Επείγον - 3 νεογέννητα!

CuteKitty

Δραστήριο μέλος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 633 μηνύματα.
Παιδια χρηαζομαι βοηθεια! Πισω απ' το σπιτι μου υπαρχει ενας χωρος που εχει γινει "καταφυγιο για γατες" γιατι το μερος ειναι ερημο. Φροντιζω μια γατα εκει. Εχει γεννησει 3 γατακια εδω και περιπου 3μιση εβδομαδες. Σημερα βγηκαν απ' τη φωλια τους και εκοβαν βολτες.

Το ενα εγλειφε το κουταλι με απομιναρια απ' την τροφη που ταισα τη μαμα. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω ωστε να μπορω να τα χαιδευω χωρις να υπαρχει κινδυνος για καμια μολυνση? Σας παρακαλω δεν εχω ιδεα τι να κανω και θελω να με μαθουν γιατι θελω να δοσω τα δυο! Ευχαριστω, για το χρονο σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να δωσεις τα 2 απο τωρα δε το συζητω!Θα μεγαλωσουν με το καλο,θα χορτασουν τη μαμα τους και αργοτερα τα δινεις. Δεν υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις,μονο να πηγαινεις πρωι-βραδυ να ταιζεις τη μαμα και αυτα θα σε μαθουν και θα σε συνηθισουν.Ειναι μικρα ακομη και φοβουνται,οταν μεγαλωσουν λιγο θα σου ερχονται για αγκαλιτσες φτανει να τα ταιζεις συνεχεια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχεις για μολύνσεις, ειναι σπάνιο άνθρωπος να κολλήσει κατι απο γατα, απλα οταν γυρνάς σπιτι σου να πλένεις καλα τα χερια σου κι εισαι εντάξει.

το καλύτερο θα ήταν να στειρώσεις τη μ΄να για να μη γεννοβολά;) συνέχεια.

επίσης καλό θα ήταν να τα πας μια βόλτα όλα μέχρι το γιατρό και να τους βρεις οικογένεια:)

καλησπερα...για να καταλαβω,τοπροβλημα σου ειναι πως να ζησουν τα γατακια η τι να κανεις για να μην κολλησεις τιποτα???.........τιποτα δεν θα παθεις,απλα οταν ανεβαινεις σπιτι σου να πλενεις με σαπουνι τα χερια σου..

Το ξερω αυτο ειναι κι ενα απ' τα προβληματα! δε καθεται λιγο να τη γραπωσω να την παω στο γιατρο! Εκει το μερος εχει μαζεψει πανω απο 15 γατες! :| Και τα γατακια της φοβαμαι μην οταν της τα παρω φοβηθει και τα κρυψει και τα φερει σ' ενα μηνα!

Α, κι επειδη δεν εχω και πολυ εμπειρια με γατοτροφες, τωρα σε λιγο που θα βγαλουν δοντακια τι να τους δοσω να φανε; Μηπως υπαρχει καμια ιδιαιτερη τροφη για γατακια? :confused:

Υ.Γ. Κουνελακι, τι ενωουσες οταν ειπες "φτανει να ταιζεις συνεχεια"? :hmm:

Όλες οι premium και super premium τροφές έχουν κωδικούς για μικρά γατάκια. Η Hill's και η Purina ProPlan έχουν τις Kitten και η Royal Canin την Babycat, τη Weaning και τη Growth. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις κριτικές τροφών.

Χμμ... Καλη μου φαινεται η Friskies για γατακια. Τωρα σε λιγο θα κατεβω να της δοσω πρωινο. Θα δω και λιγο πιο προσεκτικα το ονομα απ' την τροφη που της δινω και θα σου πω. :)

Λοιπον, καταρχιν δε της δινω ξυρα τροφη της δινω κονσερβες, συγκριμενα οι κονσερβες λενε πανω: Cat Food και το γυρω γυρω ειναι κοκκινο καπως ετσι μοιαζουν. Πηρα και κατι για τα γατακια που λεγεται Junior Pate Cat Food με σολομο, με μπλε συσκεβασια.:hmm:

Γνωριζει κανεις αυτες τις κονσερβες?? :blink:

Λοιπον, καταρχιν δε της δινω ξυρα τροφη της δινω κονσερβες, συγκριμενα οι κονσερβες λενε πανω: Cat Food και το γυρω γυρω ειναι κοκκινο καπως ετσι μοιαζουν. Πηρα και κατι για τα γατακια που λεγεται Junior Pate Cat Food με σολομο, με μπλε συσκεβασια.:hmm:

Γνωριζει κανεις αυτες τις κονσερβες?? :blink:
Οχι.Καλυτερα για τη γατα να δινεις ξηρα τροφη και συμφερει κι εσενα οικονομικα.

