Επείγουσα έκκληση για βοήθεια!!

Louis1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Πρώτα πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη του forum για τις απόψεις τους, τα άρθρα τους και την αγάπη τους για τις γατούλες!! Πραγματικά, ως νέο μέλος, αν και έχω αναλώσει πολλές ώρες καθημερινά διαβάζοντας τα διάφορα θέματα, έχω μείνει άφωνος με το πόσοι άνθρωποι υπάρχουν που έχουμε το ίδιο πάθος!
Είμαι γατομπαμπάς εδώ και αρκετά χρόνια και γράφω για να βοηθήσει κάποιος γιατί πραγματικά έχω έρθει στα όρια μου..
Μια γατούλα μου, η Χάϊδω, 1,5 έτους, διαγνώστηκε πριν 8 μήνες να έχει λοιμώδη περιτονίτιδα με δείκτη 1/200. Η διάγνωση έγινε σε γνωστή κλινική ζώων -επιτρέψτε μου να μην αναφέρω το όνομά της, πάντως έχει πιστοποιημένα εργαστήρια-και παρέμεινε εκεί για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να ανανήψει και να αρχίσει να τρώει. Εκ των υστέρων, παρουσίασε στοματίτιδα, πάλι την πήγα στο ίδιο νοσοκομείο, όπου πήραν δείγμα από το στόμα της για κυτταρολογική εξέταση, χωρίς να μπορέσουν να εξάγουν σίγουρα συμπεράσματα. (μίλησαν μέχρι και για νεοπλασία).Το δε δείγμα δεν το έστειλαν για ιστολογική εξέταση, άγνωστο το γιατί.. Μου πρότειναν και ξεκίνησα θεραπεία με κορτιζόνη και ιντερφερόνη σε τακτά χρονικά διαστήματα όπου απέδωσε κάποια αποτελέσματα.
Δυστυχώς, μέσα σε όλα αυτά, η γατούλα μου έμεινε και έγκυος-είχα επίμονα προσπαθήσει να τη στειρώσω, αλλά δεν αναλάμβαναν λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε-και αφού γέννησε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε είχε βελτιωθεί αρκετά η κλινική της εικόνα, άρχισε πάλι να μην τρώει τίποτε και κυριολεκτικά να παραπαίει!! Αποφάσισα αυτή τη φορά να την πάω σε άλλη, επίσης γνωστή κλινική-την πήγα την Παρασκευή-, όπου σήμερα με ειδοποίησαν ότι της έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητική στο FIP. Σημειώνω ότι και η δεύτερη έχει πιστοποιημένα με ISO εργαστήρια.
Έχω παρατηρήσει ότι μετά την γέννα παρουσιάστηκε πυώδης έκκριση από το αιδοίο της και ανησυχώ για πυομήτρα, αλλά ακόμα δεν της έχουν κάνει υπέρηχο παρά μόνο αιματολογικές, όπου έχει υψηλά λευκά αιμοσφαίρια.
Το συμπέρασμα:επειδή η γατούλα μου ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό από κλινική σε κλινική και δευτερευόντως εγώ, έχω δαπανήσει πιστέψτε με πάρα πολλά λεφτά, και το κυριότερο με όλα αυτά είμαι έτοιμος να καταρρεύσω και εγώ, παρακαλώ όποιον έχει να προτείνει κάτι, θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων. Τονίζω πως ακόμα και τώρα ΔΕΝ έχει γίνει διάγνωση του τι ακριβώς έχει. Βέβαια, στην δεύτερη κλινική οι άνθρωποι, έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα και οφείλω να τονίσω ότι την φροντίζουν πάρα πολύ.Επίσης, την είχα πάει και στον κο.Πάνο (Αίλουρο), ο οποίος - χωρίς να φταίει ο άνθρωπος και βασιζόμενος στις εξετάσεις των άλλων- μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές και με βοήθησε πολύ, αλλά τελικά μήπως το πρόβλημα είναι αλλού?? Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένος και δεν ξέρω τί να κάνω ή τι να σκεφτώ..Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αμαρτία να χαθεί η γατούλα μου από ανόητα λάθη και παραλείψεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: SOS:επείγουσα έκκληση για βοήθεια!!

