Επείγον: εξαντλημένο πετροχελίδονο

Catia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Catia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Ορεστιάδα (Έβρος). Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Βρε παιδιά, ένα πετροχελίδονο έπεσε στα πόδια μου όταν γύριζα σπίτι.
Μάλλον εξαντλημένο είναι, ίσως από τη ζέστη. Δεν έχει κάποιο τραύμα, είχε μόνο το στόμα του ανοιχτό και δεν μπορεί να πετάξει. Το έβαλα σε ένα χαρτόκουτο μισάνοιχτο από πάνω με ένα βρεγμένο πανάκι από κάτω να δροσιστεί. Δοκίμασα να του δώσω και νεράκι, λίγο κατάπιε. Έχει κλείσει το στόμα του τώρα.
Το τηλ. του σταθμού περίθαλψης άγριων πτηνών στο Βόλο δεν απαντάει.
Τι να κάνω??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υποθέτω πως μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΕΚΠΑΖ. Δες το παρακάτω λινκ:

https://www.ekpazp.gr/multi158/index.php?option=com_contact&view=category&Itemid=3&lang=el

Καλή τύχη και γρήγορα περαστικά στο πετροχελιδονόπουλο! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γειά σου ρώτα και στο petbirds.gr είναι πιο σχετικά τα παιδιά οσον αφορά τα πτηνά. καλή τύχη

Υποθέτω πως μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΕΚΠΑΖ. Δες το παρακάτω λινκ:

https://www.ekpazp.gr/multi158/index.php?option=com_contact&view=category&Itemid=3&lang=el

Καλή τύχη και γρήγορα περαστικά στο πετροχελιδονόπουλο! :)

Να'σαι καλά βρε Ζωή, εμένα κόλλησε το μυαλό μου!!
Έχουν και κινητό, τους πήρα και ένας ευγενέστατος άνθρωπος με κατατόπισε πλήρως.
Δεν θέλει βρεγμένο πανάκι, κρυώνουν πολύ εύκολα. Θέλει ένα κουτάκι κλειστό αλλά με ανοίγματα να αναπνέει στρωμένο με εφημερίδα ή κουρελάκια και τάισμα. Μου είπε να του δώσω ζαχαρόνερο και ότι αυτοί τα ταίζουνε κροκκέτες για γάτες μουλιασμένες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αλλά που να βρω εγώ τέτοια ώρα!! Γέλασα, του λέω έχω γάτες!!! Τυχερό το σκατούλι!! Τώρα έχει λίγο δυναμώσει, όταν το πιάνω να το ταΐσω κλωτσάει πιο δυνατά. Ελπίζω μέχρι αύριο να'χει πάρει τα πάνω του. Δεν ξέρω και πόσο συχνά ή πόσο πρέπει να φάει αλλά δεν τον ενοχλώ πάλι τον άνθρωπο, θα του δώσω όσο θέλει χωρίς να το ζορίσω.

Α, μου είπε και ότι δεν είναι πετροχελίδονο, αυτά έχουν γαμψό ράμφος, αφού έχει ίσιο ράμφος είναι χελιδόνι παρόλο που είναι όλο ανθρακί και μεγαλύτερο από τα κλασσικά. Είναι λέει είδος χελιδονιού. Εμείς στην περιοχή μας πάντως αυτά λέμε πετροχελίδονα, τα άλλα δεν τα έχω δει ποτέ.

Περαστικά του! Και μπράβο σου!
Γράφε μας την εξελιξη!:up:

Γεια! Είχα βρει κι εγώ στη Θεσ/ν'ικη ένα εξαντλημένο, Σάββατο απόγευμα, δεν ήξερα καν τι πουλί είναι, επικοινώνησα με το ΕΚΠΑΖ και ένας ευγενέστατος κ΄υριος μου είπε ακριβώς τα ίδια. Το τάισα όπως μου είπε, και μάλιστα α΄φού δυναμώσει λίγο και ξεκουραστεί καλά το μόνο που χρειάζεται είναι να πας σε ένα ανοιχτό χώρο, στη παραλία πχ. και σηκώνοντας το ψηλά να του δώσεις ώθηση με τα χέρια σου για να μπορέσει να σηκωθεί και να πετάξει. Αυτό είναι μόνο. Από μόνα τους δεν μπορούν να σηκωθούν στον αέρα. Κι εγώ άπό αυτούς το έμαθα. Έτσι, κι έγινε. Μάλιστα, οκύριος ήταν πολύ εντάξει, μου έδωσε τηλέφων από άτομα στη Θεσ/νίκη πόυ ΣΑΒΒΑΤΟ βράδυ κιόλας ήρθαν σπίτι και το πήραν και πήγαμε και μαζί σε ανοιχτό χώρο και κάναμε αυτό που σου είπα και πέταξε.
Αν χρειαστείς κάτι, ρώτησέ με .
Αλλά αν θες ξαναπάρτον τηλ. είναι πολύ εντάξει και πραγματικά ενδιαφέρονται και ασχολούνται. Εγώ εκείνη τη μέρα έκανα πάνω από 20 τηλέφ. σε αυτόν και σε όσους μου σύστησε ο ίδιος. Αλλά χρειάζεται μόνο αυτό: Ανοιχτός χώρος- ώθηση ψηλά με τα χέρια και...πέταξε.
Καλή επιτυχία με το πουλάκι!

Παιδιά είναι τρομεροί άνθρωποι. Εγώ από Σκιάθο είχα στείλει στον Βόλο αρκετές φορές άγρια πουλιά. Συνεργάζονται και πραγματικά σου βρίσκουν λύση

Τι λες, δεν τα ήξερα αυτά!!
Πόσο συχνά πρέπει να τρώει? Γιατί μη φανταστείς ότι έφαγε και πολύ, μια σταλιά είναι το κακόμοιρο. Φοβάμαι και να βάλω δύναμη μωρέ, είναι τόσο εύθραυστο που λες αν πιέσω θα το διαλύσω!!!
Θα τον ξαναπάρω αύριο το πρωΐ, μου είπε πάρε με όποτε θες αλλά μέχρι στιγμής το παλεύω. Άσε που νυχτιάτικα δεν πρόκειται να το άφηνα να φύγει...

Απ΄ότι μου είχαν πει, καλό είναι να τρώει ανά 3ωρο περίπου. Το πιο σημαντικό όμως είναι το ζαχαρόνερο γιατί τα πουλιά κινδυνεύουν από αφυδάτωση. Με μία σύριγγα αν έχεις (χωρίς βελόνα), του το ρίχνεις.
Με προσοχή όμως άνοιγε το ράμφος του γιατί τα πετροχελίδονα είναι ευαίσθητα.

Το ζαχαρόνερο το ρίχνω με ένα σταγονόμετρο και το δέχεται ευχαρίστως, (ε, μου φεύγει και βρέχεται και λίγο :redface:...) αλλά οι κροκκέτες δεν του άρεσαν καθόλου, με το ζόρι τις καταπίνει. Αύριο θα πάω να του πάρω κοτοπουλάκι, μου είπανε λεπτά κομματάκια ωμό κοτόπουλο αλλά ήταν αργά και δεν είχα.
Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τη συμπαράσταση!!
Αύριο θα σας πω τη συνέχεια...