Χμμ... Καλη μου φαινεται η Friskies για γατακια. Τωρα σε λιγο θα κατεβω να της δοσω πρωινο. Θα δω και λιγο πιο προσεκτικα το ονομα απ' την τροφη που της δινω και θα σου πω. :)

κι εγώ τη Friskies δείνω... είναι οικονομική και καλής ποιότητας:hmm::hmm:
κι όσο γι΄αυτό που έλεγες για να δώσεις τα δυο δεν μου φαίνεται και
τόσο καλή ιδέα. :/:αν μείνουν μόνα μπορεί να κλαίνε...

κι εγώ τη Friskies δείνω... είναι οικονομική και καλής ποιότητας:hmm::hmm:
Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μη δημιουργούμε και λάθος εντυπώσεις...το συμπέρασμα ότι οι Friskies είναι καλής ποιότητας, από πού ακριβώς το συνάγεις;

Ενταξει... Οικονομικο δε μπορω να πω πως εχω, αλλα σκεφτηκα οτι θα ηταν καλυτερο για τα γατακια να αρχιζαν με μαλακια τροφη οποτε :hmm:Αν και δε ξερω, οπως ειπα δεν εχω πολυ εμπειρια απο γατοτροφες! :D! Δηλαδη ξυρα τροφη ειναι καλυτερη απ' τις κονσερβες ή απλα πιο οικονομικη? :blink:

Ημουν πριν απο λιγο κατω. Σιστυχως σημερα ανακαλυψα κατι που με ενωχλεισε λιγο... :mad: (Ενταξει με ενοχλησε πολυ!). Κατι νιανιαρα απ' την διπλανη πολυκατοικια ταιζουν τη γατα που φροντιζω με τα αποφαγια απ' το φαγητο!!! :mpliaks: Αιδειασα! Τα γατακια τα αφηνει στην τυχη τους! Γυρναει μονο για να τα θυλασει λιγακι και φευγει! Δεν θα 'λεγα οτι αυτη ηταν πολυ καλη εξελιξη... :greycat: :hmm: :(...

Ημουν πριν απο λιγο κατω. Σιστυχως σημερα ανακαλυψα κατι που με ενωχλεισε λιγο... :mad: (Ενταξει με ενοχλησε πολυ!). Κατι νιανιαρα απ' την διπλανη πολυκατοικια ταιζουν τη γατα που φροντιζω με τα αποφαγια απ' το φαγητο!!! :mpliaks: Αιδειασα! Τα γατακια τα αφηνει στην τυχη τους! Γυρναει μονο για να τα θυλασει λιγακι και φευγει! Δεν θα 'λεγα οτι αυτη ηταν πολυ καλη εξελιξη... :greycat: :hmm: :(...
Αν η γατα ειναι δικη σου,περιορισε την στην αυλη σας ή στο σπιτι σας.Αλλιως λυπαμαι,αλλα ειναι αδεσποτη η γατουλα,οχι οικοσιτη,και δεν εχεις περισσοτερα δικαιωματα πανω της απο οσα εχουν και τα παιδια του διπλα σπιτιου.
Προφανως για να αφηνει τα γατακια στην τυχη τους δεν ειναι και η ιδανικη μανουλα,οποτε καλυτερα θα ηταν να στειρωνοταν.
Τα μικρα τι θα τα κανεις;

Τα 2 απ' τα 3 περιμενω να μεγαλωσουν λιγο ακομα ωστε να μη χρειαζονται τη μαμα τους και θα τα δοσω στη φιλη ου εχει κτημα στο χωριο της! :D Για το αλλο (το μικροτερο) δεν σκεφτηκα ακομα. Ισως να το αφησω εκει με τη μαμα του. Δε ξερω ακομα.

Ενα απ' τα προβληματα μου ειναι οτι η μαμα γατα τα κλανει ετσι και την πλησιασω. Τρωει μπροστα μου με ανεση αλλα πρεπει να απεχω απ' αυτη τουλαχιστον 1 μετρο! Δεν ξερω αν θα καταφερω να τη γραπωσω για να την παω στον κτηνιατρο να τη στηρωσω! Κι αν ακομα καταφερω να την πιασω, δεν ειμαι καθολου σιγουρη οτι θα προλαβω να τη μεταφερω χωρις να μου ξεφυγει και το σκασει! :cat:

Αν παρεις ενα κλουβακι μεταφορας δε θα μπορει να βγει.Επισης υπαρχουν ειδικες γατοπαγιδες,ρωτα στη φιλοζωικη της περιοχης σου.

Α, και για το οτι ειναι αδεσποτη... Διστυχως οι γονεις μου δεν θελουν ζωα στο σπιτι... Γι αυτο εξαλλου τη φροντιζω μονο. Αλλα απ' τη στιγμη που δε μπορω να την πλησιασω δε μπορω να κανω και πολλα... Αλλα νομιζω με τα γατακια της θα εχω καλυτερη τυχη γιατι θα με μαθουν απο μικρα... :)

Χμμ... Δε θα ειμουν σιγουρη οτι οι γονεις μου θα συμφωνουσαν αλλά θα κανω μια προσπεθεια... Θα το σκεφτω.. :hmm:

Δε μου λες, τα γατακια σε ποια περιπου ηλικια τα στηρωνω? Να σταματησουν πρωτα θυλαζουν ή οχι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back