Καλώς ορίσατε στην γατοπαρέα μας! Διάβασα αναλυτικά το πρόβλημα! Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κουράγιο και από την εμπειρία μου, πιστεύω ότι πρέπει να πάρετε όσο πιο πολλές γνώμες μπορείτε! Το πιστεύω και από προσωπική εμπειρία αναφορικά με τους κτηνιάτρους! Περισσότερα για το πρόβλημα δεν μπορώ να σας συμβουλεύσω. Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει ο γιατρός του forum. Περαστικά σας και Καλό κουράγιο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις απολυτο δικιο να εισαι αγανακτισμενος.Το μονο που μπορω εγω να σου πω,ειναι να παρεις οπωσδηποτε και 3η γνωμη.:/:Επισης...εχεις δικιο να ανησυχεις για πυομητρα..πιστευω οτι πρεπει οπωσδηποτε να κοιταξετε και αυτην την περιπτωση,μην σου πω οτι πιο πολυ επειγει αυτο τωρα.
Μακαρι να πανε ολα καλα.

Ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση! Ήθλα να σας ρωτήσω από την εμπειρία σας..αν δεν την νοσήλευα και την πήγαινα σε κτηνίατρο, πχ στον Αίλουρο, πως θα μπορούσα να συνεχίσω με τη θεραπεία?? η γατούλα μου μένει στον κήπο, αλλά έστω για λίγες μέρες θα μπορούσα να την ανεβάσω στο σπίτι.

Κοιτα..ουτως ή αλλως..οπου και να την πας..αν πρεπει να νοσηλευτει..θα νοσηλευτει.Δηλαδη..αν δεν πρεπει να την παρεις σπιτι,θελω να πω..θα σου το πουν.Απο εκει και περα...σαφεστατα αν η γατα δεν χρειαζεται νοσηλεια σε κτηνιατρειο..,μπορει να συνεχισει τη θεραπεια μεσα στο σπιτι... αυτο θα εξαρτηθει απο την κατασταση της.

Συγγνώμη αν σας κουράζω, απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι για παράδειγμα από όσο ξέρω και έχω ρωτήσει ο κος. Πάνος για παράδειγμα δεν κρατάει τις γατούλες για νοσηλεία όπως και άλλοι κτηνίατροι. Αυτό το νιώθω λίγο δεσμευτικό γιατί πρέπει να καταφύγεις σε κάποια κλινική. Για αυτό ρωτάω..

Μαλιστα...δεν το ηξερα αυτο για τον Αιλουρο.Ομως..δεν νομιζω οτι ολοι οι κτηνιατροι της αθηνας το κανουν αυτο.Απο αυτα που εχω δει εδω μεσα,εχω την εντυπωση οτι κρατανε και στα κτηνιατρεια.Εδω αρκετοι..τις κρατανε οταν στειρωθουν,και ειναι σιγουρο αυτο που σου λεω.Τι να πω;Αν καποιο μελος εχει καλο κτηνιατρο,που κραταει για νοσηλεια..ας το γραψει.
Απο εκει και περα...θα πρεπει να την κρατησεις σπιτι..
ΥΓ..Παντως εδω στη ζακυνθο..τις κρατανε οι περισσοτεροι..

Ευχαριστώ πολύ!!Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη μικρούλα μου γιατί έχω στεναχωρηθεί πολύ..

Τιποτα.Μακαρι να πανε ολα καλα..σου το ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.Επισης..θα πρεπει να τη στειρωσετε ,καλως εχοντων των πραγματων.Οπως ειδες η κατασταση της χειροτερεψε με τη γεννα..και ισως να πασχει και απο πυομητρα..αυτο πρεπει οπωσδηποτε να το ψαξεις..

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή της έχω δώσει πολλή κορτιζόνη μου έχουν πει ότι μπορεί να μην πιάνουν τα ράμματα και να έχει αιμορραγία. Θα δούμε.. πάντως και πάλι ευχαριστώ. Είναι παρήγορο να μπορείς να μοιραστείς το πρόβλημά σου..

Σαφεστατα και ολα αυτα θα τα αναφερεις στον 3ο γιατρο που θα πας...ΤΑ ΠΑΝΤΑ...οποτε εκεινος θα σου πει τι ειναι καλυτερο.Περαστικα σας...και αν θες γραφε μας νεα σας.:)

Ου μπλέξει κανείς με γιατρούς. Μπορεί να επισκεφτείς πέντε και η πέντε να σουν δώσουν διαφορετικές γνώμες. Η αλήθεια είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα ή υπάρχουν πολλά προβλήματα ταυτοχρόνως οπότε όντως ο κάθε γιατρός να παρατηρεί κάτι διαφορετικό.