Απ' όσο κατάλαβα, το χελιδονόπουλο πάει καλά! Ωραία! :up:
Πάντως δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως οι γατοκροκέτες και το κοτόπουλο είναι κατάλληλη τροφή για χελιδονοειδή... :blink: Τι μαθαίνει κανείς! :D

Γειά σας παιδιά!
Λοιπόν, το χελιδονόπουλο το πρωΐ ξύπνησε νταβρατισμένο, κλωτσούσε, φώναζε, έβγαζε το κεφάλι του από την τρύπα, προσπαθούσε να ανοίξει το κουτί. Πήρα τηλ. τον κ. Πάυλο και μου είπε να το απελευθερώσω αφού το ταΐσω. Βέβαια το μικρό επειδή είχε συνέλθει δεν στεκόταν σε ησυχία και δεν έφαγε σχεδόν καθόλου, κουνούσε το κεφάλι, έκλεινε το στόμα, με τσιμπούσε. Έτσι δεν το πίεσα κι εγώ, του έδωσα ζαχαρόνερο, βγήκα έξω, το τίναξα ψηλά και...φρουπ... έφυγε. Α, μου είπε αν είναι ανοιχτός ο χώρος καλύτερα να το αφήσω στην περιοχή του να βρει τους δικούς του.
Τώρα βέβαια το έχω συνέχεια στο μυαλό μου. Ήταν αρκετά καλά? Μήπως έπεσε κάπου παραπέρα πάλι? Έχω κάνει 2-3 βόλτες στη γειτονιά μήπως ξανάπεσε. Μήπως δεν το τάισα αρκετά? Μήπως έπρεπε να το κρατήσω κι άλλο?
Και σκεφτείτε, το είχα μόνο για ένα βράδυ...
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι, ειδικά τη Ζωή για τη σωτήρια σκέψη της και τον pipis για τις πολύτιμες πληροφορίες του...

μπραβο σου που το βοηθησες......:):):)

Μπράβο σου που το έσωσες και δεν αδιαφόρησες όπως κάνουν δυστυχώς πολλοί άλλοι.
όπως σου είπα και εγώ δεν ήξερα τίποτα για υτές τις περιπτώσεις, αλλά έτυχε η ίδια περίπτωση και έτσι τα έμαθα κι εγώ.
Πιστεύω πως πρέπει να έχει βρει τώρα τους δικούς του.
Αποκλείεται να έχει πέσει αφού ξεκουράστηκε τόσες ώρες και δυνάμωσε.
Απ' ότι μου είπαν, το 90% της ημέρας τους το περνάνε στον αέρα. Γι αυτό κουράζονται και πέφτουν. Όταν θέλουν να κοιμηθούν ή να ξεκουραστούν, γαντζώνονται σε τοίχους, ποτέ δεν κατεβαίνουν στο έδαφος ακριβώς γιατί δε μπορούν μετά να σηκωθούν στον αέρα.
Να σαι καλά λοιπόν, κι εσύ αλλά και τα ζω'ακια σου. Και πάλι μπράβο.

Μπράβο σου που βοήθησες το χελιδόνι!:up: Μια χαρά θα είναι τώρα που δυνάμωσε με τόση φροντίδα!

Πάντως δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως οι γατοκροκέτες και το κοτόπουλο είναι κατάλληλη τροφή για χελιδονοειδή... :blink: Τι μαθαίνει κανείς! :D
Και η κονσέρβα για γάτες, έχουμε ταΐσει πολλά μικρά δεκαοχτουράκια και ένα μικρό καρακαξόπουλο μέχρι να το παραδώσουμε στους αρμόδιους! :) Ειδικά η μικρή καρακάξα, άνοιγε ένα στόμα ναααααα για να φάει μόλις έβλεπε τη σύριγγα, είχε πολύ πλάκα!

Μπράβο σου, τα κατάφερες περίφημα!!! Χωρίς τη βοήθειά σου δεν θα τα κατάφερνε!!!

:D

Μπραβο σου που το βοηθησες! :D Τιποτα καλυτερο απ' το να βοηθας αυτα τα κακομοιρα μικρουλια! Παρεπιπτοντως, κι εγω εχω βρει εξαντλημενο αλλα περιτερι. Αλλα αυτο διστυχως δεν ειχε τοση τυχη... Μολις του ειχαμε δωσει το φαρμακο, εκλεισε τα ματια του και... πεταξε πιο ψηλα... :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back