κινήσεις;
Κάποιο περίεργο άρωμα που πιθανώς φόραγε η αδελφή σου;
Το ότι βλέπει σπάνια κόσμο;
Δεν ξέρω ποιό μπορεί να είναι, αλλά εσύ, που τον ζεις καθημερινά, αν σκεφτείς ήσυχα και τον παρατηρήσεις είμαι σίγουρη ότι θα το βρεις και θα είναι και πολύ συγκεκριμένο.
Δεν είναι συχνά τρελά τα ζώα... Κάτι τα αγριεύει ή τα φοβίζει και λειτουργούν επιθετικά...
Και τέλος πάντων αν είναι τρελό βρε αδερφέ, καλύτερα η λύση που σκέφτηκες εσύ παρά όλα αυτά τα ακραία....

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλή τύχη εύχομαι... Και προς Θεού: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ... ακόμα κι αν θέλουν να εμφανίζονται ως κτηνίατροι! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΖΩΟ ΣΟΥ... Και οι δύο σας μαζί θα το ξεπεράσετε!

Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Είναι αυτός που σε ρώτησα με ΠΜ?
δεν ξερω καν το ονομα της κλινικης, πανω στον πανικο μου απλα ρωτησα ενα τηλεφωνο χωρις να συγκρατησω κατι αλλο.
επισης σορυ αν φανει αστειο, αλλα μια φιλη μου ειπε σημερα οτι τα γατια επιτιθενται στα ματια και ειναι επικινδυνο. ισχυει κατι τετοιο?
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ζώα επικοινωνούν με τη γλώσσα του σώματος. Απότομες κινήσεις, φωνές, δίνουν σήματα εγρήγορσης σε ένα ζώο που δεν έχει εξικοιωθέι σε αυτά. Το άπλωμα των χεριών για να αγκαλιάσεις ή να χαιρετήσεις κάποιον, διαβάζεται σαν επιθετική κίνηση ιδιαίτερα αν σκύβει ο άλλος και για να σε φιλήσει.
Κατά την γνώμη μου, σαν εκπαιδεύτρια σκύλων, πρέπει να συμβουλευτείς τη συμπεριφεριολόγο που σου σύστησαν για μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης (κακά τα ψέματα άλλο είναι από κοντά και άλλο από το νετ) αφού πρώτα αποκλήσεις ,ενδεχομένος, ιατρικούς λόγος.
Για τον κτηνίατρο τώρα, που σου είπε πως θα χειροτερέψει, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό έκανε αυτή την εκτίμηση.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν ξερω καν το ονομα της κλινικης, πανω στον πανικο μου απλα ρωτησα ενα τηλεφωνο χωρις να συγκρατησω κατι αλλο.
επισης σορυ αν φανει αστειο, αλλα μια φιλη μου ειπε σημερα οτι τα γατια επιτιθενται στα ματια και ειναι επικινδυνο. ισχυει κατι τετοιο?
Είναι απίστευτες οι προκαταλήψεις που υπάρχουν για τις γάτες... Δεν νομίζω ότι αξίζει καν απάντηση η συγκεκριμένη ερώτηση... Μόνο γέλιο!
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Είχε δει πολλές φορές την ταινία "Μπετόβεν" (με το σκύλο). Όποιος την έχει δει, σίγουρα κατάλαβε τι εννοώ.Για τον κτηνίατρο τώρα, που σου είπε πως θα χειροτερέψει, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό έκανε αυτή την εκτίμηση.

Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Κανένα ζώο (γάτα ή σκύλος) δεν εκδηλώνει τέτοια ακραία μορφή επιθετικότητας από τη μια στιγμή στην άλλη. Δηλ, έχει από πριν δ'είξη δείγματα επιθετικότητας αλλά ο ιδιοκτήτης δεν τα έχει εκτιμήσει στο βαθμό που θα έπρεπε. Ο γάτος σου είναι δειλός, κτητικός ή και τα 2; Επίσης δέχεσαι συχνά κόσμο στο σπίτι ή σπάνια; Αν είναι σπάνια τότε για τον γάτο είναι μια ιδιαίτερα στρεσογόννα κατάσταση.
Τα ζώα επικοινωνούν με τη γλώσσα του σώματος. Απότομες κινήσεις, φωνές, δίνουν σήματα εγρήγορσης σε ένα ζώο που δεν έχει εξικοιωθέι σε αυτά. Το άπλωμα των χεριών για να αγκαλιάσεις ή να χαιρετήσεις κάποιον, διαβάζεται σαν επιθετική κίνηση ιδιαίτερα αν σκύβει ο άλλος και για να σε φιλήσει.
Κατά την γνώμη μου, σαν εκπαιδεύτρια σκύλων, πρέπει να συμβουλευτείς τη συμπεριφεριολόγο που σου σύστησαν για μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης (κακά τα ψέματα άλλο είναι από κοντά και άλλο από το νετ) αφού πρώτα αποκλήσεις ,ενδεχομένος, ιατρικούς λόγος.
Για τον κτηνίατρο τώρα, που σου είπε πως θα χειροτερέψει, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό έκανε αυτή την εκτίμηση.
ειναι κτητικος θα ελεγα, οχι δειλος.
επίσης σπανια ερχεται κοσμος σπιτι, λογω προγραμματος.
οπως ειπα, ειχα ενδειξεις αλλα θεωρησα οτι ειναι θεμα χαρακτηρα. τωρα συνειδητοποιησα οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα..
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί να συμβεί αυτό, όπως μπορεί και να σε φάει ο σκύλος της γειτονιάς σου...

Οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές.
Η απάντηση που σου έδωσε πιό πάνω η Ελένη είναι πολύ περιεκτική για μερικές ακόμη αφορμές.

elvenstar
Επιφανές μέλος
Επίσης στην Αμερική σκοτώνουν ανθρώπους με ενέση ή αέριο κ το ονομάζουν δικαιοσύνηΌπως το κόβω, σίγουρα... αμερικανόφιλος. Όλα αυτά για ονυχεκτομές, μετά ή άνευ ευθανασίας και για ψύλλου πήδημα, ενδημούν στις ΗΠΑ.
Φυσικά, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως (δίνοντας μάλιστα και σχετικά λινκ!), στις ΗΠΑ αυξάνονται αλματωδώς και όσοι αντιτίθενται σε αυτές τις αχαρακτήριστες πρακτικές.
![]()
ίσως γιατι το "πτυχίο" του το πήρε από τη Ρουμανία ή από ΙΕΚ δε θέλω να γίνομαι σνομπ αλλα δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σπουδαζε επί 5 το λίγότερο χρόνια για να λέει τετοιεςμ@@#$ες . Για ποιον λόγο δλδ να θανατωθεί για να πάρει αυτό μερικά ευρώ από τον θάνατο ενός άμοιρου πλασματος. Μπορεί να τρόμαξε, μπορεί να έκανε κάτι η αδελφή του Shakespeare που να το θεώρησε απειλή, μπορεί να προστατεύει το άτομο που τον υιθέτησε ή απλά μπορεί να μυρισε τις ορμόνες του άλλου γάτου κ να ένιωσε απειλή, είναι λόγος αυτό θανάτωσης; Αν θανατώναμε ότι εμείς δεν θεωρουμε "Πολιτικαλ Κορεκτ" τότε δεν έπρεπε να επιβοιώσει κανείς. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ακρέες κ απολιτιστες ιδεές κ πρακτικές. Προσπαθούμε να σώσουμε γατάκια από το δρόμο κ να βρουν ένα καλό σπίτι κ σκωτώνουμε ελαφρά τη καρδια όσα δεν μας αρέσει η συμπεριφορά τους ή δεν ταιριάζουν πλέον με το σαλόνι ή δεν ξέρω κ εγω τι, με έχει εκνευρίσει πολύ η όλη ιστορία κ μόνο που καθόμαστε κ την συζυτάμαι στο κάτω κάτω αν κάποιος αρχιζει να φοβάται το γατάκι του μπορεί να το δωσει σε κάποιον άλλο όχι να το σκοτώσει. Έλεος πια! ποιοι είμαστε εμείς στοκάτω κάτω που αποφασίζουμε για τη ζωή κ τον θάνατο άλλον πλασμάτωνεπισης δεν ξερω αν θελετε να σχολιασετε αυτο που μου ειπε ενας εκ των κτηνιατρων, οτι δηλαδη αυτο ολο θα χειροτερευειο και θ γινεται ολο και πιο επιθετικος. μου εκανε εντυπωση και δεν ξερω που στηριζεται αυτη η αποψη..
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος

prince
Διάσημο μέλος
Σεξπιρ και γώ ζώ μόνη με το γάτο και ο γάτος βλέπει εξαιρετικά λίγα άτομα μέσα στο σπίτι. Είναι υπερβολικά κτητικός και μένα και έχει θυμώνει/νευριάζει όταν έχω κόσμο. Και μένα η κτηνίατρος μου είπε ότι αν δεν κάνω κάτι θα χειροτερέψει η κατάσταση.
Σου είπα τι μου συναίστησε. Δοκίμασε να τον βγάλεις έξω. Όταν ξεπεράσεις την αμηχανία του να σε κοιτάνε όλοι σαν να είσαι παλαβός θα διαπιστώσεις ότι θα απολαμβάνεις τις βόλτες με το γατούνι έστω και αν αυτό εννοεί να έιναι παρκετέζα όταν θα του φοράς το σαμαράκι. Εμένα πλέον μου φέρνει μόνο του το σαμαράκι όταν βλέπει ότι ετοιμάζομαι να βγώ. Πλέον έχουμε αρχίσει και να περπατάμε με αυτό. (εμένα το σαμαράκι μου φοριέται στα πόδια και δένει στην πλάτη, δεν είναι καλό

Τώρα το καλοκαίρι κανέις δεν θα σου πεί τίποτε αν κάτσεις με την παρέα σου και το γατί σε ένα απομονομένο τραπέζι στην καφετέρια ή στην ταβέρνα. Το χειμώνα βλέπουμε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Και το σκυλί τι θα το κάνεις, αν δεν φτιάχνεται η συμπεριφορά του, θα το αφησεις στο δρόμο;
Εχω ακουσει για πολυ φιλοζωη κυρια με ένα σκύλο, ο οποιος ειχε αυτο το πρόβλημα, και αφου τραυματισε σοβαρα στην κοιλια μια φιλη της και μετα απο 3-4 εκπαιδευτες, και αφου δάγκωσε την κόρη της κατέληξε στην ευθανασία.
Η δικια σου περίπτωση δεν είναι έτσι φυσικα, η γάτα μπορει να κάνει ζημια αλλά σπάνια τόσο επικίνδυνη. Και δεν ισχύει οτι επιτίθενται στα μάτια (οι περισσότερες τουλάχιστον). Ο δικος μου, που πιο μουρλο δεν έχω γνωρίσει δεν το εκανε ποτε.
Συμφωνω με την Prince. Ο γατουλης κάπου πρέπει να εκτονώνεται, και το έξω θα βοηθήσει. Και αφου μένεις μόνος σου δεν πρόκειται να εχεις ιδιαιτερο πρόβλημα με αυτον. Απλα με προσοχη με τους επισκέπτες. Ουτε πρεπει να τον κλεινεις εντελώς για να μην αισθανθει οτι οταν ερχονται ξένοι περιορίζεται. Βγάζε τον να βλέπει τον κόσμο για λιγο και με επιβλεψη και μετα μέσα.
Ολα αυτα πάντα με την χειροτερη περίπτωση που το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο και δεν είναι κάτι που απλα έτυχε για οποιοδήποτε λόγο.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool