Επείγον!!! Τρομερή επιθετικότητα!!!

Υπάρχει και οι θήκες των νυχιών που έχω δει και είναι τρομερά πρακτικές και ανώδυνες. :up:

δεν ειναι μονο οι γρατζουνιες ειναι και οι δαγκωνιές που στην δικιά μου περίπτωση αυτές προκαλούσαν την μεγαλύτερη ζημια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειναι μονο οι γρατζουνιες ειναι και οι δαγκωνιές που στην δικιά μου περίπτωση αυτές προκαλούσαν την μεγαλύτερη ζημια...
Σωστά... απλά με τις θήκες των νυχιών δεν λύνεις όλο το πρόβλημα...απλά ένα μέρος του... είναι μία "τεχνική" λύση... εδώ το πρόβλημα είναι ψυχοσύνθεσης...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το καθε ζωο ειναι διαφορετικο και πιανουν αλλα πραγματα στο καθε ενα εγω προτεινω το κλουβι σε περιπτωση που ειναι η μητερα του πχ στο σπιτι οταν λειπει γιατι αν ειναι ο γατος μονο με τη φαντασια δεν υπαρχει προβλημα. Υπαρχει ομως και μια προκαταλειψη με το κλουβι σαν εννοια ολοι το θεωρουν κατι κακο και δυσκολευονται να το δουν σαν ενα μεσο εκπαιδευσης δεν μιλαμε για μεσο τιμωριας αλλα για ενα μεσο που επιτρεπει στο γατο να εξοικιωθει πιο ομαλα με αλλα ατομα η μυρωδιες αλλων ζωων χωρις να βαζει σε κινδυνο αυτα τα ατομα. Το ιδιο συμβαινει και στα σκυλια πολλοι ιδιοκτητες αντιδρουν στον περιορισμο σε κλουβι γιατι το βλεπουν σαν μια κακη τιμωρια και βλεποντας το ετσι φυσικα δεν μπορουν να το χειριστουν σαν μεσο εκπαιδευσης ( δεν ειπαμε να μεινει για παντα εκει μονο μεχρι να μαθει κατι και παλι συγκεκριμενες ωρες κι αυτο προκειμενου να μην δωθει αλλα κα να ξεπερασει και λιγο τον φοβο του ο σαιξπηρ). Αυτη βεβαια ειναι η γνώμη μου.

Ενταξει, εγω δεν τον φοβαμαι, δηλαδη εχω γινει σκεπτικος, αλλα δε νομιζω να μου κανει κακο. εκτος αυτου, μονος μενω, η μητερα μου πχ ερχεται σπανια οποτε δεν ερχεται σε επαφη το γατι με αλλους παρα μονο αν ειμαι εγω στο σπιτι. οποτε αν λειπω δεν εχει νοημα να μπει στο κλουβι..

Δες εδώ:

Και ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΑΙΛΟΥΡΟ!

Πήρα τηλέφωνο στον Αίλουρο, ο άνθρωπος μου έδωσε χρήσιμες συμβουλές.
Ειπε ότι πρέπει βασικά να εκτονώνεται το γατί με παιχνίδι ώστε να μην του βγαίνει σε επιθετικότητα...
θα το προσπαθήσω!

απλά το δύσκολο είναι οτι μου είπε πως πρέπει να τον κρατήσω μακρυά από ανθρώπους προς το παρόν...
δύσκολο σε ένα σπιτι που το μόνο αυτόνομο δωμάτιο είναι η κρεβατοκάμαρα!

ο Θεος βοηθος...:(

Εγώ είμαι αισιόδοξη!!!

Μήπως πρεπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ασθένειας;

Ειδες που χρειαζεται το κλουβι??:);)

Συγνώμη, αλλά αυτά τα λόγια συνάδουν με τον χαρακτηρισμό "cat lover"? Από πότε είναι αγάπη το "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι"? Σίγουρα δεν είναι άνθρωποι οι γατούλες, αλλά αυτό δεν τις καθιστά ευκόλως αναλώσιμες & η ευθανασία -όσο και αν ενδείκνυται σε ζωάκια καταδικασμένα από κάποια ασθένεια -δεν είναι "καραμελίτσα"

Shakespeare, πήγαινέ τον μια βόλτα από τον γιατρό του για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχει κάτι που να τον κάνει να πονάει (και να επιτίθεται αδιακρίτως). Όταν τον πας στον γιατρό, επωφελήσου για να του κόψετε και τα νύχια.
Επίσης, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να τον απομονώσεις από τώρα. Εγώ θα πρότεινα να αφήνεις τους επισκέπτες να έρχονται και να τον απομονώνεις μόνο αν δεις το παραμικρό ίχνος επιθετικότητας.
Φρόντισε ακόμα οι επισκέπτες να μην δείχνουν στον γάτο "επιθετική αγάπη", δηλαδή: να μην τον φωνάζουν επίμονα, να μην τον κοιτάνε στα μάτια, να μην τον κυνηγάνε να τον χαϊδέψουν.
Οι γάτες γενικά αντιπαθούν τους δυνατούς θορύβους, στους οποίους περιλαμβάνω βροντερές φωνές και τσιρίδες, και τις απότομες κινήσεις.

Αναφέρομαι στο μήνυμα του Θοδωρή

Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός με ένα μόνο επεισόδιο.

Κατ' αρχάς, καλό είναι να αποκλειστούν τα οργανικά αίτια και να προσπαθήσεις να εντοπίσεις τι ακριβώς πυροδοτεί αυτές τις κρίσεις στο Ρωμαίο (νομίζω ότι έχεις ήδη μια καλή εικόνα από άλλους επισκέπτες).

Πιστεύω πως θα του έκανε καλό λίγη εκπαίδευση και απευαισθητοποίηση στους ανθρώπους, τουλάχιστον για να περιορίσεις τα κρούσματα. Εσύ ξέρεις το γάτο σου καλύτερα απ' όλους, οπότε μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις. Επίσης, εσύ ξέρεις πόσα σε παίρνει να κάνεις σαν χαρακτήρας: π.χ. εγώ δεν μπορώ να δείξω (πειστικά) αυστηρότητα,:P οπότε θα προτιμούσα μια πιο πλάγια τεχνική.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να αρχίσεις με κάτι πολύ ήπιο (π.χ. απευαισθητοποίηση με σαμαράκι που πρότεινε η Γιασμίν) και αν δεν ανταποκριθεί δοκιμάζεις με πιο δραστικές μεθόδους. Αυτό για να μην αγριέψει: καλώς ή κακώς, δεν είναι όλα για όλους. Και φυσικά πολλή επιβράβευση.

Το σημαντικότερο είναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, να το δείτε εσύ και η αδερφή σου σαν ένα άσχημο περιστατικό, όχι σαν κάτι που καθορίζει από δω και πέρα τις σχέσεις σας με τον Ρωμαίο. Αν έχεις διάθεση και υπομονή, όλα θα πάνε καλά. Καλή τύχη!:)

Ειδες που χρειαζεται το κλουβι??:);)

Μπα, προτιμω να μη φερνω κοσμο στο σπιτι για ενα μικρο διαστημα παρα να τον κλεινω σε κλουβι καθε φορα που ερχονται... ευχαριστω παντως!

αλλωστε δοκιμαζοντας θα πορευτω κι εγω. απλα ειναι δυσκολο

Ευθανασία?Τι ηλιθιότητες ς είναι αυτές!Και δεν του το κλεισες στα μουτρα του τρελού!Αν είναι έτσι όσοι πάνε στα γήπεδα και χτυπιούνται να πάρουν και αυτοί σειρά!1ον η γατούλα μπορεί να ζήλεψε 2ον η γατούλα μπορεί και σίγουρα δηλαδή Μύρισε ξένη γάτα όλλοι ξέρουμε οτι οι γάτες μυρίζουν τα Πάντα!Αν την απομονώσεις απ την άλλη τότε είναι που δεν θα συνηθίσει ποτε τον κόσμο γύρω της και θα φοβάται τους πάντες!Πάρε παιχνιδάκια να έχει να παίζει και να ασχολείτε!Έχει μια πάρα πολυ ωραία εκπομπή στο Σκάι (δε θυμάμε πότε ακριβώς)και δείχνει άτομα που έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και άλλα πολλά!Με σκυλάκια και γατάκια!Θα δω πότε παίζει και θα στο στείλω!Πάντως μην απογοητεύεσαι όλα διορθώνοντε!:happy:

Κάθε Κυριακή:) στον ΣΚΑΙ
Και εγώ το βλέπω γιατί και μένα το παιδί μου.. θέλει Ευθανασία!!!!:lol::lol:

14:00 ΕΓΩ Ή Ο ΣΚΥΛΟΣ
Μαθήματα πειθαρχίας

Οκ!Το βρήκα!Παίζει καθε Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι και αναφέρεται τώρα πια μόνο σε σκύλους αλλά εντάξει κάτσε να το δείς αν μπορείς γιατι είναι μια εκπαιδεύτρια και αναλύει το χαρακτήρα των ζώων και δείχνει πώς να τα κουμαντάρουμε,που ξές μπορεί να σε βοηθήσει!
:)

Κάθε Κυριακή:) στον ΣΚΑΙ
Και εγώ το βλέπω γιατί και μένα το παιδί μου.. θέλει Ευθανασία!!!!:lol::lol:
Δεν είναι πολύ καλο?Μόλις διάβασα την ιστορία αυτή θυμήθηκα εκείνο το ζευγάρι που έδειξε πρόσφατα που έφευγαν απο το σπίτι τους και πήγαιναν σε ξενοδοχεία για να μείνουν λίγο μόνοι και για να μπορέσουν επιτέλους να αγκαλιαστούν!!!!:lol::lol::lol:

Πράγματι... !!! :)

και έχει και ΤΡΙΚ που άρχισα να εφαρμόζω στο δικό μου...;)

Μπα, προτιμω να μη φερνω κοσμο στο σπιτι για ενα μικρο διαστημα παρα να τον κλεινω σε κλουβι καθε φορα που ερχονται... ευχαριστω παντως!

αλλωστε δοκιμαζοντας θα πορευτω κι εγω. απλα ειναι δυσκολο
Όχι, όχι, εγώ δεν εννοούσα κλουβί! Εγώ εννοούσα πως αν τον δεις και τον πιάνει η μουρλαμάρα, τότε και μόνο τότε να τον κλείνεις στο δωμάτιό σου. Αλλά τελικά εννοείται πως εσύ θα διαλέξεις τι θα κάνεις. :)

Δεν είμαι κτηνίατρος αλλά ξέρω ότι υπάρχουν παθήσεις που μπορεί να προκαλούν επιθετικότητα, ας πούμε η λύσσα (μακριά από μας).

δεν υπαρχει λυσσα στην Ελλαδα, τουλαχιστον στα δεσποζομενα ζωα:blink::blink:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back