Σίγουρα υπάρχουν κτηνιατρεία όπου αν χρειαστεί κρατάνε το ζωάκι για νοσηλεία. Σε μια δύσκολη περίπτωση ένας κτηνίατρος (στη Θεσ/κη) που ασχολείται πολύ με αδέσποτα κι είχαν δει πολλά περιστατικά και περίεργα τα μάτια του μου έδωσε τη λύση. Δεν ξέρω αν βοηθώ αλλά πιστεύω πως η εμπειρία είναι πολύ σημαντική στα δύσκολα περιστατικά όπως το δικό σας.

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο ψυχολογικά (αλλά και οικονομικά) όμως η προσπάθεια αξίζει τον κόπο και νιώθω πως το καταλαβαίνεις.

Παρεμπιπτόντως Τα γατάκια της τι κάνουν??????

Περιμένουμε νέα σας.

Δυστυχώς τα γατάκια της δεν τα κατάφεραν. Μου πρότειναν να τα απογαλακτίσω, τα κράτησαν για νοσηλεία και τα έβαλαν σε θερμοκοιτίδα,αλλά.. θα σας γράψω για τα νεώτερα!

Κρίμα και για την ίδια και γι αυτά αλλά και για σένα.

Είναι από πολλές πλευρές δύσκολο πολύ.

Καλησπέρα σε όλους τους γατογονείς!
Σήμερα κάναμε υπέρηχο στη μικρούλα μας. Τα νέα δυστυχώς δεν είναι και τόσο καλά. Διααγνώστηκε ότι έχει πρόβλημα το συκώτι της και περιμένουμε τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων για τα λοιμώδη νοσήματα. Θα παρακαλούσα πολύ, αν υπάρχει κάποιος γιατρός στο forum να μου πει ποιές περαιτέρω εξετάσεις μπορούν να γίνουν για το συκώτι και που πιθανά μπορεί να οφείλεται. Τα λευκά της αιμοσφαίρια είναι πολύ υψηλά, ο αιματοκρίτης της πολύ χαμηλός..Δεν ξέρω τι θα γίνει.. μου είπαν ότι θα της δώσουν προς το παρόν ηπατοκαθαρτικά.

Να σημειώσω πως επί ένα μήνα κατόπιν ιατρικής συμβουλής της χορηγούσα κάθε 48 ώρες ιντερφερόνη για να περάσει η στοματίτιδα..φοβάμαι μήπως φταίει και αυτό γιατί έχω διαβάσει ότι μπορεί να προκληθούν ζημιές στο συκώτι..μακάρι να μην είμαι εγώ που της έκανα κακό...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν μπορεις...οταν εχεις ολα τα αποτελεσματα,γραψε σε αυτο το θεμα,αναλυτικα τα αποτελεσματα των εξετασεων..τις τιμες δηλαδη..να δουμε τι θα σου πει και ο γιατρος του φορουμ.Μακαρι να πανε ολα καλα..
ΥΓ..δυστυχως..οντως πολλα φαρμακα εχουν δυσμενη επιπτωση στο συκωτι..
Καλο θα ηταν να επισκεφτεις και 2ο κτηνιατρο παντως.Παντα σε σοβαρες περιπτωσεις ειναι το καλυτερο..

Θα το προσπαθήσω, αν και η μικρούλα δεν είναι σε θέση να μετακινηθεί. Σκέφτομαι μήπως να προτείνω αν μπορώ να φέρω εκεί και κάποιον άλλο γιατρό να την δει.. μόλις τα έχω τα αποτελέσματα, θα τα γράψω σίγουρα αναλυτικά. Από την εμπειρία σας, οι βλάβες στο συκώτι είναι αναστρέψιμες??

Aπο οτι εχω δει εδω,διοτι δεν εχω προσωπικη πειρα καθολου,πολλες φορες ειναι αναστρεψιμες..οπως και στους αν θρωπους.Ομως φανταζομαι οτι εχει σημασια ο βαθμος της βλαβης.:worry:
Ακου κατι..πολλοι γιατροι κανουν επισκεψεις σε σπιτι...προσπαθησε το οσο μπορεις.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι στο σπίτι, αλλά σε κλινική. Γα αυτό είναι και πολύ λεπτή η θέση μου...

Οι γιατροι εκει..τι σου ειπαν;Μπορει να σωθει;:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back