Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μάλλον εξαντλημένο είναι, ίσως από τη ζέστη. Δεν έχει κάποιο τραύμα, είχε μόνο το στόμα του ανοιχτό και δεν μπορεί να πετάξει. Το έβαλα σε ένα χαρτόκουτο μισάνοιχτο από πάνω με ένα βρεγμένο πανάκι από κάτω να δροσιστεί. Δοκίμασα να του δώσω και νεράκι, λίγο κατάπιε. Έχει κλείσει το στόμα του τώρα.
Το τηλ. του σταθμού περίθαλψης άγριων πτηνών στο Βόλο δεν απαντάει.
Τι να κάνω??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
https://www.ekpazp.gr/multi158/index.php?option=com_contact&view=category&Itemid=3&lang=el
Καλή τύχη και γρήγορα περαστικά στο πετροχελιδονόπουλο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria p
Νεοφερμένο μέλος
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υποθέτω πως μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΕΚΠΑΖ. Δες το παρακάτω λινκ:
https://www.ekpazp.gr/multi158/index.php?option=com_contact&view=category&Itemid=3&lang=el
Καλή τύχη και γρήγορα περαστικά στο πετροχελιδονόπουλο!![]()
Να'σαι καλά βρε Ζωή, εμένα κόλλησε το μυαλό μου!!
Έχουν και κινητό, τους πήρα και ένας ευγενέστατος άνθρωπος με κατατόπισε πλήρως.
Δεν θέλει βρεγμένο πανάκι, κρυώνουν πολύ εύκολα. Θέλει ένα κουτάκι κλειστό αλλά με ανοίγματα να αναπνέει στρωμένο με εφημερίδα ή κουρελάκια και τάισμα. Μου είπε να του δώσω ζαχαρόνερο και ότι αυτοί τα ταίζουνε κροκκέτες για γάτες μουλιασμένες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αλλά που να βρω εγώ τέτοια ώρα!! Γέλασα, του λέω έχω γάτες!!! Τυχερό το σκατούλι!! Τώρα έχει λίγο δυναμώσει, όταν το πιάνω να το ταΐσω κλωτσάει πιο δυνατά. Ελπίζω μέχρι αύριο να'χει πάρει τα πάνω του. Δεν ξέρω και πόσο συχνά ή πόσο πρέπει να φάει αλλά δεν τον ενοχλώ πάλι τον άνθρωπο, θα του δώσω όσο θέλει χωρίς να το ζορίσω.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γράφε μας την εξελιξη!

pipis1
Νεοφερμένο μέλος
Αν χρειαστείς κάτι, ρώτησέ με .
Αλλά αν θες ξαναπάρτον τηλ. είναι πολύ εντάξει και πραγματικά ενδιαφέρονται και ασχολούνται. Εγώ εκείνη τη μέρα έκανα πάνω από 20 τηλέφ. σε αυτόν και σε όσους μου σύστησε ο ίδιος. Αλλά χρειάζεται μόνο αυτό: Ανοιχτός χώρος- ώθηση ψηλά με τα χέρια και...πέταξε.
Καλή επιτυχία με το πουλάκι!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πόσο συχνά πρέπει να τρώει? Γιατί μη φανταστείς ότι έφαγε και πολύ, μια σταλιά είναι το κακόμοιρο. Φοβάμαι και να βάλω δύναμη μωρέ, είναι τόσο εύθραυστο που λες αν πιέσω θα το διαλύσω!!!
Θα τον ξαναπάρω αύριο το πρωΐ, μου είπε πάρε με όποτε θες αλλά μέχρι στιγμής το παλεύω. Άσε που νυχτιάτικα δεν πρόκειται να το άφηνα να φύγει...
pipis1
Νεοφερμένο μέλος
Με προσοχή όμως άνοιγε το ράμφος του γιατί τα πετροχελίδονα είναι ευαίσθητα.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
...) αλλά οι κροκκέτες δεν του άρεσαν καθόλου, με το ζόρι τις καταπίνει. Αύριο θα πάω να του πάρω κοτοπουλάκι, μου είπανε λεπτά κομματάκια ωμό κοτόπουλο αλλά ήταν αργά και δεν είχα. Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ για τη συμπαράσταση!!
Αύριο θα σας πω τη συνέχεια...
Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Πάντως δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως οι γατοκροκέτες και το κοτόπουλο είναι κατάλληλη τροφή για χελιδονοειδή...
Τι μαθαίνει κανείς! 
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν, το χελιδονόπουλο το πρωΐ ξύπνησε νταβρατισμένο, κλωτσούσε, φώναζε, έβγαζε το κεφάλι του από την τρύπα, προσπαθούσε να ανοίξει το κουτί. Πήρα τηλ. τον κ. Πάυλο και μου είπε να το απελευθερώσω αφού το ταΐσω. Βέβαια το μικρό επειδή είχε συνέλθει δεν στεκόταν σε ησυχία και δεν έφαγε σχεδόν καθόλου, κουνούσε το κεφάλι, έκλεινε το στόμα, με τσιμπούσε. Έτσι δεν το πίεσα κι εγώ, του έδωσα ζαχαρόνερο, βγήκα έξω, το τίναξα ψηλά και...φρουπ... έφυγε. Α, μου είπε αν είναι ανοιχτός ο χώρος καλύτερα να το αφήσω στην περιοχή του να βρει τους δικούς του.
Τώρα βέβαια το έχω συνέχεια στο μυαλό μου. Ήταν αρκετά καλά? Μήπως έπεσε κάπου παραπέρα πάλι? Έχω κάνει 2-3 βόλτες στη γειτονιά μήπως ξανάπεσε. Μήπως δεν το τάισα αρκετά? Μήπως έπρεπε να το κρατήσω κι άλλο?
Και σκεφτείτε, το είχα μόνο για ένα βράδυ...
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι, ειδικά τη Ζωή για τη σωτήρια σκέψη της και τον pipis για τις πολύτιμες πληροφορίες του...
ιβανα
Επιφανές μέλος

pipis1
Νεοφερμένο μέλος
όπως σου είπα και εγώ δεν ήξερα τίποτα για υτές τις περιπτώσεις, αλλά έτυχε η ίδια περίπτωση και έτσι τα έμαθα κι εγώ.
Πιστεύω πως πρέπει να έχει βρει τώρα τους δικούς του.
Αποκλείεται να έχει πέσει αφού ξεκουράστηκε τόσες ώρες και δυνάμωσε.
Απ' ότι μου είπαν, το 90% της ημέρας τους το περνάνε στον αέρα. Γι αυτό κουράζονται και πέφτουν. Όταν θέλουν να κοιμηθούν ή να ξεκουραστούν, γαντζώνονται σε τοίχους, ποτέ δεν κατεβαίνουν στο έδαφος ακριβώς γιατί δε μπορούν μετά να σηκωθούν στον αέρα.
Να σαι καλά λοιπόν, κι εσύ αλλά και τα ζω'ακια σου. Και πάλι μπράβο.
chryssa
Διάσημο μέλος
Μια χαρά θα είναι τώρα που δυνάμωσε με τόση φροντίδα!Και η κονσέρβα για γάτες, έχουμε ταΐσει πολλά μικρά δεκαοχτουράκια και ένα μικρό καρακαξόπουλο μέχρι να το παραδώσουμε στους αρμόδιους!Πάντως δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως οι γατοκροκέτες και το κοτόπουλο είναι κατάλληλη τροφή για χελιδονοειδή...Τι μαθαίνει κανείς!
![]()
Ειδικά η μικρή καρακάξα, άνοιγε ένα στόμα ναααααα για να φάει μόλις έβλεπε τη σύριγγα, είχε πολύ πλάκα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναταλία Λόκου
Νεοφερμένο μέλος

Μπραβο σου που το βοηθησες!
Τιποτα καλυτερο απ' το να βοηθας αυτα τα κακομοιρα μικρουλια! Παρεπιπτοντως, κι εγω εχω βρει εξαντλημενο αλλα περιτερι. Αλλα αυτο διστυχως δεν ειχε τοση τυχη... Μολις του ειχαμε δωσει το φαρμακο, εκλεισε τα ματια του και... πεταξε πιο ψηλα... 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool